nikkeii Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Νομιζω οτι μπορεις να επιλεξεις πως θες να κανεις το capture του avi (codecs ,διαστασεις κλπ) εκτος αν μιλαμε για dv avi. Παντως, χωρις να εχω δουλεψει το Edius pro 4 μου ειναι δυσκολο να πιστεψω οτι το capture του Premiere (ενα απο τα industry standard προγραμματα μαζι με το Avid)δεν ειναι αρκετα ποιοτικο. Μπορει να κανω και λαθος βεβαια...
emm_stra Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δεν ξερω αυτο αν ειναι θεμα ποιοτητας... και εγω παραξενευτηκα λιγακι οταν το παρατηρησα... και δενξερω πως μπορει να γινει... Το capture το κανω μεσω firewire οποτε ειναι DV avi... αρα γιατι υπαρχει διαφορα δεν ξερω.....
kostelo Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Ξεθαβω ελαφρως το θεμα για να ρωτησω το εξης. Υπαρχει τροπος να εισαγεις βιντεο avi στο Dvdlab Pro? Προσπαθω γμτο και δε κανει τιποτα. Κριμα κιολας γιατι ειναι κορυφαιο μαλλον αφου τωρα το ανακαλυψα. Αν ειναι μονο να βαζω mpeg, τι να το κανω τοτε?
kastel Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Ξεθαβω ελαφρως το θεμα για να ρωτησω το εξης. Υπαρχει τροπος να εισαγεις βιντεο avi στο Dvdlab Pro? Προσπαθω γμτο και δε κανει τιποτα. Κριμα κιολας γιατι ειναι κορυφαιο μαλλον αφου τωρα το ανακαλυψα. Αν ειναι μονο να βαζω mpeg, τι να το κανω τοτε? Δυστυχώς προς το παρόν δεν υπάρχει τρόπος να εισάγεις avi αρχεία. Αλλά αν ο σκοπός σου είναι να βάλεις menu στην ταινία μπορείς να κάνεις την ταινία σου DVD και μετά να χρησιμοποιήσεις το DVDLab. Δες τον οδηγό "ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΥΠΟΤΙΤΛΩΝ ΣΕ DVD (χωρίς encoding)" που ισχύει και για menus, από εδώ: www.kastel.gr
polidis Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Loipon efkolotero kai aploustero san to MovieFactory 4 tis Ulead den exo sinandisi. Afou na sou po oti kai o pio arxarios pou den exei piastei me tetiou idous programata tha ta kataferi se 10 min. Se 4 apla vimata exeis etima ta DVD sou me menou me efe me gramata etc...etc...etc... Kai an thes kati pio poliploko alla piotiko kai epangelmatiko pleon programma pas sta akoloutha me sira poiotitas kai kalitero gia mena. pame loipon: No1.PowerDirector No2.Pinnacle Studio Plus No3.Premiere Elements
kostelo Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Ευχαριστω για τη βοηθεια παιδια. Τσεκαρω τη λυση του Kastel αλλα παραλληλα κατεβαζω και ενα trial του DVD Architect της Sony να δω αν κανει δουλεια.
dhmak Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Ulead DVD MovieFactory 5 Plus. Το Απόλυτο. Τα λόγια περισσέυουνε.
kastel Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Πραγματικά το Ulead DVD Movie Factory είναι πολύ καλό. Μόνο που δεν υποστηρίζει πάνω από ένα menu, transitions μεταξύ των menus και των chupters, εισαγωγικό video, και πολλά άλλα μπιχλιμπίδια που σε πολλούς βέβαια θα ήταν περιττά αλλά αν θες η δουλειά σου να γίνει πραγματικά αντάξια ενός DVD αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς με το DVDLab. Βέβαια δε συζητάμε και δε συγκρίνουμε τα menu που φτιάχνουν αυτά τα δύο προγράμματα. Μου θυμίζει τη φράση που είχε πει κάποιος για να συγκρίνει δυο γυναίκες στην ελληνική TV (το ποδήλατο και η πόρσε). Βέβαια έχουμε ξεφύγει από το αρχικό ερώτημα που αναφέρεται σε απλό πρόγραμμα για DVD Authoring.
StavrosD Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Καλύτερο και απλό πρόγραμμα για DVD Authoring!! Καλύτερο: Κοίτα τα προηγούμενα Απλό: Nerovision express Αν έχεις το Nero θα το έχεις εγκατεστημένο (εκτός αν έκανες custom εγκατάσταση). Έχει μενού με απλά templates, και όλες τις απαραίτητες δυνατότητες.
kostelo Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Δυστυχως δε μπορω να βρω αυτο που θελω ακριβως. Αφενος το Nerovision δεν υποστηριζει εισαγωγη υποτιτλων (εκτος αν κανω λαθος) και αφετερου το DVD Architect της sony που δοκιμασα υποστηριζει μεν βιντεο τυπου AVI αλλα μονο DIVX και οχι XviD. Ψαχνω ενα προγραμμα να φτιαχνει μενου οπως το DVDLab αλλα να μπορει να δεχτει απευθειας σαν εισοδο οποιοδηποτε βιντεο και να μη χρειαζετε να τα μετατρεπω πρωτα εγω σε MPEG-2 και μετα να τα εισαγω (γιατι δε σκαμπαζω πολλα και απο encoding κλπ). Μαλλον ζηταω πολλα αλλα θα κοιταξω και το Ulead DVD Movie Factory. Thanks για τις γνωμες σας.
dhmak Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Φίλε το Ulead DVD Movie Factory σε καλύπτει εν μέρει, δηλαδή έχει ευρεία γκάμα υποστηριζόμενων τύπων βίντεο, δηλαδή μπορείς να εισάγεις xvid
Members gsarig Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Members Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Επειδή ενδιαφέρομαι κι εγώ για ένα τέτοιο πρόγραμμα (μιας και το Pinnacle studio που είχα μαζί με την κάρτα τηλεόρασης μου δεν λειτουργεί σωστά σε Vista), βρήκα αυτό το συγκριτικό: http://video-editing-software-review.toptenreviews.com/ Τι λέτε για την αξιοπιστία του; Βγάζει καλύτερο το PowerDirector, ακόμη και στο θέμα της ευχρηστίας...
dhmak Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Όπου νά 'ναι βγαίνει το Ulead DVD Movie Factory 6 Plus, δείτε στην σελίδα της Ulead τα καινούρια του χαρακτηρηστικά. Νομίζω είναι το πλέον επίκαιρο.
sweaty_LOLITA Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Εγώ πάντως, αφού κάνω τις τανίες μου(κασσέτες) avi, χρησιμοποιώ το winavi για να τα κάνω mpeg4(DVD vob) και μετά φτιάχνω το menu μέσω του DVDlab, αφού είναι από τα λίγα που έχουν τη δυνατότητα για κινούμενο μενού με σκηνές από τα κλιπάκια εισαγωγή υποτίτλων, και διάφορα άλλα καλούδια. Το Winavi είναι πολύ απλό και δεν χρειάζεται να έχεις και πολλές γνώσεις απο encoding. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ξέρεις πόσο μέγεθος θές να σου τα κάνει, τα υπόλοιπα τα κάνει μόνο του. Μέχρι και υπότιλους μπορεί να βάλει στην ταινία αν θες και έχεις το DirectVobSub (Προσωπικά δεν το κάνω γιατί τους βάζω μέσω dvdlab). Κυκλοφορούν πάντως πολύ καλά προγράμματα πλεόν για τη δημιουργία DVD, απλά διάλεξε όποιο σε βολεύει πιο πολύ και μπορείς να το χειριστείς όσο το δυνατόν καλύτερα. Φυσικά όσο πιο πολύπλοκο είναι ένα πρόγραμμα τόσο μεγαλύτερες δυνατότητες έχει. Αλλά ανάλογα τι ζητάς. Άλλωστε μία φωτογραφία μπορείς να την επεξεργαστείς και με το Windows Paint, αλλα μπορείς να την επεξεργαστείς και με το Photoshop, ή το Corel Draw. Κάπως έτσι είναι και το θέμα του DVD. Ανάλογα τι ζητάς για το DVD σου, διαλέγεις και το ανάλογο πρόγραμμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.