Toufas Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Αγαπητοί συνάδελφοι, σε 3 εβδομάδες θα έρθω στην ελλαδα για 1 μήνα περίπου. από ότι έμαθα, πρέπει να αλλάξω διαβατήριο (αν και δεν έχει λήξει ακόμα) γιατί κατί αλλάζουνε. Οι ερωτήσεις : γίνετε μονό στην αστυνομία πλέον? η και ακόμα στα ΚΕΠ? επειδή μπορώ να "ανανεώσω" την αναβολή, θυματε κανείς πόσο καιρό παίρνει από τότε που θα πάω στην στρατολογία μέχρι να μου έρθει το χαρτί? Με τις βίζες που έχω τι γίνετε? έχω μια για αμερικη για ακόμα 7 χρονιά...αμαρτία να την χάσω Για ταυτότητα.... έχω την ίδια από τότε που ήμουν 14, άρα πρέπει να αλλαχτεί και αυτή. Θα προλάβω να ξεμπερδέψω και για τα 2 στις γιορτές? Η θα πέσω σε καμιά λαίλαπα που έχει την ιδεολογία passport or die?
grigas Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 θα σου απαντήσω μόνο για την ταυτότητα μιας και μόνο για αυτό γνωρίζω. χρειάζεσαι 4 φωτογραφίες και ένα πιστοποιητικό από το δήμο (πιστοποιητικό για ταυτότητα ζήτησα). πας στην αστυνομία με αυτά, την παλιά σου ταυτότητα και ένα παράβολο των 20 (λεπτών και όχι ευρώ) και σε 1-2 ωρίτσες φεύγεις με την καινούργια σου ταυτότητα.
Byzantinos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 διαβατήρια εκδίδονται πλέον μόνο σε συγκεκριμένα αστυνομικά τμήμα. το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια φωτογραφία σχετικά μεγάλη (αν πας σε κάποιο φωτογραφείο και πεις ότι είναι για διαβατήριο ξέρουν τι θα σου βγάλουν και κοστίζει 12€. τέλος χρειάζεσαι παράβολα με κόστος γύρω στα 70€
Lucifer Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Το διαβατήριο εκδίδεται μόνο σε -get this- συγκεκριμένα αστυνομικά τμήματα και δη, ανάλογα με τον δήμο που ανήκεις. Αυτό δεν σημαίνει πως αν μένεις Ηράκλειο πχ θα πας στο ΑΤ δήμου Ηρακλείου, θα πας στης Φιλαδέλφειας που εξυπηρετεί 3 δήμους. Και ενώ όπως καταλαβαίνεις η αναμονή είναι λίγο φίφα, άπαξ και παραδώσεις τα δικαιολογητικά (2 υπεύθυνες δηλώσεις, φωτοτυπίες ταυτότητας/διαβατηρίου, παράβολα εφορίας, φωτογραφίες, παλιό διαβατήριο) η έκδοση γίνεται σε 7 με 10 μέρες. Τουλάχιστον έτσι είπαν σε 'μένα. Πρόσεξε να είναι καλές οι φωτογραφίες αλλιώς θα το πάρεις όλο απ' την αρχή. Η βίζα αν δεν απατώμαι μεταφέρεται και στο νέο διαβατήριο, αλλά καλύτερα να ρωτήσεις την πρεσβεία των ΗΠΑ ΠΡΙΝ παραδώσεις το διαβατήριό σου. Αναφορικά με την ταυτότητα, αν έχουν περάσει 10 χρόνια από την έκδοσή της και είναι χωρίς λατινικούς χαρακτήρες, η αλλαγή της είναι υποχρεωτική. Χρόνος αλλαγής άγνωστος, θεωρητικά μικρότερος από το πασαπόρτι.
Pablo_Hasan Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 να σου πω για την αναβολη, πηγα μεσα Σεπτεμβριου στην στρατολογια και μου ηρθε μεσα Νοεμβριου το γραμμα, αλλα το ποσο εξαρταται σε ποιο στρατολογικο γραφειο εισαι γραμμενος και αν εκεινο τον καιρο εχουν πολυ δουλεια, εγω ειμαι δυτικης αττικης...
insomniaK Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Δε χρειάζεται πια χαρτί από τη στρατολογία για νέο διαβατήριο, το οποιο μάλιστα δεν είναι πια κομμένο, αλλά για 5 χρόνια όπως όλων. Αν ζητήσεις το διαβατήριο με τη Βίζα στο δίνουν πίσω, εφόσον είσαι εξωτερικό, πήγαινε στο κοντινότερο προξενείο και θα το έχεις έτοιμο σε 4-6 εβδομάδες.
Cue Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Από email που εστάλει στην εταιρία από ταξιδιωτικό γραφείο Η υποβολή των δικαιολογητικών και η έκδοση των διαβατηρίων θα γίνεται αποκλειστικά στην Ελληνική Αστυνομία και αυτοπροσώπως. Όλα τα παλαιά διαβατήρια που έχουν εκδοθεί από τις Νομαρχίες θα ισχύουν έως και την 31/12/2006 (ανεξάρτητα από την ημερομηνία λήξης τους). Η διάρκεια έκδοσης διαβατηρίου είναι τουλάχιστον 10 ημέρες και καλό είναι να μην το αφήσετε τις μέρες των εορτών γιατί θα καθυστερήσει παραπάνω. Τα διακαιολογητικά είναι : - φωτογραφία διαβατηρίου - φωτοτυπία ταυτότητας και την ταυτότητα - παράβολο 72 ευρώ από την εφορία.
KWSN_Men Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Αναφορικά με την ταυτότητα, αν έχουν περάσει 10 χρόνια από την έκδοσή της και είναι χωρίς λατινικούς χαρακτήρες, η αλλαγή της είναι υποχρεωτική. Χρόνος αλλαγής άγνωστος, θεωρητικά μικρότερος από το πασαπόρτι. Από την ίδια ημέρα μέχρι 2 μέρες μετά το πολύ. Αν είναι δέκα χρόνια μετά την έκδοση, η αλλαγή είναι δωρεάν και επιδοκιμάζεται κιόλας.
wert Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Η δικιά μου ταυτότητα έχει κλείσει εικοσαετία. Αν πάω να την αλλάξω θα πάρω και κάνα βραβείο;
KWSN_Men Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Φιλαδέλφεια πάντως μόνο χερετούρες δεν μου έκαναν...
kage Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2006 http://www.ydt.gr/main/Section.jsp?SectionID=13276
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.