Costinio Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 καλησπέρα, μια ερώτηση: το pc μου είναι σε συνδεμένο σε 2 τοπικά δίκτυα, το ένα 10.0.0.0/27 και το άλλο 192.168.178.1/24. ιντερνετ εχω μεσα απο το 192.* δίκτυο με default gateway 192.168.178.1. στο linux το έχω καταφέρει, στα windows πώς θα στήσω τα routes ώστε όλο το 10.* δίκτυο να βλέπει ιντερνετ? στο fritz έχω ήδη φτιάξει το static route για να βλέπει το 10.* δίκτυο και τα pc του δικτύου αυτού έχουν gateway την ip του pc μου αλλά με τα routes των windows κάτι δεν πάει καλά... :???:
RapidShade Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Εχεις 2 IP σε κάθε PC? ή όχι? Για δοκιμασε... route add 0.0.0.0 mask 0.0.0.0 192.168.178.1 1 IF 1 Με επιφύλαξη όσον αφορά το IF (τελευταία παράμετρος)... την οποία μπορείς και να παραλείψεις... Δοκίμασε και πες... Δώσε τι σου βγάζει το ipconfig /all και το route print
Sorath Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Επειδή και εμένα μου έχει τύχει αυτή η περίπτωση, όσο και να το πάλεψα και να το έψαξα, το αποτέλεσμα ήταν το εξείς: Ναι μεν το ένα δίκτυο έβλεπε το άλλο, αλλά το ιντερνετ δεν μοιραζόταν στο 2ο δίκτυο
Costinio Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2006 @Rapidshade: ένα IP έχει ο κάθε υπολογιστής και πιστεύω εφόσον πρώτα η κίνηση του 10.* δικτύου περνάει απο τον υπολογιστή μου τότε αυτά πρέπει να έχουν το IP του ως default gateway. anyway θα τα δοκιμασω ολα και βλέπουμε... @Sorath: εμένα το ένα δίκτυο δεν βλέπει το άλλο. αν καταφέρει και το δει τότε πιθανότατα θα λυθεί και το πρόβλημα του ίντερνετ.
RapidShade Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2006 @Rapidshade: ένα IP έχει ο κάθε υπολογιστήςκαι πιστεύω εφόσον πρώτα η κίνηση του 10.* δικτύου περνάει απο τον υπολογιστή μου τότε αυτά πρέπει να έχουν το IP του ως default gateway. anyway θα τα δοκιμασω ολα και βλέπουμε... @Sorath: εμένα το ένα δίκτυο δεν βλέπει το άλλο. αν καταφέρει και το δει τότε πιθανότατα θα λυθεί και το πρόβλημα του ίντερνετ. Οταν λες ότι η κίνηση του δικτύου περνάει πρώτα από τον υπολογιστή σου τι ακριβώς εννοείς? Ο υπολογιστής σου κάνει το routing για τα PC του δικτύου 10.χ.χ.χ. ? Αν ναι, τότε δεν έχεις να κάνεις μόνο με τις ρυθμίσεις των PC αυτών αλλά και με τα Routing Rules στον "Router" -το PC σου- Δώσε΄παραπάνω λεπτομέρειες για να βγάλουμε μια άκρη.
Costinio Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 έχω 2 καρτες δικτυου. η μια επικοινωνεί με το 192.* δικτυο και οι άλλη με το 10.* δίκτυο. οπότε όλο το 10.* δίκτυο για να επικοινωνήσει με το 192.* και να βγει στο ιντερνετ περνάει από τον υπολογιστή μου. rapidshade δοκίμασα το route που μου'δωσες αλλά τπτ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.