Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση μεταξύ 2 Pc (lan και internet)

Damned_2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους... Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό

Έχω ένα παλιό pc, το οποίο έδωσε όλα τα περιφερειακά του (οθόνη, ηχεία, πληκτρολόγιο, ποντίκι) σε ένα pc που αγόρασα πέρυσι. Σήμερα αύριο όμως μου έρχεται καινούρια οθόνη και περιφερειακά, οπότε μπορώ να αξιοποιήσω και το δεύτερο (παλιό) υπολογιστή μου. Έχω επίσης ένα απλό modem Speedtouch 530, που είχε έρθει μαζί με το πρώτο πακέτο connex που είχα πάρει προ αμνημονεύτων χρόνων, το οποίο και δεν άλλαξα ποτέ και χρησιμοποιώ μέχρι σήμερα.

Τα πράγματα είναι απλά. Τι χρειάζεται (από άποψη εξοπλισμού) να αγοράσω (αν δεν έχω, που μάλλον δεν έχω) και τι να κάνω για να

1) μοιράσω τη γραμμή μου (adsl 1Mbit) σε 2 υπολογιστές και

2) να συνδέσω αυτούς τους 2 υπολογιστές μου σε lan για να μπορούν να μοιράζονται αρχεία, αλλά να παίζουν άμα λάχει και κάνα game;

Ευχαριστώ παίδες :!:

Δημοσ.

...

.Μπορείς να αγοράσεις ένα switch 4port 10|100 / 1000

.Καρτα δικτύου, τσεκαρε εαν ο παλιός H/Y μπορεί να πάρει usb ή γενικά τη κάρτα δικτύου μπορεί να πάρει

.Καλώδια αντίστοιχα με την ταχύτητα του switch και της κάρτας δικτύου

.δημιούργησε ενα workgroup, και κάνε join

.μοίρασε την σύνδεση απο τον ενα Η/Υ

μπορείς να μιλήσεις και με τον παροχέα σου, μήπως υπάρχει δυνατότητα spliter

...

Δημοσ.

Σίγουρα θα χρειαστείς 2 κάρτες δικτύου. Ο νεότερος πιθανόν να έχει on-board. Από 'κει και πέρα αν δε θες να 'χεις κάποιον μονίμως ανοιχτό (σαν κατεβαστήρι πχ) θα πρέπει να πάρεις router αλλιώς θα χρειαστείς απλά ένα καλώδιο για να ενώσεις τους δύο υπολογιστές και να μοιράσεις Internet μέσω του ICS των WinXP.

Δημοσ.

Παιδιά για να μην ανοίγω καινούριο θέμα και με όλο το σεβασμό στον Damned_2, πώς μπορώ να δω αν έχω κάρτα δικτύου? Βυσματάκι ο υπολογιστής έχει από πίσω, λέτε να είναι onboard? Από τα windows πώς μπορώ να το δω? Γελοία απορία αλλά θέλω να ξέρω που να συνδέσω το modem μου για το adsl.. Ευχαριστώ..

Δημοσ.

@ribo: Καλύτερα να άνοιγες νέο topic :). Αν έχεις on-board κάρτα μπορείς να το δεις είτε από το bios είτε από το site του κατασκευαστή της μητρικής σου, εφόσον ξέρεις το μοντέλο. Για να μπορείς να συνδέσεις το modem σου πάντως σε τέτοια κάρτα θα πρέπει να έχει κι αυτό την αντίστοιχη έξοδο (να μην είναι μόνο usb δηλαδή).

edit:

@ribo7 #6: Τι συγγνώμη μωρέ :). Απλά και για δική σου καλύτερη «εξυπηρέτηση» το ανέφερα.

Δημοσ.

Δεν πειράζει ribo, κανένα πρόβλημα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά, αν έχω κάποια άλλη απορία θα μου επιτρέψετε να επανέλθω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...