Forensick Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 album το οποιο βγαινει το 2007, αλλα με γνωστο νομιμο τροπο αποκτηθηκε απο τωρα μετραει? μετραει, δεν μετραει, εγω το γραφω : Pain of Salvation "Scarsick". Τα παλικαρια, οχι απλα γραψανε/ζωγραφησανε για ακομα μια φορα, αλλα αυτο που κανουν μονο συνωνυμο με την τεχνη μπορει να ειναι.Τι λεω? ουτε καν συνωνυμο, ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΤΕΧΝΗ.Και για τους κακεντρεχεις,περιμενω πως και πως να το αγορασω στις 22-1 που βγαινει.
-nick- Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Έν έτη 2006 υπάρχουν ακόμα καλά άλμπουμ????:roll: Κατα τη ταπεινή μου πάντα άποψη στην εποχή του τραγουδιού που ζούμε πλέον, αγαπητέ Βασίλη θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον να ποστάρουμε τα αγαπημένα μας τραγούδια που κυκλοφόρησαν το 2006... Καποια ειδη ειναι οχι απλα κορεσμενα, αλλα χιλιοκορεσμενα οποτε καποιος πρεπει να ψαχτει σε πιο καινουριες/εναλλακτικες μορφες μουσικης.. π.χ post-rock/alternative rock η fusions με αλλα ειδη..
hugelacky Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 nick[;1399749']Καποια ειδη ειναι οχι απλα κορεσμενα' date=' αλλα χιλιοκορεσμενα οποτε καποιος πρεπει να ψαχτει σε πιο καινουριες/εναλλακτικες μορφες μουσικης..π.χ post-rock/alternative rock η fusions με αλλα ειδη..[/quote']Πέστα ρε! Έλεος δλδ ρε παιδιά που δεν βγαίνουν ακόμα καλά albums! Μην αρχίσουμε για άλλη μια φορά τα μνημόσηνα όπως κάποιοι μεταλάδες και electro-pop τύποι στα 90'ς που τους έφταιγε το grunge όταν αναπολούσαν τις δόξες των 80's, και κάποιους χίπυ/ψυχεδελο/punk κτλ τύπους για τους οποίους η μουσική πέθανε στα 60's/70's/80's... Έχει παιχτεί πολλές φορές το ίδιο έργο, φτάνει! Ψάξτε λίγο και θα βρείτε πάρα πολλές καλές νέες δουλειές! :wink:
activex Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 h musiki sigoura den pethane sta 60s/70s/80s alla sigoura ta 60s/70s/80s pethanan edw kai poli kairo os epitopliston lipon einai logiko kapioi na nostalgoun. nai h musikh zh alla o xronos den girizi piso ...me oti kai an simeni auto giatin musiki kai gia mas.
theoritikos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Απο ελληνικά για τους Κόρε.Υδρο τι λέτε?
madcap Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 1) MUSE - Black Holes & Revelations: Ο καλύτερος prog-rock δίσκος της χρονιάς, αναμφίβολα ο καλύτερος που κυκλοφόρησε η συγκεκριμμένη μπάντα. Τους πάει πολύ μπροστά και δείχνει μια δυναμική που προσωπικά δεν περίμενα να έχουν (παλιότερα δε γούσταρα τις δουλειές τους, πολλή μούφα..). Γαμάτος δίσκος κ από τους καλύτερους των '00ς! [ Εγραψες!!! +1 απο εμενα, τελειος δισκος.
vsls Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Τελικα καθως εψαξα τις κυκλοφοριες βρηκα αρκετα albums που μου αρεσαν φετος... Ειναι σε αλφαβητικη σειρα κ ανα ειδος... Rock Endless Wire - The Who Last Man Standing - Jerry Lee Lewis Modern Times - Bob Dylan Alternative Rock - Metal 10,000 Days - Tool Pearl Jam - Pearl Jam Return to Cookie Mountain - TV on the Radio Show Your Bones - Yeah Yeah Yeahs Stadium Arcadium - Red Hot Chili Peppers Country - Folk Black Cadillac - Rosanne Cash Taking The Long Way - Dixie Chicks We Shall Overcome: The Seeger Sessions - Bruce Springsteen Jazz At UCLA 1965 (Live) - Charles Mingus Duets: An American Classic - Tony Bennett From This Moment On - Diana Krall Half the Perfect World - Madeleine Peyroux R&B - Hip Hop Idlewild - OutKast Kingdom Come - Jay-Z Once Again - John Legend The Breakthrough - Mary J. Blige Ελληνική Μουσική Θανάσης Παπακωνσταντίνου - Η Βροχή από Κάτω Νίκος Πορτοκάλογλου - Ένα Βήμα πιο Κοντά Παύλος Παυλίδης & B Movies - Άλλη Μια Μέρα Μπάμπης Στόκας και το Σχέδιο Γάμμα - Στην Άκρη της Γιορτής Ελευθερία Αρβανιτάκη & Νίκος Ξυδάκης - Γρήγορα η Ώρα Πέρασε Ελένη Καραΐνδρου - Η Ελεγεία του Ξεριζωμού
SGP Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Από αυτά που έχω ακούσει φέτος μου άρεσαν (in no particular order): Muse - Black Holes & Revelations: Το καλύτερο σύγχρονο συγκρότημα κατ'εμέ αυτή τη στιγμή έβγαλε ίσως το καλύτερο άλμπουμ του... Neko Case - Fox Confessor Brings the Flood: Πολύ ενδιαφέρον άλμπουμ. Εκπληκτικά φωνητικά, laid back ροκ. Elvis Costello, Allen Toussaint - The River in Reverse: Αν και μάλλον θα προτιμούσα να τραγουδάει λιγότερο ο Costello, είναι πολύ καλό. Red Hot Chili Peppers - Stadium Arcadium: Ντάξει δεν είναι πρωτότυπο, αλλά αν σου αρέσουν οι RHCP δεν θα απογοητευτείς. Tool - 10.000 Days: Δεν το έχω ακούσει παρά μία φορά (χμμ... κάτσε να βρω το cd να το ακούσω τώρα ξανά). Πάντως μου άρεσε. The Raconteurs - Broken Boy Soldiers: Καλό ροκ σιντι που ανεβάζει τη διάθεση. Δεν αγόρασα και πολλά φετινά cd πρέπει να πω... Προτιμάω τις τιμές παλαιότερων μάλλον.
zenso Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Ενας αξιολογος δισκος του 2006,ειναι κατα τη γνωμη μου το Days To Come του Bonobo http://www.ninjatune.net/ninja/release.php?id=1176 Αν το πετυχετε σε κανενα ραφι κατεβαστε το,ειναι πολυ ωραια δουλεια
Eusebius Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Από τα 15 που βρίσκω με 2006, μου άρεσε πιο πολύ ένα που βγήκε τέλη Νοεμβρίου: Incubus, Light Grenades Είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα. Δυστυχώς, τ' αυτιά μου μου λένε ότι μάλλον έχει πάθει κι αυτό ζημιά από το loudness race. Δεν γίνεται να το ευχαριστηθείς σε στερεοφωνικό. Δυναμώνεις για να τα ακούς όλα, σου ζαλίζει το κεφάλι. Σιγανώνεις για να μη σου ζαλίζει το κεφάλι, δεν ακούς. Αλλά είναι ωραίο. Είναι άλμπουμ και έχει όμορφα κομμάτια.
tromeros dennis Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 εμενα μου αρεσε πολυ το Score DVD τον Dream Theater... και το "Metal - A headbangers journey" Documentary...
Mixalakis Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 9 ώρες, 11 μπύρες, 2 πακέτα τσιγάρα, αμέτρητος ενθουσιασμός, εκατοντάδες φωτάκια να αναβοσβήνουνε γύρω μου, άπειρες μελωδίες να στριφογυρίζουνε στο μυαλό μου, μια κρύα αλλά συνάμα εκστατική μουσική βραδιά παραμονή Χριστουγέννων, και μέσα σε όλα αυτά…. Τα 30 αγαπημένα μου τραγούδια για το 2006 (αλφαβητικά χωρίς σειρά αξιολόγησης…) #Agoria – Edenbridge (LP The Green Armchair) Electro-Dark μελωδία προερχόμενη από τον Γάλλο Sebastien Devaud… Φωνητικά από τον Peter Murphy (Bauhaus) #Album Leaf – Always For You (LP Into The Blue Again) Μεταφορά σε μουσικούς κόσμους όπου ήχοι πλήκτρων αιωρούνται υπο το άγρυπνο βλέμμα ενός μελαγχολικού instrumental νεο-rock υπνοβάτη (Jimmy LaValle από το San Diego της California ) που μιξάρει παρέα με την ambient και την electronica #Archive – Lights (LP Lights) Ψαγμένες μελωδίες, σύγχρονο rock υπο την σκιά των Pink Floyd, και ένα κομμάτι σκοτεινό, σπαραχτικό… 18 λεπτά μουσικής έμπνευσης και καθόλου μουσικής εξάντλησης…(Μια radio edit εκτέλεση θα το απογείωνε ραδιοφωνικά..) Πλησιάζει στο ανυπέρβλητο Again… #Arctic Monkeys – When The Sun Goes Down (LP Whatever People Say I Am, That's What I'm Not) 20χρονο κουαρτέτο από το Sheffield στο μεταίχμιο εφηβικής μουσικής στύσης… Ροκάρουνε και γουστάρουνε…(Σαρώνουν και τα charts…) Μ’αρέσει αυτό το κομμάτι… Αλλά όχι και το καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς κύριε Πετρίδη… #Bias – Deceive (LP Time & Tide) Hip-Hop με downtempo στοιχεία, πολλά αναμειγμένα samples… Δυστυχώς δε κυκλοφόρησε στην Ελλάδα… #Black Heart Procession – The Letter (LP The Spell) Kουιντέτο από το San Diego της California σε μια ονειρική soul μπαλάντα… #Chromatics – Baby Αν έπρεπε να επιλέξω μόνο ένα για το 2006 αυτό θα έλεγα… Ατμοσφαιρικό, άκρως νυχτερινό, καυτές παθιασμένες ανάσες φωνάζουν baby… #Common Sense – Time Stood Still Πολύ ταλέντο…Πολλά Ελληνικά αγγλόφωνα γκρούπ εφέτος με ενθουσιάσανε..(Film, Fadeout, Night On Earth, Simon Bloom, Infidelity κ.α.) Indie Rock μελωδία, μια τρομπετούλα στο βάθος.. Σχεδόν μελαγχόλησα… #CSS – Let’s Make Love And Listen To Death From Above (LP Cansei de Ser Sexy) Υβριδικό post-punk με disco στοιχεία από τους Βραζιλιάνους.. Μουσική φτιαγμένη για να αρχίσεις να χτυπάς ποδαράκια σε club… #Damien Rice – Elephant (LP 9) Μια ακουστική κιθάρα στο χέρι, βαριά φωνή, αργές ανάσες και φιλότιμες προσπάθειες για ένα Radiohead-ικό ξέσπασμα από τον χαρισματικό Ιρλανδό τραγουδοποιό… #David Gilmour – Red Sky At Night (LP On An Island) Ταξιδιάρικο, μελωδικό, από τον 60χρονο πλέον Superstar πάλαι ποτέ κιθαρίστα και τραγουδιστή των θρύλων Pink Floyd… #Djuma Soundsystem – Les Djins (Trentemoller Mix) Το σουξέ της χρονιάς… Ντουέτο από τη Νορβηγία, ηχογραφεί στη Κοπεγχάγη… Βάζει και το χεράκι του ο Δανός Trentemoller.. Και εκεί που τα ηλεκτρονικά beat σε έχουν κατακλύσει να μια κιθάρα κάπου στη μέση που σου γαργαλάει το μυαλό… #Gotan Project – Diferente (LP Lunatico) Γαλλοαργεντίνοι παντρεύουν εξαιρετικά ήχους Αργεντίνικης μουσικής (τανγκό) με ηλεκτρονικά beat… #Hot Chip – Over And Over (LP The Warning) 5 φρέσκα 25χρονα Λονδρέζικα μουσικά μυαλά… Synths, λίγες κιθάρες, Ευρωπαικές funk μπασταρδεμένες επιρροές και όλα αυτά συνδεδεμένα με pop ενορχηστρώσεις…(Καλό άλμπουμ) #Infadels – Murder That Sound (LP We Are Not The Infadels) 5 τρελοί Βρετανοί συναντιούνται σε ένα πολύ καλό ντεμπούτο άλμπουμ.. Το αισθητήριο μου αδυνατεί να τους προσδιορίσει μουσικά.. Μείγμα ήχων…Από electronica και punk μέχρι και electropop…(Ή μήπως ρυθμικό Punk) Ευχάριστη έκπληξη… #Joan As Policewoman – I Defy (LP Real Life) Η κοπελίτσα που άνοιξε τη συναυλία του Antony και των Johnsons το καλοκαίρι στο θέατρο βράχων στο Βύρωνα..(Τι ωραία που ήτανε…) Νωχελική soul, blues αποχρώσεις, γλυκό πιάνο… Όλα αυτά παρέα με τις φωνητικές πινελιές του Antony…ΥΠΕΡΟΧΟ ντουέτο… #Knife – Marble House (LP Silent Shout) Σουηδικό δίδυμο σε μια ενδιαφέρουσα ηλεκτρονική ατμοσφαιρική άποψη… Υπνωτικό κομμάτι με την ουσιαστική φωνητική αρωγή του Jay Jay Johanson… #Longcut – The Kiss Off (LP A Call And Response) Τρίο από το Manchester που υφαίνει με έξυπνο τρόπο experimental, indie και rock μονοπάτια…Το εν λόγω κομμάτι είναι απόσταγμα της έντασης των Joy Division και της επικής ποιότητας των Sigur Ros… #Maral Salmassi – Forever Ένα minimal electro τραγούδι με απίστευτα φωνητικά από την ίδια.. Γεννημένη στην Τεχεράνη, σημαντική παραγωγός, dj και με δικό της label, έχοντας έδρα την Κολωνία #Midlake – In This Camp (LP The Trials Of Van Occupanther) Νεανικό κουιντέτο από το Τέξας σε μουσικές περιπλανήσεις χωρίς προορισμό… Αποτύπωμα Neil Young, φανταστικοί στίχοι, και ιστορίες που μετατρέπονται σε θριαμβευτικές εκφράσεις ζωής… #Morrissey – You Have Killed Me (LP Ringleader Of The Tormentors) Ο μύθος συνεχίζει να ζεί και να μας σκοτώνει….(Καλό άλμπουμ) #Muse – Knights Of Cydonia (LP Black Holes And Revelations) Κορυφαίο κλείσιμο για ένα κορυφαίο άλμπουμ… Διαστημική-επική εισαγωγή και μετά το 4ο λεπτό…Κιθάρες…που σε παραπέμπουν σε αυθεντική progressive-rock μπάντα των 70’s… Προς Θεού τα παιδιά ΔΕΝ μιμούνται…δεν αντιγράφουνε κανένα…δεν συμβιβάζονται με μετριότητες. Τα τραγούδια τους καλύπτουνε ένα τεράστιο φάσμα επιρροών… Οι Muse με αυτό το δίσκο παίρνουν σοβαρή υποψηφιότητα για ένα από τα 2-3 ΠΟΛΥ σπουδαία Βρετανικά γκρούπ… #Open – Forever (LP Statues) Άλλη κομματάρα… Ατμοσφαιρική μελωδία που φλερτάρει έντονα ανάμεσα σε jazz και επικούς indie ρυθμούς… Υπέροχα φωνητικά πολύ μελαγχολικά και πώς να μην είναι… Ο τραγουδιστής και leader τους έφτιαξε το άλμπουμ λίγο καιρό αφότου χώρισε με τη αγαπημένη του…Μεγάλη έμπνευση… #Raconteurs – Steady, As She Goes (LP Broken Boy Soldiers) Υπέροχο αποτέλεσμα της συνεύρεσης 2 τύπων με πολύ ταλέντο και διαφορετικών σχολών… Ενός ροκ Jack White(White Stripes) και ενός άλλου με αγάπη στις 60’s pop μελωδίες Brendan Benson (Greenhornes) #Radio Dept – It’s A Personal (LP Pet Grief) Ονειρικό pop αριστούργημα με υπόστρωμα ηλεκτρονικής μουσικής από τους Σουηδούς… Ευχάριστη μελαγχολία, ατμοσφαιρικές ταξιδιάρικες μελωδίες… ΠΟΛΥ καλό άλμπουμ…3 κομμάτια τα συμπεριέλαβε στο OST Marie-Antoinette η Sofia Coppola… #Reamonn – Tonight (LP Wish) Πιασιάρικο όσο και το ‘Supergirl’ οι Γερμανοί με Ιρλανδό τραγουδιστή δείχνουν να ξέρουν καλά το συστατικό της επιτυχίας… Ταξιδιάρικο εύπεπτο rock κομμάτι του οποίου έψαχνα απεγνωσμένα τίτλο αρχές καλοκαιριού στο περιβόητο Κ.Ε. Πόρου… #Sebastien Tellier – La Ritournelle (LP Politics) Ηχογράφηση σε συνεργασία με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουλγαρίας.. Έγχορδα, πιάνο, χαρακτηριστικό bassline, συγκλονιστική ερμηνεία από τον Γάλλο… #Sophie Solomon – Burnt By The Sun (LP Poison Sweet Madeira) Βασισμένο στο αγαπημένο τανγκό του Στάλιν από μια Βρετανίδα σπουδαία βιολίστρια… Φωνητικά από τον κιθαρίστα των Pulp, Richard Hawley… #Thea Gilmore – Slow Journey II (LP Harpo’s Ghost) Βρετανική γυναικεία ελπιδοφόρα τραγουδοποιός… Folk-Rock μπαλάντα…. Τις χαρίζει και 2 τραγούδια ο δικός μου Θεός… Ο ποιητής Mike Scott (Waterboys)…Αγάπες αξεπέραστες. #Thom Yorke – The Clock (LP The Eraser) Πειραματική διάθεση από τον frontman των Radiohead… Ηλεκτρονική ψηφιακή αλλόκοτη μελωδία που μπαίνει για τα καλά στο πετσί σου και δε λέει να βγεί… Δύσκολο ως προς τον αποδέκτη άλμπουμ θέλει προσεκτική ακρόαση για να ανακαλύψεις το μεγαλείο του… Θέλουμε ομαδικό άλμπουμ το 2007…κύριε Yorke!!! ##Αυτά ήταν κάποια από τα αγαπημένα μου που κυκλοφόρησαν εφέτος… Σίγουρα υπάρχουν και πάρα πολλά άλλα… Σε μια πρώτη σκέψη αφήνω έξω κομμάτια που μου άρεσαν πολύ από καλλιτέχνες όπως Schiller, Prince, Nouvelle Vague, Guillemots, Lily Allen, Placebo, RHCP, Razorlight, Snow Patrol, Stellastar, Union Of Knives, Backini κ.α..… Eύχομαι σε όλους τους φίλους της μουσικής Καλές Γιορτές με υγεία και αγάπη στις καρδιές σας… Και φυσικά Καλό Μουσικό 2007!!!!
Spyweirdos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Ενας αξιολογος δισκος του 2006,ειναι κατα τη γνωμη μου το Days To Come του Bonobo http://www.ninjatune.net/ninja/release.php?id=1176Αν το πετυχετε σε κανενα ραφι κατεβαστε το,ειναι πολυ ωραια δουλεια simfono file mou...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.