Προς το περιεχόμενο

Lidl


mentoras99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/6/2018 στις 6:17 ΜΜ, rus είπε

Δε νομιζω οτι κανεις το πλενει νομιζοντας ότι ετσι απομακρυνει μικροβια/βακτηρια. Το (ξε)πλενει γιαυτο που ειπες στη τριτη γραμμη σου, για να φυγει δηλαδή η φανερη βρωμια.

Αν το κρεας εχει σαλμονελα κι εσυ το ξεπλυνεις ατσαλα, με αποτελεσμα να παρει η σαλμονελα και πανω σου, ποιος θα φταιει?

Αν επεξεργαστείς το κρέας (κόψιμο σε κομμάτια - ή περισσότερα απ' όσα έκοψε ο χασάπης - αφαίρεση λίπους ή οτιδήποτε) έχεις πάλι να πλύνεις επιφάνειες, μαχαίρια κοκ....ο κανόνας του "ου πλύνεις" δεν αλλάζει κάτι.

Το νερό από το πλύσιμο αυτών θα εξατμιστεί, μήπως θα πετάξεις αμέσως και το σφουγγάρι που τα έπλυνες;

Υπάρχει η λογική και οι βέλτιστες ή ενδεδειγμένες πρακτικές, υπάρχουν και οι εμμονές.

Στις 25/6/2018 στις 6:29 ΜΜ, margaritagr είπε

Το κρέας δε το πλένεις για κανενα λόγο, τελεία και παύλα. 

Καλό είναι να μην επαναλαμβάνουμε μια ρήση χάριν της επανάληψης, σαν να είναι αυτονόητη, οικουμενική αλήθεια...

....αν ο κίνδυνος από το ξέπλυμα οποιουδήποτε κρέατος ήταν τόσο μεγάλος, παραπάνω από τον μισό πληθυσμό θα την έβγαζε στα επείγοντα κάθε φορά που θα έτρωγε κρέας, καθώς είναι διαδεδομένη πρακτική...(και η πλημμελλής καθαριότητα της κουζίνας ακόμη συνηθέστερη)

....θα μπορούσες, με την ίδια λογική, να αναγάγεις σε κανόνα τη χρήση χειρουργικών γαντιών μιας χρήσης όταν μαγειρεύει κάποιος σπίτι του κρέας...

ΤΟ ΟΡΘΟ είναι να πει κανείς πως υπό κάποιες προϋποθέσεις - που αφορούν τόσο το συγκεκριμένο κρέας κάθε φορά και τη μεταχείρισή του και τις συνθήκες συντήρησής του, αλλά και πρακτικές καθαριότητας πριν και μετά την επεξεργασία/μεταχείριση ωμού κρέατος -  είναι δυνατόν να προκύψουν αρνητικές συνέπειες...

Εσύ γράφεις σαν να υπάρχει μια απροϋπόθετη, επαρκής και αναγκαία, ευθεία και άμεση σχέση μεταξύ του πλύσιμου/ξεπλύματος του ωμού κρέατος γενικά κι απόλυτα και της προσβολής του οργανισμού από μικρόβια και της νόσησης του ατόμου που θα το καταναλώσει.

...για να οδηγείται κάποιος σε τέτοιες επιχειρηματολογικές ακρότητες, μπορεί να έχει υποστεί κάποτε συνέπειες....αλλά αυτές μάλλον εδράζονταν σε πολύ πιο ειδικές συνθήκες απ' ότι ορίζουν τα λεγόμενά σου.

....κι εγώ μια φορά κόλλησα μύκητες ποδιών στη παραλία....δεν κανονικοποιώ και καθολικεύω την εμπειρία μου λέγοντας ότι ποτέ δεν πρέπει κανείς να περπατά ξυπόλυτος (ή να αγγίξει καν με γυμνά πόδια) στην άμμο, ειδάλλως θα υποστεί οπωσδήποτε μυκητίαση...

...υπάρχουν καλές πρακτικές στη παραλία, τις ξαπλώστρες και τις πετσέτες εν γένει και στην υγιεινή των ποδιών ειδικά σε συνθήκες αυξημένης εφίδρωσης/υγρασίας/θερμότητας και υπάρχουν πάμπολες εμμονές, που καταλήγουν να αντιστρέφουν τα στατιστικά και τις πιθανότητες και να οδηγούν σε ακρότητες, λογικής και πρακτικής.

Ναι στις προφυλάξεις και τις καλές πρακτικές, Όχι στις ακρότητες λογικής και πρακτικής.

Επεξ/σία από vgiozo
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η συνήθεια να πλένεται το κρέας σας ενημερώνω εχει ενα μεγάλο θετικό. Και αυτος ειναι ισως και ο βασικός λόγος θεωρώ που χρειαζεται να πλυθεί ενα κρέας. Αν εμεινε πολύ ωρα χωρις επιτήρηση, και παρατηρησες μύγα να το περιτριγυρίζει, πρεπει να πλυθει για να αφαιρεθούν τυχον σκουληκάκια που μπορει να αποθεσε η μύγα και τα οποια αν καταναλωσεις  μαυρο φίδι που σε εφαγε. Νοσοκομείο δεν το γλιτώνεις. Σκουληκάκια βεβαια που ειναι ορατα και με το ματι ευκολα αλλα μονο με καλο πλυσιμο μπορεις να τα αφαιρεσεις.

Επισης το πλύσιμο μπορει να αφαιρεσει και κατι αλλο. Απολυμαντικά και αποστειρωτικά (που πολλες φορες ειναι και ισχυρα δηλητηρια οπως χλωρινη) και χρησιμοποιηθηκαν στο σφαγειο ή στο κρεοπωλειο σε παγκους ή μαχαιρια και μετα δεν καθαριστηκαν ισως καλα με καθαρο νερο. Επισης το πλυσιμο αφαιρει τα μικρα κοκκαλακια που ισως ειναι προσκολλημενα στο κρεας απο τη σφαγη και μπορει στην καλυτερη να σου σπασουν καποιο δοντι ή να προκαλεσουν κατι πολυ χειροτερο σε ουλο ή λαιμο.

Επεξ/σία από SpirtouLisS
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 λεπτά πριν, SpirtouLisS είπε

Η συνήθεια να πλένεται το κρέας σας ενημερώνω εχει ενα μεγάλο θετικό. Και αυτος ειναι ισως και ο βασικός λόγος θεωρώ που χρειαζεται να πλυθεί ενα κρέας. Αν εμεινε πολύ ωρα χωρις επιτήρηση, και παρατηρησες μύγα να το περιτριγυρίζει, πρεπει να πλυθει για να αφαιρεθούν τυχον σκουληκάκια που μπορει να αποθεσε η μύγα και τα οποια αν καταναλωσεις  μαυρο φίδι που σε εφαγε. Νοσοκομείο δεν το γλιτώνεις. Σκουληκάκια βεβαια που ειναι ορατα και με το ματι ευκολα αλλα μονο με καλο πλυσιμο μπορεις να τα αφαιρεσεις.

Επισης το πλύσιμο μπορει να αφαιρεσει και κατι αλλο. Απολυμαντικά και αποστειρωτικά (που πολλες φορες ειναι και ισχυρα δηλητηρια οπως χλωρινη) και χρησιμοποιηθηκαν στο σφαγειο ή στο κρεοπωλειο σε παγκους ή μαχαιρια και μετα δεν καθαριστηκαν ισως καλα με καθαρο νερο. Επισης το πλυσιμο αφαιρει τα μικρα κοκκαλακια που ισως ειναι προσκολλημενα στο κρεας απο τη σφαγη και μπορει στην καλυτερη να σου σπασουν καποιο δοντι ή να προκαλεσουν κατι πολυ χειροτερο σε ουλο ή λαιμο.

Άκου.... επειδή εινα προφανές πως δεν έχεις γνώσεις καλύτερα ειναι να μη συμβουλεύεις και άλλους. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, vgiozo είπε

Αν επεξεργαστείς το κρέας (κόψιμο σε κομμάτια - ή περισσότερα απ' όσα έκοψε ο χασάπης - αφαίρεση λίπους ή οτιδήποτε) έχεις πάλι να πλύνεις επιφάνειες, μαχαίρια κοκ....ο κανόνας του "ου πλύνεις" δεν αλλάζει κάτι.

Το νερό από το πλύσιμο αυτών θα εξατμιστεί, μήπως θα πετάξεις αμέσως και το σφουγγάρι που τα έπλυνες;

Υπάρχει η λογική και οι βέλτιστες ή ενδεδειγμένες πρακτικές, υπάρχουν και οι εμμονές.

Εννοείται οτι θα πλυνεις μαχαιρια και επιφάνειες που τυχον ακουμπησε, στοιχειωδης καθαριοτητα. Το νερο θα πεσει στο νεροχυτη. Το σφουγγαρι της κουζινας ως γνωστο είναι από τα μιο βρωμικα σημεια του σπιτιου, πρεπει να ξεπλενεται μετα τη χρηση και να αλλαζει τακτικα. Ποιες είναι οι εμμονες?

Επεξ/σία από rus
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, margaritagr είπε

Άκου.... επειδή εινα προφανές πως δεν έχεις γνώσεις καλύτερα ειναι να μη συμβουλεύεις και άλλους. 

Το καλύτερο είναι μερικοί που βιάζονται κιόλας να πλύνουν το κρέας και μετά το βάζουν (ασκούπιστο φυσικά) στο ψυγείο! Ούτε τους περνάει από το μυαλό το πάρτυ των νεοσύστατων βακτηριδίων... Οι δε που το πλένουν και κατευθείαν στο τηγάνι (αν μιλάμε για τηγάνι)... μια τρύπα στο νερό!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

38 λεπτά πριν, Stamer είπε

Το καλύτερο είναι μερικοί που βιάζονται κιόλας να πλύνουν το κρέας και μετά το βάζουν (ασκούπιστο φυσικά) στο ψυγείο! Ούτε τους περνάει από το μυαλό το πάρτυ των νεοσύστατων βακτηριδίων... Οι δε που το πλένουν και κατευθείαν στο τηγάνι (αν μιλάμε για τηγάνι)... μια τρύπα στο νερό!

Υπάρχουν άνθρωποι ακόμα που θεωρούν σωστό το να αφήνουν το κρέας για ώρες να ξεπαγώσει εκτός ψυγείου 

Άλλοι που βγάζουν το παγωτό απο τη κατάψυξη , τρώνε το μισό κι ενώ το υπόλοιπο έχει αρχίσει και γινεται υγρό, το ξανά παγώνουν 

Και πολλα ακόμα....

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

υπάρχουν βέλτιστες πρακτικές που πρέπει να ακολουθούμε για να ελαχιστοποιούμε τους κινδύνους.

να μην είμαστε όμως υστερικοί , προσωπικά σαλμονέλα από τον κύκλο μου έχει πάθει ένας γνωστός που για να βάλει νερό σε ένα ποτήρι να πιει πλένει τα χέρια του και γενικά είναι ψυχαναγκαστικός με την καθαριότητα και την υγιεινή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραία όλα αυτά και κατανοητά ρε παιδιά, αλλά πρακτικά τώρα - να φτιάξω κανένα μπερδεμένο φαγητό, με ρύζι/σάλτσα/λαχανικά, και να βρω μέσα κοκκαλάκι είναι λόγος να πεταχτεί όπως είναι ολόκληρο στα σκουπίδια. Θέλω όταν βάζω μπουκιά στο στόμα μου που υποτίθεται είναι φαγώσιμη να μπορώ να μασήσω ελεύθερα, όχι να σκέφτομαι πόσα θα μου πάρει ο οδοντίατρος αμα μου πέσει το λαχείο.

Πως ξεφορτώνεσαι μικροσκοπικά κόκκαλα και άλλα μη φαγώσιμα χωρίς να το πλύνεις? Το βουτάς σε λεκάνη? Το φυγοκεντρίζεις? Τι μπορείς να κάνεις εκτός από πλύσιμο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 ώρες πριν, nickmanak είπε

Ελα ρε,θα φερει marshmallows.πρωτη φορα βλεπω σε ελληνικο σουπερμαρκετ.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, mezger είπε

Ωραία όλα αυτά και κατανοητά ρε παιδιά, αλλά πρακτικά τώρα - να φτιάξω κανένα μπερδεμένο φαγητό, με ρύζι/σάλτσα/λαχανικά, και να βρω μέσα κοκκαλάκι είναι λόγος να πεταχτεί όπως είναι ολόκληρο στα σκουπίδια. Θέλω όταν βάζω μπουκιά στο στόμα μου που υποτίθεται είναι φαγώσιμη να μπορώ να μασήσω ελεύθερα, όχι να σκέφτομαι πόσα θα μου πάρει ο οδοντίατρος αμα μου πέσει το λαχείο.

Πως ξεφορτώνεσαι μικροσκοπικά κόκκαλα και άλλα μη φαγώσιμα χωρίς να το πλύνεις? Το βουτάς σε λεκάνη? Το φυγοκεντρίζεις? Τι μπορείς να κάνεις εκτός από πλύσιμο?

Σε περίπτωση κομματιών κρέατος που ενδέχεται όντως να έχουν πολλά κοκκαλάκια τότε ναι, προφανώς μπορείς να το ξεπλύνεις προσεκτικά πάντα. Ωστόσο, πάλι δεν είναι 100% σίγουρο οτι δεν θα υπάρξει κάποιο κοκκαλάκι, σιγά μην πετάξεις το φαϊ για αυτόν το λόγο. Αμα είναι έτσι θα έπρεπε να τρέμουμε να φάμε ψάρια (ειδικά καμια πέστροφα!)

Πάντως ακόμα κι έτσι, προσωπικα κοιτάζω να βγάλω τα κοκκαλάκια με το χέρι χωρίς πλύσιμο... θέλει το μασαζάκι του το κρεατάκι, πως να το κάνουμε 😜

 

Επεξ/σία από Stamer
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, Stamer είπε

Σε περίπτωση κομματιών κρέατος που ενδέχεται όντως να έχουν πολλά κοκκαλάκια τότε ναι, προφανώς μπορείς να το ξεπλύνεις προσεκτικά πάντα. Ωστόσο, πάλι δεν είναι 100% σίγουρο οτι δεν θα υπάρξει κάποιο κοκκαλάκι, σιγά μην πετάξεις το φαϊ για αυτόν το λόγο. Αμα είναι έτσι θα έπρεπε να τρέμε να φάμε ψάρια (ειδικά καμια πέστροφα!)

Είναι κάποια φαγητά που περιμένεις ότι θα έχουν κόκκαλα και μασάς προσεκτικά, τα (μη φιλεταρισμένα) ψάρια είναι τέλειο παράδειγμα.

Είναι άλλα φαγητά που δεν περιμένεις να έχουν τίποτα (κοκκινιστό, τηγανιά κ.α.), εκεί το κόκκαλο ισοδυναμεί με εσχάτη προδοσία και τιμωρείται με θάνατο :P

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, margaritagr είπε

Υπάρχουν άνθρωποι ακόμα που θεωρούν σωστό το να αφήνουν το κρέας για ώρες να ξεπαγώσει εκτός ψυγείου 

Άλλοι που βγάζουν το παγωτό απο τη κατάψυξη , τρώνε το μισό κι ενώ το υπόλοιπο έχει αρχίσει και γινεται υγρό, το ξανά παγώνουν 

Και πολλα ακόμα....

Εννοείς να ξεπαγώνει στη συντήρηση ή κάπως αλλιώς είναι καλύτερα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, zio10 είπε

Εννοείς να ξεπαγώνει στη συντήρηση ή κάπως αλλιώς είναι καλύτερα;

Στη συντήρηση εννοεί. Όταν το αφήνεις να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου, αναπτύσσονται βακτήρια.

Το κατά πόσο θα ξεπαγώσει στη συντήρηση βέβαια είναι άλλο θέμα. Εκείνοι που το υποστηρίζουν μάλλον έχουν σάπια συντήρηση ή το βγάζουν δυο μέρες πριν.

Το χειμώνα φαντάσου εγώ το βγάζω εκτός ψυγείου το πρωί, και το μεσημέρι μπορεί και να μην έχει ξεπαγώσει εντελώς, ή σίγουρα δεν είναι χλιαρό. Αλλά δεν έχω φουλαρισμένη θέρμανση.

Πάντως έχω τσεκάρει ότι σε ~8 ώρες δεν προλαβαίνει να ξεπαγώσει κρέας στη συντήρηση. Και μιλάμε για καμιά μπριζόλα, πού να λέγαμε για κανά μεγάλο κομμάτι χοιρινό.

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...