Panahs Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 "Τα μυστικά της επαρχίας"... όπως πολύ εύστοχα τόνισε κάποιος στην ΕΡΤ που μόνο αυτή είδα να κάνει τόσο σοβαρή ανάλυση του περιστατικού. Μυστικά τα οποία έχουν φυσικά μεταφερθεί με άλλες εκφάνσεις και στην "πόλη". Νομίζουμε ότι επειδή μαζευτήκαμε 5 εκατομμύρια σε μια λεκάνη, γίναμε άνθρωποι πολιτισμένοι, αστοί. Ανέκαθεν παρακολουθούσαμε περιστατικά να συμβαίνουν σπανιότερα κοντά μας, συχνότερα στον υπόλοιπο κόσμο. Πράξεις όπου κάποιος βλάπτει τον άλλο είτε λόγω κάποιας προσωπικής διαφοράς, είτε εν βρασμώ ψυχής, είτε λόγω νοητικής βλάβης. Εγκλήματα που κάποιες φορές είναι ανατριχιαστικότερα και ξεπερνάνε σε φαντασία ακόμα και τις πιο "τολμηρές" ταινίες Αυτό που εξαγριώνει περισσότερο, αλλά συγχρόνως είναι πολύ ανησυχητικό (γιατί όπως φαίνεται όλο και περισσότεροι έλληνες φαίνονται να αρέσκονται δυστυχώς σε αυτό, αντί να το εξαλείφουν, ελέω πολιτισμού ) είναι κάτι που δεν μπορώ να το καταχωρήσω ως έλλειψη ενδιαφέροντος για τον συνάνθρωπο. Γιατί άλλο το να να αδιαφορείς για το πως είναι και τι κάνει κάποιος και άλλο το να βλάπτεις κάποιον άγνωστο εν γνώση σου και να συνεχίζεις τη ζωή σου. Άραγε ο χασάπης που πουλάει σάπια κρέατα στη γειτόνισά του σε ποια κατηγορία εντάσσεται? Γνωρίζει ότι είναι ένας κοινός εγκληματίας? Εάν δεν αντιλαμβάνεται ότι διαπράττει έγκλημα, είναι απόρροια έλλειψης παιδείας? Τότε ένας χασάπης που σκοτώνει πέντε αθώα παιδιά για τσαμπουκά είναι και αυτό λόγω έλλειψης παιδείας? Η συγκεκριμένη πρωτοφανής πράξη που με κίνησε στο να γράψω αυτό το μεγάλο (σπάνια πλέον κάθομαι να γράφω τόσο μεγάλα κείμενα στο internet) κουραστικό αλλά και αρκετά προβληματικό (το παραδέχομαι) κείμενο παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον από ψυχολογική αλλά και και κοινωνιολογική ίσως πλευρά. Είναι κάτι που με προβληματίζει πολύ τελευταία και το αντιλαμβάνομαι περισσότερο καθώς μεγαλώνω (νεαρός γαρ). Αγριότητα. Όχι όμως με τη μεταφορική έννοια. Κάτι το οποίο ξεπερνά τα όρια της παιδείας, πάει πιο πίσω και από την αρχαιότητα. Επικράτηση των ενστίκτων. Ζωώδης συμπεριφορά. Με την κυριολεκτική έννοια. Οι άνθρωποι αυτοί μπορούν πιο εύκολα να χαρακτηριστούν ως μια αγέλη η οποία έχει κατουρήσει στα σύνορα της περιοχής της και επιτίθεται σε όποιο άλλο ζώο προσπαθήσει να εισβάλλει. Το σκοτώνουν και έπειτα περηφανεύονται για την πράξη τους. Δυστυχώς όμως αντιλαμβάνονται ότι ζουν σε ένα ευρύτερο περιβάλλον που θα τιμωρήσει την πράξη αυτή και με τη στοιχειώδη νοημοσύνη που διαθέτουν (αλλά κυρίως λόγω του ενστίκτου της αυτοσυντήρησης) προσπαθούν να κρυφτούν (με γελοίες προφάσεις). Δεν πρόκειται να αντιληφθούν το κακό που προκάλεσαν, μόνο το κακό που έπαθαν. Αμφιβολία μου προκαλεί το κατά πόσο οποιαδήποτε τιμωρία (ακόμα και του βασανιστηρίου) μπορεί να έχει νόημα σε μια τέτοια περίπτωση. Το μόνο πράγμα που μπορώ να σκεφτώ είναι ένα μουσείο. Με εισιτήρια. Ποια είναι όμως η διαφορά του ενός χασάπη με τον άλλο? Το ότι ο ένας σκότωσε κατευθείαν τα θύματά του, ενώ ο άλλος τα σκοτώνει με την πάροδο του χρόνου? Είναι τελικά ο πρωτογονισμός (με όλες τις εκφάνσεις του) ένα από τα κυριότερα προβλήματα αυτής της χώρας και ένας από τους λόγους που δε θα γίνουμε σαν την "πολιτισμένη" Ευρώπη (φυσικά δεν λέω ότι αυτά δεν γίνονται και αλλού, μιλάω αθροιστικά) Και είναι η πικρή αλήθεια ότι έγραψα όλες αυτές τις παπαριές για να καταλήξω στην τελευταία (από πάνω) απλοϊκή παράγραφο?? Συγχωρέστε με για τον χρόνο σας.
Panahs Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2006 Υστερόγραφο: Πέντε κυνηγοί σκοτώθηκαν. 2 "κοκκινολαίμηδες" τουλάχιστον θα πάνε φυλακή ΚΑΝΕΝΑ πρόβατο δεν έπαθε τίποτα No animals were harmed...
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Kλασική περίπτωση ημιάγριων καραμπινόβλαχων, είδος που αφθονεί στην ελληνική επαρχία. Όχι βέβαια πως δεν υπάρχει άλλη ορθότερη οδός διασκέδασης από το να παίρνουν 5 πιτσιρικάδες τις καραμπίνες για να εξασκηθούν στην εξόντωση πουλιών, αλλά ο μικρόκοσμος αυτών των κολασμένων υπερμεγενθύνει γουρούνια, τριφύλλια και ότι άλλο θα αντιμετώπιζε οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος ως ασήμαντη αιτία. Ακόμα και ο πιο αδίστακτος Αλβανός κακοποιός θα χρειαζόταν καλύτερο κίνητρο. Από την άλλη πλευρά βέβαια ακόμα και ο πιο πάμφτωχος αστός, χωρίς παιδεία, ο τελευταίος εργάτης, που πληρώνει ένα αυτοκίνητο 8 χρόνια, αν του το έκαιγαν θα δυσκολευόταν να προχωρήσει σε τέτοια ενέργεια. Άρα δεν είναι θέμα μόνο παιδείας. Ή είσαι καραμπινόβλαχος ή δεν είσαι. Και όλοι μας τρώμε γουρούνια ή άλλα ζωντανά, λίγοι όμως από μας έχουν σκοτώσει από δαύτα. Γιατί αυτό είναι το πρώτο βήμα. Καμιά φορά βλέπω στη δουλειά να συζητάνε για το πως άνοιξαν το κεφάλι του γουρουνιού ή για το ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να σφάξεις κάτι, κυριολεκτικά φαίνεται να διασκεδάζουν από αυτές τις συζητήσεις όπως εμείς για παράδειγμα όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο. Είναι θέμα κουλτούρας.
MariaTs. Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Σήμερα είχαμε διαφωνία με τον άντρα μου για το θέμα! Το είδαμε στις ειδήσεις την Κυριακή και έχουμε τώρα ένα 3ήμερο να 'ενημερωνόμαστε' για τα καθέκαστα! Η διαφωνία προέκυψε ως προς τους δράστες! Όμως εγώ δεν στάθηκα στο γεγονός, αλλά ως προς την ραγδαία εξέλιξη της υπόθεσης! Γιατί μπορεί να είναι πρωτοφανής στα ελληνικά αστυνομικά χρονικά μια τέτοια υπόθεση, όμως είναι και πρωτοφανής για τα ελληνικά αστυνομικά χρονικά η λεγόμενη 'διελεύκανσή' της! Στην οποία 'διελεύκανση' όσα aqua-forte και χλωρίνες να ρίξουν, εμένα κάτι δεν μου κάθετε καλά!!! Για λόγους τίμης μας είπε ο αστυνόμος που έκανε την ανακοίνωση, αποφάσισαν να δράσουν γρήγορα... μετά την μελανιά που τους άφησε το περιστατικό με τον ξυλοκοπημένο απ'την αστυνομία φοιτητή.... Το έγκλημα ήταν πολύ μελετημένο για να γίνει από έναν άνθρωπο 'ημιάγριο καραμπινόβλαχο'! Ίσως ο πραγματικός δράστης να βρίσκεται αναμέσά μας και να χλευάζει τα όσα διαδραματίζονται εκεί στο Αγρίνιο! Η αστυνομία δεν είναι συνηθισμένη να κάνει την δουλειά της... Την ενδιαφέρει να συμμετέχει στους σαματάδες στις πορείες και να διαδηλώνει για αυξήσεις μισθών ενώ δεν προστατεύουν κανέναν μας! Δεν χρειάζεται να βάζουμε διαχωρισμούς σε χωριά και πόλεις! Όλοι το ίδιο είμαστε! Και η Αθήνα ένα μεγάλο χωριό είναι που συμβαίνουν πολλά χειρότερα και μαύρα και που κανείς μας δεν μαθαίνει γιατί δεν βολεύει στην τηλεθέαση!
Lucifer Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Ε καλά ρε Αιγέα και 'συ, έτσι όπως τα λες μπορεί κανείς να βγάλει το συμπέρασμα πως δεν αφήνεις το δικαίωμα κάποιος να κάνει την -απαραίτητη- δουλειά του χασάπη/σφαγέα ενώ την ίδια στιγμή, κουρνιασμένο στο παραπέρα κούτσουρο τον περιμένει ένα βιβλίο του rimbaud. Επίσης Μαρία, ομολόγησαν ε.
MariaTs. Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Κοίτα άμα σε στριμώξουν στην υπόγα, 5 νταγλαράδες (σαν αυτούς που είδαμε να ξυλοφορτώνουν τον φοιτητή) και σε ανακρίνουν με τις διάφορες γνωστές-άγνωστες μεθόδους για 15-20 ώρες... ομολογείς έκανες δεν έκανες κάτι, μην έχοντας άλλες αντοχές! Τέλος πάντων... Τι νόημα έχει πια; Η αστυνομία την έβγαλε την μουτζούρα για την ώρα! Αλλά και πάλι απροστάτευτοι θα συνεχίσουμε να παραμένουμε απ'τους διάφορους αλήτες και κακοποιούς που κυκλοφορούν ελεύθερα!
Vagos_46 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Kλασική περίπτωση ημιάγριων καραμπινόβλαχων, είδος που αφθονεί στην ελληνική επαρχία. Όχι βέβαια πως δεν υπάρχει άλλη ορθότερη οδός διασκέδασης από το να παίρνουν 5 πιτσιρικάδες τις καραμπίνες για να εξασκηθούν στην εξόντωση πουλιών, αλλά ο μικρόκοσμος αυτών των κολασμένων υπερμεγενθύνει γουρούνια, τριφύλλια και ότι άλλο θα αντιμετώπιζε οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος ως ασήμαντη αιτία. Ακόμα και ο πιο αδίστακτος Αλβανός κακοποιός θα χρειαζόταν καλύτερο κίνητρο. Από την άλλη πλευρά βέβαια ακόμα και ο πιο πάμφτωχος αστός, χωρίς παιδεία, ο τελευταίος εργάτης, που πληρώνει ένα αυτοκίνητο 8 χρόνια, αν του το έκαιγαν θα δυσκολευόταν να προχωρήσει σε τέτοια ενέργεια. Άρα δεν είναι θέμα μόνο παιδείας. Ή είσαι καραμπινόβλαχος ή δεν είσαι. Και όλοι μας τρώμε γουρούνια ή άλλα ζωντανά, λίγοι όμως από μας έχουν σκοτώσει από δαύτα. Γιατί αυτό είναι το πρώτο βήμα. Καμιά φορά βλέπω στη δουλειά να συζητάνε για το πως άνοιξαν το κεφάλι του γουρουνιού ή για το ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να σφάξεις κάτι, κυριολεκτικά φαίνεται να διασκεδάζουν από αυτές τις συζητήσεις όπως εμείς για παράδειγμα όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο. Είναι θέμα κουλτούρας. καταρχην δεν κυνηγανε μονο οι επαρχιωτες! και κατα δευτερον οπως πολυ σωστα λες στο τελος ειναι θεμα κουλτουρας,περι ορεξεως κολοκυθοπιτα δηλαδη!! γι αυτο μην τους κρινεις βλεποντας μονο απο τη δικη σου μερια!!
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Φίλε Βάγγο στην Ελλάδα υπάρχουν οι επαρχιώτες και υπάρχουν και αυτοί που βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο. Σε δέκα, σε είκοσι, σε τριάντα χρόνια, δεν μπορούν να προκύψουν αστοί. Τα ημιάγρια ένστικτα και οι βαρβαρώδεις παραδόσεις περνούν από πατέρα σε γιο. Σε άλλες χώρες μπορούμε να μιλήσουμε για αστούς διότι είναι αστικοποιημένοι εδώ και 500 χρόνια και όχι από το 1965. Κάποιος με καταγωγή Αγρινίου που γεννήθηκε στην Αθήνα, φυσικά και δεν είναι Αθηναίος, αφού ο μπαμπάς και η μαμά φροντίζουν γι' αυτό. Ίσως να έχει αποβάλλει πολλά από τα κτηνώδη αποκτώντας κάποια άλλα, όχι όμως, δεν είναι αστός. Για να υπάρξει ένας πραγματικός αστός πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 200 χρόνια, άρα μπορείς να βρεις γιατί δεν κυνηγούν μόνο άνθρωποι από την επαρχία: γιατί κάθε Πάσχα η Αθήνα ερημώνει. Οι αστοί αγαπούν τα ζώα σε όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης, λόγω του ότι αυτή είναι η παράδοσή τους. Εκτός αν έχεις δει αδέσποτα στο Άμστερνταμ, γιατί δεν είναι κρατικές υπηρεσίες ούτε φιλοζωικές οργανώσεις αυτές που δίνουν στέγη. Είναι πρώτα οι πολίτες. Αν αμολύσεις έναν σκύλο, την άλλη μέρα κάποιος αστός θα τον περιμαζέψει.
MariaTs. Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Καλέ μου Αιγαία... δηλαδή κι εγώ που είμαι επαρχιώτισσα σημαίνει πως είμαι και βάρβαρη και έχω ημιάγρια ένστικτα; Προς τι η όλη ισοπέδωση; Και ποιος ο λόγος να φέρνεις για παράδειγμα την Ολλανδία που είναι τόσο προχωρημένη που και οι παιδεραστές θα κάνουν το δικό τους κόμμα! Και γιατί δεν αναφέρεις την Αγγλία που είναι επίσης πολιτισμένη χώρα και που το κυνήγι είναι εθνικό έθιμο;
blueviper Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Κι επειδή υπάρχουν ζώα και ζώα, αντίγράφω από την Ελευθεροτυπία: "Μετά από 60 ώρες το λευκό πουλόσκυλο του Λάμπρου Αντρέσσα δεν άντεξε την πείνα και πλησίασε τον αστυνομικό φρουρό στο σκηνικό του εγκλήματος. Εφαγε τέσσερα σάντουιτς και οι εκπρόσωποι του κυνηγετικού συλλόγου κατάφεραν να το πιάσουν και να το περιθάλψουν, μέχρι να το παραδώσουν στην οικογένεια. Από το Σάββατο το βράδυ μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής το σκυλί ήταν ξαπλωμένο και περίλυπο δίπλα στο νεκρό αφεντικό του. Οταν τον πήραν «έκλαιγε» και ακολουθούσε τη νεκροφόρα. Μετά περιπλανιόταν στο λιβάδι και το βράδυ γύριζε εκεί που είχε πέσει νεκρός το αφεντικό του. Χθες το μεσημέρι το περιμάζεψαν. Το μελαγχολικό πουλόσκυλο ήταν ο σιωπηλός μάρτυς των πολλαπλών δολοφονιών στο χωράφι με το τριφύλλι."
Lucifer Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Αχμ αυτή η κουβέντα θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα σε κρατικές συγκρίσεις παραγωγής και διαχείρισης πόρων, από κυνήγι μέχρι ξυλεία. Προτείνω να διαλέξετε την κάποια_ευρωπαϊκή_χώρα και όχι την Ελλάδα αν συμβεί αυτό. Σαν συμβουλή.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Καλέ μου Αιγαία... δηλαδή κι εγώ που είμαι επαρχιώτισσα σημαίνει πως είμαι και βάρβαρη και έχω ημιάγρια ένστικτα; Προς τι η όλη ισοπέδωση; Και ποιος ο λόγος να φέρνεις για παράδειγμα την Ολλανδία που είναι τόσο προχωρημένη που και οι παιδεραστές θα κάνουν το δικό τους κόμμα! Και γιατί δεν αναφέρεις την Αγγλία που είναι επίσης πολιτισμένη χώρα και που το κυνήγι είναι εθνικό έθιμο; Καλή μου Μαρία υπάρχει το γενικό πλαίσιο και υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Το γενικό πλαίσιο είναι αυτό που περιγράφω, στις εξαιρέσεις είναι και εκείνοι οι άρρωστοι που δηλητηριάζουν περιστέρια στο Σύνταγμα. Κακά τα ψέματα, όταν μετακόμισα εκτός Λεκανοπεδίου στην Χαλκίδα, και αργότερα στην Αυλίδα η γενική οδηγία που μου έδωσαν είναι α) να μην γνωρίσω τους γείτονες και β) να μην γνωρίσω κανέναν άλλον. Με τον καιρό κατάλαβα πως δεν είχαν κι άδικο, καθώς η ρουφιανιά το κουτσομπολιό και οι μυθοπλασίες είναι τοπικό σπορ. Άσε που αν δεν αποκεφαλίσεις τον κόκορα μπορεί να σε πουν και αδερφή. Μπορεί στο χωριό να υπάρχει φήμη πως είμαι ο ιδρυτής της εκκλησίας του σατανά, αλλά εμένα σκασίλα μου γιατί δεν έχω σχέσεις με κανέναν, ούτε με τον καργιόλη τον φούρναρη που προσπαθεί να μου... αποσπάσει πληροφορίες προελεύσεως καθημερινά, ασχέτως αν βρίσκει "τοίχο". Όσο δεν έχουν κανένα στοιχείο, η κόλαση οργιάζει στο κεφάλι τους, γεγονός που με γεμίζει απόλυτη ικανοποίηση αφού θα πουλούσαν και την ψυχή τους για να μάθουν τα "εν οίκο" του καθενός. Όπως προείπα ο αστός αποβάλλει βάρβαρα ένστικτα και υιοθετεί άλλα, και η παιδεραστεία που ανέφερες είναι χαρακτηρηστικό παράδειγμα. Αλλά ακόμα κι αν ένας πρεζάκιας σε σκοτώσει στην Ομόνοια για 20 ευρώ, το πράγμα έχει μία λογική. Εκεί που η λογική χάνεται είναι να σκοτώσεις 5 πιτσιρικάδες επειδή σου πατούσαν τα... τρυφίλλια και πιστεύεις ότι είσαι ο γαιοκτήμονας επειδή τυχαίνει να εκμεταλλεύεσαι 2-3 Αλβανούς, όπως άλλωστε κάνουν όλοι εδώ οι κάτοικοι της περιοχής που κοπροσκυλιάζουν στα καφενεία από το πρωί. Και να πιστεύεις ότι στην Αγγλία το κυνήγι της αλεπούς είναι έθιμο, αλλά είναι κακό να πιστεύεις ότι ο μέσος Άγγλος έχει αυτό στο νου του για το Σαββατοκύριακο. Εξάλλου όλοι οι βλάχοι σε όλα τα μέρη του κόσμου ίδιοι είναι. Νομίζεις στις επαρχίες της Λουϊζιάνας είναι το ίδιο πράγμα με την Ν.Υόρκη;
anthony_88 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Aigea, το οτι εισαι εσυ φιλοζωος και απο την Αθηνα, δε σημαινει οτι οσοι μενουν στην Αθηνα ειναι φιλοζωοι. Επισης δε σημαινει οτι οσοι ζουν στην επαρχια ειναι βαρβαροι. Επιτρεψε μου να σου πω οτι η αποψη σου ειναι πολυ πιο "βαρβαρη" και ισοπεδωτικη απο οτι το χομπι της θηρας. Οχι, δεν ειμαι κυνηγος και ειμαι και φιλοζωος. Ωστοσο, με εχουν κουρασει οι στερεοτυπες λογικες σαν τη δικη σου. Ξερεις, "επαρχιωτες" και ετσι λες και οι Αθηναιοι ειναι καλυτεροι ανθρωποι απο τους επαρχιωτες. Ολα φιλε Aigea ειναι θεμα παιδειας και ατομικης καλλιεργειας. "Σκαρτοι" υπαρχουν και στην Αθηνα και στην επαρχια και θεωρω οτι αν καποιος ειναι φιλοζωος η οχι δεν αποτελει μοναδα μετρησης της βαρβαροτητας του καθενος. Κατα τα αλλα, οι υπολοιποι ειναι βλαχοι και εσυ εισαι ο αστος μονο και μονο επειδη λατρευεις τις γατες και δεν αποκεφαλιζεις κοκορια. Η λογικη σου γενικοτερα ειναι το λιγοτερο ρατσιστικη και ελπιζω οχι προιον ωριμης σκεψης. Γιατι αν το εχεις ψαξει και κατεληξες σε αυτα τα συμπερασματα τοτε υπαρχει προβλημα. Και εγω καταγομαι απο την επαρχια (δεν το κρυβω) και προτιμω να εχω σχεσεις φιλικες με το γειτονα παρα ο του διπλανου μου διαμερισματος στην Αθηνα να μην μου λεει ουτε καλημερα. Επισης, οι εμπειριες σου απο το φουρναρη ή ακομα και απο τους γειτονες σου δεν ειναι ενδεικτικες της ιδιοσυγκρασιας του συνολου των επαρχιωτων, αλλα απλες ενδειξεις που δεν οδηγουν αναγκαια στα δικα σου συμπερασματα. @ MariaTs Τα αποτελεσματα εργαστηριακης αναλυσης εδειξαν οτι οι πυροβολισμοι εγιναν απο το οπλο του τυπου που ομολογησε. Αλλα και αθωος να ειναι, αν εσυ πιστευεις οτι 20 ωρες βασανιστηριων (που για μενα δεν υφισταται περιπτωση σωματικης κακομεταχειρησης αλλα ψυχολογικου πολεμου προς τον υποπτο επι πολλες ωρες) θα αναγκασουν καποιον αθωο να παραδεχτει ενοχη γνωριζοντας οτι τον περιμενουν ισοβια τοτε παω πασο. Και επιτελους, αυτη η ερμη η αστυνομια δε φταιει για ολα οσα γινονται σε αυτη τη χωρα. Αν και ακομη η αστυνομευση απεχει πολυ απο το να ειναι ιδανικη, τα τελευταια χρονια εχουν γινει κατα τη γνωμη μου σαφεστατα βηματα προοδου.
Panahs Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2006 Anthony_88 αυτά είναι όλα που κατάλαβες από τα λεγόμενα του Αιγαία? Δεν σου φάνηκε τίποτα ότι στέκει? Θεωρείς ότι είναι ρατσιστής επειδή θέτει το πρόβλημα με ένα δικό του ευθύ τρόπο? Άλλωστε δε νομίζω ότι αγιοποίησε πουθενά την Αθήνα, ούτε εγώ είχα αυτή την πρόθεση. Εξ' αρχής προσπάθησα (αποτυχημένα) να ανάγω το περιστατικό σε ένα γενικότερο επίπεδο προβληματικής. Τη βαρβαρότητα που εκφράζουμε μεταξύ μας. Την αδιαφορία όταν βλάπτεις κάποιον άλλο ή ακόμα χειρότερα την ηδονή (χωρίς ο άλλος να σου έχει δώσει αφορμή). Ένστικτα πρωτόγονα. Αυτό που έγινε στο Αγρίνιο είναι το κερασάκι στην τούρτα και κορύφωση ενός πολύ συνηθισμένου φαινομένου, πιστεύω. Σίγουρα όποιος είναι από την Αιτωλοακαρνανία δεν είναι η πρώτη φορά που ακούει ανάλογα πράγματα μικρότερης ισχύος για την περιοχή του. Δε νομίζω ότι είναι τυχαίο που ο συγκεκριμένος νομός έχει δύο αστυνομικές διευθύνσεις. Και εγώ λοιπόν από Πελοπόννησο είμαι και γνωρίζω αρκετά για το τι γίνεται εκεί κάτω και δεν είμαι περήφανος για αυτά. Και ο πατέρας μου πήδαγε σαν το αγρίμι από τα μπαλκόνια για να γλυτώσει από την οργή του παππού μου και η γιαγιά μου έτρωγε ξύλο από τις κουνιάδες της. Καλύτερα να μην κρυβόμαστε όμως πίσω από το δάκτυλό μας. Γνωρίζουμε όλοι τις φήμες που υπάρχουν πίσω από πολλές περιοχές της Ελλάδας σχετικά με τον κόσμο τους. Εκτός και αν είμαι πρώτος που το ακούω και αυτό. Δε θα σταματήσουμε όμως να κρυβόμαστε γιατί είμαστε ψωροπερήφανοι. Θα συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με τα μικροπράγματα που νομίζουμε ότι μας κάνουν μεγαλύτερους. Κάποιοι από μας έχουμε μαζευτεί και σε μια λεκάνη και έχουμε φτιάξει ένα έκτρωμα. Ένα έκτρωμα εξαιτίας του οποίου αυτή η χώρα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Και τώρα νομίζουμε ότι γίναμε άνθρωποι. Λοιπόν, επειδή βαρέθηκα, εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι οι βάρβαροι δεν είναι η εξαίρεση, αλλά αυτοί που προσπαθούν να εξαλείψουν αυτό το χαρακτηριστικό είναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.