Προς το περιεχόμενο

Γινεται με προγραμματισμο αυτο στο excel?

oldnew

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γινεται,μονο σε ενα βιβλιο excel που εχω φτιαξει, οταν το ανοιγω, να φαινεται μονο το φυλλο, δηλαδη να μην φαινονται οι γραμμες εργαλειων κλπ, αν ειναι δυνατον να μην φαινεται ουτε η αριθμηση των γραμων 1 2 3 ....

και των στηλων A B C ... , το μονο που να φαινεται να ειναι τα οι καρτελες των φυλλων ,ωστε να μπορω να επιλεγω τα φυλλα του βιβλιου excel. Εχω δει κατι τετοιο π.χ σε αντιπροσωπιες αυτοκινητου, οπου εχουν ενα φυλλο excel, που δουλευει οπως περιγραφω, και που αν δεν ξερεις , δεν καταλαβαινεις οτι ειναι φυλλο excel, αλλα νομιζεις οτι ειναι ειδικο προγραμμα.

για τις γραμμες εργαλειων ειδικα, αν θελεις , πηγαινωντας προσαρμογη, μπορεις να τις κανεις να μην φαινονται. Αν ομως ανοιξεις καποιο αλλο βιβλιο excel, δεν θα φαινονται ουτε εκει ετσι. Εγω θελω να μην φαινονται μονο στο συγκεκρημενο βιβλιο excel που θελω.. Μηπως με vba σε excel μπορει να γινει κατι?

Thanks ,

Δημοσ.

δεν είμαι σίγουρος αλλά μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις record macro και να δεις τις εντολές που θες.

πχ το fullscreen είναι: Application.DisplayFullScreen = True

το menu bar φέυγει με: Application.CommandBars("Worksheet Menu Bar").Visible = False

κλπ κλπ

Δημοσ.

Αυτο μπορω να το κανω, ητε με macro ητε και απο τις επιλογες. Μετα ομως που θα ανοιξω καποιο αλλο αρχειο excel, θα πρεπει να κανω παλι την ιδια διαδικασια, να παω δηλαδη Εργαλεια ->επιλεγες->Προβολη για να τα ξαναεμφανισω...

Εγω θελω ενα συγκεκριμενο αρχειο excel να ανοιγει παντα σε full screen κατα καποιο τροπο, ενω ολα τα υπολοιπα να ανοιγουν κανονικα, με ολες της εργαλιοσειρες κλπ.

Δημοσ.

γεια σας

θα πρεπει να βαλεις μεσα στο ThisWorkbook τον επομενο κωδικα

Private Sub Workbook_Open()

Sheets("Φυλλο1").Select

With ActiveWindow

.DisplayGridlines = False

.DisplayHeadings = False

End With

End Sub

Στο παραδειγμα εχω βαλει να μην ειναι ορατες οι γραμμες πλεγματος και οι επικεφαλιδες. Εσυ μπορεις να προσθεσεις οτι αλλο θελεις

Καθε φορα που θα ανοιγεις το συγκεκριμενο βιβλιο εργασιας , θα ισχυουν οτι ορισες στον κωδικα

πιστευω να ειναι αυτο που θελεις

http://www.betgr.gr

Δημοσ.
γεια σας

θα πρεπει να βαλεις μεσα στο ThisWorkbook τον επομενο κωδικα

Private Sub Workbook_Open()

Sheets("Φυλλο1").Select

With ActiveWindow

.DisplayGridlines = False

.DisplayHeadings = False

End With

End Sub

Στο παραδειγμα εχω βαλει να μην ειναι ορατες οι γραμμες πλεγματος και οι επικεφαλιδες. Εσυ μπορεις να προσθεσεις οτι αλλο θελεις

Καθε φορα που θα ανοιγεις το συγκεκριμενο βιβλιο εργασιας , θα ισχυουν οτι ορισες στον κωδικα

πιστευω να ειναι αυτο που θελεις

Φιλε μου τι να πω... εισαι θεος! αυτο ακριβως ηθελα, δεν ηξερα οτι γινοταν. Ευχαριστω και παλι.

Δημοσ.

Μηπως εχεις καμια λυση και για το παρακατω?.. Το βλεπω λιγο δυσκολο ομως.

Αν στον παραπανω κωδικα προσθεσω:

Application.CommandBars("Standard").Visible = False

Application.CommandBars("Formatting").Visible = False

Application.CommandBars("Visual Basic").Visible = False

Application.CommandBars("Control Toolbox").Visible = False

Εξαφανιζονται και οι αντιστοιχες μπαρες, οπως θελω.

Αν μετα ομως τρεξω καποιο αλλο αρχειο excel, εξακολουθουν να μην υπαρχουν ουτε σε αυτο, και θα πρεπει να τις ξαναπροσθεσω, ή ακομα ποιο δυσκολο, αν εχω 2 αρχεια excel ανοιγμενα, θελω μονο στο συγκεκριμενο , να μην φαινονται οι μπαρες, ενω πηγαινοντας - παραθυρο , και επιλεγοντας το αλλο αρχειο excel ή καποιο αλλο αν εχω ανοιγμενα πολλα, σε ολα αυτα να φαινονται κανονικα οι μπαρες...

Λιγο χλωμο μου φαινεται να γινεται αυτο, αλλα αν εχει κανεις καμια λυση..

Thanks ,

Δημοσ.

χωρις να το τσεκαρω αλλα πρεπει να δουλευει, γραψε τον επομενο κωδικα

(μεσα στο ThisWorkbook)

Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)

Application.CommandBars("Standard").Visible = True

Application.CommandBars("Formatting").Visible = True

Application.CommandBars("Visual Basic").Visible = True

Application.CommandBars("Control Toolbox").Visible = True

End Sub

οταν εισαι "μεσα" στο ThisWorkbook, στο επανω μερος και δεξια υπαρχει ενα menu επιλογων. Μεσα απο αυτο το menu μπορεις να δεις ολα τα γεγονοτα που εαν καλεσεις το καθε ενα χωριστα μπορεις να του προσθεσεις κωδικα

δηλαδη σε αυτην την περιπτωση κανεις οτι θελεις μετα το κλεισιμο του βιβλιου εργασιας

Δημοσ.

Thanks για τις απαντησεις. Παντως το παρακατω

Application.CommandBars("Worksheet Menu Bar").Visible = False

δεν δουλευει. Υπαρχει καποιος τροπος να εξαφανισω αυτο το menu?

Aπο οτι φανταζομαι, το excel δεν σε αφηνει να εξσφανισεις τα παραπανω menu, γιατι ειναι βασικα, και αν τα εξαφανισεις, δεν μπορεις να κλησεις ουτε το τρεχον φυλο excel. Εγω ομως εχω προσθεσει κουμπι στην οθονη ,που ξαναεμφανιζει τις εργαλιοθηκες ολες, οποτε τελικα μπορω να κλησω το excel ετσι. Υπαρχει τροπος να εφαρμοσω την παραπανω εντολη?

Ή αν υπαρχει τροπος να εξαφανισω τη γραμη τυπων. Να το κανω δηλαδη να φαινεται οπως φαινετε με προβολη σε πληρη οθονη, αλλα να εχω στο κατω μερος του excel την μπαρα που πας με το ποντικη αριστερα και δεξια στο φυλο, και να φαινονται οι επιλογες των φυλων του βιβλιου ecxel, ωστε να μπορω να μετακινηθω απο το ενα φυλο στο αλλο

Thanks,

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...