PCharon Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Είναι πολύ εύκολο να αποφύγεις το ΥΕΑ, θα δεις. Όσο για τα "γραφεία", μη θεωρείς πως είναι πάντα το καλύτερο πόστο (πολλές φορές αυτοί έτρεχαν κι εμείς καθόμασταν).
alexzzz Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Εγώ πάντως, 4 μήνες γραφιάς δευτέρου γραφείου, μόνο καλά έχω να λέω... ο κόσμος καιγόταν, εμένα δεν με έπιανε τίποτα
PCharon Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Αν είναι να κάνεις και γραφείο και σκοπιές, δε νομίζω πως είναι καλύτερα. Αν δεν έχει αρκετή δύναμη το τάγμα για όλες τις δουλειές (ειδικά κάποιες περιόδους), όσο πιο πολλά καθήκοντα έχεις τόσο το χειρότερο. Δεν το γλυτώνεις το χαμαλίκι στο στρατό, το πολύ πολύ αντί για χαμαλίκι να πήξεις σε τίποτα σκοπιές. Τέλος πάντων, αυτό που προτείνω εγώ ως συμβουλή είναι να μην πάτε στο στρατό σκεφτόμενοι πως θα τη σκαπουλάρετε απ'όλα και θα περάσετε ντε και και καλά "γλύκα". Διότι αν δεν συμβεί αυτό δεν θα την παλέψετε καθόλου και θα έχετε προβλήματα. Ξεκινάμε να αγγαρευτούμε για 12 μήνες, όπως ειπώθηκε παραπάνω και όπως κάτσει έκατσε.
alexzzz Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 σαν σκεπτικό καλό ακούγεται... αλλά εγώ όχι σκοπιά... ούτε θαλαμοφυλίκη δεν είχα. Γραφιάς υπηρεσίας η πιο βαριά υπηρεσία...
PCharon Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Ε, αναλόγως το που βρίσκεσαι και τί τύχη έχεις...
S2Katana Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Αlexzzz, τυχαία πήγες γραφιάς, δήλωσες κάτι συγκεκριμένο ή απλά έπαιξε (και καλά έκανε) βύσμα?
alexzzz Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Αlexzzz, τυχαία πήγες γραφιάς, δήλωσες κάτι συγκεκριμένο ή απλά έπαιξε (και καλά έκανε) βύσμα? βύσμα δεν έβαλα... φάνηκε άλλωστε από την μετέπειτα μετάθεση μου εις τον Έβρο (με κάτι 83 ήμερα άνευ εξόδου). Απλά πέρασα ΛΥΒ και μόλις γύρισα στο τάγμα πέρασα το "casting" αέρα με τον χαμηλό ανταγωνισμό που είχα και δεν ήξερε καν να βγάζει φωτοτυπίες. Είναι πολλά που παίζουν ρόλο... πχ ο Διευθυντής του 2ου γραφείου ήταν λοχαγός μου όποτε κοίταξε πρώτα στον λόχο μου για άτομο... Η θεά τύχη με γούσταρε τρελά
S2Katana Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 A, ok, θέμα συγκυρίας.Αψογος! Και σε ποια ΕΣΣΟ ήσουν?
alexzzz Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 A, ok, θέμα συγκυρίας.Αψογος! Και σε ποια ΕΣΣΟ ήσουν? 2004 β'...
mandipl Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 αν το μονο που σας νοιαζει ειναι η λουφα και να ειστε ο τελευταιος τροχος της αμαξας παιρνοντας διαταγες απο δεκανεις και λοχιες και να περασετε 12 μηνες χωρις να παρετε πρεφα τι εγινε και να μην αποκομισετε ουσιαστικα τπτ πηγαινετε για στρατιωτες ... οσοι θελετε να δουλεψετε και λιγο για να περναει πιο ευκολα η ωρα και να γινετε λιγακι πιο υπευθυνοι και να ασκησετε και λιγη διοικηση και να παρετε μια ιδεα για το πως ουσιαστικα λειτουργει ο στρατος )γραφειοκρατεια κλπ γινεται ΔΕΑ ) δεν θα ξεχασω το συναισθημα να διαταζω επχιες , αλχιες ακομα και ανθυπασπιστες που εχουν 20 χρονια θητεια ...καλη φαση η μπειτε σε κανενα γραφειο ..ακομα και στρατιωτης σε γραφειο αν εισαι καλος σε υπολογιζουν και εχεις καλυτερη μεταχειρηση ) και κονε με τον δκτη ισως ...αλλα δουλευεις ..
Mika Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 ) δεν θα ξεχασω το συναισθημα να διαταζω επχιες , αλχιες ακομα και ανθυπασπιστες που εχουν 20 χρονια θητεια ...καλη φαση Kαλα, αυτα σχετικα ειναι... οι δικοι μας οι ΔΕΑ τα παιδια της αγγαρειας ηταν. Σ/Κ καναν ΑΥΔΜ, Σαββατο πρωι μπαιναν για να πανε για ωνια ή για επαρση σημαιας στο χωριο και δεν τους ειδα να διαταζουν ουτε ΕΜΘ λοχια
mandipl Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Kαλα, αυτα σχετικα ειναι... οι δικοι μας οι ΔΕΑ τα παιδια της αγγαρειας ηταν. Σ/Κ καναν ΑΥΔΜ, Σαββατο πρωι μπαιναν για να πανε για ωνια ή για επαρση σημαιας στο χωριο και δεν τους ειδα να διαταζουν ουτε ΕΜΘ λοχια κοιτα εχει να κανει με το ατομο ...μπορεις να εισαι δοκιμος και να σε εχουν στις καρπαζιες (πολλοι δοκιμοι ειναι γιωταδες) αλλα μπορει και να επιβαλλεσαι αν εχεις εκπαιδευτει σωστα ..βασικα εγω το επαιζα ψαρωτικος σε ολους ( για πλακα περισσοτερο) ..εφοσον προβλεπεται να δινει διαταγες ο δοκιμος σε λοχιες επχιες κλπ δεν μπορει κανεις να σου πει τπτ αρκει να μπορεις να το υποστιριζεις (ακομα και η σταση του σωματος , το βλεμμα)..ενοειτε ομως οτι πρεπει να σεβεσαι καποια πραγματα ..αν καποιος κανει καλα την δουλεια του δεν θα τον ενοχλησω ..αλλα αν παει να μου συμπεριφερθει σαν να ειμαι χαμηλοτερου βαθμου την γα**σε...ειδικα οταν πηρα το αστερι ....το παν ειναι να εισαι προβλεπομενος ...τοτε κανεις οτι θελεις ...
slygeo87 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Το να το παίζεις ψαρωτικός στα καραβάνια πάει και έρχεται αν και πάλι και 'συ καραβάνι γίνεσαι.Αλλά να πας δόκιμος και μετά να το παίζεις ανθυπολοχαγός στις σειρούλες σου είναι μαλακία.
S2Katana Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Mια τραβηγμένη ερώτηση. Μετά τους 1-2 μήνες προσαρμογής, μπορεί κανείς να διαβάζει στο Στρατό?Υπάρχει δηλαδή η δυνατότητα ''ησυχίας'' και συγκέντρωσης?Εννοώ να μελετάει συγγράμματα κτλ.
slygeo87 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Στη μονάδα μόλις πάρεις μετάθεση ναι σίγουρα.Στο κέντρο δε νομίζω να βρεις και το πολύ το χρόνο ειδικά στο ΚΕΝ Τρίπολης που θα παρουσιαστείς εσύ.Θα είσαι ψαρούλης βρε.Θα κοιτάς να μαθαίνεις πως γυαλίζουν τα άρβυλα.Το διάβασμα θα σκεφτείς;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.