Προς το περιεχόμενο

Προστασία του ADSL Router μου στο χώρο εργασίας

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να προστατέψω το ADSL router μου στον χώρο εργασίας μου, και να εξηγηθώ.Το Router μου συνδέεται μέσω καλωδίου Δικτύου στον Υπολογιστή.Είναι το Alcatel Thompson Speedtouch 530 και έχω ADSL OTENET.Οταν φεύγω απο την δουλειά μου..κάποιος αποσυνδέει το καλώδιο δικτύου και το χρησιμοποιεί στο λαπτοπ του οπότε οι εργασίες που θέλω να επιτελέσει στο διαδίκτυο το μηχάνημά μου διακόπτονται.Πως θα μπορούσα να διασφαλίσω ότι δεν θα μπορεί κάποιος να συνδεθεί με το μόντεμ μου ?Υπάρχει κάποιος τρόπος να δίνει πρόσβαση μόνο στον υπολογιστή μου?ευχαριστώ!

Δημοσ.

yparxei vevaia tropos na tou thn g****.dwse sto router kwdiko etsi wste opoios thelei na exei prosvash sto router mesw ths konsolas pou anoigei ston IE na mhn mporei,para mono esy.epeita dwse statherh IP sto pc sou kai sto router xekleidwse mono thn dikh sou ip kai kamia allh.de xerw sygkekrimena gia to diko sou,sta perissotera ginetai omws ap'oso xerw.etsi,akoma kai na kanei thn idia douleia me ta kalwdia tha tou einai praktika axrhsto to na syndethei,den tha trexei tpt,opote tha apogohteytei kai de tha to xanakanei.an einai omws kakovoulos emplexes.....

Δημοσ.

Ναι δώσε σταθερή IP και απενεργοποίησε όλες τις άλλες και φυσικά και τον DHCP server. Βέβαια λίγα πράματα να ξέρει από δίκτυα θα συνδεθεί μέσα σε 5-10 λεπτά. Αλλά αν δεν ξέρει μπορεί να είσαι τυχερός.

Αλλη λύση είναι να μπλοκάρεις τα πάντα εκτός από την δικια σου MAC Address. Αυτή είναι μοναδική και έτσι δεν θα μπορεί να συνδεθέι ο άλλος αλλά και πάλι πρέπει να υποστηρίζει το routerάκι τέτοια λειτουργία.

Δημοσ.

Ότι είπε και ο spirosta, βάλε password στο Web Interface του router, βγάλε DHCP και δώσε στατικές IP, όχι όμως στα κλασσικά ranges 192.168.178.ΧΧΧ και 10.0.0.ΧΧΧ, σε κάποιο άλλο. Υπάρχουν τόσοι συνδυασμοί που ο "τζαμπατζής" σου θα βαρεθεί να δοκιμάζει στο laptop διάφορες IP, και ο μόνος τρόπος είναι να κάνει reset το router σε factory default ρυθμίσεις...

Δημοσ.

H kaliteri lisi opos eipe o spirosa einai i MAC Address. to Kathe pc exei tin dikia tou Address kai etsi ean dosis aftin tin address os epitetrepti na sindeete sto router den mpori na mpi. Arki na ipostirizi tin MAC Address to router sou

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...