Προς το περιεχόμενο

"Τρεμοπαιγμα" ταινιας.....

emm_stra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους

αντιμετωπιζω ενα προβλημα που ισως ειναι γνωστο σε πολλους αλλα δεν ξερω τον λογο..

Επεξεργαζομαι καποια avi με το Premier...

Με οποιον mpeg-2 encoder (canopus, tmpgenc, adobe) και αν τα κανω encode παρατηρω στο τελικο αρχειο ενα τρεμοπαιγμα στο πανω μερος της οθονης (ισα ισα που φαινεται...)

Ειναι σαν η γραμμη που χωριζει το βιντεο στο πανω μερος του προγραμματος (power DVD) απο το προγραμμα να τρεμοπαιζει.....

Αν κανω encode με τον cce sp2 δεν υπαρχει αυτο το φαινομενο...

Μπορεις καποιος να απαντησει γιατι???

Και αν μπορω να το διορθωσω και με τους αλλους encoders!!!

Ευχαριστω εκ των προτερων για οποια βοηθεια!!

Υ.Γ. Τα avi τα εχω κανει capture απο την βιντεοκαμερα μου sony digital-8!!!

Δημοσ.

Τελικα νομιζω πως βρηκα μια ακρη αλλα θελω την βοηθεια καποιου γιατι πιθανον να κανω κατι λαθος!!

Εχει να κανει με το "output top/upper field first stream" και το "offset line" ρυθμισεις που υπαρχουν ακριβως ετσι στο cce sp2 στα advanced settings.

Σε ολους τους αλλους mpeg-2 encoders υπαρχει μια σχετικη ρυθμιση interlace/non-interlace(progreesive) καθως και σχετικη με upper ή lower field και ολα εχουν εξ ορισμου την lower/bottom field.

Αν αυτο αλλαξει σε upper/top τοτε δεν υπαρχει αυτο το τρεμοπαιγμα στην ταινια!!!

Μονο στο cce υπαρχει εξ ορισμου ετσι..

Εψαξα σχετικα στο νετ αλλα δεν βρηκα τιποτα και ειμαι λιγακι μπερδεμενος...

Νομιζω πως το PAL video απο dv camera ειναι interlace και ειναι bottom field... ετσι τουλαχιστον λενε καποιοι στο videohelp.com....

Παντως ειναι παραξενο που ολα τα αλλα ετσι το εχουν εκτος απο τον cce που το εχει διαφορετικα, αλλα δεν εμφανιζει το τραιμοπαιγμα...

Απλα δεν εξρω αν αυτο επηρεαζει κατι αλλο στην ταινια... Δεν μπορεσα να εντοπισω κατι λαθος απλα ρωταω εδω μηπως καποιος ειναι πιο προσωρημενος και καταλαβαινει καλυτερα αυτα τα πραγματα για να μας τα εξηγησει!!!!

Επισης ειναι γενικα χρησιμο να ενεγοποιησω το deinterlace??? Κανεις δεν το συστηνει παντως!!!

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ακριβώς το ίδιο έχω παρατηρήσει κι εγώ.

Μπορείς να περιγράψεις με περισσότερες λεπτομέρειες πως το διόρθωσες?

To Procoder το έχεις δοκιμάσει? Είναι πολύ καλό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...