Προς το περιεχόμενο

Ενοικιο Περιπτερου (Κεντρο Θεσσαλονικης)

johnalepou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια,εχω το εξης θεμα,οποιος ειναι γνωστης ας μου δωσει τα φωτα του,ευχαριστω

Ο ανθρωπος που νοικιαζει το περιπτερο μου μετα απο 3 χρονια, μου ανακοινωσε οτι θελει να αποχωρησει και ηδη μαλλον εχει βρει τον επομενο ενοικιαστη. Για εμενα ειναι η πρωτη φορα που θα κανω αυτη την αλλαγη ενοικιαστη.Τι πρεπει να προσεξω ωστε να μην με ριξουν? Κανονικα εγω δεν θα επρεπε να βρω τον επομενο ενοικιαστη? Νομιζω τα εχουν συμφωνησει ετσι ωστε ο νυν ενοικιαστης μου να παρει "αερα" απο τον νεο ενοικιαστη και να μου τον "πασαρει" με το ιδιο ενοικιο (μου ειπε να μην ζητησω καμια αυξηση απο τον καινουριο και να συνεχισω με το υπαρχον ενοικιο).Ηδη το ενοικιο που εισπρατω ειναι αρκετα χαμηλο νομιζω (420 ευρω),τι γνωμη εχετε εσεις?

Γιατι απο τις αρμοδιες υπηρεσιες που ρωτησα καποιους υπαλληλους που γνωριζουν μου ειπαν να το αυξησω λιγο...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Δημοσ.

λογικα εχουν κανονησει και θα του σκασει σαν αερα κατι ο αλλος αποψη μου ειναι να του αρνηθεις και αν μπορεις να ερθεις σε επαφη με τον ενδιαφερομενο!σιγουρα θα βρητε μια πιο συμφερουσα λυση για σενα :D

Δημοσ.

Ο ενοικιαστής σου πουλάει την επιχείρηση του, δλδ το εμπόρευμα και το συμβόλαιο ενοικίασης (νοίκι, προκαταβολή αν υπάρχει & τον "αέρα").

Με τον νέο ιδιοκτήτη θα κάνετε νέο συμβόλαιο. Αν θέλεις μπορείς να του ζητήσεις παραπάνω νοίκι (καλό θα ήταν να το κάνεις. 420 είναι πολύ λίγο για περίπτερο).

Δημοσ.

Ο ενοικιαστής είναι ενοικιαστής, πουλάει μόνο ότι εμπόρευμα του έχει μείνει.

Το συμβόλαιο ενοικίασης δεν μπορεί να πουληθεί. Επίσης η άδεια ανήκει στον ιδιοκτήτη του περιπτέρου. Αυτό είναι που ενοικιάζετε.

Τον αέρα σε όλες τις περιπτώσεις τον εισπράτει ο ιδιοκτήτης, αυτός δηλαδή που έχει την άδεια.

Από εκεί και πέρα, ρώτα τον δικηγόρο σου. Τα 420 είναι ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ, εκτός και αν έχεις ξεχάσει να βάλεις ένα μηδενικό στο τέλος.

Περίπτερο στο κέντρο μεγάλης πόλης, μιλάμε πάντα για 4ψήφιο νούμερο ενοικίου...

Δημοσ.
Επίσης η άδεια ανήκει στον ιδιοκτήτη του περιπτέρου. Αυτό είναι που ενοικιάζετε.

Αυτό ισχύει.

Αέρα μπορείς να ζητήσεις και από τον καινούριο ιδιοκτήτη.

Να προσθέσω ότι για δύο περίπτερα στο κέντρο της Αθήνα το ενοίκιο πριν 3 χρόνια ήταν 5500 ευρώ. Μιλάμε όμως για περίπτερα που έκαναν τζίρο 10-15 εκατ. δραχμές το μήνα. Οι γνωστοί μας τα δουλεύουν οικογενειακά (σε βάρδιες) 24/7 όλο το χρόνο.

Δημοσ.

Ευχαριστω παιδια... Πηγα και τον βρηκα σημερα...Παρελειψα να σας πω οτι ειχα παρει αερακι στην αρχη της "συνεργασιας" μας 4.500 και υποτιθεται οτι ισχυε για 5 χρονια,αλλα τωρα που θελει να φυγει ειμαστε στον τριτο,οποτε μου ειπε οτι δεν δικαιουμαι να παρω απο τον νεο ενοικιαστη μιας και δεν εχει ληξει η 5ετια και θα τα παρει ολα αυτος!(δεν λεει ποσα συμφωνησε με τον νεο) "Μετα απο 2 χρονια που θα εχει ληξει η 5ετια" μου λεει, "ζητα του αερα αν θελεις"!!!

Αρα δηλαδη αυτος συμφωνησε με τον νεο εν αγνοια μου καποιο ποσο που θα παρει ολο ο ιδιος,λεγοντας του κιολας και το ποσον του ενοικιου,διαβεβαιωνοντας τον οτι θα μεινει σταθερο. Λες και εγω δεν υπαρχω...

Σημειωση: Το περιπτερο βρισκεται ακριβως εξω απο μεγαλο κτιριο μεγαλου οργανισμου με πολυ κοσμο να περναει για τις υποθεσεις του,λογαριασμους κλπ...

Δημοσ.

Φίλε, χάρη σου κάνει που φεύγει πριν τελιώσει το συμβόλαιο. Θα μπορέσεις να διαπραγματευτείς εκ νέου με όποιον θέλεις εσύ.

Πες του να σηκωθεί να φύγει αφού το θέλει και να κόψει τα κουμάντα του σε ξένη περιουσία. Αυτό που πάει να κάνει είναι επινοικίαση με την συγκατάθεσή σου.

Δημοσ.

Αν φύγει μόνος του δεν έχεις καμία υποχρέωση απέναντί του. Ίσα ίσα, επειδή είναι στον 3ο χρόνο πρέπει να σε αποζημιώσει με 4 νοίκια. (Αν ισχύει το ίδιο που ισχύει στην επαγγελματική μίσθωση).

Δεν καταλαβαίνω από που και ως που αυτός διαπραγματεύεται το μέλλον του περιπτέρου. Μπορεί να σου πει ότι επειδή φεύγει νωρίτερα σου βρίσκει άλλον ενοικιαστή με τους ίδιους όρους του συμβολαίου οπότε δεν σου δίνει και αποζημίωση.

Πες του ότι δεν θέλεις αποζημίωση και ότι θα το δουλέψεις ο ίδιος ή ένας συγγενής σου.

Αυτόν ας τον να λέει ότι θέλει. Να συμβουλευτείς τον δικηγόρο σου.

Δημοσ.

φιλε, αν ειναι ετσι οπως τα περιγραφεις, ο,τι συμβολαιο εχουν κανει ειναι ακυρο.

Μιλα με τον νεο αγοραστη και διαπραγματευσου μαζι του την νεα ενοικιαση, αν δεν τα βρειτε δεν εχεις υποχρεωση να του νοικιασεις το περιπτερο.

Δημοσ.

1)kala δεν εχεις δουλεψει ποτε το περιπτερο σου να δεις τι φραγκα βγαζει,ρωτα κανεναν αλλον εκει περα..

2)εγω θα ηθελα να μαθω πως μπορεις να παρεις αδεια περιπτερου...

κ ρωτα καποιον π ξερει σιγουρα απο αυτα...δικηγορο,λογιστη σου ή κανεναν οργανισμο π εχουν τα πρατηρια...οτι κ να σ λενε στα φορουμ αν δεν το επιβεβαιωσει καποιος π ξερει δεν εχει σημασια

Δημοσ.

Υπαρχει συμβολαιο? Λογικα ναι. Επειδη δεν το αναφερεις πουθενα, πες μας τι λεει. Δεν μπορουμε να σου λεμε στον αερα πραγματα. Αν εχετε κανει συμβολαιο για 5 χρονια και φευγει τον εχεις στο χερι.

Επισης προφανως τον αέρα τον κανονισατε στο μιλητο, οποτε παλι τον εχεις στο χερι μιας και δεν μπορει να αποδειξει πουθενα τιποτα.

Αυτα εχω για αρχη. Πες μας για το συμβολαιο και βλεπουμε.

Υ.Γ:Παντως 466 ευρω το μηνα (μαζι με τον αερα τοσο βγαινει), ειναι λιγα.

Υ.Γ2: Εχει αποσβεσει τα 2500 του αερα. ΑΝ το συμβολαιο λεει 5 χρονια δεν του δινεις τπτ. Αν το εχετε κανει καπως αλλιως, το πολυ πολυ του δινεις τα 1500 πισω και παίρνεις απο τον καινουργιο 6-7 χιλιαρικα.

Υ.Γ3: Το τι θα κανεις στο μαγαζι σου μονο εσυ θα το αποφασισεις. Δεν θα σου κανουν αλλοι κουμαντο. Δεστο στην τελικη πατριωτικα και πες του "Δεν εχω αναγκη ουτε εσενα ουτε τον ενοικιαστη σου και βρες μονος σου". Ειμαι σιγουρος οτι πολλοι θα το θελουν.

Δημοσ.

Ναι,υπαρχει 5ετες συμβολαιο και αυτος κανει οικειοθελη αποχωρηση.Σημερα μιλησα με την Νομαρχια παλι και επιβεβαιωσα οτι ελεγε ψεμματα οτι εγω μπορω να κανω διετες με τον καινουριο.Αυτο οπως πολυ σωστα μου ειπατε ειναι επινοικιαση. Εγω μπορω να κανω με τον νεο ενοικιαστη πενταετες και μονο.

Επειδη μου το "χτυπησε" οτι εχω παρει αερα για 5 χρονια,(ο οποιος δεν φαινεται πουθενα οπως ειπατε)του προτεινα (στον νυν ενοικιαστη) να του επιστρεψω τα δυο πεμπτα του αερα,μιας και μενουν ακομα δυο απο τα 5 χρονια,και να ψαξω εγω για καινουριο ενοικιαστη,μιας και βιαζεται λεει αυτος να φυγει .Ομως αυτος φαινεται οτι εχει συμφωνησει να παρει αρκετα περισσοτερα απο τον νεο και δεν δεχτηκε!

Critter οταν λες οτι ειναι λιγα 466 ευρω,(ναι εχεις δικιο τοσο ειναι μαζι με τον αερα,λιγο παραπανω δηλαδη γιατι ηταν 4.500 ο αερας και οχι 4.000 οπως εγραψα κατα λαθος πιο πανω) ξερεις περιπτωσεις περιπτερων συγκεκριμενες?Με ενδιαφερει πολυ αυτο,γιατι κι εγω ρωτω να μαθω,αλλα δεν ειναι πολυ ευκολο.Εχω μαθει μερικες τιμες,αλλα προσπαθω και για αλλες...

Σας ευχαριστω ολους για τις γνωμες σας

Δημοσ.

johnalepou

Το μόνο που υποχρεούσαι να κάνεις είναι να τηρήσεις το όποιο -νόμιμο- ιδιωτικό συμφωνητικό έχετε συνάψει με τον ενοικιαστή, όπως κ αυτός το ίδιο από τη μεριά του. Αν συμφωνήσατε γραπτώς για μίσθωση της επικαρπίας του περιπτέρου για x χρόνια οφείλει να σου πληρώσει ενοίκιο για x χρόνια, το δουλέψει δε το δουλέψει, το ξαναμισθώσεις ή όχι.

Η επινοικίαση σε επαγγελματικό ή χώρο κατοικίας -κατά κανόνα- απαγορεύεται, εκτός αν για κάποιο λόγο αναφέρεται κάτι διαφορετικό στο συμφωνητικό σας. Δεν υποχρεούσαι σε καμία περίπτωση να του επιστρέψεις ενοίκια ή "αέρα" εφόσον υπαναχωρεί σε χρόνο μικρότερο από αυτόν που ορίζεται στο συμφωνητικό, για διάστημα μίσθωσης >2 χρόνια.

Σε γενικές γραμμές οι ενοικιαστές επαγγελματικών χώρων προσπαθούν να κάνουν αυτό που πάει να κάνει ο δικός σου ενοικιαστής για να επωφεληθούν από τον "αέρα". Ο μόνος τρόπος να αυξήσεις το ενοίκιο νόμιμα αρκετά πάνω από τον πληθωρισμό είναι με αλλαγή ενοικιαστή κ νέο ιδιωτ. συμφωνητικό.

Στη θέση σου απλά θα ζητούσα από τον νυν ενοικιαστή την τήρηση του συμφωνητικού. Αν έρθει σε επαφή μαζί σου ο υποψήφιος νέος ενοικιαστής απλά του αναφέρεις πως η όποια συμφωνία έχει κλείσει με τον νυν είναι άκυρη κ θα διωχθεί νομικά σε περίπτωση που βρεθεί να οφελείται της επικαρπίας/άδειας χωρίς ιδιωτ. συμφωνητικό από τον ιδιοκτήτη, δηλ. εσένα, (θα τον κάνει να ξανασκεφτεί λίγο τα χρήματα που του ζητάει να δώσει ο άλλος ;) ) όπως μπορεί να διωχθεί νομικά κ αυτός που επινοικιάζει.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί προσπαθείς να έρθεις σε συμφωνία με τον νυν τώρα, εφόσον τα έχετε συμφωνήσει ήδη [ιδιωτ. συμφωνητικό εξ αρχής]. Εσύ έχει το μαχαίρι, εσύ έχεις κ την πίτα. Πέστου να σου πληρώσει τα οφειλόμενα για όλα τα χρόνια που έχετε συμφωνήσει στην ώρα τους κ μετά ας κάνει ότι θέλει. Το τί θα πράξεις εσύ με την επικαρπία/άδεια είναι δικό σου θέμα, όχι δικό του, δεν του πέφτει λόγος.

Αυτά είναι γενικές κατευθύνσεις για να πάρεις μια ιδέα, από τους δικούς μου δικηγόρους που ρώτησα, το τι συμβαίνει, χωρίς να έχουν κοιτάξει το συμφωνητικό σου.

Πρέπον θα ήταν όμως να συμβουλευτείς τον δικό σου δικηγόρο με το συμφωνητικό ανά χείρας. Έχοντας όλα τα στοιχεία για την υπόθεση σου, θα μπορέσει να σου δώσει περισσότερες κ σωστότερες πληροφορίες για την περίπτωση σου.

/sc

Δημοσ.

O αέρας και το νοίκι που παίρνεις είναι για γέλια μέχρι στιγμής να ξέρεις.

Το τελευτέο που είχα δει του είχαν πάρει αέρα ένα εικοσάρικο χιλιάρικα € χώρια τα νοίκια γύρω στα 800 και δεν είναι και σε καλή θέση.

Πες του παλιού αν θέλει να φύγει στο καλό και πως θα το δουλέψεις εσύ ο ίδιος πλέον για να μην μπορεί να πει κουβέντα.

Ψάξου λιγάκι παραπάνω πάντως γιατί βλέπω είσαι πολύ φτηνός . Αν μπορείς καλό θα ήταν να το δουλέψεις εσύ κιόλας κάνα χρόνο έστω για να δεις τι γίνεται.

Ακόμα θυμάμε έναν βλάκα που νοίκιαζε το περίπτερό σε έναν πονηρό και αυτός δούλευε και κουβαλούσε μπάζα με ένα φορτηγάκι που είχε. Κάποια στιγμή του ζήτησε αύξηση και ο πονηρός ενοικιαστής άρχισε τα δεν βγαίνω και τα υπόλοιπα για να μην καταλάβει ο άλλος τίποτα. Αφου δεν βγαίνεις του είπε φύγε και θα βρω άλλον. Τότε ο πονηρούλης πρότεινε από μόνος του διπλάσιο νοίκι για να κρατήση το περίπτερο. Αμ δε. Την είχε ψάξει ο άλλος πλέον και τον έδιωξε κλωτσηδόν. Και μιλάμε για τρελλές εισπράξεις. Και όσο για τα κέρδη καταλαβαίνετε όλοι μόνο από το νεράκι που πουλάνε.

Δημοσ.
johnalepou

Αν συμφωνήσατε γραπτώς για μίσθωση της επικαρπίας του περιπτέρου για x χρόνια οφείλει να σου πληρώσει ενοίκιο για x χρόνια, το δουλέψει δε το δουλέψει, το ξαναμισθώσεις ή όχι.

Πρέπον θα ήταν όμως να συμβουλευτείς τον δικό σου δικηγόρο με το συμφωνητικό ανά χείρας. Έχοντας όλα τα στοιχεία για την υπόθεση σου, θα μπορέσει να σου δώσει περισσότερες κ σωστότερες πληροφορίες για την περίπτωση σου.

/sc

Εχει το δικαιωμα να κανει οικειοθελη αποχωρηση παντως... Τα υπολοιπα που μου λες τα γνωριζω,οτι δηλαδη εγω εχω το πρωτο λογο σε ολα,απλα το μονο κολλημα που εχω ειναι ο αερας που του πηρα και κατα καποιον τροπο ας πουμε δικαιουται να τον παρει πισω απο τον καινουριο ενοικιαστη.

Οσον αφορα τον δικηγορο τωρα,δεν θα ηθελα,διοτι αυτος που χρησιμοποιησα οταν πηρα τον αερα ειμαι σχεδον βεβαιος οτι τα εκανε πλακακια μαζι του για να με ριξουν,ζητησε και ενα διολου ευκαταφρονητο ποσοστο απο τον αερα τελευταια στιγμη σχεδον εκβιαστικα στην υπογραφη συμβολαιων και ετσι δεν θα ηθελα να χρησιμοποιησω αυτη την φορα. (ετσι κι αλλιως δεν ειναι υποχρεωτικο)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...