Xorxhs! Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Θελω να δημιουργησω ενα δικτυο με 2 υπολογιστες και εχω την εξης απορια. Στον εναν θα εχω εγκαταστησει μια εφαρμογή οπου κρατω το ιστορικο των πελατων μου(database νομιζω βασισμενο στην access).Στην ιδια εφαρμογη γίνεται να εχει προσβαση και δευτερος υπολογιστης ετσι ωστε οτι αλλαγη γινεται στην εφαρμογη να μπορει να γινεται αντιληπτη απο τον αλλον υπολογιστη?
RapidShade Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Θελω να δημιουργησω ενα δικτυο με 2 υπολογιστες και εχω την εξης απορια.Στον εναν θα εχω εγκαταστησει μια εφαρμογή οπου κρατω το ιστορικο των πελατων μου(database νομιζω βασισμενο στην access).Στην ιδια εφαρμογη γίνεται να εχει προσβαση και δευτερος υπολογιστης ετσι ωστε οτι αλλαγη γινεται στην εφαρμογη να μπορει να γινεται αντιληπτη απο τον αλλον υπολογιστη? Εκτός και αν η εφαρμογή σου έχει ειδικές απαιτήσεις, ναι μπορείς να κάνεις το παραπάνω "στήσιμο" είναι πολύ κοινό άλλωστε, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξεις ίσως είναι να μην ανοίγεις την βάση σου single user... φυσικά θα πρέπει να έχεις κάποια "πρόνοια" ότι τα δεδομένα σου θα είναι προσβάσιμα από περισσότερων του ενός χρήστες, οπότε και ίσως θα πρέπει να έχεις και κάποιες δικλείδες ασφαλείας... αλλά αυτά είναι θέματα της εφαρμογής και όχι αυτό που ρωτάς... Οπότε ναι γίνεται άνετα.
Xorxhs! Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Ευχαριστω...και τωρα το πιο δυσκολο κομματι,πως μπορει να γινει αυτο?Βαζω τον δευτερο σε δικτυο και μπορει ετσι απλα να εχει προσβαση στην εφαρμογη?
alexb_10 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 βάζεις το αρχείο της access σε έναν κοινόχρηστο φάκελο στον έναν υπολογιστή και απο εκεί το τρέχεις και απο τους δύο υπολογιστές.
stehellas Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 βάζεις το αρχείο της access σε έναν κοινόχρηστο φάκελο στον έναν υπολογιστή και απο εκεί το τρέχεις και απο τους δύο υπολογιστές. nai of ilos exei dikio
Xorxhs! Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 ίσως δε εγινα κατανοητος...η εφαρμογη δεν αποτελειται απο ενα μονο αρχειο της access,εχει προηγηθει ενα setup.
RapidShade Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Μάλλον τα λες μισα-μισα...και λίγα λίγα... η απάντηση είναι εξίσου σαφής: Μπορεί και να γίνεται, μπορεί και όχι! ανάλογα από το αν η εφαρμογή εχει ρύθμιση για το που βρίσκεται το αρχείο της βάσης... τώρα, αν ρωτάς αν μπορει να τρέχει στο 2ο PC χωρίς setup... χμμμ... χλωμό άλλα όχι απίθανο...
Xorxhs! Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 αντε και εχει γινει setup και στο 2ο PC,θα μπορω τα ιδια δεδομενα που επεξεργαζονται στο 1ο να τα διαχειριζομαι και στο 2ο χωρις να τα ξαναπερνω για 2η φορα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.