evi79 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Καλημέρα! Έχω μια database σε Oracle και κάποιες φόρμες με oracle forms 6i κατασκευασμένες. To θέμα είναι ότι θέλω να αλλάξω το μέγεθος ενός πεδίου μιας από τις φόρμες. Πήγα λοιπόν στο database έδωσα για το πεδίο NUMBER (10) και θέλω να αλλάξω και το μέγεθος του πεδίου της φόρμας έτσι ώστε να το δέχεται το number 10. Μπήκα στη φόρμα και είδα ότι έχει μέγεθος 6, το άλλαξα σε 10 αποθήκευασα, αλλά χτυπάει στο compile!!! Δεν βρίσκει κάποια libraries, όμως εγώ του τα έχω δηλώσει..... Έχω κάνει connecti με το database.... Δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ!!! Μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει!!!! Please!
random Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 πιθανον η φορμα σου (.fmb) χρησιμοποιει καποια user libraries ( .pll ->compiled-> .plx ) το βλεπεις στο object navigator του form builder. στα Attached Libraries Αν δεν εχεις τα libraries, μαλλον την έκατσες. μπορει να τα εχεις αλλα σε λαθος μέρος. sta properties της library , ena legetai "pl/sql libray location". μερικοι βαζουν εκει το path hardcoded , πχ. "C:\myprograms\libs\mylib.pll" ή μόνο το ονομα αρχειου πχ. mylib.pll ή mylib Αν ειναι hardcoded, αυτος που εφτιαξε τη φορμα και την pll, δεν εχει τα αρχεια στην ιδια θεση με εσενα και πρεπει να τα διορθωσεις. Αν δεν ειναι hardcoded path, alla mono filename (αυτη ειναι το πιο σωστο), οταν κανεις compile, ψαχνει τα αρχεια απο τα οποια εξαρταται η φορμα σου (pll, olb, mmb, κλπ..) σε καποια folder που εχουν δηλωθει στη Registry πηγαινε δες στο branch HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ORACLE ... είτε χύμα μεσα στο oracle, είτε μεσα στο αντιστοιχο HOME που εβαλες τον forms 6i το κλειδι FORMS60_PATH (αυτο ειναι για forms 6i. για forms 9 ειναι FORMS90_PATH, για forms10 einai FORMS_PATH) θα μοιαζει καπως ετσι C:\oracle\dev6\TOOLS\OPEN60\PLSQLLIB προσθεσε το folder που εχεις τις φορμες kai ta pll, και το τρεχον dir με μια τελεια πχ C:\oracle\dev6\TOOLS\OPEN60\PLSQLLIB;C:\myforms;.
evi79 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 πιθανον η φορμα σου (.fmb) χρησιμοποιει καποια user libraries ( .pll ->compiled-> .plx ) το βλεπεις στο object navigator του form builder. στα Attached Libraries Αν δεν εχεις τα libraries, μαλλον την έκατσες. μπορει να τα εχεις αλλα σε λαθος μέρος... Καλησπέρα, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις!!! Σίγουρα θα φταίει η τελευταία ρύθμιση όσον αφορά να βλέπει το directory που είναι οι φόρμες!!!! Δεν τις έχω δηλώσει στο registry! Θα τo προσπαθήσω σύντομα!!!! Σε ευχαριστώ πάλα μα πάρα πολύ!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.