kalamaria78 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Πρίν απο έναν μήνα στη Θεσ/νίκη έγινε ένα ατύχημα με θύματα 3 μαθητές του 7ου Λυκείου Καλαμαριάς. (Λογικά όλοι θα το ακούσατε, έγινε αρκετός ντόρος). Δράστης ένας Αλβανός οδηγός ενώς SUBARU IMPREZA που λόγω υπερβολικής ταχύτητας σε κατοικημένη περιοχή χτύπησε τρία παιδιά. Το ένα παληκάρι πολύ σοβαρά. Ο δράστης οδηγήθηκε στην ασφάλεια οπου έχει φάει το ξύλο της αρκούδας. (Πηγες απο μέσα εγγυρότατες). Τι πιστευετε για το θέμα. Ειναι πράξη ρατσισμου ή ξεσπάσματος απο τους αστυνομικούς?
Kandinsky Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Είναι θέμα ρατσιστικού ξεσπάσματος.... Σοβαρά τώρα, αρκετοί απ' τα "όργανα ασφαλείας" δεν φημίζονται για τις πολιτισμένες αντιδράσεις και πεποιθήσεις τους. Αν συνυπολογίσουμε και τον παράγοντα "Αλβανός", εκει που θα έτρωγε λόγω "ξεσπάσματος" 2 κιλά ξύλο, θα φάει 4.
kalamaria78 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Είναι θέμα ρατσιστικού ξεσπάσματος.... Σ. Και εγω αυτό πιστέυω ξέρωντας και το ποιόν συγκεκριμένου οργάνου. Αλλά απο την άλλη και εσυ να ήσουν στην θέση του και να έβλεπες τρία παιδιά που δεν ξέρεις αν θα ζήσουν δεν θα το έκανες αυτό. Κι ας μην ήταν Αλβανός?
omnislash Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Kαλά οι Αλβανοί όδηγοί είναι άλλο πράμα.Ούτε τα stop δε σέβονται(Μου χει τύχει δυο φορές) και όταν τους λες καλά δεν είδες το στοπ σου λένε "το είντα τι τες να κάνω έτρεχα".Πάντως το χειρότερο είναι οι Πακιστανοί πεζοί που περπατάνε ακριβώς στη μέση του δρόμου και που έχουν γίνει πρόξενοι δυστυχώς θανατηφόρων ατυχημάτων.Οχι ότι εμείς είμαστε παναγίες αλλά τουλάχιστον τα στοπ και τις ζωές των άλλων τα σεβόμαστε. θα φάει 4. Κι αν ήταν και γαύρος 8 γιατί τα εκεί όργανα φημίζονται και για τα φίλαθλα αγνά αισθήματα τους:evil:
crisadoum Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 θες να πεις τώρα ότι ο Έλληνας οδηγός σέβεται τα στοπ ??από πότε? γενικότερα θες να πεις ότι σεβόμαστε οτιδήποτε όταν οδηγούμε οι περισσότεροι? Για το περιστατικό πάντως,συμφωνώ ότι είναι κ τα δύο.Το ένα συνεπάγεται το άλλο μου φαίνεται..Αυτός που νομίζει πως έχει την εξουσία να δείρει, θα ενοχληθεί κι από τον άλλο που είναι αλβανός..
Ceridwen Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Και εγω αυτό πιστέυω ξέρωντας και το ποιόν συγκεκριμένου οργάνου. Αλλά απο την άλλη και εσυ να ήσουν στην θέση του και να έβλεπες τρία παιδιά που δεν ξέρεις αν θα ζήσουν δεν θα το έκανες αυτό. Κι ας μην ήταν Αλβανός? Νομίζω ότι η λέξη-κλειδί είναι η θέση. Από τη θέση μου μπορεί και να ήθελα να τον δείρω (και κορεάτης να ήταν) αλλά δεν είναι η δουλειά μου να διαφυλάσσω την δημόσια ασφάλεια, και των θυμάτων και του θύτη. Είναι όμως δική του, και δεν βλέπω να την κάνει πολυ καλά.
Lucifer Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Kαλά οι Αλβανοί όδηγοί είναι άλλο πράμα.Ούτε τα stop δε σέβονται(Μου χει τύχει δυο φορές) και όταν τους λες καλά δεν είδες το στοπ σου λένε "το είντα τι τες να κάνω έτρεχα".Πάντως το χειρότερο είναι οι Πακιστανοί πεζοί που περπατάνε ακριβώς στη μέση του δρόμου και που έχουν γίνει πρόξενοι δυστυχώς θανατηφόρων ατυχημάτων.Οχι ότι εμείς είμαστε παναγίες αλλά τουλάχιστον τα στοπ και τις ζωές των άλλων τα σεβόμαστε. Μόνο όταν διαβάζω τέτοια post αντιλαμβάνομαι τα αρνητικά του να είσαι "moderator".
blueviper Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Αλλά απο την άλλη και εσυ να ήσουν στην θέση του και να έβλεπες τρία παιδιά που δεν ξέρεις αν θα ζήσουν δεν θα το έκανες αυτό. Κι ας μην ήταν Αλβανός? Όχι καλέ μου φίλε...προσωπικά δε θα το έκανα. Υποτίθεται πως τα καθήκοντά μου είναι πολύ συγκεκριμένα και δεν αφορούν τον ξυλοδαρμό οποιουδήποτε κρίνω ο ίδιος ένοχο. Αν θέλει να αυτοδικεί ο εκάστοτε αστυνομικός, ας πετάξει τη στολή του κι ας βάλει αυτή του Τιμωρού ή του Spiderman. Το έχουμε παρασυνουσιάσει το ζήτημα με τον κάθε έναν που αποφασίζει αυθαίρετα κι αυτοβούλως να πάρει το νόμο στα χέρια του και να απονείμει δικαιοσύνη. Να την ακυρώσουμε λοιπόν την τελευταία ως εξουσία και να αφήνουμε το Μπάρμπα Στρουμφ ν' αποφασίζει.
Cristina Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Kαλά οι Αλβανοί όδηγοί είναι άλλο πράμα.Ούτε τα stop δε σέβονται(Μου χει τύχει δυο φορές) και όταν τους λες καλά δεν είδες το στοπ σου λένε "το είντα τι τες να κάνω έτρεχα".Πάντως το χειρότερο είναι οι Πακιστανοί πεζοί που περπατάνε ακριβώς στη μέση του δρόμου και που έχουν γίνει πρόξενοι δυστυχώς θανατηφόρων ατυχημάτων.Οχι ότι εμείς είμαστε παναγίες αλλά τουλάχιστον τα στοπ και τις ζωές των άλλων τα σεβόμαστε. Κι αν ήταν και γαύρος 8 γιατί τα εκεί όργανα φημίζονται και για τα φίλαθλα αγνά αισθήματα τους:evil: Αλβανή οικογενειακή μας φίλη που έβγαλε το δίπλωμά της πριν 4-5 χρόνια, εδώ στην Ελλάδα, οδηγεί καταπληκτικά. Ο άντρας της, επίσης Αλβανός (δεν γνωρίζω που έβγαλε το δίπλωμά του), είναι άθλιος οδηγός. Οι δυο τους έχουν μια πολύ σημαντική διαφορά. Εκείνη δεν πίνει. Εκείνος όμως... Και δυστυχώς αρκετοί αλλοδαποί το τσούζουν παραπάνω από όσο πρέπει. Νομίζω πως αυτό είναι σημαντικός παράγοντας για να γίνει κάποιος «κακός οδηγός». Μόνο όταν διαβάζω τέτοια post αντιλαμβάνομαι τα αρνητικά του να είσαι "moderator". Αυτό ξαναπές το...
KWSN_Men Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Και δυστυχώς αρκετοί αλλοδαποί το τσούζουν παραπάνω από όσο πρέπει.Νομίζω πως αυτό είναι σημαντικός παράγοντας για να γίνει κάποιος «κακός οδηγός». Ναι, έχω την εντύπωση ότι αυτό είναι ίδιον των αλλοδαπών, γιατί προσωπικά δεν έχω ακουστά για Έλληνα οδηγό να πίνει... :roll:
bonomania Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Μπερδευουμε νομιζω 2 θεματα μαζι! Το ενα ειναι η οδηγικη συμπεριφορα ΟΛΩΝ μας! Δεν ειναι δυνατον να χωρισουμε ΑΚΟΜΑ και τους οδηγους σε Ελληνες και ξενους! Αυτο λοιπον που εκανε ο συγκεκριμενος οδηγος ηταν εγκλημα! Το δευτερο ζητημα εινα η συμπεριφορα της αστυνομιας! Πολλες φορες δειχνει υπερβαλοντα ζηλο με αποτελεσμα να ξυλοφορτωνει!!! Βεβαια ανθρωποι ειναι και αυτοι και προφανως εχουν και συναισθηματα σαν ολους μας. Με αυτην την δικαιολογια..και κατω απο την ενταση της δουλειας....και μετα απο ενα πολυ τραγικο γεγονος οπως αυτο που συζηταμε θα προσπαθουσα να δικαιολογησω μια σφαλιαρα. Ως εκει ομως! Και αυτο οχι επειδη ηταν Αλβανος ο οδηγος. Και εννοειται οτι δεν θα αντικαταστησει την δικαιοσυνη η αστυνομια. Απλα λεω για ενα κλασμα του δευτερολεπτου καποια στιγμη μπορει να ξεφυγει και ενας αστυνομικο......ς υπο εντονες συναισθηματικα συνθηκες παντα.
makisathanos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Το δευτερο ζητημα εινα η συμπεριφορα της αστυνομιας! Πολλες φορες δειχνει υπερβαλοντα ζηλο με αποτελεσμα να ξυλοφορτωνει!!! Βεβαια ανθρωποι ειναι και αυτοι και προφανως εχουν και συναισθηματα σαν ολους μας. Άνθρωποι είναι κι αυτοί??? Μην είσαι και τόσο σίγουρος για πολλούς από αυτούς.
the_end Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Άνθρωποι είναι κι αυτοί??? Μην είσαι και τόσο σίγουρος για πολλούς από αυτούς. να επιβεβαιώσω κι εγώ οτι όντως, πολλοί από αυτούς ΔΕΝ είναι άνθρωποι. οι φήμες οτι πρόκειται περί λεμούριων ελέγχονται...:?
kalamaria78 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Μπερδευουμε νομιζω 2 θεματα μαζι! Το ενα ειναι η οδηγικη συμπεριφορα ΟΛΩΝ μας! Δεν ειναι δυνατον να χωρισουμε ΑΚΟΜΑ και τους οδηγους σε Ελληνες και ξενους! Αυτο λοιπον που εκανε ο συγκεκριμενος οδηγος ηταν εγκλημα! Το δευτερο ζητημα εινα η συμπεριφορα της αστυνομιας! Πολλες φορες δειχνει υπερβαλοντα ζηλο με αποτελεσμα να ξυλοφορτωνει!!! Βεβαια ανθρωποι ειναι και αυτοι και προφανως εχουν και συναισθηματα σαν ολους μας. Με αυτην την δικαιολογια..και κατω απο την ενταση της δουλειας....και μετα απο ενα πολυ τραγικο γεγονος οπως αυτο που συζηταμε θα προσπαθουσα να δικαιολογησω μια σφαλιαρα. Ως εκει ομως! Και αυτο οχι επειδη ηταν Αλβανος ο οδηγος. Και εννοειται οτι δεν θα αντικαταστησει την δικαιοσυνη η αστυνομια. Απλα λεω για ενα κλασμα του δευτερολεπτου καποια στιγμη μπορει να ξεφυγει και ενας αστυνομικο......ς υπο εντονες συναισθηματικα συνθηκες παντα. Συμφωνώ απόλυτα! Το εαν ειναι κάποιος Αλβανός , Ρουμάνος Ιταλός ή Ελληνάρας δεν παιζει ρόλο στο αν ειναι καλός οδηγός. Σημασία έχει το πόσο υψηλό οδηγικό επιπεδο , απο άποψη συμπεριφοράς έχει κάποιος. Κια δυστηχως οι Έλληνες απο αυτό πιάνουμε πάτο. Η Χριστίνα ειπε οτι αρκετοί αλλοδαποί οδηγοί τα τσούζουν. Ίσως. Ενω οι δικοί μας τι κάνουν. Τά βράδια 2 στους 3 είναι μεθυσμένοι. Πρίν λίγο καιρό ενας τύπος στη Λάρισα σκότωσε μια φοιτήτρια λόγω μέθυς. Τον τύπο τον είχαν συλλαβει δακα μέρεν νωρίτερα λιάρδα και του είχαν πάρει το διπλωμα. Και δεν ήταν αλλοδαπός. Όσο αφορά την αστυνομία και τον υπερβάλωντα ζήλο της , φίλε bonomania , προσωπικά τον έχω ζήσει αρκετές φορές στο πετσι μου. Αλλά στο συγκεκριμένο είμαι σίγουρος οτι θα έκανα ακριβώς το ίδιο με τους αστυνομικούς. Και λεω πάλι. Οχι γιατι ειναι Αλβανός. Κια Έλληνας να ήταν το ίδιο μου κάνει. Αλλα για το γαμώτο. Για την μάνα που τραβάει οτι τραβάει επειδή το μαλακ***νο ήθελε να το παίξει Σουμάχερ. Ηθελέστα και παθέστα.
blueviper Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2006 Καμία κατανόηση. Αν είναι έτσι, ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Ιράν και των λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων που το δικαίωμα και του εκάστοτε κατηγορούμενου στην αξιοπρεπή αντιμετώπιση αντικαθίσταται από το λιντσάρισμα και το λιθοβολισμό. Δουλειά του αστυνομικού δεν είναι να βγάζει το άχτι του, ούτε να εκφράζει το εκδικητικό συναίσθημα του κοινού ή τις εκτονωτικές του τάσεις. Τα καθήκοντά του περιορίζονται στη σύλληψη του κατηγορούμενου και στη φύλαξή του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Όλα τα υπόλοιπα δε συνάδουν με τις αρμοδιότητές του και δε δικαιολογούνται στη βάση της ανθρώπινης αντίδρασης...αν είναι έτσι, να πάω κι εγώ να βαρέσω κανένα μπάτσο, μια και μου τη βιδώνει μια τέτοια συμπεριφορά και να μην τρέχει και τίποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.