DIMITRISG Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Απ οτι ξερω για να διαλέξουμε το καλο ψάρι κοιτάμε το μάτι να μην ειναι θολό τις φτερούγες να ειναι καλα στι θεση τους , και την μυρωδια γενικοτερα Ξερει κανεις αλλα κολπα για να ξεχωριζουμε το φρεσκο καλο ψάρι ;
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Aν το πατήσεις με το δάχτυλο τότε το δέρμα είναι σκληρό και επανέρχεται. Αν μείνει βαθούλωμα δεν είναι φρέσκο. Επίσης το φρέσκο ψάρι δεν μυρίζει ψαρίλα.
vastravoud Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Επίσης κοιτάς να δεις αν τα βράγχια του έχουν ζωηρό κόκκινο χρώμα. Μετά το ψήσιμο, το φρέσκο ψάρι φαίνεται από το κάτασπρο χρώμα του, καθώς και από την "καθαρή" ραχοκοκαλιά. Γενικά, το ψητό ψάρι κατ' εμέ είναι από τα κορυφαία φαγητά, αρκεί να είναι το πολύ 1-2 ημερών και να ψηθεί σωστά για να μη στεγνώσει. Σιχαίνομαι να φάω το κεφάλι, αλλά όσοι το τρώνε(το ξεκοκαλίζουν για την ακρίβεια) λένε πως δεν υπάρχει καλύτερος μεζές.
xtrmsnpr Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Παίδες μόλις εφαγα κάτι ψητές ψαρούκλες,τις ψάρεψε ο θείος μ χτες άλλο πράγμα.Δν σκέφτηκα να τις έβγαζα μια φώτο να βλέπατε φρέσκο πράγμα! Δν λέμε για ψαράκια,αλλά για τσιπούρες! Όντως υσχίουν ότι είπατε,για μυρωδιά,μυρίζει θάλασσα,μια χαρά έβγαινε απο πάνω από τν ραχοκοκαλιά.Το κέφαλι ούτε γω το τρωω αλλά οι γονείς μ λένε ότι χάνω. Τέσπα,καλή μ χόνεψη μν σας κάνω να τρέχουν τα σ@λι@ σας!
TonyMontana Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 δυστυχώς το μέγα ερώτημα είναι αν το ψάρι είναι ελληνικό...
DIMITRISG Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 εμενα μου αρεσουν οι συναγριδες Παντως και κατεψυγμενο να ειναι αν εχει γινει η καταψυξη οπως πρεπει δεν πρεπει να διαφερει και πολυ με το φρεσκο
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Παίδες μόλις εφαγα κάτι ψητές ψαρούκλες,τις ψάρεψε ο θείος μ χτες άλλο πράγμα.Δν σκέφτηκα να τις έβγαζα μια φώτο να βλέπατε φρέσκο πράγμα!Δν λέμε για ψαράκια,αλλά για τσιπούρες! Όντως υσχίουν ότι είπατε,για μυρωδιά,μυρίζει θάλασσα,μια χαρά έβγαινε απο πάνω από τν ραχοκοκαλιά.Το κέφαλι ούτε γω το τρωω αλλά οι γονείς μ λένε ότι χάνω. Τέσπα,καλή μ χόνεψη μν σας κάνω να τρέχουν τα σ@λι@ σας! Ειν' ωραία τα ψαρέλια! :wink: Το καλύτερο φαί
Lucifer Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Ειν' ωραία τα ψαρέλια! :wink: Γκασμαδοδούλεμα.
fantomas3004 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Aν το πατήσεις με το δάχτυλο τότε το δέρμα είναι σκληρό και επανέρχεται. Αν μείνει βαθούλωμα δεν είναι φρέσκο. Επίσης το φρέσκο ψάρι δεν μυρίζει ψαρίλα. Αυτή είναι η απάντηση.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Γκασμαδοδούλεμα. Ένα topic με διαλόγους μόνο σε τοπικές διαλέκτους. Αλλά βαριέμαι τώρα. Θα τσακωθούμε αργότερα.
kx5 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Φρέσκο θαλασσινό έχω πολλά χρόνια να φάω. Ποταμίσιο όμως τρώω συχνά σε εστιατόρια-ιχθυοτροφία (αυτά με τις πισίνες γεμάτες ψάρια). Βέβαια δε συγκρίνεται το ποταμίσιο με το θαλασσινό ψάρι.
Lucifer Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2006 Ένα topic με διαλόγους μόνο σε τοπικές διαλέκτους. Αλλά βαριέμαι τώρα. Θα τσακωθούμε αργότερα. Πρόσεχε μόνο γιατί 'γω είμαι απ' την απάνω σκάλα και σε σκίζω.
N1ghtW0lf Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 ενας ακομα τροπος ειναι, αν το πιασεις απο την ουρα το φρεσκο ψαρι δεν λυγιζει ενω το κατεψυγμενο λυγιζει (ή αντιθετα??) Και εγω συναγριδοφιλος ειμαι! Αλλα και τις τσιπουρες τις κατασπαραζω
manic Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Aν το πατήσεις με το δάχτυλο τότε το δέρμα είναι σκληρό και επανέρχεται. Αν μείνει βαθούλωμα δεν είναι φρέσκο. Επίσης το φρέσκο ψάρι δεν μυρίζει ψαρίλα. φανταζεσε ομως ποιοι εχουν ζουλιξει τα ψαρια που αγοραζεις........... :mrgreen: :mrgreen:
xtrmsnpr Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Ναι αιγαια μετά! Πάντως λέμε κτ εδώ πέρα.Άμα ανοίξουμε συζήτηση θα σας γράψω! Γιαυτο έχουν τα λέπια,κ μετα τα βγάζεις!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.