tip8y Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 :lol: Ναι, αλλα εγω επειδή δε θέλω να την πετάξω, καλό θα ήταν άμα ξέρει κανείς να μου πεί πώς να αλλάξω manually μέσω bios το γαμω-irq της sb ή της nvdia. Congrats στο acpi και στην αυτόματη ανάθεση που κάνει, genius :-P
spirosta Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 IRQL IS NOT LESS OR EQUAL βγαζει οταν ειναι το pc overclocked τοσο που δεν μπορει να διαχειριστει τα IRQ πλεον σωστα. Aν αλλαξεις το λειτουργικο απο Windows σε Linux (πχ. Ubuntu) η διαχειριση μνημης & IRQs ειναι καλυτερη και ΔΕΝ πεταει ποτε η αιωνια μπλε οθονη. Κατεβασε λοιπον ταχυτητα.... Αυτό δεν ισχύει.... Στην περίπτωση του φίλου πιθανότατα δύο συσκευές που μοιραζονται το ίδιο IRQ παρουσιάζουν μια μικρή ασυμβατότητα.. Δοκίμασε να αλλάξεις θέσεις στις κάρτες PCI... Όσο για το θέμα πρόσφατα άνοιξε κάποιο 6 χρόνια παλιο... Είπαμε παιδια να μην κάνουμε άσκοπα topic αλλά το παρακάναμε νομίζω....
tip8y Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Είπαμε παιδια να μην κάνουμε άσκοπα topic αλλά το παρακάναμε νομίζω.... Όταν κάνω search και βρίσκω ενα topic το οποίο μιλάει ακριβώς γι'αυτό που θέλω να πω, και στο οποίο έχουν ήδη ειπωθεί 5 πράγματα ωστε να βοηθηθεί η κουβέντα χωρίς ταυτόχρονα να έχει βρεθεί λύση, δε μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να ανοίξω καινούριο topic και πού είναι το περίεργο της υπόθεσης. Απλά στο οτι "είναι 5 χρονών topic"? [/offtopic] Anyway, αυτό που λες να αλλάξω θέση πιθανότατα θα πιάσει, αλλα προς το παρόν δεν έχω τα κατάλληλα εργαλεία για να το κάνω (ενα σταυροκατσάβιδο παίζει μόνο σπίτι :-P) οπότε θα με βόλευε αν γινόταν η δουλειά μέσω biozZz =)
nontasg Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 [OFFTOPIC]Βασικά εγώ αυτό που είπα για το θέμα που ξανάνοιξες το είπα καλοπροαίρετα,δεν είχα πρόβλημα που το ξανάνοιξες...Στην τελική,είτε ξεθάβεις ένα παλιό θέμα είτε ανοίγεις καινούργιο για κάποιο που ήδη υπάρχει "θα την ακούσεις",καλοπροαίρετα ή μή....[/OFFTOPIC] Πάντως υποθέτω ότι δοκίμασες το reset στο bios και δεν κατάφερες τίποτα έτσι;
tip8y Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 offtopic/ Ναι ρε δε τρέχει τπτ =) Όσον αφορά το bios γι'αυτό ζητάω καναν idiot's guide to mess with bios γιατι απο αυτά που είδα δε βρήκα κάτι σχετικό να πειράξω. Και ποτέ δεν έχω ξαναπειράξει το bios γι'αυτό όπως καταλαβαίνεις, είμαι λίγο pussy
nontasg Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 offtopic/ Ναι ρε δε τρέχει τπτ =) Όσον αφορά το bios γι'αυτό ζητάω καναν idiot's guide to mess with bios γιατι απο αυτά που είδα δε βρήκα κάτι σχετικό να πειράξω. Και ποτέ δεν έχω ξαναπειράξει το bios γι'αυτό όπως καταλαβαίνεις, είμαι λίγο pussy Μέσα στο κουτί(tower) και πάνω στη μητρική υπάρχει μια ασημένια μπαταρία.Αυτή πρέπει να βγάλεις και να ξαναβάλεις ώστε να κάνεις reset sτο bios.Μετά ίσως "στρώσει" το pc σου.Αν δεν ξέρεις να το κάνεις εσύ πες σε κάποιο φιλαράκι σου που ξέρει να το κάνει. :wink: Μπορείς να κάνεις και επαναφορά των αρχικών ρυθμίσεων μέσα από το bios,αλλά και να σου πω το πώς μάλλον θα σε μπερδέψω περισσότερο....Οπότε δοκίμασε αυτό με την μπαταρία.
spirosta Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Μπα... πείραξε λίγο τις PCI... Αλλιώς δουλειά σεν κάνεις... Το θέμα είναι καθαρά σε επίπεδο hardware...
tip8y Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2006 Okies ελπίζω έτσι να βρω τη λύση, thanks for the replies...σας αγαπάΟ :-*
tip8y Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2006 Δυστυχώς αναγκάζομαι να επιστρέψω: Έκανα disable την κάρτα ήχου και όλα δείχνουν οκ οσον αφορά τα irq's: >IRQ 0 System timer OK IRQ 1 Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard OK IRQ 4 NVIDIA GeForce2 MX 100/200 OK IRQ 5 MPU-401 Compatible MIDI Device OK IRQ 8 System CMOS/real time clock OK IRQ 9 Microsoft ACPI-Compliant System OK IRQ 10 SiS 7001 PCI to USB Open Host Controller OK IRQ 11 SiS 7001 PCI to USB Open Host Controller OK IRQ 12 Microsoft PS/2 Mouse OK IRQ 13 Numeric data processor OK IRQ 14 Primary IDE Channel OK IRQ 15 Secondary IDE Channel OK Aλλά μια απ'τα ίδια πάλι όταν πάω να κάνω κάτι απλό, όπως πχ torrent check απο utorrent: Με αποτέλεσμα να σκέφτομαι μήπως δε φταίει το μοίρασμα irq απο κάρτα γραφικών/ήχου. Στα conflicts/sharing μου βγάζει: >I/O Port 0x00000000-0x00000CF7 PCI bus I/O Port 0x00000000-0x00000CF7 Direct memory access controller I/O Port 0x000003C0-0x000003DF SIS Processor to AGP Controller I/O Port 0x000003C0-0x000003DF NVIDIA GeForce2 MX 100/200 Memory Address 0xA0000-0xBFFFF PCI bus Memory Address 0xA0000-0xBFFFF SIS Processor to AGP Controller Memory Address 0xA0000-0xBFFFF NVIDIA GeForce2 MX 100/200 I/O Port 0x000003B0-0x000003BB SIS Processor to AGP Controller I/O Port 0x000003B0-0x000003BB NVIDIA GeForce2 MX 100/200 Και DMA: >Channel 4 Direct memory access controller OK Παρατηρεί κανείς τπτ ύποπτο που να πρέπει να φτιάξω? Το pc σε αχρηστία προς το παρόν, μόνο browsing μπορώ να κάνω (πάλι καλά) :neutral:
spirosta Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Φίλε μου μήπως είναι πρόβλημα με τις μνήμες? Εμένα σε κάτι τέτοιο μου φέρνει...
tip8y Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Μέσω google έχω δει οτι το έχουν περίπου 5.000.000 άτομα αυτό το πρόβλημα, κι οτι υπάρχουν κάπου 3.000.000.000 λύσεις. Μια απο αυτές είναι...να αλλάξω slot στη RAM μου Θα το δοκιμάσω κι αυτό και βλέπουμε. Ίσως να θέλει και καινούρια RAM αλλα είναι καινούρια ρε γμτ δε νομίζω. Επίσης η microsoft έχει βγάλει ενα hotfix για το πρόβλημα, αλλα μόνο αμα πάρεις τηλέφωνο το support στο στέλνουν σε mail :? Σπαζοκεφαλιά το τιμημένο
rasel Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Παιδιά μια βοήθεια γιατί παρουσίασε το ίδιο μύνημα. Το σύστημα έχει γίνει πολύ ασταθές. Συγκεκριμένα μου βγάζει μπλε οθόνη με ακαταλαβήστικους χαρακτήρες και κάπου ανάμεσα το παραπάνω μύνημα. Ακόμη και σε safe mode δεν μένει stable παραπάνω από 1-2 λεπτά. Από hardware δεν έχω αλλάξει τίποτα εδώ και 16 μήνες και drivers δεν έχω αλλάξει εδώ και αρκετούς μήνες. Τις τελευταίες 4 μέρες είχα εγκαταστήσει το HDD Health για να δω τι γίνεται με τους 2 σκληρούς που έχω μιας και ο ένας είναι στο έβδομο χρόνο. Από τότε αρχισε να εμφανίζεται μια αστάθεια με συχνότητα 1-2 φορές τη μέρα αλλά σήμερα είναι σχεδόν αδύνατο να το λειτουργήσω. Το πρόγραμμα το έβγαλα αλλά το πρόβλημα παραμένει. Τώρα γράφω από internet cafe. Το σύστημα είναι Xp sp2 Motherboard msi nf4 AMDx2 3800 939 μνήμες 1gbx2 ddr1 Κάρτα γραφικών ati1600 ddr2 modem/router μέσω ethernet dvb card skystar2 onboard ηχος & headset με usb card 2 hdd ide usb camera usb bluetooth usb printer έχω αποσυνδέσει όλες τις usb συσκευές και έχω βγάλει την skystar2 αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Θα δοκιμάσω να βγάλω τον παλιό σκληρό (τον οποίο τον βλέπω κανονικά) και την 1 μνήμη μήπως και αλλάξει κάτι.
rasel Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Δοκίμασα με 1 μνήμη και 1 σκληρό αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Έκανα ξανά εγκατάσταση τους drivers του nf4 και πάλι χωρίς απότέλεσμα. Ευτυχώς έγινε λίγο πιο σταθερό σε safe mode και μπορώ και στέλνω αυτό μύνημα.
washcloud Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 ..oute pou aneferes to trofodotiko sou.... (na kanw mia mantepsia?..einai to poly 400ari kai pampalaio?..gia testarise to/'h testarise to systhma me 1 kainourio..ante...........: )
rasel Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Είναι hec 420 . Με αυτό το τροφοδοτικό έφτιαξα το σύστημα πριν 16 μηνες περίπου και δουλευει μια χαρα. Το έχω δοκιμάσει και με όλες τις usb εκτός με 1 μνήμη και 1 σκληρό και δεν άλλαξε τίποτα. Εκανα και εγκατάσταση ξανά τα xp (επιδιόρθωση) αλλά και πάλι δεν άλλαξε τίποτα. Είμαι γύρω στο 10λεπτό σε safe mode και δεν έχει σβήσει ακόμη. Όταν βγάζει την μπλε οθόνη αναφέρει και το nvata.sys και κάτι διευθύνσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.