Blackman Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Χαιρετώ σας... λοιπόν φαντάζομαι ότι ξέρετε την εντολή net use όπου μπορείτε να κάνετε διαχείρηση των share folder ή εκτυπωτών κλπ. και όχι μόνο... Λοιπόν...φτιάχνω ένα πρόγραμμα στο οποίο θέλω να βλέπω κάθε στιγμή τα συνδεμένα pc στο δίκτυο... ωραία μέχρι εδώ... αυτό γίνεται με την εντολή net view (έτσι απλά) ή net view /domain:όνομαdomain /yes ωραία μέχρι εδώ... επόμενο βήμα είναι να μπορώ να δω τους συνδεδεμένους χρήστες στο δίκτυο (ποιοι έχουν κάνει log on).... μία τέτοια πληροφορία μπορώ να την αντλύσω από την εντολή net user (αν την τρέξετε θα σας δείξει τους χρήστες στο pc σας γενικά) ψάχνοντας βρήκα και το σωστό syntax αλλά δεν λέει με τίποτα να δουλέψει (ουσιαστικά να συνδεθεί με το active directory του domain controller Και να δει τους loged on χρήστες). Ψάχνοντας λίγο περισσότερο βρήκα ένα τύπο που λέει ότι αυτό ισχύει για server 2000 & NT ...ενώ τίποτα για 2003 server...στην Microsoft δεν αναφέρει κάτι σχετικό με το σε τι τύπου δίκτυο τρέχει κλπ.) Οπότε έρχομαι να σας ρωτήσω να μου δώσετε μία λύση στο πρόβλημα μου. Πως δηλαδή να πάρω τους χρήστες που είναι logged on μέσω του Active Directory ή ότι άλλο και να μπορώ να έχω το αποτέλεσμα σε ένα απλό txt αρχείο? Πως μπορώ να έχω αυτή την πληροφορία (να αναφέρω ότι με την net view παίρνω και την περιγραφή του pc αν βοηθάει κανέναν αυτή η πληροφορία, αλλά εμένα δεν μου είναι χρήσιμη). Βοηθήστε με καλοί μου άνθρωποι για να κάνω καλά Χριστούγεννά...Πρωτοχρωνιά....Πάσχα και καλοκαίρι Αναμένω τις απαντήσεις σας γιατί το έχω ψάξει αρκετά και τζίφος η κατάσταση μέχρι στιγμής. Υ.Γ. Έψαξα και σε vbscripts της Microsoft μήπως και βρω τίποτα, αλλά δυστυχώς δεν βρήκα... όποια βοήθεια θα είναι σωτήρια (όχι Σωτηρία :-P )
Blackman Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 η net user τρέχει ΜΟΝΟ στον server (το έμαθα και αυτό)
Blackman Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 ελύσαμεν (μόνος μου δηλαδή) το πρόβλημα... η λύση βρέθηκε από τα PsTools της Microsoft... με το προγραμματάκι psloggedon.exe
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.