Προς το περιεχόμενο

Lidl


mentoras99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, rus είπε

To γιαουρτι με λιπαρα εχει βλαπτικες θερμιδες.

Οι θερμίδες του γιαουρτιού και τα λιπαρά του ΔΕΝ είναι βλαπτικές , είναι ΠΟΛΥ χρήσιμα θρεπτικά συστατικά που ο οργανισμός τα χρειάζεται. Αν υπερβείς το ημερήσιο όριο τότε οι υπερβάλουσες θερμίδες σε παχαίνουν αν και πλέον υπάρχει συζήτηση/έρευνα για τις καλές/κακές θερμίδες και πόσο παχαίνουν πραγματικά.

Το διευκρινίζω γιατί υπάρχουν "άχρηστες-βλαπτικές" θερμίδες όπως είναι η κλασσική ζάχαρη , τα τεχνητά βούτυρα-φυτίνες , φθηνιάρικα φυτικά έλαια που έχουν μέσα ΟΛΑ σχεδόν τα τυποποιημένα τρόφιμα. Είναι μια μεγάλη συζήτηση αυτή ότι είμαστε "ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ' αλεύρι" , τα λιπαρά-θερμίδες από ελαιόλαδο , αυγά , γάλακτοκομικά(με την κρέμα τους) και διάφορα άλλα που αποφεύγουμε είναι λάθος στρατηγική για πολλούς λόγους. Ενώ αποφεύγουμε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ θρεπτικά στοιχεία , τρώμε για παράδειγμα ένα μπισκώτο/παγωτο , οτιδήποτε τυποποιημένο με τεχνητά βούτυρα/λαδια/ζάχαρες και χημικά και νομίζουμε ότι είμαστε λεβέντες. Επίσης αν αφαιρέσεις την κρέμα από το γάλα , συγνώμη από θα το πω  αλλά αυτό που μένει έχει αξία όσο το χρωματιστό νερό. Ολη η ουσία του γάλακτος είναι η κρέμα του , το υπόλοιπο 95% είναι νερό.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 10,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

9 λεπτά πριν, rus είπε

To γιαουρτι με λιπαρα εχει βλαπτικες θερμιδες. Στραγγιστο τρωω κι εγω, συνηθως το total 0%. Xημεια αν εννοεις το πως 'μαγειρευουν' το 0, τοτε ομοιως πρεπει να ονομάσουμε χημεια το 2 ή  4 ή οποιοδηποτε ποσοστο φτιαχνουν. 

Γιατι είναι "υποδεεστερο ποιοτικα" το να ξεφορτωνεσαι τα λιπαρα? Το 0-1,5% στα γαλακτοκομικα είναι must για μας τους ενηλικες.

Σου χει πει γιατρος οτι 2% γιαουρτι θα σε βλαψει; 

Για λογους μεταξυ των οποιων οτι εχουν αμινοξεα κατωτερου προφιλ και η πληρης ελειψη λιπαρων δημιουργει θεμα στην απορροφηση των λιποδιαλυτων βιταμινων που περιεχουν

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μαργαρίτα , μερικοί γιατροί στην Ελλάδα έχουν μείνει σε "μοντέρνες" απόψεις του '60 και του '70 που έλεγαν ότι το λίπος στο γάλα , το ελαιόλαδο , τα αυγά είναι βλαπτικά γιατί έχουν πολλές θερμίδες και δεν προσφέρουν τίποτε σημαντικό. Ευτυχώς σήμερα είναι λιγότεροι αλλά υπάρχει ακόμη σημαντική μερίδα που έχει "κολλήσει" σε εκείνες τις απόψεις και δεν έχουν ενδιαφερθεί να διαβάσουν τις έρευνες και τις συστάσεις της τελευταίας 30ετίας.

 

ΥΓ (από κάτω)

RUS , εγώ είμαι ένας ανώνυμος συνομιλητής που μπορεί να λέω από απίθανες κοτσάνες έως πολύ σωστά πράγματα. Κάνε την χάρη στον εαυτό σου και ψάξε να βρεις πόσο "βλαπτικά" είναι τα λιπαρά του γάλακτος , δες τι λένε ΌΛΕΣ οι σύγχρονες έρευνες και ο αμερικάνικος FDA (οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων). Το ΠΛΗΡΕΣ γάλα κάνει 1000 καλά (τα περισσότερα είναι έμμεσες θετικές παρενέργειες) και απλά έχει πολλές θερμίδες , αν δεν σου αρέσει το γάλα πρέπει να αναπληρώσεις με γαλακτοκομικά (όχι αποβουτυρωμένα γιατί χάνεται η ουσία). Επίσης το λίπος του γάλακτος είναι το μοναδικό ζωικό λίπος που συνεισφέρει θετικά στην χλωρίδα του εντέρου που σήμερα γνωρίζουμε ότι είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ σημασίας για την υγεία μας.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Οι θερμίδες του γιαουρτιού και τα λιπαρά του ΔΕΝ είναι βλαπτικές , είναι χρήσιμα θρεπτικά συστατικά που ο οργανισμός τα χρειάζεται. Αν υπερβείς το ημερήσιο όριο τότε οι υπερβάλουσες σε παχαίνουν.

Το διευκρινίζω γιατί υπάρχουν "άχρηστες-βλαπτικές" θερμίδες όπως είναι η κλασσική ζάχαρη και τα φυτικά-τεχνητά βούτυρα-φυτίνες που έχουν μέσα ΟΛΑ σχεδόν τα τυποποιημένα τρόφιμα. Είναι μια μεγάλη συζήτηση αυτή ότι είμαστε "ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ' αλεύρι" , τα λιπαρά-θερμίδες από ελαιόλαδο , γάλακτοκομικά και διάφορα άλλα που αποφεύγουμε είναι λάθος στρατηγική για πολλούς λόγους. Ενώ αποφεύγουμε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ θρεπτικά στοιχεία , τρώμε για παράδειγμα ένα μπισκώτο/παγωτο , οτιδήποτε τυποποιημένο με τεχνητά βούτυρα/ζάχαρες και χημικά και νομίζουμε ότι είμαστε λεβέντες.

Ως γνωστο τα λιπαρα στα γαλακτοκομικα είναι βλαπτικα και πρεπει να αποφευγονται. Εσυ φαινεται γνωριζεις κατι διαφορετικο. Οι θερμιδες είναι μια θεωρητικη μοναδα μετρησης, δεν υπαρχει στη πραγματικοτητα. Υπαρχουν τα καλα και τα κακα λιπαρα. Τα γαλακτοκομικα εχουν κακα λιπαρα για μας τους ενηλικεςς. Ποιος τρωει μπισκοτα/παγωτα και νομιζει ότι είναι λεβεντης? Επισης πρεπει να αποφευονται και τα αλλα που ειπες, ζαχαρη(κλασικη και υποκατάστατα), βουτυρα. Ναι στο ελαιολαδο.

17 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Σου χει πει γιατρος οτι 2% γιαουρτι θα σε βλαψει; 

Για λογους μεταξυ των οποιων οτι εχουν αμινοξεα κατωτερου προφιλ και η πληρης ελειψη λιπαρων δημιουργει θεμα στην απορροφηση των λιποδιαλυτων βιταμινων που περιεχουν

Η υγιεινη διατροφή συνηθως δεν ειναι θεμα γιατρων.

Πληρης ελλειψη λιπαρων στην καθημερινη μας διατροφη δε γινεται, μην ανησυχεις. Αυτό για τα "αμινοξεα κατωτερου προφιλ" και τις "λιποδιαλυτες βιταμινες" που τα ακουσες? Δε λεω, χρησιμα όλα, αλλα μηπως να μαθαίνουμε πρωτα τα βασικα πρωτου καταπιαστουμε με λεπτομερειες?

Επεξ/σία από rus
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

41 λεπτά πριν, rus είπε

Σωστα. Το προβλημα είναι ότι τωρα το καλοκαιρακι μεχρι να τα πας σπιτι εχουν ξεπαγωσει, αρα δε μπορουν να μπουν καταψυξη.

Παντα το καλοκαιρι στα ψωνια ( κατεψυγμενα , παγωτα κλπ ) ψυγειακι τυπου καμπινγκ ( αυτο απο φελιζολ ) με 3-4 παγοκυστες ( αυτες που ξαναπαγωνεις και χρησημοποιεις ) και εισαι μαγκας λεμε

==========================================

και μια και το εφερε η κουβεντα το ΚΑΙΜΑΚΙ 2Lt σε συνδιασμο με βυσινο γλυκο κουταλιου γλυκανθη + συροπι βυσινο Γιωτης +λιγο σπασμενο μυγδαλο

M@M@EI λεμε

hXYQNht.jpgRS3cZbD.jpgY5G9EaG.jpgeKAnxR5.jpg

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Που ακουσα οτι οι λιποδιαλυτες βιταμινες χρειαζονται λιπος; 😛

Κοιταξε εγω ειμαι Γεωπονος Ζωικης Παραγωγης και τωρα τελειωνω και το Master μου στην Επιστημη των Τροφιμων & τη Διατροφη. Οποτε κατι ξερω, και δεν πληροφορουμαι πχ απο blogs.

Φυσικα ο καθενας μας βλεπει απλα ενα nickname οποτε μπορει να υποθεσει τα 1002.

Ειναι γεγονος πως το αγελαδινο γαλα αποτελειται κυριως απο κορεσμενα λ.ο, πανω απο 60%. Γινονται συνεχως μελετες για το κατα ποσο τα λ.ο των γαλακτοκομικων προιοντων επιδρουν αρνητικα στην υγεια γι αυτο και στην αγορα υπαρχουν πολλα προιοντα χαμηλων λιπαρων.

Δεν προτεινα πληρες γιαουρτι ή γαλα, αλλα χαμηλων λιπαρων. Το λιπος του γαλακτος ας πουμε, περιεχει απαραιτητα λ.ο για τον οργανισμο οπως το λινελαϊκο το οποιο ΔΕΝ συνθετει ο οργανισμος αλλα λαμβανει με την τροφη.

Τωρα για λεπτομερειες... εγινε κουβεντα για χημεια στο απαχο γιαουρτι και αφου το ειδα, τοποθετηθηκα. Λες εσυ τρωω 0% και σου λεω ειναι ποιοτικα καλυτερο το 2%. Ε δεν ειπαμε κ καμια φοβερη λεπτομερεια 😛

 

Επεξ/σία από margaritagr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, margaritagr είπε

αγελαδινο γαλα

Ρε παιδια κοψτε το αγελαδινο γαλα , σε εμας που εμαστε πανω απο 15 ετων δεν κανει καλο / προσφερει τιποτα λεμε .
Γαλα κατσικισιο , γιαουρτι προβειο , τυρια αιγοπροβεια καταναλωστε αφοβα  .....

Επεξ/σία από villasg
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, villasg είπε

Ρε παιδια κοψτε το αγελαδινο γαλα , σε εμας που εμαστε πανω απο 15 ετων δεν κανει καλο / προσφερει τιποτα λεμε .
Γαλα κατσικισιο , γιαουρτι προβειο , τυρια αιγοπροβεια .....

Πολύ καλή η πρόταση σου αλλά γενικά το γάλα είναι καλή συνήθεια γιατί εκτός αυτών που προσφέρει , έχει μια ανεκτίμητη παρενέργεια. Μας κρατάει "γεμάτους" και μακρυά από "κακές" συνήθειες. 

 

για παράδειγμα

 Μελέτη του 2010 από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμινγχαμ βρήκαν πως σε μια ομάδα προεμμηνοπαυσιακών γυναικών, το λίπος μειώθηκε σημαντικά σε εκείνες που κατανάλωναν τις περισσότερες πλούσιες σε ασβέστιο τροφές. Πιο συγκεκριμένα, για κάθε 100 mg ασβεστίου που κατανάλωναν τη μέρα (αυτό αντιστοιχεί σε μισό φλιτζάνι γιαούρτι), έχαναν 2,5 εκατοστά σπλαχνικού λίπους – τη χειρότερη μορφή λίπους που αποθηκεύει ο οργανισμός μας και που συνδέεται άμεσα με καρδιοπάθεια και καρκίνους.  

Γενικά τα τελευταία χρόνια βρίσκουν σε όλες τις έρευνες θετική συσχέτιση ανάμεσα στην κατανάλωση γάλακτος και στην καλή υγεία. Ψάχνουν να βρουν τον συνδετικό κρίκο και προσανατολίζονται στις συνήθειες που έχουν αυτοί που καταναλώνουν γαλα-γαλακτοκομικά (δηλαδή κυρίως τι αποφεύγουν όταν το συνηθίζουν - γι'αυτό και μίλησα για έμμεσες θετικές παρενέργειες). Ολα αυτά είναι προς προβληματισμό μας , προσωπικά το σταματάω εδώ γιατί είμαστε off-topic και μάλλον το παρακανα.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα ειπα

1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε

κοψτε το αγελαδινο γαλα

Το κατσικισιο αφοβα

1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε

Γαλα κατσικισιο , γιαουρτι προβειο , τυρια αιγοπροβεια ..... 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, villasg είπε

και μια και το εφερε η κουβεντα το ΚΑΙΜΑΚΙ 2Lt σε συνδιασμο με βυσινο γλυκο κουταλιου γλυκανθη + συροπι βυσινο Γιωτης +λιγο σπασμενο μυγδαλο

M@M@EI λεμε

hXYQNht.jpgRS3cZbD.jpgY5G9EaG.jpgeKAnxR5.jpg

 

Υπερβολή γιώτης + κουταλιού μαζί άσε που θα έχουν και διαφορετική γεύση

 

*μαρέσει που πιο πάνω τους απασχολούσε το 2% του γιαουρτιού

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, ObeyWario! είπε

Υπερβολή γιώτης + κουταλιού μαζί άσε που θα έχουν και διαφορετική γεύση

Κι ομως δοκιμασε και θα δεις .......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, rus είπε

 

Απ ότι ξερω το προβειο εχει πετσα, υπαρχει και αγελαδινο με πετσα?

 

Βεβαίως έχει.

Εγώ και από τα δύο με πέτσα παίρνω.Έτσι  τα συνήθισα έτσι μου αρέσουν.Και με 2-3 κουταλιές μέλι απογειώνονται λέμε.Τώρα για κάποιους που θέλουν χαμηλά λιπαρά υπάρχουν και τα 0%.Είναι όμως άνοστα.:P

Όσο για τη λεπίδα που λέει ο villasg  ότι ξυρίζεται εγώ και στη φωτογραφία που τη βλέπω σκιάζομαι.Πήγα μια φορά σε κουρέα να ξυριστώ και μόλις είδα ότι έβγαλε μία τέτοια έβγαλα τον αφρό από το πρόσωπο και την έκανα.:D

17 λεπτά πριν, ObeyWario! είπε

Υπερβολή γιώτης + κουταλιού μαζί άσε που θα έχουν και διαφορετική γεύση

*μαρέσει που πιο πάνω τους απασχολούσε το 2% του γιαουρτιού

Το μεσημέρι έφαγα ακριβώς το ίδιο παγωτό με γλυκό βύσινο που έφτιαξα πριν από καμιά βδομάδα και επειδή δεν είχε πολύ σιρόπι γιατί το στραγγίζει  η γυναίκα να κάνει βυσινάδα έριξα και έτοιμο σιρόπι βύσινο,όχι Γιώτης κάποιο άλλο και ήταν υπέροχο.:)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Το μεσημέρι έφαγα ακριβώς το ίδιο παγωτό με γλυκό βύσινο που έφτιαξα πριν από καμιά βδομάδα και επειδή δεν είχε πολύ σιρόπι γιατί το στραγγίζει  η γυναίκα να κάνει βυσινάδα έριξα και έτοιμο σιρόπι βύσινο,όχι Γιώτης κάποιο άλλο και ήταν υπέροχο.:)

Εσυ εισαι δικος μου λεμε

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, margaritagr είπε

Ειναι γεγονος πως το αγελαδινο γαλα αποτελειται κυριως απο κορεσμενα λ.ο, πανω απο 60%. Γινονται συνεχως μελετες για το κατα ποσο τα λ.ο των γαλακτοκομικων προιοντων επιδρουν αρνητικα στην υγεια γι αυτο και στην αγορα υπαρχουν πολλα προιοντα χαμηλων λιπαρων.

Δεν προτεινα πληρες γιαουρτι ή γαλα, αλλα χαμηλων λιπαρων. Το λιπος του γαλακτος ας πουμε, περιεχει απαραιτητα λ.ο για τον οργανισμο οπως το λινελαϊκο το οποιο ΔΕΝ συνθετει ο οργανισμος αλλα λαμβανει με την τροφη.

Τωρα για λεπτομερειες... εγινε κουβεντα για χημεια στο απαχο γιαουρτι και αφου το ειδα, τοποθετηθηκα. Λες εσυ τρωω 0% και σου λεω ειναι ποιοτικα καλυτερο το 2%. Ε δεν ειπαμε κ καμια φοβερη λεπτομερεια 😛

Λεπτομερεια λεω το "αμινοξέα κατωτερου προφιλ". Ποια είναι τα ανωτερου? :) Με τα υπολοιπα που λες συμφωνουμε. Ελπιζω κι εγω να μην επιδρουν πολύ αρνητικα, διοτι τα καταναλωνω σχεδόν καθημερινα.

5 ώρες πριν, papoys1 είπε

Βεβαίως έχει.

Εγώ και από τα δύο με πέτσα παίρνω.Έτσι  τα συνήθισα έτσι μου αρέσουν.Και με 2-3 κουταλιές μέλι απογειώνονται λέμε.Τώρα για κάποιους που θέλουν χαμηλά λιπαρά υπάρχουν και τα 0%.Είναι όμως άνοστα.:P

Μπορεις να μου υποδείξεις αγελαδινο με πετσα? δε νομιζω να εχω δει.

Ανοστα γενικα είναι τα χωρις ζαχαρη γιαουρτια, αλλα μπορεις να τα γλυκανεις με ινδοκαρυδο, ταχινι, μελι, κανελα, σταφιδες κλπ.

Επεξ/σία από rus
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συγνώμη παιδιά, αλλά διαβάζω τρελά πράγματα εδώ πέρα. Η αποβουτύρωση δεν αφαιρεί καμία ιδιότητα από το προϊόν πέρα από τις θερμίδες του λίπους. Ούτε τα αμινοξέα αλλάζουν προφίλ, ούτε αφαιρείται κάποιο άλλο μικροστοιχείο, όπως λέγεται από διάφορες αναξιόπιστες πηγές.

Είτε φάτε με, είτε χωρίς λιπαρά, τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά παραμένουν ίδια. Μετά είναι θέμα πρόσληψης θερμίδων, γεύσης, marketing, κλπ

Η αποβουτύρωση γίνεται με μηχανικό τρόπο (όχι χημικό όπως νομίζει πολύς κόσμος), ουσιαστικά το γάλα μπαίνει σε συσκευή που θυμίζει γυροσκόπιο και τα λιπαρά φεύγουν από τη φυγόκεντρο καθώς το γάλα περιστρέφεται σε πολύ μεγάλες στροφές για λίγο διάστημα.

Επεξ/σία από Dr_Slump
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...