Προς το περιεχόμενο

Οι βρωμοέλληνες (Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα)

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το Μάρτιο του 1998 η κοινοτική αρχή στο Παλαιό Κεραμίδι, ένα χωριό στο νομό Πιερίας, απαγόρευσε την κυκλοφορία των Αλβανών μεταναστών μετά τη δύση του ηλίου. Το μέτρο αυτό, που επιβλήθηκε για να περιορίσει την "αυξανόμενη εγκληματικότητα", προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά, το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα επισκέφτηκε το Παλιό Κεραμίδι και κάλεσε τους κατοίκους σε δύο δημόσιες συζητήσεις.

snapshot20061212122449.jpg

Στην αρχή, σχεδόν όλοι οι κάτοικοι υπερασπίστηκαν την απόφαση. Προβλήθηκε τότε στους παριστάμενους ένα ντοκιμαντέρ που είχε γυριστεί στις Η.Π.Α. με θέμα την αντιμετώπιση των ελλήνων μεταναστών στην Αμερική στην αρχή του αιώνα. Όπως αφηγούνται επιζώντες εκείνης της εποχής και ιστορικοί, οι Έλληνες είχαν πέσει θύματα ρατσιστικών διακρίσεων και προκαταλήψεων εναντίον των μεταναστών από τις φτωχές χώρες του ευρωπαϊκού νότου. Όταν έφταναν στην Αμερική τους έβαζαν σε καραντίνα και τους υπέβαλαν σε εξονυχιστικές ιατρικές εξετάσεις και ανακρίσεις. Όσοι κατάφερναν να περάσουν τις εξετάσεις προσλαμβάνονταν με χαμηλότατους μισθούς στις ανθυγειϊνές δουλειές που δεν έκαναν οι Αμερικανοί. Στο Νότο σημειώνονταν συχνά συγκρούσεις μεταξύ των μελών της Κου-Κλουξ-Κλαν και των Ελλήνων.

Στη συνέχεια της συζήτησης με τους κατοίκους στο Παλαιό Κεραμίδι αποκαλύφθηκε ότι στο χωριό τους δεν είχε συμβεί κανένα σοβαρό επεισόδιο από τους Αλβανούς. Ορισμένοι παραδέχτηκαν ότι η συμπεριφορά τους απέναντί τους ήταν ίδια με αυτή των Αμερικανών απέναντι στους Έλληνες μετανάστες.

Τα γυρίσματα για το ντοκιμαντέρ έγιναν στη Νέα Υόρκη, στο Νιου Τζέρσεϋ, στην Ουάσινγκτον και στο Παλαιό Κεραμίδι. Το ντοκιμαντέρ μετά τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης έγινε διεθνώς δεκτό με πολύ ευνοϊκά σχόλια και παρουσιάστηκε από το Στέλιο Κούλογλου στη Βαρκελώνη.

Εγώ θα πώ ένα :

Ελληνα δεν την παλεύεις καθόλου εδω μέσα. Φύγε από τη χώρα σου,για να προκόψεις και να μην συμμετέχεις σε εμφύλιο.

• Απαντ. 359
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
με αυτο το τελευταιο σχολιο που κανεις, κατατασσεσαι και εσυ στους αγρικους, αθεους, αλβανομογγολους...

Προφανώς αστειεύεται ( ; )

Δημοσ.
με αυτο το τελευταιο σχολιο που κανεις, κατατασσεσαι και εσυ στους αγρικους, αθεους, αλβανομογγολους...

Γιατί επειδή γράφω την αλήθεια?

Δημοσ.
Προφανώς αστειεύεται ( ; )
μαλλον, αλλα δεν μου φαινονται πια τοσο αστεια τετοια τοπικ που καταληγουν σε καβγαδες...

Γιατί επειδή γράφω την αλήθεια?
οχι, γιατι βαρεθηκαμε τα σικε topics, με @@ περιεχομενο.
Δημοσ.
Η συγγεκριμένη φάρα ( ως άθεοι ) δεν διακρίνουν διαφορά της ζωής του ανθρώπου από τη ζωή του σκύλου. Οπότε σκοτώνω χωρίς τυψεις.

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα με εκανες και γελασα σημερα... χαχαχαχαχαχα

Δημοσ.
Εγώ θα πώ ένα :[/b]

Οτι και να μας πούνε, οι Ελληνες είχανε πάντα επίπεδο, θρησκεία, και σεβασμό όπου πηγαίνανε. Είτε πρόσφυγες, είτε οικονομικοί μετασναστες. Οτι σκ@τά και να μας λένε δεν υπαρχει θέμα συγκρισης με τους άθεους, αγρίκους τους αλβανομογκόλους.

Xεσε ψηλα και αγναντευε. Τωρα απο που εβγαλες αυτο το συμπερασμα...ασε ξερω, τι ρωταω? Μα φυσικα απο τον νεοτατο αρχαιο πολιτισμο μας! Κοιτα να δεις οτι θα εχουμε μεινει τελευταιοι στον κοσμο και τελικα ακομα θα λεμε ποσο γαματοι ειμαστε και οτι εμεις ξεκινησαμε τον πολιτισμο και ιστοριες για αγριους. Δηλαδη ποσο μυαλο θελει να δει κανεις πως, εμεις, το καμαρι του κοσμου και ολου του πολιτισμου, ειμαστε ενα μπουρδελο και μισο? Τι να την κανεις την θρησκεια, το σεβασμο και το επιπεδο οταν ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΑΙ την ιδια σου την χωρα και τον διπλανο σου(πολιτη)? Ποσο μυαλο θελει για δουμε οτι ειμαστε αξιοι της μοιρας μας? Ποσο μυαλο θελει να μπορεις να σκεφτεις "ρε διαολε, να μην πεταξω το σκουπιδι κατω, γιατι στις επομενες βροχες, εγω ο ιδιος θα ειμαι που θα παραπονιεμαι στα καναλια για το που ειναι το κρατος". Αλλα φυσικα: patris-thriskeia-oikogenia(ετσι με γκρικλις) και τα μυαλα στα καγκελα.

edit:αληθεια, γιατι απαντησα σοβαρα?

Θα είναι ένα μεγάλο thread

θα γελασουμε:)

Δημοσ.
Η συγγεκριμένη φάρα ( ως άθεοι ) δεν διακρίνουν διαφορά της ζωής του ανθρώπου από τη ζωή του σκύλου. Οπότε σκοτώνω χωρίς τυψεις.

Οκ, σταματάω να ασχολούμαι με το thread. Αποστομωτική απάντηση...

Δημοσ.
μαλλον, αλλα δεν μου φαινονται πια τοσο αστεια τετοια τοπικ που καταληγουν σε καβγαδες...

οχι, γιατι βαρεθηκαμε τα σικε topics, με @@ περιεχομενο.

Εαν βαρέθηκες ρε παιδαρε δεν σε υποχρεώνει κανέις να μπείς να γράψεις. Τόσα άλλα θέματα μπορείς να δείς. Εγώ γουσταρα να το ανοίξω το θέμα με αφορμή το ντοκιμαντέρ που βγάλανε. Τωρα σε καυγά εσύ προκαλείς να το γυρήσεις που μου λες ότι είναι @@. Γιαυτό σε παρακαλώ μην συμμετέχεις. Και αν είναι πραγματικά @@ άσε έναν moderator να το κλειδώσει.

Xεσε ψηλα και αγναντευε. Τωρα απο που εβγαλες αυτο το συμπερασμα...ασε ξερω, τι ρωταω? Μα φυσικα απο τον νεοτατο αρχαιο πολιτισμο μας! Κοιτα να δεις οτι θα εχουμε μεινει τελευταιοι στον κοσμο και τελικα ακομα θα λεμε ποσο γαματοι ειμαστε και οτι εμεις ξεκινησαμε τον πολιτισμο και ιστοριες για αγριους. Δηλαδη ποσο μυαλο θελει να δει κανεις πως, εμεις, το καμαρι του κοσμου και ολου του πολιτισμου, ειμαστε ενα μπουρδελο και μισο? Τι να την κανεις την θρησκεια, το σεβασμο και το επιπεδο οταν ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΑΙ την ιδια σου την χωρα και τον διπλανο σου(πολιτη)? Ποσο μυαλο θελει για δουμε οτι ειμαστε αξιοι της μοιρας μας? Ποσο μυαλο θελει να μπορεις να σκεφτεις "ρε διαολε, να μην πεταξω το σκουπιδι κατω, γιατι στις επομενες βροχες, εγω ο ιδιος θα ειμαι που θα παραπονιεμαι στα καναλια για το που ειναι το κρατος". Αλλα φυσικα: patris-thriskeia-oikogenia(ετσι με γκρικλις) και τα μυαλα στα καγκελα.

edit:αληθεια, γιατι απαντησα σοβαρα?

θα γελασουμε:)

Δεν διαφωνώ με αυτά που γράφεις. Το ξέρω ότι είμαστε ένα μπ**ρδέλο και μισό. Αλλά αυτό τι σημαίνει? Να μη σχολιασουμε τίποτα? Η μήπως αν ανοιγε ένα τόπικ με θέμα "η βελτίωση της ελληνικής κοινωνίας" θα άλλαζε κάτι? Συγνώμη κιόλλας δηλαδη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...