Προς το περιεχόμενο

Lan με 2 pc - Πρόβλημα με Permissions χρηστών

antonl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω συνδεδεμένους 2 υπολογιστές για διαμοιρασμό αρχείων και Internet. Το πρόβλημα είναι πως δε μπορώ να ορίσω τα permissions των χρηστών όπως ακριβώς θέλω.

Το μεν 1ο pc -έστω Α- (που βλέπει απευθείας internet μέσω usb-adsl modem) έχει έναν χρήστη με password. Το 2ο -έστω Β- έχει έναν χρήστη χωρίς password ο οποίος έχει το ίδιο username με τον πρώτο.

Το configurationαυτή τη στιγμή έχει ως εξής:

-Ένα partition στο Α έχει γίνει share με permissions για τον user: username (A\username) με full control δικαιώματα. Σε αυτό μπορεί ο χρήστης του Β να κάνει ό,τι θέλει.

-Ένα partition στο Β έχει γίνει share με permissions για everyone με δικαιώματα read/write. Σε αυτό ο χρήστης του Α μπορεί να διαβάσει/γράψει data.

Το πρόβλημα είναι πως ο παραπάνω τρόπος είναι λίγο «μπακάλικος» και ίσως όχι ιδιαίτερα ασφαλής. Θα ήθελα να κάνω add στο Α τον user του Β και το αντίστροφο αλλά όταν πάω:

proterties (του partition) -> sharing -> permissions -> add -> locations

εμφανίζεται ΜΟΝΟ το local pc (και στους 2 υπολογιστές αυτό), με συνέπεια να μην μπορώ να προσθέσω τον επιθυμητό user...

Έχει κανείς υπόψη του γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό;

Δημοσ.

απο τον υπολογιστή που έχεις κοινόχρηστα αρχεία πρέπει να κάνεις add everyone, έτσι δεν θα έχεις πρόβλημα.

Δημοσ.

Αυτό έχω κάνει για την ώρα αλλά δε θέλω να επιτρέπεται η πρόσβαση σε όλους παρά μόνο στον συγκεκριμένο χρήστη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...