user-64 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Γεια σας expert και μη της C Θελω την βοηθεια σας για μια εργασια ο καθηγητης μας ειπε να φτιαξουμε ενα προγραμμα το οποίο θα εμφάνιζε τον μεγαλύτερο μεσα απο μια επαναληπτικη δομη η οποια θα τελειωνε οταν πληκτρολογησει ο χρήστης την τιμη 999 Την επαναληπτικη δομη την καταφερα μεσω της while το θεμα ειναι ομως οτι πρέπει να αποθηκευονται οι προηγούμενοι αριθμοι να γινεται η συνθηκη μεσω μιας if και να εχουμε τον μεγαλυτερο αριθμο απο αυτους που πληκτρολογηθηκαν πριν το 999 Ο καθηγητης δεν μας ειπε πως γινεται αυτο Μήπως μπορει κανεις να με βοηθησει γιατι μου εχει σπασει? Υ.Γ.εννοειται οτι τοσο στα εργαστηρια οσο και στην θεωρια ήμουν παρων καθως επισης οτι προσπαθησα να την λύσω και μονος μου χωρις κανενα αποτελεσμα ευχαριστω user-64
teo64x Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα καλά, αλλά: Λογικά, για να αποθηκεύσεις τους προηγούμενους αριθμούς, θα εξασφαλίσεις ένα μεγάλο πίνακα int ή double, π.χ.: int num[100]; ή double num[100]; και μετά, με κάτι σαν cin >> num (όπου i ο αριθμός της επανάληψης) αποθηκεύει την τιμή που πληκτρολογείται σε μια θέση του πίνακά σου. Είναι ριψοκίνδυνο, όμως, γιατί θεωρητικά το loop θα σταματήσει στο 999 όχι στους 100 ή 500 ή 1000 αριθμούς που θα δωθούν. Όμως! Για να βρεις το μεγαλύτερο/μικρότερο αριθμό δε χρειάζεται να αποθηκεύσεις όλους τους προηγούμενους. Αρκεί να ορίσεις στην πρώτη επανάληψη ότι ο αριθμός που δίνεται είναι μέγιστος και ελάχιστος. Έπειτα, σε κάθε επανάληψη θα έχεις μια συνθήκη που θα ελέγχει αν ο αριθμός που δίνεται είναι μεγαλύτερος από τον ήδη μεγαλύτερο και αν είναι, θα κάνει αυτόν τον αριθμό το νέο μεγαλύτερο. Το ίδιο και για το μικρότερο.
user-64 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2006 δηλαδη εσυ λες εκτος απο την while να βαλω και μια αλλη συνθηκη οπου ο αριθμος x πχ θα ειναι ο μεγαλυτερος και καθε φορα θα ελεγχει τον αριθμο χ με αυτον που εισαγω σωστη σκεψη αλλα πρέπει να σκεφτω και την σωστη συνθηκη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.