Sherlock Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Παιδιά αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με μια ADSL σύνδεση. Η ιστορία έχει ως εξής : Ένας φίλος πήρε ένα πακέτο ADSL over ISDN (Altecnet Jetpack Megabit) και μια ωραία μέρα περίπου 15 ημέρες από την αίτηση ξαφνικά νέκρωσε το τηλέφωνο του ενώ μάλιστα το χρησιμοποιούσε. Δήλωσε βλάβη και την επόμενη μέρα ο ΟΤΕ την απεκατέστησε και τον ειδοποίησαν ότι ενεργοποιήθηκε η ADSL του. Μάλιστα εξήγησαν ότι το τηλέφωνο νέκρωσε εξαιτίας της ενεργοποίησης (!!!!!!!!!!). Ήρθε λοιπόν η ώρα που καλούμε να εξυπηρετήσω τον φίλο μου. Πάω και συνδέω το USB modem που πήρε με το πακέτο και συγκεκριμένα ένα Zyxel 600. Η λυχνία Line του modem αναβόσβηνε μόνιμα και δεν μπορούσε να συνδεθεί. Πήρα το Helpdesk της Altec και μου είπαν ότι δεν συγχρονίζει και πως έχει πρόβλημα η γραμμή. Κάτι που πίστευα και εγώ και που συμφωνεί με την εμπειρία μου. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις στην περιοχή που μένω ο ΟΤΕ ειδοποίησε ότι έχουν ενεργοποιηθεί γραμμές χωρίς αυτό να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Δηλώσαμε λοιπόν πάλι βλάβη. Εδώ πρέπει να πω ότι κατά την διαδικασία άλλαξα splitter, καλώδια και συνέδεσα το modem απευθείας στην γραμμή του τηλεφώνου χωρίς splitter. Μετά από 2 περίπου ημέρες πήραν τηλέφωνο από τον ΟΤΕ και είπαν πως η γραμμή δουλεύει κανονικά και πως αν έρθουν θα χρεώσουν. Μάλιστα ο τρόπος που το είπαν έμοιαζε με απειλή. Με τον φίλο μου είπαμε να κάνουμε άλλη μια προσπάθεια με ένα δεύτερο modem. H Δοκιμή έγινε με ένα ΖΤΕ USB που βρήκα από ένα άλλο πακέτο και δυστυχώς τα αποτελέσματα ήταν ακριβώς τα ίδια. Δεν συγχρονίζει η γραμμή. Δηλώσαμε λοιπόν εκ νέου την βλάβη και περιμέναμε για 2 μέρες πάλι. Ήρθε ο τεχνικός και είπε στον φίλο μου (εγώ δεν μπορούσα να πάω εκεί) ότι βλέπει την γραμμή να δουλεύει κανονικά από τα κεντρικά. Πάει στον χώρο που είναι ο Η/Υ και με το που βλέπει το Zyxel του λέει “Η γραμμή δεν έχει πρόβλημα και θα σε χρεώσω”. Βάζει ένα δικό του splitter και συνδέει ένα δικό του modem μάλλον Jetspeed. Ως εκ θαύματος ο υπολογιστής συνδέετε κανονικά !!!!!!!!! Ο φίλος λέει ότι τον έμπασε στο myotenet και φυσικά τον χρέωσε. Με παίρνει τηλέφωνο και φυσικά κάτι παθαίνω. Δανείζομαι από την δουλειά ένα Modem / Router Linksys WAG200 και πάω στον τόπο του εγκλήματος. Το πρώτο που κάνω είναι να δώ αν μπαίνει το Zyxel. Φυσικά δεν είμαι τόσο τυχερός και όπως βλέπω συνεχίζει να μην συγχρονίζει (η ένδειξη στο control panel του είναι Line Down). Βάζω λοιπόν το Linksys και η λυχνία DSL δεν ανάβει καν ! Όπως ξέρω από το δικό μου router Linksys η λυχνία ανάβει όταν δουλεύει η γραμμή και μια άλλη λυχνία η Internet ανάβει όταν οι ρυθμίσεις είναι σωστές και κάνει log in. Κάνω λοιπόν τις ρυθμίσεις και δεν αλλάζει κάτι. Στην καρτέλα με την κατάσταση της γραμμής γράφει Connecting και δείχνει ότι η ADSL δεν λειτουργεί. Αλλάζω για δεύτερη φορά splitter και μετά πάλι το συνδέω απευθείας στην πρίζα. Δεν άλλαξε τίποτα !!! Έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά !!!! Δεν ξέρω τι να κάνω και πλέον βλέπω στον φίλο (δεν είμαστε κολλητοί) την αμφιβολία ότι μπορεί και να φταίω εγώ. Αυτό που με τρελαίνει είναι ότι ο ΟΤΕτζής μπήκε. Για καλό και για κακό μάλιστα τσέκαρα και το ιστορικό του Exporer και όντως δείχνει να μπήκε. Ο τεχνικός είπε στον φίλο ότι φταίει η Altec που δεν μπαίνει και όχι ο ΟΤΕ ή ότι οι κωδικοί του είναι λάθος. Αυτό δεν ισχύει γιατί με τους συγκεκριμένους κωδικούς μπαίνει στο internet όλο αυτό το διάστημα σαν dial up. Ακόμα την πρώτη φορά δοκίμασα και του δικούς μου κωδικούς που είναι στην HOL και πάλι δεν μπήκε άρα δεν φταίει και δεν θα μπορούσε να φταίει ο provider. Τώρα θυμίζω ότι και τα 3 modem που δοκίμασα είναι για ISDN όπως και τα 2 splitter. Τα καλώδια τα έχω αλλάξει και εξάλλου με τα ίδια καλώδια μπήκε ο ΟΤΕτζής. Προς το παρόν για να δούμε μήπως συμβαίνει κάτι με την γραμμή και κατά περιόδους δουλεύει άφησα το Linksys συνδεδεμένο και είπα στον φίλο να τσεκάρει μέχρι την Δευτέρα μήπως ανάψει η λυχνία DSL. Ήδη έχει περάσει μια μέρα και δεν άναψε και αρχίζω να πιστεύω ότι δεν θα το κάνει. Έκανα μια σκέψη μήπως φταίει η υγρασία. Όλες οι δοκιμές που έκανα εγώ ήταν βράδυ και ο τεχνικός ήρθε μεσημέρι με πολύ καλό καιρό. Ο φίλος είχε παλιότερα πρόβλημα με τη υγρασία και 1-2 φορές τον χρόνο ερχόταν ο ΟΤΕ γιατί δεν δούλευε το τηλέφωνο. Όμως εδώ και μερικούς μήνες έφερε ηλεκτρολόγο και άλλαξε όλες τις καλωδιώσεις. Από τότε δεν αντιμετώπισε άλλο πρόβλημα αλλά βέβαια ήταν καλοκαίρι και τώρα είναι που μπαίνει ο χειμώνας. Συγνώμη για το μέγεθος του post και ευχαριστώ όποιον είχε την υπομονή να το διαβάσει. Θα εκτιμούσα κάθε συμβουλή που θα μπορούσατε να μου προσφέρετε.
iccon Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Λες οτι "Εδώ πρέπει να πω ότι κατά την διαδικασία άλλαξα splitter, καλώδια και συνέδεσα το modem απευθείας στην γραμμή του τηλεφώνου χωρίς splitter". θελω να πιστευω οτι το συνδεσες πριν απο το νετμοντ,ετσι ?
Sherlock Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Φίλε iccon εννοείται !!! Το splitter στην πρίζα και μετα ένα καλώδιο στο netmod και ένα στο modem. Όταν το συνέδεσα απευθείας φυσικά ήταν μόνο το modem στην πρίζα του τοίχου χωρίς splitter.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.