Προς το περιεχόμενο

2 lan + internet

Costinio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα, μια ερώτηση:

το pc μου είναι σε συνδεμένο σε 2 τοπικά δίκτυα, το ένα 10.0.0.0/27 και το άλλο 192.168.178.1/24.

ιντερνετ εχω μεσα απο το 192.* δίκτυο με default gateway 192.168.178.1.

στο linux το έχω καταφέρει, στα windows πώς θα στήσω τα routes ώστε όλο το 10.* δίκτυο να βλέπει ιντερνετ?

στο fritz έχω ήδη φτιάξει το static route για να βλέπει το 10.* δίκτυο και τα pc του δικτύου αυτού έχουν gateway την ip του pc μου αλλά με τα routes των windows κάτι δεν πάει καλά... :???:

Δημοσ.

Εχεις 2 IP σε κάθε PC? ή όχι?

Για δοκιμασε...

route add 0.0.0.0 mask 0.0.0.0 192.168.178.1 1 IF 1

Με επιφύλαξη όσον αφορά το IF (τελευταία παράμετρος)...

την οποία μπορείς και να παραλείψεις...

Δοκίμασε και πες...

Δώσε τι σου βγάζει το

ipconfig /all

και το

route print

Δημοσ.

Επειδή και εμένα μου έχει τύχει αυτή η περίπτωση, όσο και να το πάλεψα και να το έψαξα, το αποτέλεσμα ήταν το εξείς:

Ναι μεν το ένα δίκτυο έβλεπε το άλλο, αλλά το ιντερνετ δεν μοιραζόταν στο 2ο δίκτυο :(

Δημοσ.

@Rapidshade: ένα IP έχει ο κάθε υπολογιστής

και πιστεύω εφόσον πρώτα η κίνηση του 10.* δικτύου περνάει απο τον υπολογιστή μου τότε αυτά πρέπει να έχουν το IP του ως default gateway. anyway θα τα δοκιμασω ολα και βλέπουμε... :)

@Sorath: εμένα το ένα δίκτυο δεν βλέπει το άλλο. αν καταφέρει και το δει τότε πιθανότατα θα λυθεί και το πρόβλημα του ίντερνετ.

Δημοσ.
@Rapidshade: ένα IP έχει ο κάθε υπολογιστής

και πιστεύω εφόσον πρώτα η κίνηση του 10.* δικτύου περνάει απο τον υπολογιστή μου τότε αυτά πρέπει να έχουν το IP του ως default gateway. anyway θα τα δοκιμασω ολα και βλέπουμε... :)

@Sorath: εμένα το ένα δίκτυο δεν βλέπει το άλλο. αν καταφέρει και το δει τότε πιθανότατα θα λυθεί και το πρόβλημα του ίντερνετ.

Οταν λες ότι η κίνηση του δικτύου περνάει πρώτα από τον υπολογιστή σου

τι ακριβώς εννοείς? Ο υπολογιστής σου κάνει το routing για τα PC του

δικτύου 10.χ.χ.χ. ? Αν ναι, τότε δεν έχεις να κάνεις μόνο με τις ρυθμίσεις

των PC αυτών αλλά και με τα Routing Rules στον "Router" -το PC σου-

Δώσε΄παραπάνω λεπτομέρειες για να βγάλουμε μια άκρη.

Δημοσ.

έχω 2 καρτες δικτυου.

η μια επικοινωνεί με το 192.* δικτυο και οι άλλη με το 10.* δίκτυο. οπότε όλο το 10.* δίκτυο για να επικοινωνήσει με το 192.* και να βγει στο ιντερνετ περνάει από τον υπολογιστή μου.

rapidshade δοκίμασα το route που μου'δωσες αλλά τπτ :(

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...