Cartman Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Λοιπόν παιδιά το θέμα έχει ως εξής: Συγγενικό μου πρόσωπο έχει ένα Sony Vaio GRX516MD (Pentium M - 512Ram - Ati Radeon 7500 - 40GB HD - CDRW+DVD Reader Combo Drive), αγορασμένο από Γερμανία (γερμανικό keyboard κ.τ.λ), από το οποίο έχουν χαθεί τα original cd's και τα manual... Πριν από κανένα εξάμηνο μου το είχε ξαναφέρει για να του βάλω Ελληνικά Windows XP αντί για τα Γερμανικά που είχε, προσπάθεια η οποία ήταν επιτυχημένη. Όμως στο διάστημα που μεσολάβησε από λάθος χειρισμό κάτι σβήστηκε και πλέον κατά το boot εμφανίζει το μήνυμα: NTDLR is missing Press Ctrl+Alt+Del to restart Δοκίμασα να κάνω repair, να βάλω από την αρχή Windows ΑΛΛΑ παρά το ότι μέσα από το BIOS όρισα σαν πρώτη boot device το Combo Drive , δεν κατάφερα ποτέ να κάνω boot από αυτό, πάντα μου εμφάνιζε πρώτα το μήνυμα λάθους κάτι που με κάνει να πιστεύω πως ΜΑΛΛΟΝ τα έχει παίξει το συγκεκριμένο DRIVE... (παρεμπιπτόντος το Notebook ταξίδεψε Γερμανία - Ελλάδα με ένα CD-Rom στο Drive). Έχει παιδιά κανένας σας αντικαταστήσει Drive σε Sony Vaio; Παράδειγμα αυτό εδώ θα κάνει http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.331667 ; Γιατί έβγαλα αυτό που έχει εγκατεστημένο και είδα πως η Sony χρησιμοποιεί μια "θήκη" για να μπαίνει το Drive στο Notebook, για την οποία δεν είμαι και τόσο σίγουρος αν μπορεί να αφαιρεθεί από το προϋπάρχον drive και να τοποθετηθεί σε νέο... Και δεν θέλω να δώσω να μαλιοκέφαλά μου στην Sony για να μου βάλει ένα ξεπερασμένο Drive... Καμμιά άλλη ιδέα παιδιά για το τι μπορώ να κάνω;
Cartman Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 Έχει κανένας καταφέρει να αλλάξει drive σε Sony Vaio?
FELIX Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 to an exei alaxei kaneis drive se vaio einai poly geniko.den pernoun ola ta idia drives.gia paradeigma sto vgn-bx295vp pou exw twra mprosta mou to drive vgenei me ena koumpi xwris bides.an 8elw na to alaxw prepei na prosarmosw ta plastika apo to drive ayto sto neo.to exw kanei paliotera kai evala drive apo dell se acer.ta drives ola idia einai se diastaseis.alazei omws to portaki synh8ws gia na tairiazei me tis kampyles tou ka8e laptop.an h 8esh apo to koumpi sto portaki tairiazei,tote mporeis na alaxeis ta plastika kai to portaki kai na prosarmoseis to drive.
21century Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 Αν κανεις φορματ και περασεις αλλο λειτουργικο δεν γινεται τιποτα παιδια?
Cartman Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 to an exei alaxei kaneis drive se vaio einai poly geniko.den pernoun ola ta idia drives.gia paradeigma sto vgn-bx295vp pou exw twra mprosta mou to drive vgenei me ena koumpi xwris bides.an 8elw na to alaxw prepei na prosarmosw ta plastika apo to drive ayto sto neo.to exw kanei paliotera kai evala drive apo dell se acer.ta drives ola idia einai se diastaseis.alazei omws to portaki synh8ws gia na tairiazei me tis kampyles tou ka8e laptop.an h 8esh apo to koumpi sto portaki tairiazei,tote mporeis na alaxeis ta plastika kai to portaki kai na prosarmoseis to drive. Και στο GRX516MD που μου φέρανε για να το φτιάξω με κουμπί βγαίνει το drive, (το έχω βγάλει) αλλά αναρωτιέμαι για τα πλαστικά αν θα εφαρμόσουν σε νέο (αφού πρώτα τα βγάλω από το υπάρχων...)
Cartman Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Ξεσκονίζω το thread γιατί μπορεί να υπάρξει κάποιος άλλος που να θέλει να αλλάξει drive σε Sony Vaio... Τελικά κατάφερα να το αλλάξω τοποθετόντας στην θέση του original combo cdrw/dvd ένα Nec AD-7540. Το όλο εγχείρημα κράτησε το πολύ 5 λεπτά (αποσύνδεση original-αποσυναρμολόγηση των πλαστικών της θήκης του παλιού-συναρμολόγηση της θήκης πάνω στο Nec-τοποθέτηση στο laptop) με μόνη παραφωνία την αισθητική αλλά λειτουργικότατο αποτέλεσμα(το Nec "κρύβεται" από το case αλλά όταν το ανοίγεις έχει κανονικό άνοιγμα, δηλαδή βάζεις - βγάζεις δισκάκια το ίδιο εύκολα με πριν).
21century Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 ΠΟσο σου κοσιτσε φιλε μου? Ελπιζω οτι οι βιδουλες της βασης στηριξης τιαριαζουν με το παλιο drive...
Cartman Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Αν θυμάμαι καλά κάτι λιγότερο από 57?. Όλα τα υπόλοιπα ταίριαξαν κουτί.. Βέβαια το κακό είναι πως έπαιξα lotto μια και ούτε από την Sony έβγαζα άκρη, ούτε το e-shop μου απάντησε αν ταιριάζει..(δεν μπορώ να πω ωστόσο, με πήραν τηλέφωνο για να μου πουν πως δεν ξέρουν εαν κάνει :roll: )
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 κανε ενα fdisk ΚΑΙ διεγραψε ΟΛΑ τα partision στον δισκο και μετα δοκιμασε να κανεις επανεγγατασταση ,θα δουλεψουν ολα κανονικα
Cartman Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 κανε ενα fdisk ΚΑΙ διεγραψε ΟΛΑ τα partision στον δισκο και μετα δοκιμασε να κανεις επανεγγατασταση ,θα δουλεψουν ολα κανονικα Μάλλον μιλάς για το πρόβλημα που είχα... Τα Win δεν σώθηκαν, αλλά το Drive ήταν ο λόγος που δεν μπορούσα να στήσω νέα εγκατάσταση (ΔΕΝ διάβαζε κανενός είδους δισκάκι). Με την αλλαγή όλα ο.κ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.