bonomania Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Ενας επαρχιωτης (moi) εχει την απορια τι εννοουν με τον ορο 'επαρχιωτισμο' καποιοι οταν τον χρησιμοποιουν με οχι και τοσο καλη εννοια! Οτι δηλωνει οτι πρεορχεται καποιος απο την επαρχια, ειναι γνωστο! Απο κει και περα εννοω.....
omnislash Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Φαντάσου έναν τύπο λίγο γεματούλη με μουστάκι και λίγο βαριά προφορά.Η μόνη του ασχολία είναι πως θα κάνει το παμπάλαιο golf που έχει να πετάει για να είναι πρώτη μούρη στο χωριό η μόνη του ασχολία με τα κοινά είναι οι πελατειακές σχέσεις βλέπει τις εκλογές ως ποδοσφαιρικο αγώνα και όνειρο του είναι να αγοράσει μερσεντές (πρόσεξε τον τόνο) για να πηγαίνει τη γυναίκα σε αθηναικά μπουζουκια και να ψωρουπερηφανεύεται.α και χρησιμοποιεί την όχι και τόσο δόκιμη λέξη ΠΣΙΑ(εννοώντας τα πολλά PC) πρόσεξε δεν είναι όλοι οι "επαρχιώτες" έτσι απλά σε αυτούς αναφέρεται ο όρος
grigas Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 εννοείς μερσεντέ (χωρίς το ς στο τέλος - κατα προτίμηση σιμπιζάκι)
paschalia Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2006 omnislash ο Θύμιος απο τα Τρικαλα δεν υπαρχει πια ...
masterofscience Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 ΕΠΑΡΧΙΩΤΙΣΜΟΣ είναι να είσαι από επαρχία και να το παίζεις Αθηναίος.
MariaTs. Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 omnislash ο Θύμιος απο τα Τρικαλα δεν υπαρχει πια ... Γιατί paschalia μου το λες; Μπορεί να μην έχει ο κάθε 'Θύμιος' την περιγραφή που δίνει ο άνθρωπος, αλλά οι περισσότεροι έτσι είναι και το παίζουν και πρωτευουσιάνοι! Κάτι τέτοιοι μας ...χαλάνε την πιάτσα σ'εμάς τους χωριάτες! Δεν έχει σημασία αν κανείς γεννιέται και μεγαλώνει σε μεγάλη πόλη, όσο σημασία έχει η καταγωγή του και οι επιρροές που λαμβάνει από αυτή! :roll:
HexStatic Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 ΕΠΑΡΧΙΩΤΙΣΜΟΣ είναι να είσαι από επαρχία και να το παίζεις Αθηναίος. Με λίγα λόγια δηλαδή να είσαι αθηναίος.
theoritikos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Φαντάσου έναν τύπο λίγο γεματούλη με μουστάκι και λίγο βαριά προφορά.Η μόνη του ασχολία είναι πως θα κάνει το παμπάλαιο golf που έχει να πετάει για να είναι πρώτη μούρη στο χωριό η μόνη του ασχολία με τα κοινά είναι οι πελατειακές σχέσεις βλέπει τις εκλογές ως ποδοσφαιρικο αγώνα και όνειρο του είναι να αγοράσει μερσεντές (πρόσεξε τον τόνο) για να πηγαίνει τη γυναίκα σε αθηναικά μπουζουκια και να ψωρουπερηφανεύεται.α και χρησιμοποιεί την όχι και τόσο δόκιμη λέξη ΠΣΙΑ(εννοώντας τα πολλά PC)πρόσεξε δεν είναι όλοι οι "επαρχιώτες" έτσι απλά σε αυτούς αναφέρεται ο όρος Επίσης αυτός ο τύπος θέλει το πιο ακριβό κινητό, για να πουλήσει μούρη στους συγχωριανούς στο καφενείο και να τους την λέει που δεν έχουν λεφτά. Έχει γνώμη για τα πάντα ακρεί να το δεί στις ειδήσεις (του Star φυσικά, ή αν το παίζει "διανοούμενος" της ΕΡΤ), η μουσική του είναι κλαρίνα ή trendy ελληνικά (ανάλογα την ηλικία ή σε μερικές περιπτώσεις και τα δύο), και ότι είναι άγνωστο γι'αυτον το θεωρεί του Σατανά (really!) Παραπονιέται για την ανεργία της επαρχίας και τις ακριβές ντομάτες (αν είναι καταναλωτής), αν είναι αγρότης γκρινιάζει για τις χάλια τιμές που ΤΟΥ αγοράζουν τις ντομάτες και πως είναι σε κατάσταση πείνας. Έχει τρακτέρ, αλλά και μερσεντΈς () αλλά επιμένει να λέει πως δεν έχει λεφτά !!!!! Αυτά είναι τα βασικά "προτερήματα" του επαρχιώτη, όπως τα έχω δεί εγώ
Harkon Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 "επαρχιωτισμός" επίσης είναι ένας όρος που F-ευρέθηκε από τους "πρωτευουσιάνους" και τους "μεγαλοαστούς" για να ανηψώσουν το "Εγώ" τους, να το παίξουν κάποιοι, να επιβληθούν στον εαυτό τους και στους "δύσμοιρους", που έτυχε να γεννηθούν αλλού και να έχουν άγνοια-άγνοια-άγνοια-παράξενη προφουρά-κλαρίνα κτλ..
bonomania Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Κλαρινα δεν ακουω! Καφενειο δεν παω! Προφορα δεν εχω! Δεν αποκαλω σατανα οτι καινουργιο βλεπω! Δεν εχω ακριβο κινητο! Δεν το παιζω Αθηναιος ουτε Σαλονικιος! Τρακτερ γιοκ! Μαρσεντες γιοκ επισης! Ανεργια υπαρχει μπολικη και ναι διαμαρτυρομαι!!!! Δεν ονειρευομαι να παω την γυναικα μου στα αθηναικα μπουζουκια(ουτε αυτη το ονειρευεται ελπιζω)! Μηπως θα επρεπε να ξανασκεστειτε ποιους αποκαλειτε επαρχιωτες...και τι εννοια προσδισετε σε αυτο? ...ρε μπας και ειναι καλο να εισαι επαρχιωτης????(στην επαρχια δεν τρεχουν ολοι στις γιορτες-αργιες?)
Trixwto-arkoudi Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Κλαρινα δεν ακουω! Καφενειο δεν παω! Προφορα δεν εχω! Δεν αποκαλω σατανα οτι καινουργιο βλεπω! Δεν εχω ακριβο κινητο! Δεν το παιζω Αθηναιος ουτε Σαλονικιος! Τρακτερ γιοκ! Μαρσεντες γιοκ επισης! Ανεργια υπαρχει μπολικη και ναι διαμαρτυρομαι!!!! Δεν ονειρευομαι να παω την γυναικα μου στα αθηναικα μπουζουκια(ουτε αυτη το ονειρευεται ελπιζω)! Μηπως θα επρεπε να ξανασκεστειτε ποιους αποκαλειτε επαρχιωτες...και τι εννοια προσδισετε σε αυτο? ...ρε μπας και ειναι καλο να εισαι επαρχιωτης????(στην επαρχια δεν τρεχουν ολοι στις γιορτες-αργιες?) +10000000000 απο μενα πεστα χρυσοστομε
HexStatic Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 "επαρχιωτισμός" επίσης είναι ένας όρος που F-ευρέθηκε από τους "πρωτευουσιάνους" και τους "μεγαλοαστούς" για να ανηψώσουν το "Εγώ" τους, να το παίξουν κάποιοι, να επιβληθούν στον εαυτό τους και στους "δύσμοιρους", που έτυχε να γεννηθούν αλλού και να έχουν άγνοια-άγνοια-άγνοια-παράξενη προφουρά-κλαρίνα κτλ.. You got the point.I agree. Το αστείο τις υπόθεσης είναι ότι όλοι αυτοί οι πρωτευουσιάνοι στην πραγματικότητα είναι πιο επαρχιώτες και από τους original επαρχιώτες. Eπίσης αν έχετε προσέξει οι μεγάλες πόλεις έχουνε τόσους πoλους μεγαλοαστούς που σε κάθε αργία αδειάζουνε γιατί όλοι αυτοί οι πρωτευουσιάνοι πηγαίνουνε στα χωρια τους!!!
Harkon Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να γίνεται αυτός ο διαχωρισμός ποτέ δε κατάλαβα τί έχουμε να χωρίσουμε εμείς οι Έλληνες μεταξύ μας (σε πρώτη φάση δεν θα επεκταθώ με τους άλλους λαούς) τι πάει να πει πρωτευουσιάνος, επαρχιώτης, βλάχος, χωριάτης κτλ όλοι άνθρωποι είμαστε και το πως γεννηθήκαμε είναι καθαρά θέμα συγκυριών! αντί να κάνει ο ένας τη ζωή του άλλου πιο εύκολη γινόμαστε εαυτούλιδες και μισαλλόδοξοι προσθέτοντας όπου μπορούμε και δε μπορούμε ταμπέλες παντώς τύπου..
antreaslam Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 λοιπόν,παιδιά,ψυχραιμία! ο μουστακαλής,με τη χρυσή καδένα,που ακούει τον νέο εκπληκτικό καλλιτέχνη παπαρχιδόπουλο στη διαπασών,στη νέα του μερσεντε, κλπ, είναι είδος που υπάρχει κ στην αθήνα σε μεγάλο βαθμό! φυσικά,στην επαρχία,εξαιτίας του ότι είναι μια μικρότερη κοινότητα,η διαθεση για επίδειξη είιναι ακόμα μεγαλύτερη. επίσης,οι παραστάσεις στην επαρχία(όσο μικροτερη επαρχία,τόσο λιγότερες παραστάσεις),είναι ένα άλλο ζήτημα,που μας οδηγεί σε εικόνες τύπων σαν τον ταμτάκο (μαλλί περίεργο,κίτρινο παντελόνι,κόκκινο πουκάμισο,κ χρυσή καδενα με ρολεξ)! Από κει κ πέρα,δεν κατάλαβα ποτέ αφού όλοι όσοι είναι από επαρχία την αγαπούν τόσο πολύ,γιατί δε μένουν εκεί να βοηθήσουν το χωριό τους να αναπτυχθεί! (σορρυ για την ειρωνεία,τους λόγους τους γνωρίζω κ τους σέβομαι,απλά ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ να ακούω άσχημα λόγια για την αθήνα,από ανθρώπους που ζουν σε αυτήν,εργάζονται σε αυτήν,και τρέφονται από αυτήν)! σαν πραγματική κριτική,αυτά που δε μου αρέσουν στην επαρχία(εξειδικεύω, όχι στις πόλεις τόσο,όσο στα χωριά),είνια τα εξής: 1)το κουτσομπολιό 2)η αμορφωσιά (φυσικά φταίει το ελληνικό δημόσιο σε αυτό,που το πιο κοντινό σχολείο στο Β χωριό,είναι 15 χλμ μακρυά,και κανεις δεν αναλαμβάνει την ευθύνη μεταφοράς τους ,κλπ) όμως,δεν μου αρέσουν ούτε οι τοπικές προφορές (σε κανένα επίσημο βιβλίο δεν είναι γραμμένη έτσι η ελληνική γλώσσα). Ειλικρινά,στο χωριό της νύφης μου,ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ(ζήτησα από το...greeksubs)! από κει κ πέρα, εκτός του κουτσομπολιού κ των ιδιοματισμών στη γλώσσα, δεν έχω κανένα (μεγάλο)πρόβλημα. Μικρά προβληματάκια,τα έχω ,γιατί ας πούμε,σιχαίνομαι το κλαρίνο,αλλά αυτό είναι δικό μου πρόβλημα! (παρεπιπτόντως,πιο συχνά από τον όρο επαρχιωτης,ακούω τον όρο "βλάχος)! όσο για το μήνυμα του Harkon,εν μέρει συμφωνώ.το να ομαδοποιώ κάποιον σύμφωνα με την καταγωγή του,γίνεται γιατί έχω ανάγκη να νιώσω ανώτερος του! φυσικά,μπορεί η θεία μου,που μένει στην ηλιούπολη,να είναι περισσότερο κουτσομπόλα από όλο το Χ χωριό.απλά,στο χωριό όλα φαίνονται,όλα μαθαίνονται,λόγω λίγου πληθυσμού και του ότι όλοι γνωρίζονται! ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να γίνεται αυτός ο διαχωρισμόςποτέ δε κατάλαβα τί έχουμε να χωρίσουμε εμείς οι Έλληνες μεταξύ μας (σε πρώτη φάση δεν θα επεκταθώ με τους άλλους λαούς) τι πάει να πει πρωτευουσιάνος, επαρχιώτης, βλάχος, χωριάτης κτλ όλοι άνθρωποι είμαστε και το πως γεννηθήκαμε είναι καθαρά θέμα συγκυριών! αντί να κάνει ο ένας τη ζωή του άλλου πιο εύκολη γινόμαστε εαυτούλιδες και μισαλλόδοξοι προσθέτοντας όπου μπορούμε και δε μπορούμε ταμπέλες παντώς τύπου.. γιατί όπως είπα πιο πάνω,πρέπει να νιώσω ανωτερος από εσενα!!!!:-? ή,για να πάμε στην άλλη πλευρά,γιατί ζηλεύω που πήρες μερσεντε κ 3οροφο,κ βλέπεις την πεγκυ ζηνα! (διαχωρισμοί και διαμάχες μεταξύ κοινωνικοοικονομικων ομάδων του πληθυσμού,γίνονται όταν υπάρχει φτώχεια,κ ο κόσμος είναι αμόρφωτος κ απαιδευτος...στην ελλάδα υπάρχουν και τα 3,σε μεγάλο βαθμό)!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.