Sadako Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Καλησπέρα.. Στο μηχάνημα που δουλεύω αυτή τη στιγμή, έχω μια 19άρα CRT οθόνη. Έπεσε στα χέρια μου όμως, και μια 15άρα TFT. Επειδή η 19άρα είναι της κακιάς ώρας, και φοβάμαι ότι αν κάθομαι για πολλές ώρες μπροστά της όταν πχ γράφω κώδικα θα φύγω απο δω τυφλός, σκέφτηκα μήπως υπάρχει τρόπος να συνδέσω και την 2η οθόνη στο ίδιο μηχάνημα, και να χρησιμοποιώ τη μικρή όταν δουλεύω, και τη μεγάλη για να βλέπω ταινίες απο το κρεβάτι.. Γίνεται αυτό? Κι αν ναι, τι χρειάζεται?? Η κάρτα γραφικών που έχω είναι η Radeon 9200SE
TechnoPrisoner Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 an i karta grafikon sou exi 2 outputs px. Vga+DVI tote ise ok,an oxi tote pare mia ftini used me 2 tetia outputs to 15" tft ti ipodoxi exi?
tarrasque Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 η κάρτα σου έχει 2 εξόδους: άρα συνδέεις το d-sub στο 19αρι και το dvi στο tft. αν δεν έχει το tft dvi είσοδο χρειάζεσαι και έναν τέτοιο adaptora
Gryzor Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Η κάρτα σου έχει μόνο μία έξοδο την οποία ντουμπλάρει για TV out. Η κάρτα που δείχνει ο φίλος Tara έχει δύο εξόδους και μπορεί να βγάζει 2 διαφορετικά σήματα (πχ την ταινία στη μία οθόνη, τον κώδικά σου στην άλλη). Δεν έχω υπ'οψιν μου καμμία οθόνη που να έχει composite input (τουλάχιστον σε εφικτά οικονομικά όρια), άρα η μόνη λύση είναι ένα vga splitter, and google is your friend...
Sadako Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Να διευκρινίσω κάτι.. Επειδή είπα στον τίτλο του τόπικ να δουλεύουν ταυτόχρονα, δεν εννοώ απαραίτητα και παράλληλα. Δηλαδή έστω να μπορώ να κάνω switch απο το ένα στο άλλο. Μήπως αυτό μπορώ να το κάνω μέσω του TV-out??
nino Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2006 Vga splitter αγορασα προσφατα απο Πλαισιο της EQUIP 52 EURO. Ισως να σε συμφερει να την πουλησεις και να αγορασεις μια με 2vga used.
Gryzor Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Όπως είπα και πριν, πολύ δύσκολο να το κάνεις με το TV-out. Δεν ξέρω οθόνες που να παίρνουν s-video, και αν βρεις να παίρνει composite θα είναι πανάκριβη. Ο nino έχει δίκιο, καλύτερα να πάρεις μία με 2 κεφαλές...
random Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 sadako, η 15αρα tft τι μεγιστη αναλυση (δηλ ποια ειναι η native) πιάνει? μηπως 1024 ? μπορεις να γραφεις κωδικα σε τοσο χαμηλη αναλυση? εγώ οχι. πρεπει να βαζεις συνεχεια χερι σε ποντικι για να σκρολάρεις, αφου βλεπεις λίγα πράγματα. δηλαδή, για να ξεκουράσω τα μάτια, θα κάνω ρετάλι τον καρπό, τα δάχτυλα και τα νευρα μου. no thanks. Αν βάλεις την 19αρα crt σε συχνότητα μινιμουμ 85, δε νομιζω οτι θα εχεις προβλημα στα ματια. πιασε τη μεγαλυτερη δυνατη συχνοτητα, στην αναλυση που σε βολευει, χωρις να πεσεις ομως κατω απο 85. εγω δουλευω crt's, 17αρα ( 1152x864 @ 100 ) και 19αρα ( 1280x960 @ 85 ) αλλιως, πούλα και τις 2, και παρε μια 17αρα tft.
ItsToasted Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Gia kodika, mia wide me portrait dinatotita, diladi na tin girizeis katheta, einai anektimiti.19 inch+
nikoskourtis Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Παρε μια μεταχειρισμενη με vga + DVI output. Μπορεις ομως να κανεις και κατι αλλο. Να παρεις μια παλια pci μεταχειρισμενη (με 5 ευρω βρισκεις ανετα) και ετσι θα συνδεσεις στη μια καρτα γραφικων τη μια οθονη και στην αλλη τη δευτερη. Οποια λυση κι αν προτιμησεις μπορεις ταυτοχρονα να εμφανιζεις στη μια οθονη τον κωδικα που θες και στην αλλη την ταινια που θες. Επισης μπορεις να μεγαλωσεις το desktop σου με αυτο τον τροπο.
Sadako Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Παιδιά, και οι 2 οθόνες που έχω, είναι μεταχειρισμένες. Επίσης, μη μου λέτε για ακριβές λύσεις, δεν είμαι διατεθειμένος να ρίξω πολλά λεφτά. Αν γίνεται με μια δεύτερη φτηνή κάρτα γραφικών, καλώς. Θα μπορώ με αυτό τον τρόπο να έχω διαφορετική ανάλυση στη μία οθόνη και διαφορετική στην άλλη??
antonl Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Ναι, θα μπορείς να έχεις διαφορετικές αναλύσεις αλλά πιθανόν να έχεις κάποιον περιορισμό στο μέγιστο refresh rate ή/και στην μέγιστη ανάλυση.
Imagine Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δουλεύω κάποια χρόνια με dual 19" CRT... Γίνεται πολύ εύκολα με τις κάρτες με 2 εξόδους = όλες των τελευταίων 3 ετών σχεδόν. Οτιδήποτε ανώτερο από GeForce 4 MX θα σε καλύψει. Πρόβλημα με τα refresh rates δεν θα δεις εύκολα...σίγουρα όχι σε 2D Desktop appz...δηλαδή τα 85Hz~100Ηz για την CRT είναι δεδομένα, τα δε 60 για την TFT παιχνιδάκι. Για την περίπτωσή σου υπάρχουν 2 λύσεις για ταυτόχρονη απεικόνιση και στις 2: 1) Παίρνεις 2η VGA card σε PCI και τρέχεις και τις 2 κάρτες με μία οθόνη η κάθε μία ταυτόχρονα - υποστηρίζεται από όλες τις τελευταίες εκδόσεις windows και βέβαια τα XP 2) Παίρνεις μία dual head κάρτα και αντικαθιστάς την δική σου. Μάλλον η πιο ευέλικτη λύση. Τον έλεγχο της ανάλυσης, του refresh rate και των χρωμάτων ανεξάρτητα για κάθε οθόνη, τη σχετική τους θέση (μπορείς αν θέλεις να κάνεις video wall με 4~8 οθόνες) κτλ ελέγχεις είτε μέσω widows (Display Properties) είτε μέσω των οδηγών τόσο των nVidia όσο και των ATi καρτών. Μπορείς να τρέχεις τις οθόνες σε τελείως διαφορετικές αναλύσεις και τελείως διαφορετικά refresh rates κτλ χωρίς κανένα πρόβλημα - εκτός και αν οι κάρτες είναι πραγματικά παλαιάς τεχνολογίας ή πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων όπως είναι κάποιες onboard σε laptop. Εγώ προσωπικά προτείνω να βρεις μία φθηνή ATi 9xxx (9000~9200 π.χ.) σε AGP με κόστος 20-30 το πολύ και να κάνεις την δουλειά σου...
Sadako Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Λοιπόν.. Πρώτον. Ένα που μου κάνει εντύπωση, είναι ότι στις hardware devices απο το control panel, μου βγάζει 2 φορές την κάρτα στους display adaptors. Μου λέει μία RADEON 9200 SERIES, κι απο κάτω λέει: RADEON 9200 SERIES - Secondary. Λες και έχω 2 κάρτες. Αυτο λέει σε κανέναν τίποτα? Δεύτερον, αυτή τη στιγμή έχω 3 μηχανήματα P4 1.8, που έχουν κάρτα γραφικών πάνω. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω τι κάρτα ακριβώς είναι, γιατί δεν έχω βρει χρόνο να τα ανοίξω, δεν έχω και εξτρά καλώδια. Αλλά ό,τι κάρτα και να'ναι, δε μπορεί να είναι και πολύ παλιά αφού πρόκειται για P4. Αξίζει να βγάλω απο κει την pci κάρτα γραφικών, να την πετάξω στο κύριο μηχάνημα μου και να συνδέσω εκεί την 2η οθόνη? Θα μου δημιουργεί τίποτα περιορισμούς αυτό?? Ή μήπως τελικά να βάλω απο κάτω και ένα δεύτερο pc με τα βασικά μόνο? αλλά σκέφτομαι ότι θα θέλω και 2ο πληκτρολόγιο και 2ο mouse, που δεν λέει απο θέμα χώρου..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.