Προς το περιεχόμενο

Πως αναγνωρίζουμε το καλό ψάρι

DIMITRISG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απ οτι ξερω για να διαλέξουμε το καλο ψάρι κοιτάμε το μάτι να μην ειναι θολό

τις φτερούγες να ειναι καλα στι θεση τους , και την μυρωδια γενικοτερα

Ξερει κανεις αλλα κολπα για να ξεχωριζουμε το φρεσκο καλο ψάρι ;

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Aν το πατήσεις με το δάχτυλο τότε το δέρμα είναι σκληρό και επανέρχεται. Αν μείνει βαθούλωμα δεν είναι φρέσκο. Επίσης το φρέσκο ψάρι δεν μυρίζει ψαρίλα.

Δημοσ.

Επίσης κοιτάς να δεις αν τα βράγχια του έχουν ζωηρό κόκκινο χρώμα.

Μετά το ψήσιμο, το φρέσκο ψάρι φαίνεται από το κάτασπρο χρώμα του, καθώς και από την "καθαρή" ραχοκοκαλιά. Γενικά, το ψητό ψάρι κατ' εμέ είναι από τα κορυφαία φαγητά, αρκεί να είναι το πολύ 1-2 ημερών και να ψηθεί σωστά για να μη στεγνώσει.

Σιχαίνομαι να φάω το κεφάλι, αλλά όσοι το τρώνε(το ξεκοκαλίζουν για την ακρίβεια) λένε πως δεν υπάρχει καλύτερος μεζές.

Δημοσ.

Παίδες μόλις εφαγα κάτι ψητές ψαρούκλες,τις ψάρεψε ο θείος μ χτες άλλο πράγμα.Δν σκέφτηκα να τις έβγαζα μια φώτο να βλέπατε φρέσκο πράγμα!

Δν λέμε για ψαράκια,αλλά για τσιπούρες!

Όντως υσχίουν ότι είπατε,για μυρωδιά,μυρίζει θάλασσα,μια χαρά έβγαινε απο πάνω από τν ραχοκοκαλιά.Το κέφαλι ούτε γω το τρωω αλλά οι γονείς μ λένε ότι χάνω.

Τέσπα,καλή μ χόνεψη μν σας κάνω να τρέχουν τα σ@λι@ σας! :D

Δημοσ.

εμενα μου αρεσουν οι συναγριδες

Παντως και κατεψυγμενο να ειναι αν εχει γινει η καταψυξη οπως πρεπει δεν πρεπει να διαφερει και πολυ με το φρεσκο

Δημοσ.
Παίδες μόλις εφαγα κάτι ψητές ψαρούκλες,τις ψάρεψε ο θείος μ χτες άλλο πράγμα.Δν σκέφτηκα να τις έβγαζα μια φώτο να βλέπατε φρέσκο πράγμα!

Δν λέμε για ψαράκια,αλλά για τσιπούρες!

Όντως υσχίουν ότι είπατε,για μυρωδιά,μυρίζει θάλασσα,μια χαρά έβγαινε απο πάνω από τν ραχοκοκαλιά.Το κέφαλι ούτε γω το τρωω αλλά οι γονείς μ λένε ότι χάνω.

Τέσπα,καλή μ χόνεψη μν σας κάνω να τρέχουν τα σ@λι@ σας! :D

Ειν' ωραία τα ψαρέλια! :wink:

Το καλύτερο φαί

Δημοσ.
Aν το πατήσεις με το δάχτυλο τότε το δέρμα είναι σκληρό και επανέρχεται. Αν μείνει βαθούλωμα δεν είναι φρέσκο. Επίσης το φρέσκο ψάρι δεν μυρίζει ψαρίλα.

Αυτή είναι η απάντηση.

Δημοσ.
Γκασμαδοδούλεμα.

Ένα topic με διαλόγους μόνο σε τοπικές διαλέκτους. Αλλά βαριέμαι τώρα. Θα τσακωθούμε αργότερα.

Δημοσ.

Φρέσκο θαλασσινό έχω πολλά χρόνια να φάω.

Ποταμίσιο όμως τρώω συχνά σε εστιατόρια-ιχθυοτροφία (αυτά με τις πισίνες γεμάτες ψάρια).

Βέβαια δε συγκρίνεται το ποταμίσιο με το θαλασσινό ψάρι.

Δημοσ.
Ένα topic με διαλόγους μόνο σε τοπικές διαλέκτους. Αλλά βαριέμαι τώρα. Θα τσακωθούμε αργότερα.

Πρόσεχε μόνο γιατί 'γω είμαι απ' την απάνω σκάλα και σε σκίζω.

Δημοσ.

ενας ακομα τροπος ειναι, αν το πιασεις απο την ουρα το φρεσκο ψαρι δεν λυγιζει ενω το κατεψυγμενο λυγιζει (ή αντιθετα??)

Και εγω συναγριδοφιλος ειμαι! Αλλα και τις τσιπουρες τις κατασπαραζω :)

Δημοσ.

φανταζεσε ομως ποιοι εχουν ζουλιξει τα ψαρια που αγοραζεις...........:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσ.

Ναι αιγαια μετά!

Πάντως λέμε κτ εδώ πέρα.Άμα ανοίξουμε συζήτηση θα σας γράψω!

Γιαυτο έχουν τα λέπια,κ μετα τα βγάζεις!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...