Προς το περιεχόμενο

Οι Άγριοι

Panahs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Anthony_88 ακριβώς αυτό που είπε ο Panahs: μάλλον δεν διάβασες καλά ότι έγραψα ή ίσως δεν κατάλαβες το μύνημα, το οποίο με λίγα λόγια συμπληρώνει ότι δεν υπάρχουν Αθηναίοι και πρωτευουσιάνοι αφενός και αφετέρου ουδεμία πρόθεση είχα να το παίξω φιλόζωος και υπεράνω. Πάραυτα η καταγωγή μου είναι από τον Πειραιά δηλαδή εντός λεκανοπεδίου και δεν είμαι καθόλου περήφανος γι' αυτό, άσε που πιστεύω ότι τέτοιου είδους αισθήματα "αγάπης" για το λεκανοπέδιο έχουν όσοι δεν κατάγονται από εκεί, αποκλειστικά και μόνο για λόγους κόμπλεξ. Κι εγώ δεν είμαι κομπλεξικός αφού μάλιστα πιστεύω ότι είναι από τα χειρότερα μέρη στην Ελλάδα για να ζήσεις εκεί, γι' αυτό άλλωστε και την έκανα με ελαφρά πηδηματάκια και εδώ που μένω αντιμετωπίζω τους "αθηναίους" στην πρωταρχική τους μορφή, δηλαδή όπως ήταν λίγο πριν το 1965. Κατά τ' άλλα δεν αλλάζουν και πολλά πράγματα, πλην βεβαίως ότι ζω σαν άνθρωπος έχοντας 1 στρέμα για πάρτι μου και μπόλικη ησυχία.

Όσο για την φιλοζωία στην Ελλάδα απλώς πιστεύω ότι αυτή δεν υπάρχει καθότι οι αριθμοί των ανθρώπων αυτών είναι συντριπτικά μειοψηφικοί. Και αν κάποιον τον φωτίσει ο Θεός και αποφασίσει να βάλει στο χωράφι του 40 αδέσποτα σκυλιά και να τα ταϊσει από την τσέπη του, το πιθανότερο είναι εκτός από την αστυνομία να καλέσουν και την τηλεόραση, η οποία είναι ανάλογη του επιπέδου των πολιτών. Παραδείγματα άπειρα.

Δημοσ.

Που καταληγουμε λοιπον?

Ολα ειναι θεμα παιδειας και καλλειργειας. Ουτε καταγωγης ουτε τιποτα. Οι παππουδες μας κηνυγουσαν ο ενας τον αλλο με τα περιστροφα λογω συνθηκων και ελλειψης παιδειας. Ετσι και σημερα λογω συνθηκων παρατηρουνται αυτα τα φαινομενα και ειναι ανεξαρτητα καταγωγης και προελευσης. Η βαρβαροτητα δεν ειναι επικτητη. Ειναι αποτελεσμα της φθορας και του επηρεασμου απο την καθημερινοτητα. Στο Αγρινιο, ο τυπος τοσα ηξερε τοσα εκανε. Δε φταιει το Αγρινιο για αυτο. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι και σε ενα αστικο κεντρο θα μπορουσε να συμβει κατι παρομοιο ισως οχι με καραμπινες σε λιβαδια αλλα με μια αλλη πιο "εκλεπτυσμενη" μορφη.

Συγγνωμη αν παραφρασα αυτα που ειπε ειδικα ο Aigeas αλλα μου φανηκε οτι εβαζε τους ανθρωπους σε καλουπια.

Αυτα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...