Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για αφαίρεση σκληρού από acer

alfista

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα παλιό acer aspire 1410 και με την ευκαιρία ότι ένας φίλος χρειαζόταν μεταχειρισμένο σκληρό για τον επίσης παλιό του laptop είπα να πάρω ένα 80άρι για μένα και να του δώσω τον παλιό μου. Δυστυχώς ο σκληρός μου έχει άλλη άποψη αφού ενώ τέλιωσα τα σχετικά backup και πάω να τον βγάλω και μάλλον κάτι μου διαφεύγει. Ξέρω ότι η παρακάτω φωτογραφία δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά φαντάζομαι ότι ίσως η εικόνα θυμίσει κάτι σε αυτούς που έχουν ανάλογη εμπειρία. Η μόνη βίδα αφότου έβγαλα το καπάκι που φαίνεται είναι στα δεξιά και όσο κι αν την ξέσφιξα το μεταλλικό αυτό επιπλέον κάλυμα δεν βγαίνει. Να δοκιμάσω με παραπάνω δύναμη; Ήδη το πλαστικό πιαστράκι μου έμεινε στο χέρι. Plz help!!!

1511061621tn8.th.jpg

Δημοσ.

σπρωξε το σκληρο οπως φαινεται στη φωτογραφια προς τα δεξια. λογικα θα ξεκουμπωσει απο τα pin και θα μπορεσεις να τον βγαλεις.

Δημοσ.

Ακριβώς έτσι ήταν φίλε μου. Αφότου έκανα το post ψάχνοντας από την ανυπομονησία μου, το κατάλαβα βλέποντας και την μικρή τρυπούλα στο πλαστικό που μαρτυτούσε μετακίνηση του σκληρού προς τα δεξιά. Σε ευχαριστώ πολύ πάντως.

Ο 80άρης μπήκε κανονικά (απ' όπου και γράφω τώρα) ωστόσο υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Όταν πήρα να βιδώσω εκείνη τη βίδα που είναι χωμένη εκεί κάτω, μη έχοντας μαγνητικό (ή όπως αλλιώς το λένε) κατσαβιδάκι, η βίδα έπεσε στο άνοιγμα του πλαστικού και τώρα βρίσκεται κάπου μέσα στο λάπτοπ. Να υποθέσω ότι θα χρειαστεί να ανοίξω όλο το λάπτοπ; Την πάτησα κοινώς; Είναι εύκολο;

Δημοσ.

κουνα το μπας και σου ερθει προς το ανοιγμα. για να ανοιξεις το φορητο καλο ειναι να βρεις ενα service manual και να σημειωνεις και τις βιδες που βρισκεται η καθε μια μην ξεχασεις μερικες οπως θα τον κλεινεις.

για service manual εδω http://www.eserviceinfo.com/

Δημοσ.

Υπάρχει όντως ένα ελάχιστο ανοιγματάκι από το οποίο άλλωστε και έπεσε μέσα, ωστόσο μου μοιάζει απίθανο να καταφέρω να το βγάλω από εκεί. Μήπως να δοκίμαζα καμιά ηλεκτρική σκούπα ή υπάρχει κίνδυνος να κάνω καμιά ζημιά στο λάπτοπ;

Υ.Γ. Τhnx για το link για το service manual. Με ψιλοπρήζωσε αν και μοιάζει χαωτικό. Ωστόσο το να ανοίξω την κάτω μεροιά του λάπτοπ, να πάρω τη βίδα που έχει χωθεί στη γωνία και να το ξανακλείσω αμέσως δεν μου ακούγεται και τόσο δύσκολο. Το έχεις επιχειρήσει καμιά φορά να μου πεις αν είναι εύκολο;

Δημοσ.

alfista κατέβασες το service manual ? αν ναι τσεκαρε τα disassembly instructions...

εγώ έχω έναν Aspire 2003wlmi και είναι ψιλομανούρα να ανοίξεις το laptop...θέλει όλες τις βίδες και το στήριγμα της οθόνης κλπ...και γενικά θα το απέφευγα...

αν πάλι δεν βγεί η βίδα...πολύ προσοχή με τη σκούπα....ο λόγος που υπάρχουν τα σπρέυ πεπιεσμένου αέρα είναι αυτός για τον οποίο θές να αποφύγεις την ηλ. σκούπα στο laptop σου....στατικός ηλεκτρισμός λόγω ροής του αέρα με ταχύτητα.....και συσσωρεύει φορτία στη φυσσούνα της σκούπας....

οπότε καλύτερα το ταρακούνημα....

Δημοσ.

Ωχ! Κατάλαβα. Την πάτησα. Είναι όμως μλκς κι αυτοί. Χώνουνε τη βίδα εκεί κάτω και ακριβώς από δίπλα υπάρχει η τρυπίτσα. Και να καταφέρω να τη βγάλω, μου φαίνεται πάλι θα την πατήσω. Θα μου πεις πως αλλιώς να το κάνανε; Να βάζανε 2 βίδες πάνω στα πλαϊνά που είναι εύκολα προσβάσιμα.

Το service manual το κατέβασα και μου φάνηκε αρκετά μπερδεψιάρικο οπότε ίσως για αυτό να μου άρεσε!

Δημοσ.

Τελικά με 50 αλχημείες, κάμποση τύχη, χαρτονάκια, τσιμπίδες κτλ κατάφερα να το βγάλω το τιμημένο. Μετά έκλεισα έστω και δύσκολα με ταινία την τρυπούλα ώστε να μην την ξαναπατήσω και έκλεισα και τα πλαινά με χαρτόνι για να μην μπορεί να μου ξεφύγει! Piece of cake από κει και πέρα. Αφαίρεση στη συνέχεια των ταινιών και καπάκωμα. Επιτέλους μετά από 1 μέρα το project αλλαγή του δίσκου που μετατράπηκε σε mission impossible ολοκληρώθηκε!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...