understatement Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 An den kano lathos to 7550 einai retail kai to 7543 bulk. (Alles) diafores den gnorizo. Oso gia to firmware borei na perimenei... proexoun alla tora!
AfterForever Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 Προσωπικά έχω απηυδήσει. Λοιπόν πριν κανα 2 χρόνια είχα έναν Aspire 1353LM και μου χάλασε το drive (δεν έβλεπε γενικώς dvd, ό,τιδήποτε άδειο/γεμάτο/αντιγραμμένο/original). Οπότε παίρνω ένα εξωτερικό USB και κάνω τη δουλειά μου. Μετά παίρνω καινούργιο φορητό, πάλι Acer και δεδομένης της προηγούμενης κακής εμπειρίας λέω : θα χρησιμοποιώ μόνο/κυρίως το εξωτερικό. Κ όμως !!! Τώρα πάλι το εσωτερικό δε διαβάζει DVD ΟΥΤΕ ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ. Και να πω ότι ήταν της Αcer να πω πάει στο καλό. Αλλά το προηγούμενο ήταν Sony και το τωρινό ένα Slimtype DVDRW SOSW-833S. Λίγο χρησιμοποιημένο και πάλι τα έφτησε. Έλεος. Έχω κάνει επέκταση εγγύησης για 3 χρόνια. Ε λίγο πριν λήξει θα το στείλω στην αντιπροσωπεία. Μέχρι τότε πιθανότατα να' χω και άλλα προβλήματα (ή στο ενδιάμεσο, ποιος ξέρει...)
understatement Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 Join the ACER HATE CLUB! Tespa... an eheis epektasi egiisis kai isxiei oti desmevondai na sto epistrepsoun endos mias evdomadas apo tin paralavi, tote isos tha itan kali idea na to pas gia ftiaximo gia na glitoseis belades ktl. To thema einai min ta sainia tis MDI/ALMAN "anakalipsoun" nea "provlimata" gia na dikailogisoun ta ensima tous kai meta ade vgale akri otan to laptop sou kanei tour de europe! Malista, an eheis AMD epano, borei na sto pigainofernei o Lance aftoprosopos gia pio grigora...
IOCTL Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Η πρόσοψη του NEC μπροστά πως βγαίνει ? Δοκίμασε κανείς?
alexi Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Παίδες δεν ήξερα ότι έχετε φτιάξει καινούριο thread για το ίδιο θέμα, και postara στο παλιό. Δεν είναι πολύ βολικό νέο thread για το ίδιο θέμα, πάντως αν το κάνετε, νομίζω πως καλό είναι να κλείσετε το παλιό, να μην παίρνει posts. Λοιπόν, μεταφέρω τα post μου εδώ: 1. Μια επιφύλαξη στο NEC 7543 πάνω σε Acer 1703 IOCTL, επειδή είμαι στην ίδια ακριβώς φάση με το δικό μου 1703, και έχω ψάξει πολύ στο Internet, υπάρχει μια επιφύλαξη για το NEC 7543 ότι είναι προδηλωμένο απ' το εργοστάσιο σαν primary master, ενώ το ACER (1700 series) το θέλει σαν secondary master στο BIOS (και ταυτόχρονα στο primary IDE channel), με αποτέλεσμα να μην το βλέπει!!! Δες και το παρακάτω post: http://www.wimsbios.com/phpBB2/topic8740.html Τι έκανες εσύ τελικά? 2. Μικρές συμβουλές πριν πετάξετε το παλιό σας optical drive Απίστευτη συνταγή επιτυχίας! Μετά από πολύ ψάξιμο στο internet, φαίνεται ότι έχω σώσει το dvd-rw μου (Matshita UJ-811 σε ACER 1703), τουλάχιστον προσωρινά (φτύστε με). Διάβασα κάπου "Δοκιμάστε δισκάκια διαφορετικών format". Το έκανα, και βάζοντας ένα audio-CD το έπαιξε, και μετά παίζει τα πάντα. Ακόμα δεν ξέρω αν γράφει, αλλά θα το δοκιμάσω κι αυτό. Σημειωτέον, πριν δεν έβλεπε ούτε dataCD, ούτε DVD, τίποτα. Απίστευτο! Ισως είχε κάποιο conflict με τη δυνατότητα CD player που έχει το ACER για να παίζεις audio-CDs χωρίς ν' ανοίγεις τον υπολογιστή, δεν ξέρω... Παραθέτω λοιπόν μια σειρά από τεχνάσματα που βρήκα και μπορεί κάποιος να δοκιμάσει πριν πετάξει το drive του. Ισως κάποιο κάνει και για σας: - Τσεκάρετε μέσα από το Device Manager στα properties του IDE channel που είναι το drive σας ότι το transfer mode είναι DMA. - Δοκιμάστε συγκεκριμένες ταχύτητες (π.χ. 8x, 16x) αντί για τη ρύθμιση fastest. - Πιέστε ελαφρά το πορτάκι σε διάφορα σημεία, μήπως κάπου το βρεί και το διαβάσει. - Αν το μάτι του laser είναι ορατό ενδέχεται να φαίνονται κάποιες ψιλές βιδίτσες ρεγουλατόροι για την απόστασή του από το δίσκο. Παίξτε με αυτούς, αλλά να θυμάστε που να τους επαναφέρετε, αν δεν γίνει τίποτα. - Βγάλτε το drive και τρίψτε ελαφρά με ψιλό γυαλόχαρτο τις επαφές με τις οποίες κουμπώνει πάνω στο mobo. Φυσήξτε τις σκόνες από το εσωτερικό του laptop, μια που το ανοίξατε. - Τσεκάρετε αν πρόσφατα εγκαταστήσατε κάποιο περιφερειακό (π.χ. Flash card) ή software σχετικό με το drive (π.χ. Nero μαζί με άλλο πρόγραμμα, κ.λπ), ή Updated driver ή firmware και απεγκαταστήστε το. - Δοκιμάστε απ' το Set Program Access and Defaults του Start Menu (ή μέσα απ' το Add/Remove Programs να θέσετε τον Windows Media Player ως Default. - Και φυσικά, πριν απ' όλα, δοκιμάστε δισκάκια διαφορετικών format (DataCD, DataDVD, VCD, AudioCD, DVD, αγοραστά, γραμμένα, επανεγγραμένα, τα πάντα!). Καλή Τύχη!
dagapan Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 Εχετε προβλημα με τον οπτικο οδηγο του υπολογιστη αλλα παρολες τις προσπαθειες (τοποθετηση οδηγων,ανιχνευση ιων ακομη και για αυτων της sony ,φορματ, καθαρισμος κεφαλης ) ακομη δεν μπορει να διαβασει τους δισκους και τα dvd η τα διαβαζει με δυσκολια; Αλλαξτε οδηγο να ησυχασετε.Ο δικος μου ειχε τον οπτικο οδηγο LiteOn SDW-431S DVD±RW ο οποιος παρεδωσε το πνευμα.Εγινε αντικατασταση με το NEC ND-7551 και ολα καλα. Μια καλη λυση εαν αναζητητε την φορητοτητα και την εξυπηρετηση του ενω συγχρονως δεν θελετε να πληρωσετε τα διπλασια χρηματα για αγορα εξωτερικου οδηγου με USB , η δεν θελετε να πληρωσετε σαν κορόιδα στην acer 250 ευρω!!! Οδηγιες:ο οδηγος αφαιρειται πολυ ευκολα αφου εχει μονο ενα ακροδεκτη 50 επαφων και οι περισσοτεροι υπολογιστες εχουν το ιδιο.Επισης τα ΧΡ το αναγνωριζουν αμεσως και συνηθως χωρις προβληματα. 1. δεν χρειαζεται να ανοιξετε το καλυμα του υπολογιστη. 2. Ξεβιδωστε τη βιδα που βρισκεται αριστερα απο το αγκιστρο απελευθερωσης του συσσωρευτη. (οπως βλεπουμε το κατω μερος του υπολογιστη με την πισω πλευρα προς το μερος μας) 3. Ανοιξτε το συρταρι του οπτικου οδηγου και με τη χρηση καποιου εργαλειου που σας βοηθα αφαιρεστε τον οδηγο ο οποιος τωρα στηριζεται μονο στον 50 επαφων ακροδεκτη. 4.Για την τοποθετηση του νεου οδηγου προχωρηστε με προσοχη στο κουμπωμα του. Εαν δειτε ζορια μην επιμενετε και κανετε καποια ζημια και ανοιξτε το καλυμα του προς τα ενδοτερα για να γινει ποιο σιγουρα η δουλεια.(Για αυτη την τελευταια περιπτωση πρεπει να πιανουν και λιγακι τα χερια σας). αρχειο PDF με το σχεδιο εξαρτηματων του υπολογιστη ACER aspire 1620 και οχι μονο μπορειτε να βρειτε εδω
IOCTL Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Παίδες δεν ήξερα ότι έχετε φτιάξει καινούριο thread για το ίδιο θέμα, και postara στο παλιό. Δεν είναι πολύ βολικό νέο thread για το ίδιο θέμα, πάντως αν το κάνετε, νομίζω πως καλό είναι να κλείσετε το παλιό, να μην παίρνει posts. Λοιπόν, μεταφέρω τα post μου εδώ: 1. Μια επιφύλαξη στο NEC 7543 πάνω σε Acer 1703 IOCTL, επειδή είμαι στην ίδια ακριβώς φάση με το δικό μου 1703, και έχω ψάξει πολύ στο Internet, υπάρχει μια επιφύλαξη για το NEC 7543 ότι είναι προδηλωμένο απ' το εργοστάσιο σαν primary master, ενώ το ACER (1700 series) το θέλει σαν secondary master στο BIOS (και ταυτόχρονα στο primary IDE channel), με αποτέλεσμα να μην το βλέπει!!! Δες και το παρακάτω post: http://www.wimsbios.com/phpBB2/topic8740.html Τι έκανες εσύ τελικά? 2. Μικρές συμβουλές πριν πετάξετε το παλιό σας optical drive Απίστευτη συνταγή επιτυχίας! Μετά από πολύ ψάξιμο στο internet, φαίνεται ότι έχω σώσει το dvd-rw μου (Matshita UJ-811 σε ACER 1703), τουλάχιστον προσωρινά (φτύστε με). Διάβασα κάπου "Δοκιμάστε δισκάκια διαφορετικών format". Το έκανα, και βάζοντας ένα audio-CD το έπαιξε, και μετά παίζει τα πάντα. Ακόμα δεν ξέρω αν γράφει, αλλά θα το δοκιμάσω κι αυτό. Σημειωτέον, πριν δεν έβλεπε ούτε dataCD, ούτε DVD, τίποτα. Απίστευτο! Ισως είχε κάποιο conflict με τη δυνατότητα CD player που έχει το ACER για να παίζεις audio-CDs χωρίς ν' ανοίγεις τον υπολογιστή, δεν ξέρω... Παραθέτω λοιπόν μια σειρά από τεχνάσματα που βρήκα και μπορεί κάποιος να δοκιμάσει πριν πετάξει το drive του. Ισως κάποιο κάνει και για σας: - Τσεκάρετε μέσα από το Device Manager στα properties του IDE channel που είναι το drive σας ότι το transfer mode είναι DMA. - Δοκιμάστε συγκεκριμένες ταχύτητες (π.χ. 8x, 16x) αντί για τη ρύθμιση fastest. - Πιέστε ελαφρά το πορτάκι σε διάφορα σημεία, μήπως κάπου το βρεί και το διαβάσει. - Αν το μάτι του laser είναι ορατό ενδέχεται να φαίνονται κάποιες ψιλές βιδίτσες ρεγουλατόροι για την απόστασή του από το δίσκο. Παίξτε με αυτούς, αλλά να θυμάστε που να τους επαναφέρετε, αν δεν γίνει τίποτα. - Βγάλτε το drive και τρίψτε ελαφρά με ψιλό γυαλόχαρτο τις επαφές με τις οποίες κουμπώνει πάνω στο mobo. Φυσήξτε τις σκόνες από το εσωτερικό του laptop, μια που το ανοίξατε. - Τσεκάρετε αν πρόσφατα εγκαταστήσατε κάποιο περιφερειακό (π.χ. Flash card) ή software σχετικό με το drive (π.χ. Nero μαζί με άλλο πρόγραμμα, κ.λπ), ή Updated driver ή firmware και απεγκαταστήστε το. - Δοκιμάστε απ' το Set Program Access and Defaults του Start Menu (ή μέσα απ' το Add/Remove Programs να θέσετε τον Windows Media Player ως Default. - Και φυσικά, πριν απ' όλα, δοκιμάστε δισκάκια διαφορετικών format (DataCD, DataDVD, VCD, AudioCD, DVD, αγοραστά, γραμμένα, επανεγγραμένα, τα πάντα!). Καλή Τύχη! Δυστηχώς αυτό που αγόρασα NEC 7543 για το ACER 1703 δεν κάνει. Όντως δεν το αναγνωρίζει και περιμένω μπάς και κάποιος άλλος βρήκε λύση με κάποιο άλλο DVD-RW. Όσο για το παλιό , μια διαβάζει , μια δεν διαβάζει.. γενικά πολύ ταλαιπωρία και γενικά δεν γραφει τίποτα. Αυτά , αντε ξαναξυπνάω το thread μπας και γλυτώσουμε μερικά λεφτά. ΥΣ. Φυσικά το support της ACER σε Ελλάδα και Ευρώπη καμμία απάντηση.
pitbulll Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Ψάξε στον site της Nec ή όπου αλλού νομίζεις για firmware που θα αλλάξει το Drive σου από primary master σε secondary master.To 1703 δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσει drive ρυθμισμένο σε primary master...
IOCTL Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Σωστός ο παίχτης. Ιδού και το Link. http://www.de.nec.de/faq_detail.php/id/1644/frage/798/lang/ENG
greece_gus Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 Είχα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα με έναν εγγραφέα της NEC και τον acer 1703,όπου δεν τον ανεγνώριζε ως master... Ασχέτως εάν τελικώς άλλαξα τον εγγραφέα ασ δει και αυτό όποιος ενδιαφέρεται (με ευθύνη δική του εννοείιται) h**p://liggydee.cdfreaks.com/page/en/Optiarc-AD-7540A/
understatement Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Αναφορικά με το NEC 7543: Ενώ μέχρι πρότινος δούλευε κανονικά, τώρα αντιμετωπίζω προβλήματα εγγραφής σε δίσκους DVD 16x. Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω το πρόβλημα; Ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.