Tzimmys Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2009 Υπάρχουν πλέον και πιο εύκολα GUIs από το MeGUI. Σκέφτομαι σοβαρά να γράψω ένα νέο άρθρο σχετικά αυτές τις μέρες. Π.χ. μου άρεσε πολύ το RipBot264. Πολύ απλό, αυτοματοποιημένες πολλές αποφάσεις κ.ά. Ο,τι πρέπει για να τελειώνεις τσακ-μπαμ! Για ρίξε του μια ματιά. Να γράψεις, να γράψεις. Ο οδηγός για το megui ήταν φοβερός αλλά παρόλα αυτά είχα χρειαστεί τη βοήθειά σου. Πολλά ρε παιδάκι μου. Άντε γιατί πλησιάζει ο καιρός που θα χρειαστεί να ξαναριπάρω μερικά αρχεία.
parsifal Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2009 Τα 4 στα 5 mkv που ανοίγω με το RipBot264 δεν αναγνωρίζεται ο ήχος, για αυτό και πίστεψα ότι χρειάζεται ξεχωριστά αρχείο video kai audio, εξ ού και η "ευρεσιτεχνία" με το tsMuxer! Δοκίμασα με ακόμη 3 MKV και ήταν και αυτά ΟΚ. Έχουν όμως ένα κοινό σημείο: Όχι κατεβασμένα από internet, όλα φτιαγμένα από εμένα και muxed με την τελευταία έκδοση του MKVToolnix.
parsifal Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2009 Τα 4 στα 5 mkv που ανοίγω με το RipBot264 δεν αναγνωρίζεται ο ήχος, για αυτό και πίστεψα ότι χρειάζεται ξεχωριστά αρχείο video kai audio, εξ ού και η "ευρεσιτεχνία" με το tsMuxer! Δοκίμασα με ακόμη 3 MKV και ήταν και αυτά ΟΚ. Έχουν όμως ένα κοινό σημείο: Όχι κατεβασμένα από internet, όλα φτιαγμένα από εμένα και muxed με την τελευταία έκδοση του MKVToolnix.
ppetr Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Τα 4 στα 5 mkv που ανοίγω με το RipBot264 δεν αναγνωρίζεται ο ήχος, για αυτό και πίστεψα ότι χρειάζεται ξεχωριστά αρχείο video kai audio, εξ ού και η "ευρεσιτεχνία" με το tsMuxer! Φίλε, εμένα όσα έχω ανοίξει τα βλέπει κανονικά. Μάλλον έχεις θέμα με τα setup σου.
ppetr Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Τα 4 στα 5 mkv που ανοίγω με το RipBot264 δεν αναγνωρίζεται ο ήχος, για αυτό και πίστεψα ότι χρειάζεται ξεχωριστά αρχείο video kai audio, εξ ού και η "ευρεσιτεχνία" με το tsMuxer! Φίλε, εμένα όσα έχω ανοίξει τα βλέπει κανονικά. Μάλλον έχεις θέμα με τα setup σου.
ppetr Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Ένα εφτάωρο πήρε για συμπίεση 2 ταινιών 720p, πάλι για αλλαγή τελικού μεγέθους μόνο. Τώρα έχω βάλει μία ταινία 720p διάρκειας 3:44' να την κάνει 4480ΜΒ Λέτε να υπάρχει πρόβλημα ποιότητας?
dazeman Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Δοκίμασα με ακόμη 3 MKV και ήταν και αυτά ΟΚ. Έχουν όμως ένα κοινό σημείο: Όχι κατεβασμένα από internet, όλα φτιαγμένα από εμένα και muxed με την τελευταία έκδοση του MKVToolnix. Φίλε, εμένα όσα έχω ανοίξει τα βλέπει κανονικά. Μάλλον έχεις θέμα με τα setup σου. Με το Ripbot264 παιδεύομαι δυό μέρες (στον διαθέσιμο χρόνο, εννοείται) & ...εγκαταλείπω! Με την ίδια σύνθεση software (ffdshow beta6-tryout, haalli splitter, avisynth 2.5, mpc-hc) στο laptop δεν αναγνωρίζει ήχο πλήν σπανίων περιπτώσεων, ενώ στον επιτραπέζιο κανονικά. Κάρτα γραφικών στον φορητό ATI x1600, στον επιτραπέζιο ATI sapphire x300se, drivers catalyst και στις δυο περιπτώσεις. Ένα εφτάωρο πήρε για συμπίεση 2 ταινιών 720p, πάλι για αλλαγή τελικού μεγέθους μόνο. Τώρα έχω βάλει μία ταινία 720p διάρκειας 3:44' να την κάνει 4480ΜΒ Λέτε να υπάρχει πρόβλημα ποιότητας? Απο τα λίγα βιντεάκια που έφτιαξα (με διπλό πέρασμα) η ποιότητα είναι άπαιχτη! Νομίζω το καλύτερο πρόγραμμα (απο αυτής της πλευράς) που έχω συναντήσει.
ppetr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Απο τα λίγα βιντεάκια που έφτιαξα (με διπλό πέρασμα) η ποιότητα είναι άπαιχτη! Νομίζω το καλύτερο πρόγραμμα (απο αυτής της πλευράς) που έχω συναντήσει. Εγώ το έγραψα για τη μεγάλη διάρκεια της ταινίας, αλλά τελικά το αποτέλεσμα δε ξεχωρίζει από το πρωτότυπο
Cloud_7 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Παιδιά, χρειάζομαι τη βοήθειά σας σε ένα θέμα, κωδικοποίησα μια ταινία σε x264 με το MeGui (είχε aspect ratio 2.35:1) και στο crop των διαστάσεων αφαίρεσα τις οριζόντιες μαύρες γραμμές. Ρίπαρα σε ξεχωριστό αρχείο τους υπότιτλους, αλλά μόλις τους κατεβάζω όσο θέλω μέσω του vob sub δεν τοποθετούνται πλέον στο κάτω μαύρο πλαίσιο αλλά μόλις ξεπεράσουν το οριζόντιο μέρος της ταινίας χάνονται. Με τόσο μικρά μικρά όρια δε διαννοούμαι να βλέπω subs πάνω ακριβώς στην εικόνα, υπάρχει κάποια ρύθμιση για να λυθεί αυτό η απλά την άλλη φορά να μην κάνω crop?
parsifal Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Όχι, εννοείται πως καλά έκανες και εφάρμοσες crop. Απλά θα πρέπει να καταργήσεις το VobSub και να αλλάξεις πρόγραμμα αναπαραγωγής σε κάποιο που μπορεί να κάνει rendering των υποτίτλων μέσα σε μαύρη περιοχή του παραθύρου του που δεν αποτελεί τμήμα του καρέ της ταινίας. Π.χ. δες στο Media Player Classic - Homecinema πώς μπορεί να γίνει αυτό: Από τις ρυθμίσεις του προγράμματος, μπορείς να κατεβάσεις τους υποτίτλους ακόμη πιο κάτω αν θέλεις. Υπό την προϋπόθεση όμως ότι υπάρχει ανεκμετάλλευτος χώρος: Αν το καρέ της ταινίας σε fullscreen προβολή πιάνει όλη την ωφέλιμη επιφάνεια της οθόνης σου, τότε προφανώς δε θα υπάρχει χώρος για την προβολή των υποτίτλων εκτός καρέ ταινίας...
Cloud_7 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Κρίμα που δεν γίνεται μέσω του vobsub, σε ευχαριστώ όμως για το reply και την βοήθεια. υγ. φόρτωσα την ταινία με το gomplayer ανοίγοντας μέσω του προγράμματος το srt κι όλα ok τώρα.
Cloud_7 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 @parsifal, θέλω να κόψω ένα vob κύριας ταινίας ενός dvd (μεγέθους ενός giga) χρησιμοποιώντας το ως δείγμα για το megui, να προβώ δηλαδή μέσω του προγράμματος σε διάφορα encodings (με x264) και να συγκρίνω διαφορές στην ποιότητα & το aspect ratio με διαφορετικές ρυθμίσεις. Το δείγμα mpeg2 vob όμως που θα προκύψει να έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με το αρχικό. Ξέρεις κάποιο καλό πρόγραμμα για να γίνει αυτό? (για να μην περιμένω τόσες ώρες μόνο για 1 ταινία).
parsifal Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Μπορείς να κόψεις ένα απόσπασμα από το VOB που θέλεις και συγχρόνως να κάνεις extract το audio stream σε χωριστό αρχείο με μία κίνηση, με το πρόγραμμα DGIndex (περιέχεται στο δωρεάν DGMPGDec). Δες τον οδηγό για κόψιμο-ράψιμο MPEG που υπάρχει στο Insomnia Wiki. Αν δε θέλεις να κάνεις περίπλοκο κόψιμο-ράψιμο αλλά απλά να πάρεις ένα συνεχόμενο κομμάτι από το VOB, μπορείς να το κάνεις μόνο μέσα από το DGIndex, χωρίς να χρησιμοποιήσεις το CutterMaran. Με τα controls στο κάτω μέρος του παραθύρου του DGIndex καθορίζεις το start και end point του τμήματος που θα κοπεί.
Cloud_7 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Το έκανα μια χαρά με το dgindex, στο crop που επέλεξα έκανε extract mpeg/ac3 & το d2v το οποίο μετά άνοιξα με το megui στη δημιουργία avisynth, στο bitrate calculator αναγκαστικά έβαλα filesize σχετικό με bitrate της επιλογής μου αφού μιλάμε για δείγμα. thanks again.
ppetr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Πώς κάνουμε wmv 1080p σε mkv? To Ripbot σα να κολάει... EDIT: Ξεκίνησε!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.