Προς το περιεχόμενο

Nokia vs Sony-Ericsson

Giourkas1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μην μου λέτε μόνο για ποιότητα κατασκευής στα Sony Ericsson...τα χαλασμένα απο τον 3ο μήνα joystick σε όλα τα μοντέλα και ακόμη περισσότερο στα K750 τα ξεχνάτε??? To οτι δεν τα κάλυπτε η εγγύηση???? μεχρι που αρχισε τωρα τελευταία και καταργησε τα joystick και βάζει κουμπάκια, τα πρώτα μου κινητά ήταν Nokia μετά είπα να αλλάξω λίγο και πήγα sony ericsson...αλλαξα δύο μοντέλα αλλά το μετάνιωσα ποτέ δεν με ικανοποίησαν...τα μόνα που αξίζουν είναι τα Pxxx...τώρα έχω το n73 και δεν μπορω να το συγκρίνω ούτε με το K800 αλλά ούτε και με το W850i που είναι στα ιδια χρήματα περίπου...δεν μπορώ να πω ότι ειναι στην ίδια κατηγορία με τίποτα...αυτά!

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η ΝΟΚΙΑ είχε πολύ ευκολο μενου παλιά σε σχέση με τις υπόλοιπες μάρκες και έτσι καθιερώθηκε ... Ο καιρός έχει περάσει και τα δεδομένα έχουν αλλάξει σε σημείο κάποια τηλέφωνα της ΝΟΚΙΑ να είναι πιο δυσχρηστα από άλλων εταιριών..

Η SE από την άλλη έχει κάνει τεράστια βήματα και μάλιστα απο τότε που μπήκε στο παιχνίδι η Sony έχουν αλλάξει πολλά πράγματα...

Γενικά δίνουν περισσότερα πράγματα στα ίδια λεφτα από τα ΝΟΚΙΑ...

Τρομερές κάμερες...

Καλύτερη διαχείρηση της μνήμης και κυρίως της εξωτερικής..

........

.........

Να επισημάνω ότι πλέον η SE πουλάει περισσότερο από την NOKIA..

Ένα παραδειγμα το K750... Παλιό πλέον, αλλα σε πολύ καλή τιμή, με πολύ καλές δυνατότητες ακόμα, μικρό και όμορφο, κοινώς best seller...

Δημοσ.
Γενικά δίνουν περισσότερα πράγματα στα ίδια λεφτα από τα ΝΟΚΙΑ...

Τρομερές κάμερες...

Φιλικά τωρα...αλλά τι περισσότερο δίνουν αφου για να έχει λειτουργικο symbian πρεπει να πας σε κατηγορία Pxxx??? Βέβαια συμφωνώ απολύτως στο οτι τα SE είναι απλά στο χειρισμό αν τα συγκρίνουμε με τα νοκια όμως υψηλής κατηγορίας με symbian αλλίως δεν υπάρχει διαφορα κατα την γνώμη μου στον χειρισμό...επίσης οσο για τις καμερες...η καμερα του N73 με τα carl zeiss δεν εχει διαφορα ποιότητας απο όσες φωτο έχω δει σε σύγκριση με την cybershot του K800...μιλάω λίγο συγκεκριμένα αλλά αυτά τα κινητά έχουν περάσει απο τα χέρια μου...επίσης λέω την γνώμη μου οποιοσδήποτε μπορεί να διαφωνήσει ή να συμφωνήσει, γι' αυτο υπάρχουν και τα forum...;)

Edit: Επίσης κάτι πολύ σημαντικό είναι μέγα λάθος να συγκρίνουμε smartphones με απλα κινητά, το καθένα απευθύνεται στην δικιά του κατηγορία χρηστών!

Δημοσ.

τα symbian δεν νομίζω ότι πρέπει να τα εντάξουμε στα κανονικά κινητά...

Το 90% αυτών που αγοράζουν symbian δεν έχουν ιδέα τι είναι και τι παραπάνω κάνει και φυσικά το χρησιμοποιεί όπως ένα απλό κινητό.. Οπότε για τον περισσότερο κόσμο η ΝΟΚΙΑ δεν δίνει κάτι παραπάνω...

Δημοσ.

ΞΟΟΞΏ Ξ±ΞΊΟΞΉΞ²ΟΟ Ξ΅ΞΉΟΞ± ΞΏΟΞΉ ΟΞ± symbian δΡν Ριναι Ξ±Ολα ΞΊΞΉΞ½Ξ·ΟΞ±! ΞΞ±ΞΉ Ξ³ΞΉ Ξ±ΟΟΞΏ δΡν ΞΌΟΞΏΟΞΏΟΞ½ Ξ½Ξ± ΟΟΞ³ΞΊΟΞΉΞΈΞΏΟΞ½ ΞΌΞ΅ ΟΞ± <<ΞΊΞ±Ξ½ΞΏΞ½ΞΉΞΊΞ±>>!

Δημοσ.

johnc δεν φαινεται τι γράφεις στο τελευταίο ποστ....

Φαινεται καπως έτσι....

���ο ακ�ιβ�� Ρι�α ο�ι....

Δημοσ.

Σορρυ για το κινέζικο ποστ....το εγραψα απο το κινητο και μαλλον εχει λάθος κωδικοποίηση...εγραψα οτι τα symbian σιγουρα δεν είναι απλά κινητά και γι αυτο το λογο δεν πρεπει να τα συγκρίνουμε με τα απλά...τωρα αν κάποιος πάρει symbian κινητο και δεν ξέρει κάν τι πάει να πει symbian...(μου έχει τύχει πολλές φορες να έχει κάποιος smartphone και να αρχίσω να του λέω για symbian και να μου λέει τιν τουτο....τεσπα), είναι φυσιολογικά επόμενο να του φανεί αρκετά δύσκολος ο γενικός χειρισμός του...και αφου δεν ξέρει τι έχει και για ποιο λόγο το έχει να το συγκρίνει με κάτι τελείως διαφορετικής κατηγορίας...τελοσπάντων τι συζητάμε τώρα.....

Δημοσ.

Exw perasei kai apo ta dyo me panw apo 5 kinita sto kathena. Klaiw pou afhsa to p910i akoma kai to p800. Exw perasei apo N71 kai 8800 kai klaiw me mauro dakry. Mono To palio kalo 7110 itan kalo. Gia mena i nokia pethane prin 3 xronia.

Δημοσ.

Εχω αναφέρει οτι η σειρά Pxxx της Sony-Ericsson είναι όλα τα λεφτά...αλλά σύγκρινέ τα με ανάλογης κατηγορίας κινητά πχ n70, n73, ν95(δεν εχει βγει ακόμα). Το 8800 πάλι...τι του βρήκες??? Μπορεί να είμαι απο την πλευρά της Nokia αλλα το συγκεκριμένο είναι πετάμενα λεφτά!!!!Μονο το 8800 sirocco κάτι κάνει αλλά και πάλι...δεν δίνω 1000 ευρω για να είναι απο μέταλλο και να προσφέρει τα ελάχιστα...καλύτερα να πάρω καινούργιο pc!!!(αν και δεν χρειάζομαι). Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος απο το n73!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.
Apo battery ti paizei?

Anaferete montelo(Nokia,SE),xrhsh,diarkeia zwhs.

Δεν μπορείς να υπολογίσεις, παίζει ρόλο η χρήση που κάνει ο καθένας.

Μπορεί να έχουμε την ίδια συσκευή να κάνω χρήση της κάμερας και του bluetooth κι εσύ να μην τα χρησιμοποιείς.

Υπάρχει και το άλλο, οι περισσότεροι δεν κλείνουν καθόλου τις συσκευές ακόμη κι όταν δεν τις χρειάζονται. Αυτό έχει αποτέλεσμα να τελειώνει πιο γρήγορα η μπαταρία αλλά να κολλάει και το λειτουργικό τους.

Όσο για τη διάρκεια ζωής; Πλέον τα κάνουν πιο ευπαθή για να τα αλλάζουμε στον ένα χρόνο. Αν το καλοσκεφτείς θα δεις οτι σε λιγότερο απο χρόνο η διάρκεια της μπαταρίας πέφτει. Οπότε αναρωτιέσαι δίνω 32€(το λιγότερο) για μπαταρία, ή παίρνω καινούριο κινητό;

Όλα είναι θέμα marketing οι εταιρίες δεν χάνουν ούτε η Νοκια ούτε η SE.

;-)

Δημοσ.
K800 h Nokia 6300?

Ειναι λιγο αδικο αυτο που λες ειναι σαν να σου λεω Audi A3 η Opel Astra...

Κ μονο η διαφορα τιμης τα λεει ΟΛΑ...

Καποιος φιλος ειπε οτι στην ακριβη κατηγορια η ΝΟΚΙΑ ειναι φοβερη στα φτηνα κινητα καλυτερα SE...K εγω αυτο πιστευω...

Τωρα τα Symbian ειναι μια κατηγορια κινητων που οπως καλα ειπατε να ξερει 1 στους 10 τι κινητο εχει ειναι ζητημα...

Αλλα οποιος ξερει τι σημαινει τοτε δεν φευγει απο τα ΝΟΚΙΑ...

Πλεον κ η ιδια η εταιρεια το εχει παρει γραμμη κ σου βγαζει symbian με χαμηλη τιμη μπας κ σε βαλει στο τριπακι...(3230,Ε50 κ εχει ο θεος)

ΠΑΝΤΩΣ την πλατφορμα symbian δεν την αλλαζω με τιποτα...

Δημοσ.

Βρείτε μου ενα κινητό SE με τα καλούδια τού nokia 6290 πού αγόρασε πρόσφατα ο γυιός μου, αν καί το κινητό λόγω κυρίως της τιμής του κατατάσσεται στη μεσαία κατηγορία.

Εγώ άρχισα από το T28 Ericsson(σκέτο) καί έκτοτε έχω πάντα sony-ericsson(πεισματικά καί μόνο καί όχι γιά κανένα άλλο λόγο!) αλλά νομίζω η nokia βρίσκεται κομάτι μπροστά.Εξ άλλου σαν εταιρεία δεν χρειάστηκε κανένα δεκανίκι γιά να επιβιώσει.

Γιά να βρείς SE με λειτουργικό, 3G καί ραδιόφωνο κ.λ.π, πού ήθελε ο μικρός καί σε λογική τιμή δεν νομίζω να βρείς.Βέβαια γλύτωσε 100 euros περίπου γιατί διακαιούταν η γυναίκα μου κάποια αναβάθμιση στη σύνδεσή της καί τη διέθεσε γιά την αγορά τού μικρού πληρώνοντας τελική τιμή μόνο 230 euros.Το λειτουργικό το θεωρώ απαραίτητο καί να μην ακούω κάποιους εδώ να λένε ότι δεν αξίζει γιατί μού θυμίζουν την αλεπού πού δεν έφτανε τα σταφύλια καί γιά δικαιολογία έλεγε: Άστα γιατί είναι άγουρα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...