Προς το περιεχόμενο

Υπάρχουν γιατροί στο φόρουμ???

v1ss1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Το ξέρω πως δε συγκρίνονται οι μισθοί Αγγλίας με Ουγγαρίας, αλλά πραγματικά έχω ακούσει κι από τους πλείστους γιατρούς πως η Αγγλία υστερεί αρκετά σε σχέση με τη μόρφωση που δίνουν πολλές άλλες χώρες. (Εκτός απ' το ότι σιχαίνομαι υπερβολικά αυτή τη χώρα!)

Φυσικά πρέπει να σκεφτώ και το μισθό, δε ξέρω και πολλά γι' αυτά τα θέματα μέχρι τώρα, απλά ελπίζω πως θα αυξηθεί ο μισθός με ειδίκευση στην Αμερική ή Σουηδία.

δεν αναφερομουν σε μισθους, αν και οντως η αγγλια ακριβοπληρωνει ειδικα ειδικεμευνους. Αναφερομουν σε funds που εχουν τα νοσοκομεια και τα ερευνητικα εργαστηρια που αυτα ουσιαστικα κινουν το ολο παιχνιδι και ειναι σε ψηλο επιπεδο. Φαντασου οτι εχουν και λεφτα να στειλουν ειδικευομενους σε συνεδρια με ολα πληρωμενα ενω εδω γλυφεις καμια φαρμακευτικη ή φασον εταιρεια να πας στη σαλονικη να μαθεις τπτ καινουργιο (αν σου δωσουν και εκπαιδευτικη αδεια). Η ουγγαρια και η τσεχια ειναι πισω οικονομικα, τουλαχιστον σε αυτους τους πορους οποτε και η ερευνα τους μενει πισω και οι δυνατοτητες εκπαιδευσεως...παντως αν πραγματικα το γουσταρεις καν'το, αν εισαι demi demi πηγαινε αλλη σχολη, θα συχτιριζεις μετα:)

Δημοσ.

κάτι άλλο,που τπο λέω επι τη ευκαιρία,ενός σχολίου που άκουσα κάπου σήμερα ( οτι δηλαδή,οι γιατροί είναι ΟΛΟΙ "κακοί" δεν κάνουν τπτ κλπ κλπ κλπ)..πριν λίγο καιρό,ήμουν 2 μήνες στο λαικό νοσοκομείο απο το πρωί μέχρι πολύ αργά το βράδυ λόγω ενός στενού συγγενικού μου προσώπου,διαπίστωσα οτι οι άνθρωποι αυτοί κάνουν ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ..έβλεπα τις συνθήκες που επικρατούσαν..έναν γιατρό ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ του,να αγοράσει απο το φαρμακείο δίπλα πράγματα που χρειαζόταν το νοσοκομείο..είδα μια σκηνή που ομολογώ με σόκαρε ( είδα έναν άνιθρωπο,που πάει στη δουλειά του το πρωί και ενδεχομένως να μην γυρίσει και τόσο καλά το βράδυ σπίτι του..)όσο για αυτό που άκουγα περι "στρωμάτων στο πάτωμα" κλπ κλπ κλπ,εγώ προσωπικά 2 μήνες πέρασα κάτι παραπάνω απο τη μισή μου ζωή εκεί μέσα ( πάνω απο 10 ώρες εκεί) και ομολογώ οτι δεν είδα ΟΥΤΕ 1.το αντίθετο..έβλεπα τις νοσοκόμες και τους γιατρούς να τρέχουν αν τους ζητούσες ΣΤΙΣ 11 ΚΑΙ 12 ΚΑΙ 1 ΤΗ ΝΥΧΤΑ.. ( συγγνώμη για το λίγο "άκυρο" αλλά το άκουσα το πρωί και ειλικρινά απογοητέυτηκα τόσο πολύ καθώς αυτοί οι άνθρωποι ( οκ,να μην πω όλοι,αλλά οι περισσότεροι) κάνουν λειτούργημα..

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.
Για να δούμε αν βρίσκονται γιατρουδάκια εδώ στο insomnia :mrgreen:

Εγώ, τελοιόφοιτη λυκείου στην Κύπρο 'ποντάρω' για σπουδές ιατρικής σε Ουγγαρία ή Τσεχία. Θα προσπαθήσω για ειδικότητα σε Αμερική ή Σουηδία, έχω ακούσει τα καλύτερα γι' αυτές τις χώρες. Από κλάδο ειδικότητας είναι νωρίς ακόμη για να ξέρω στα σίγουρα, αλλά φαίνεται να προτιμώ ορθοπαιδικός ή παιδίατρος.

Εσείς παιδιά ; :-D

Sorry που για την κατα πολύ καθυστερημένη απάντηση, αλλά έστω και αργά θα ήθελα να σε προειδοποιήσω να μην διαλέξεις την Ουγγαρία για τις σπουδές σου.

Το λέω αυτό διότι με σιγουριά μπορώ να σου πω οτι δεν θα περάσεις καθόλου καλά σε εκείνη την χώρα από απόψεως σπουδών και ζωής γενικότερα.

Τα πανεπιστήμιά τους είναι εντελώς ανοργάνωτα, τα προγράμματα σπουδών τους απάνθρωπα και οι καθηγητές είναι κάτι γρουσούζηδες γέροι που θα σε κόβουν άδικα όσο και να έχεις ασχοληθεί με το μάθημά τους. Χωρίς υπερβολή, οι χαρακτήρες των Ούγγρων καθηγητών, με ελάχιστες εξαιρέσεις, είναι σαν τον ιό ΑΙDS/HIV.

Αν διαμαρτυρηθείς δεν πρόκειται να γίνει τίποτα και δεν πρόκειται να ενδιαφερθούν καθόλου για σενα και τώρα μάλιστα θα είσαι σε χειρότερη περίπτωση αφου τώρα πια θα σε έχουν βάλει στο μάτι. Θα το σκέφτεσαι σοβαρά να βάλεις δικηγόρους για αυτά που θα σου κάνουν ή να τους παρατήσεις και να φύγεις.

Περιττό να σου πω ότι θα τρέχεις όλη μέρα για να φωτοτυπείς σημειώσεις από άλλους φοιτητές που βρίσκονται σε ανώτερα έτη απο σένα (αν φιλοτιμηθούν και σου τις δώσουν ΔΩΡΕΑΝ αφου υπάρχουν άτομα που ζητάνε και λεφτά). Αυτό γιατί δεν μπορείς να βασιστείς μόνο στο μάθημα του Ούγγρου καθηγητή αφού ΒΑΣΙΚΑ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΙ(ΞΕΡΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ NA ΔΙΔΑΞΕΙ;) ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, ο ίδιος δεν θα σου δίνει απολύτως τίποτα ή θα σου δίνει κατι εντελώς άχρηστο/παραπλανητικό, και έχει καταντήσει πια παράδοση η ανταλλαγή σημειώσεων.

Τέλος θα πρέπει να μπεις μέσα στα κυκλώματα, ώστε να μπορείς και εσύ να συμμετέχεις στα group των φοιτητών που κάνουν μαθήματα μετά το πανεπιστήμιο. Θα πρέπει να γνωρίσεις ποιοι κάνουν μαθήματα. και να κλείσεις μια θέση για σενα.

Δηλαδή παίζουν ιδιαίτερα κ.τ.λ με extra χρέωση φυσικά.

Μόνο και μόνο που γίνονται τα παραπάνω δυο πράγματα που σου είπα, μπορείς να καταλάβεις οτι τα Ουγγρικά πανεπιστήμια δεν αξίζουν...δεν σου προσφέρουν από μόνα τους την γνώση...μόνο προβλήματα σου δημιουργούν.

Αφού τα κάνεις όλα αυτά, και έχουν περάσει 6-7 χρόνια(αν δεν έχεις ήδη σηκωθεί και φύγει) και έχεις καταλάβει πόσοι ΕΙΡΩΝΙΚΟΙ είναι οι Ούγγροι σαν λάος (θα τους έχεις σιχαθεί εντελώς) θα παρακαλούσες να μην είχες ποτέ διαλέξει την Ουγγαρία για τον τόπο των σπουδών σου.

Όλα αυτά σου τα λέω απο εμπειρία.

Για Τσεχία δεν ξέρω, αλλά αν η Ουγγαρία είναι έτσι μάλλον τα ίδια θα είναι και εκεί.

Δημοσ.

Και εγω εδω παιδια,αποφοιτος Αθηνας πριν 3 χρονια περιπου.Σε κανα χρονο υπολογιζω να ξεκινησω την ειδικοτητα μου(πνευμονολογια).Δεν εχω μετανιωσει στιγμη αυτο που διαλεξα γιατι ειναι απο τα λιγα πραγματα που μου αρεσει στη ζωη και απαιτει να δουλευει το μυαλο σου συνεχεια.Χρηματα ξερω οτι μπορει και να μη βγαλω,δουλεια στα 35 μου μπορει να μη βρισκω,αλλα στη χειροτερη τα παραταω ολα και παω να δουλεψω στο εξωτερικο...

Για καποιον που ενδιαφερεται να γινει γιατρος θα του ελεγα να το κανει μονο αν το εχει σκεφτει πολυ καλα και ειναι το μονο πραγμα που του αρεσει.Κατα τα αλλα εχει πολλη κουραση,εξοντωτικα ωραρια με τρελλη ορθοστασια,απαιτησεις,μικρες(αναλογικα) αποδοχες και ελαχιστη αναγνωριση(πλεον).Για καποιον που ειναι πολυ καλος μαθητης και δεν ξερει τι να διαλεξει,υπαρχουν και πιο ευκολα επαγγελματα και με καλυτερη αποκατασταση(γιατι τα 5+ χρονια αναμονης για την ειδικοτητα δεν παλευονται...)

Δημοσ.
κάτι άλλο,που τπο λέω επι τη ευκαιρία,ενός σχολίου που άκουσα κάπου σήμερα ( οτι δηλαδή,οι γιατροί είναι ΟΛΟΙ "κακοί" δεν κάνουν τπτ κλπ κλπ κλπ)..πριν λίγο καιρό,ήμουν 2 μήνες στο λαικό νοσοκομείο απο το πρωί μέχρι πολύ αργά το βράδυ λόγω ενός στενού συγγενικού μου προσώπου,διαπίστωσα οτι οι άνθρωποι αυτοί κάνουν ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ..έβλεπα τις συνθήκες που επικρατούσαν..έναν γιατρό ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ του,να αγοράσει απο το φαρμακείο δίπλα πράγματα που χρειαζόταν το νοσοκομείο..είδα μια σκηνή που ομολογώ με σόκαρε ( είδα έναν άνιθρωπο,που πάει στη δουλειά του το πρωί και ενδεχομένως να μην γυρίσει και τόσο καλά το βράδυ σπίτι του..)όσο για αυτό που άκουγα περι "στρωμάτων στο πάτωμα" κλπ κλπ κλπ,εγώ προσωπικά 2 μήνες πέρασα κάτι παραπάνω απο τη μισή μου ζωή εκεί μέσα ( πάνω απο 10 ώρες εκεί) και ομολογώ οτι δεν είδα ΟΥΤΕ 1.το αντίθετο..έβλεπα τις νοσοκόμες και τους γιατρούς να τρέχουν αν τους ζητούσες ΣΤΙΣ 11 ΚΑΙ 12 ΚΑΙ 1 ΤΗ ΝΥΧΤΑ.. ( συγγνώμη για το λίγο "άκυρο" αλλά το άκουσα το πρωί και ειλικρινά απογοητέυτηκα τόσο πολύ καθώς αυτοί οι άνθρωποι ( οκ,να μην πω όλοι,αλλά οι περισσότεροι) κάνουν λειτούργημα..

Συμφωνω κανουν λειτουργημα..Και τους θαυμαζω για την προσπαθεια και τις γνωσεις τους..Μιλαμε 3 χρονια στο λυκειο να ξεσκιζονται στο διαβασμα για να περασουν,6 χρονια στην σχολη τους παλι ξεσκισμα για να τελειωσουν,αγροτικο,αναμονη για ειδικοτητα και μετα παλι 4 εως 12 χρονια για την ειδικοτητα αλλο ξεσκισμα.Αφηνω τις παμπολλες ωρες εξοντωτικης εργασιας , πλην των εφημεριων , με τις κρισιμες αποφασεις ευθυνης.Προσφερουν εργο βοηθοντας το κοινωνικο συνολο και θυσιαζοντας χρονια απο την ζωη τους και πολλες φορες και ολοκληρη την ζωη τους...Εγω αν ημουν 15 χρονια πριν μαλλον θα εδινα για ιατρικη αν και δεν πιστευω να τα καταφερνα σε καποια απο τις εκπαιδευτικες φασεις που προανεφερα.Θελει μεγαλο σθενος,ορεξη,πεισμα και αντοχες.Συγχαρητηρια αγορια και κοριτσια.Σας ευχομαι το καλυτερο.Να επιτυγχανετε ολους τους στοχους σας και να πραγματοποιειτε ολα τα ονειρα σας.

Δημοσ.
Ιατρική Α.Π.Θ. Τα παράτησα στο πτυχίο, ξανάδωσα Πανελλήνιες και είμαι πλέον 2ο έτος Πληροφορική Ιωαννίνων. Τώρα μάλιστα, γουστάρω...

Με καθυστέρηση μηνών...

Αυτά δεν τα διαβάζεις κάθε μέρα :shock:

Μου φαίνεται τόσο απίθανο, όσο το να γύριζα τις σπουδές μου από τον τεχνικό τομέα στην ιατρική. Πρέπει να το ήθελες πολύ!

Απ΄την ώρα που το είδα έχω κολλήσει.

Δημοσ.

Ας δηλώσω κι εγώ παρών, απόφοιτος ιατρικής ΑΠΘ εδώ..

Θα συμφωνήσω με τα περισσότερα σχόλια, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα μετά το πτυχίο, η αναμονή για την ειδικότητα τεράστια και οι επαγγελματικές επιλογές για έναν ανειδίκευτο γιατρό ελάχιστες.

Ούτε εγώ το έχω μετανιώσει (αν και υπήρχαν πολλές στιγμές που έκανα δεύτερες σκέψεις), ήταν συνειδητή επιλογή άλλωστε και έχω διαλέξει ειδικότητα (Νευρολογία) που με εξιτάρει πάρα πολύ..

Το εξωτερικό είναι μια επιλογή, αλλά εγώ προς το παρόν φεύγω φαντάρος για να μην σκέφτομαι τίποτα..;)

Δημοσ.

φιλε μου συμφωνω με τα λεγομενα του συναδελφου για την ουγγαρια...τα ιδια συμβαινουν και εδω βουλγαρια...μετα απο 8 χρονια εδω (εκανα διακοπη 2 χρονια για σοβαρους οικογενειακους λογους) μπορω να σου πω οτι σιχαθηκα τα κομουνια...μισουν τους ελληνες αφανταστα σε σημειο που ακουν ελληνας και βγαζουν urticaria :lol: και πολλες φορες σε κοβουν και σου πεταν στη ψυχρα "πρεπει να κανεις ιδιετερα γιατι δεν το καταλαβαινεις το μαθημα" στο τελος το πηρα επειδη ο ιδιος ηταν σε αναρρωτικη αδεια και αφησε αλλον στη θεση του που φανηκε υπερικανοποιημενος απο τις γνωσεις μου...κρατος που βουλιαζει στη μιζερια και τη βρωμια,κοσμος που οι περισσοτεροι αγρο αγοραζουν και ενας αρρωστημενος πατριοτισμος που τουλαχιστον να ειχε καποια βαση θα το δεχομουν αλλα οι ανθρωποι ειναι τελειως ζωα...ακριβα διδακτρα,εγκαταστασεις τραγικες βιβλια αστα να πανε...ειχα αγορασει το σομποτα σαν πρωτοετης και οταν τον εφερνα στο πανεπιστημιο στο μαθημα της ανατομιας ολοι κοιταγανε λες και εβγαλα μπομπα....σομποτα και χαρισον και ιντερνετ μου εδωσαν τις γνωσεις που εχω σημερα...γιατι εμεινες βουλγαρια?ειχα φτασει στο τριτο ετος και δεν μπορουσα να κανω πισω..υπερβολικα αγαπουσα το αντικειμενο και συνεχισα και οτι θελει ας γινει...και εγω ετσι σκεφτομουν σουηδια ,αμερικη γερμανια μπλα μπλα αλλα στα 27-28 οταν φτανεις δεν εχεις υπομονη να γυρισεις στη μητερα πατριδα φιλε η φιλη...σιχενεσαι το εξωτερικο...

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

εγω αποφοιτησα απο ιατρικη πατρας το καλοκαιρι του 2006. εκανα στρατο κ τωρα λεω να την κανω για εξωτερικο για ειδικοτητα..γυναικολογια θελω..βεβαια τρεχει κ η αναμονη εδω που θα ειναι μπολικη..αν υπαρχει καποιος που μπορει να με πληροφορησει σχετικα με το ποια θα ηταν η καλυτερη επιλογη χωρας ας μου απαντησει..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...