Chaos Inc. Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Αγορασα πριν 3 μηνες 2 PX 755A απο το eshop και τα εγκατεστησα προσφατα στο συστημα μου.Αναβαθμησα το firmware στο 1.06.Μου παρουσιαζουν τα εξης προβληματα:Πολυ αργο responce time (ιδιως το slave),προβλημα αναγνωρισης και αναγνωσης cd-r,cd-rw,dvd+ - r,DL (επισης το slave) με τα original τα πανε καλυτερα.Εχθες ξαναπερασα το firmware στο slave και το προβλημα βελτιωθηκε-λυθηκε ;Δεν ξερω αν σημερα θα λειτουργει σωστα.Επισης χρησιμοποιησα και το plex info αλλα δε βρηκα κατι που να αναλυει τη κατασταση.Μιλωντας με το eshop με παραπεμπουν στο service της plextor και θα πρεπει να ασχοληθω με RMA και courrier:confused:.Εχω ακουσει καλα λογια για το service της plextor κατα ποσο ισχυει ομως δε ξερω.Διαβασα επισης ενα ωραιο topic καποιου μελους περι dvd και επιλυσεις προβληματων τους αλλα δε θελω να το ρισκαρω. Εχει καποιος κατι να πει για να βοηθησει ;Μηπως να τα πεταξω και να παρω κατι αλλο;:evil: γιατι δεν εχω διαπιστωσει εκπληκτικες επιδωσεις ουτε σε ριπαρισμα ουτε και σε καψιμο δισκων.Bεβαια καθε εταιρια βγαζει και ελαττωματικα κομματια. Ευχαριστω προκαταβολικα
Hlapatsas Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Πάντα μα πάντα θα δοκιμάζεις το προβληματικό drive και σε άλλον υπολογιστή και πάντα εννοείται με διαφορετικές καλωδιοταινίες.Λίγο δύσκολο να σου έτυχε να είναι προβληματικά και τα 2 drives. Ωστόσο τα Plextor ποτέ δεν φημίζονταν για καλύτερους χρόνους ριπαρίσματος ή κάτι παρόμιο.Φημίζονται για την ποιότητα αντιγραφής τους...την οποία θα την δεις στο βάθος του χρόνου μόνο...
parsifal Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Καλό είναι να αποκλείσεις πρώτα πρόβλημα του PC. Ο πιο γρήγορος τρόπος να το διαπιστώσεις είναι να τα δοκιμάσεις σε άλλο PC. Αν δεις διαφορά, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να ελέγξεις όπως: μήπως έχουν γυρίσει σε PIO mode, καλωδιοταινίες, οδηγοί chipset για το bus mastering (ειδικά αν η μητρική σου έχει λίγο παλιότερο nVidia chipset)...
Chaos Inc. Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Ευχαριστω πολυ για τη γρηγορη απαντηση !Αν εχει σημασια τα δικα μου specs ειναι:intel 6600 conroe ,gigabyte DQ6,2 X 1024 DDR II @800,X1800XL SAPPHIRE & 2 X PLEXTOR 755A (AKASA IDE round cable). Ευχαριστω και παλι
M-81 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Ευχαριστω πολυ για τη γρηγορη απαντηση !Αν εχει σημασια τα δικα μου specs ειναι:intel 6600 conroe ,gigabyte DQ6,2 X 1024 DDR II @800,X1800XL SAPPHIRE & 2 X PLEXTOR 755A (AKASA IDE round cable). Ευχαριστω και παλι Δοκίμασε ότι είπαν και τα παιδιά παραπάνω και, κυρίως, δες τις καλωδιοταινίες!Πριν λίγο καιρό είχαν αναφερθεί αρκετά προβλήματα για καλωδιοταινίες της ίδιας μάρκας (Akasa): http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?p=1342900&highlight=AKASA#post1342900 :oops: Επίσης δοκίμασε καλής ποιότητας CD και DVD (π.χ. Taiyo Yuden). Λίγο δύσκολο και τα δύο μηχανήματα να έχουν πρόβλημα!
darklordvader77 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Ελα φίλε, κ γω ενα PX755A απο E-shop εχω εδω κ 1,5 μηνα, τα ιδια προβληματα μου βγαλε..αλλα σημερα εκανα το RMA request και θα ερθει courrier με καινουργιο. Μην ανησυχεις για τιποτα σ'αυτα η plextor ειναι..(Γι αυτο κ ειναι κ η πιο ακριβη) Θα σε παραπεμψω στο ακριβες site: http://www.plextor.be/technicalservices/support/rmainput.asp?choice=RMA%20Request συμπληρωσε τη φορμα, κ αφου αναφερθει το προβλημα, σε 1 μερα θα σου ρθει mail που θα σου δινει εναν ειδικο κωδικο. Αυτον θα τον στειλεις ως θεμα σε ενα mail της plextor , κ μετα θα στειλεις ειτε το log του plextools ή μια φωτο κ θα περιμενεις..Αυτα! Υ.Γ.Παντως συμφωνω οτι σιγουρα ειναι προβληματικα αυτα τα μοντελα..κ δεν ειναι καθολου τυχαιο οτι ειναι απο e-shop.Εγω προσωπικα εχω παρει πολλα πραματα απο κει, αλλα το σταματησα..αντε κανα φλασακι να απρεις, λιγα λεφτα κανει, αλλα τα υπολοιπα..Τα λεμε!
Chaos Inc. Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Ενα μεγαλο ευχαριστω σ'εσας παιδια για τις πολυ χρησιμες πληροφοριες.Εχθες δοκιμασα το πιο "προβληματικο"drive σε αλλο υπολογιστη με απλη καλωδιοταινια και δουλεψε!!!!.Θ'αλλαξω τη καλωδιοταινια με τι αραγε;καποια σοβαρη προταση;Μακαρι να δουλεψει αλλιως plextor service here i come ! .Παρεπιπτοντως τι παιζει με e-shop;Δεν ειναι οκ κατασταση ;:neutral:
M-81 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Ενα μεγαλο ευχαριστω σ'εσας παιδια για τις πολυ χρησιμες πληροφοριες.Εχθες δοκιμασα το πιο "προβληματικο"drive σε αλλο υπολογιστη με απλη καλωδιοταινια και δουλεψε!!!!.Θ'αλλαξω τη καλωδιοταινια με τι αραγε;καποια σοβαρη προταση;Μακαρι να δουλεψει αλλιως plextor service here i come ! .Παρεπιπτοντως τι παιζει με e-shop;Δεν ειναι οκ κατασταση ;:neutral:Άρα, αφού φτάει η καλωδιοταινία, το service της Plextor δεν το χρειάζεσαι!Καινούργια καλωδιοταινία χρειάζεσαι. Άλλαξε την με μία απλή κλασική γκρι καλωδιοταινία, αφού έτσι όλα δουλεύουν σωστά (για αρχή τουλάχιστον να κάνεις τη δουλειά σου). Αργότερα, αν θέλεις, βάζεις και μια πιο ακριβή! Πάντως, αν ακόμη και με την καινούργια καλωδιοταινία δεν παίξει σωστά στον δικό σου Η/Υ, τότε θα πρέπει να κοιτάξεις κάτι άλλο που πιθανόν να φτάει στο μηχάνημά σου και όχι τα DVD-Recorder... :neutral:
ppetr Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δοκίμασε να τα συνδέσεις και μόνα τους ως master, χωρίς slave. Πρέπει να το λέει και το manual. Η ταινία να είναι 80pin
Chaos Inc. Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Επειδη δε το χω πολυ καλα sorry αλλα 80 pin δεν ειναι ολες οι ide καλωδιοταινιες η οχι;Θα δοκιμασω τις μαμισιες που μου δημιουργουν προβλημα χωρου στο tower λογω σχηματος (ποσα καλωδια πιααα!!!!). Anyway να'σαι καλα!
ppetr Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Υπάρχουν και των 40 μέχρι ATA 33. Τα υπόλοιπα 40 είναι γειώσεις. 80ρια βάζουμε στους σκληρούς δίσκους.
parsifal Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Υπάρχουν και των 40 μέχρι ATA 33. Τα υπόλοιπα 40 είναι γειώσεις. 80ρια βάζουμε στους σκληρούς δίσκους. ...και στα σύγχρονα οπτικά drives που υποστηρίζουν UDMA Mode>2
Chaos Inc. Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 O.K παιδια δοκιμασα τη μαμισια καλωδιοταινια καιτο αποτελεσμα εχει ως εξης:Σε dvd-+r ,dl με ταινιες ειναι Ο.Κ σε αντιστοιχα δισκακια με data και apps ζοριζεται να ανοιξει τους φακελους οταν το δοκιμασα σε αλλο υπολογιστη μονο του ως slave δουλευε σε ολα Ο.Κ αρα ξεχναμε καλωδιοταινια.:-? Θα δοκιμασω το καθενα μονο του και θα βαλω και ενα dvd rom σε συνδυασμο μηπως ειναι καποιο hardware προβλημα οπως ανεφερε ο parsifal
parsifal Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Βρε, μήπως έχει απενεργοποιηθεί το DMA? Πήγαινε Control Panel->System->Hardware->Device Manager->2πλο κλικ στο IDE ATA/ATAPI Controllers->2πλο κλικ πάνω στο κανάλι που συνδέεις τα drives->Advanced Settings->Κοιτάς το πεδίο "Current transfer mode". Αν είναι PIO Mode τάδε, πρέπει να επιλέξεις το κανάλι που έχει το πρόβλημα, δεξί κλικ, delete και επανεκκίνηση...
Chaos Inc. Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Parsifal σε βρισκω πολυ βοηθητικο! Thanx Θα το δοκιμασω να δουμε τι παιζει.Οποιαδηποτε αλλη υποδειξη ευπροσδεκτη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.