Προς το περιεχόμενο

ΓΡΑΦΩ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ και oxi ellinika

spx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω ότι δεν είναι θέμα προσωπικής προτίμησης. Δηλαδή δεν έχουμε το δικαίωμα να λέμε "Ετσι γουστάρω και έτσι θα γράφω". Π.χ. εγώ δεν γουστάρω τα <η ω σ αι ει οι υ> διότι πιστεύω ότι είναι άχρηστα (καμμία πρακτική αξία). Θα τα καταργήσω? Διλαδι θα αρχιςο να γραφο ετςι? Ορεα!!! Πολι ορεα ελινικα. Κε ο Ομιρος ετσι ονιρεβονταν να γραφι. Κε ολι ι φιλολογι κε φιλοσοφι αγονιστικαν για τιν απλοπιιςι τις γλοςας.<P>Το πρόβλημα πιστεύω ότι είναι αλλού: Καποιοι κύριοι προσπαθούν να μας επιβάλλουν κάθε τι το ανθελληνικό. Οχι στην παραδοση και στα ηθη και εθιμα... Γιατι? Γιατι ετσι μας θελουν. Και ρωτω: Γιατι ο Αγγλος να γραφει institute και να προφέρει <ινστιτιουτ> αντι για <ινστιτουτε>? Ας το γραψει institiut. Αλλα η γλώσσα δεν σημαίνει "ό,τι βλέπω το διαβάζω" Τι να πουμε και για τους Γάλλους δηλαδή... Και αυτό που λέω δεν είναι καθόλου άσχετο. Δηλαδή όσοι γράφετε γκρικλις θα θελατε να δειτε την Οδυσσεια γραμμενη:<P>Andra moi enepe mousa polytropon, ws mala polla...<P>Αν αυτά είναι Ελληνικά... εγώ είμαι Ινδός. Σίγουρα για κάποιον που εδώ και 10 χρόνια γράφει γκρικλις είναι δύσκολο να αλλαξει συνηθεια. Αλλα ας μην ξεχνάμε ότι όλα τα μεγάλα επιτευγματα εγιναν με κοπο και προσπαθεια. Προσωπικα, δεν θα κοροϊδεψω καποιον αν τον δω να γραφει "Εγω ειμε" όσο θα τον κοροϊδευα αν τον εβλεπα να γραφει "egw eimai". Γιατι? Τι κερδιζουμε με αυτο? Τι παραπανω εχει το λατινικο αλφαβητο? Και για οσους γνωριζουν προγονος του λατινικου ειναι το Ελληνικο αλφαβητο.<P>Δεν θελω να επιτεθω προσωπικα σε κανεναν. Απλως καταθέτω την προσωπική μου γνώμη και πιστεύω ότι δεν μπορεί να υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι επειδή έχουν τα μέσα θα μας επιβάλλουν το πώς θα γράφουμε!!! ΟΧΙ ΡΕ ΓΜΤ!!! Εγω θα γραψω οπως θελω. (δεν αναφερομαι σε αυτους που γραφουν γκρικλις αλλα σε αυτους που τα επιβαλλουν, δηλαδη στα μεγαλα αφεντικα... οχι στους φιλους insomniacs)

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

egw panta grafw GREEK(kai oxi Greeklish).Omws,an yparxei estw kai enas xristis o opoios diabazei #$%#$5 anti gia ellinika tote skeftomai na allaksw tropo grafis(ayto to post isws einai mia arxi).Edw mou lete oti oi linuxades den diabazoyn GREEK.Apo monos mou eriksa mia matia kai eida oti ta post me greeklish einai para polla(na min pw ta perissotera)...nomizw to thema einai sobaro:apo tin mia i alliwsi tis grafis tis glwssas mas kai apo tin alli problima epikonwnias logw "asimbatwn ellinikwn" fonts...<P>ntsili<BR> wink.gif<p>[This message has been edited by ntsili (edited 24-02-2001).]

Δημοσ.

Γιατι στο linux δεν διαβάζουν ελληνικά ;<BR>Στα δικά μου linux μπορώ να διαβάζω αλλά δεν μπορώ να γράφω.<BR>Πάντως το ξανασκέφτηκα το θέμα και δεν νομίζω ότι αυτοί που γράφουν grekklish θα αλλοιώσουν την γλώσσα μας. Απο την στιγμή που στο σχολείο διδάσκετε η ελληνική και παντου στην Ελλάδα γράφονται ελληνικά (π.χ. ΜΜΕ) πως θα χαλάσει η γλώσσα μας;<BR>Απο εναν τρόπο γραφής που χρεισημοποιούνε στα chats και στα forums ;<BR>Ετσι κι αλλιώς δεν υπάρχει επίσημο site που να γράφει greeklish. Είμαι υπέρ των ελληνικών (όπως βλέπετε γράφω πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) αλλά τελικά δεν πιστεύω ότι κυνδινεύει η γλώσσα μας απο αυτό ούτε απο τις ορολογίες των υπολογιστών που είναι στα αγγλικά. Επίσης δεν πιστεύω ότι υπάρχει <<φτωχή>> και <<πλούσια>> γλώσσα. Παράδειγμα μια γλώσσα που μιλιέτε σε χώρες με χιόνια και πάγους έχει περισσότερες λέξεις για να περιγράψει το χιόνι. Η γαλλική έχει περισσότερες λέξεις για την κουζίνα και την μόδα. κλπ <BR>Το μειονέκτημα για το άτομο που γράφει greeklish είναι ότι θα ξεχάσει την ορθογραφία και μετά στην καθημερινή του ζωή (που είναι όλα στα ελληνικά - ευτυχώς) θα κάνει λάθη και θα νοιώθει άσχημα που δεν του <<βγαίνει>> η ορθογραφία.<BR>

Δημοσ.

Εγώ να ρωτήσω κάτι;;;<BR>Αν αντί για Αγγλικά η γλώσσα των υπολογιστών ήταν τα Τούρκικα θα γράφαμε GREEKTOURK;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;<BR>

Δημοσ.

Μπουχαχαχαχαααααααα!!!!! Γεια σου ρε NeTeD. Πάλι με έκανες και γέλασα. Δε μου λες ρε, πώς κρίνεις εσύ ποια άποψη είναι φασιστική και ποια όχι? Υπάρχει κάποια μονάδα μέτρησης? Για πες την μου λιγο κι εμενα... <BR>Λοιπον σοβαρεψου και σταματα να χρησιμοποιεις τετοιες λεξεις των οποιων τη σημασια δεν γνωριζεις (πρεπει να επαναλαβω και σ'αυτο το topic τι σημαινει η λεξη φασιστας?). Ο Ζουραρης ξερεις τι λεει για τα γκρικλις? Ο <B>ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗΣ</B> Ζουραρης? Για ακου καμμια εκπομπη. Ο πιο φοβερος πολεμιος ειναι. Και θα τον χαρακτηρισεις και φασιστα απο πανω? Ακους εκει "φασιστικες"...

Δημοσ.

Exete fagwthei oloi me to thema twn greeklish.. O enas prospathei na epivalei ston allon na grafei ellhnika. Pou na fantazwmastan emeis oi "palioi" pou ksekinisame apo mia BBS, oti tha ftasoume se mia dekaria xronia na diwkomaste, aptous "ellhnarades". An sas aresei kai sas volevei na grafete ellhnika, grafte vre paidia, alla mhn prospatheite na peisete kai emas na grafoume.. Egw mia xara kserw na grafw ellhnika, kai plhrws orthografimena kai oute kamia ellhniki glwssa ksexasa. Sto katw katw an eiste ellhnes dikste to allou. To internet sas marane. Mexri kai tis akrws fasistikes apopseis diavasa edw tou styl "Εγώ πιστεύω ότι δεν είναι θέμα προσωπικής προτίμησης." Ara mas aresei de mas aresei tha yio8ethsoume ton tropo pou s'aresei esena na grafeis. Ti lete re paidia.. Xalarwste

Δημοσ.

E otan mou anoigete ena topic, kai prospathite na mas peisete na xrisimopoioume enan tropo grafhs, alliws kathw 5 meres tha anoigei kai ena kainourgio topic enantion mas, fasismos legetai. Ayton ton tropo yio8ethsame, ayton ton tropo xrhsimopoioume, ki an de sas aresei diko sas provlima. Ti to kourazete to 8ema kathe treis kai ligo!?<P>Fasistas kserw poly kala ti shmenei. Aytos pou prospathei na epivalei ston allon tis apopseis tou.<P>Ο Ζουραρης ξερεις τι λεει για τα γκρικλις? Ο ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗΣ Ζουραρης? Για ακου καμμια εκπομπη. Ο πιο φοβερος πολεμιος ειναι. Και θα τον χαρακτηρισεις και φασιστα απο πανω?<P>De xaraktirisa ton kyrio, fasista. Kala kanei na leei oti thelei kai swsta leei. Alla apti stigmi pou egw etsi sinithisa den anexomai kathe 5 meres na mou ti lene gia ton tropo grafhs mou. Kai epanalamvanw. Esena xaraktirisa etsi, oxi ton Zourarh. Aytos leei tis apopseis tou ki opos thelei tis yio8etei. Esy swnei kai kala na tis yio8ethsoume.<P>Kai epidi den exw oreksei kai de goustarw na tsakwnomai, den einai aytos o skopos mou sto forum, de prokeitai na kanw allo post edw pera.<P>Eyxaristw<BR><p>[This message has been edited by NeTeD (edited 25-02-2001).]

Δημοσ.

Η Ελληνική γλώσσα δεν κινδυνεύει, Μάλλον.<BR>Το πρόβλημα είναι στον χρόνο.<BR>Τα greeklist διαβάζονται πολύ δύσκολα γιατι δεν υπάρχει τυποποίηση, αλλοιώς τα καταλαβαίνει ο ένας και διαφορετικά ο άλλος.<BR>Ένα Topic με 20 θέματα διαβάζεται πολύ ποιο γρήγορα και κατανοητά, εαν είναι γραμμένο σε "καθαρά" Ελληνικά. Αυτό σημαίνει διαβάζω ποιο πολλά θέματα σε λιγότερο χρόνο, και κα ταλαβαίνω περισσότερα. Εγώ πολλές φορές έκλεινα το Forum γιατι δυσκολευόμουνα πολύ με την ανάγνωση Greeklist, και ας ασχολούμε με Η/Υ από 1986.<BR>Πιστεύω να γίνομαι κατανοητός.<BR>Εγω δεν είμαι εναντίον καμιάς γνώμης. Την ευκολία για τον χρήστη αναζητώ.<BR>Ευχαριστώ<BR>spx<BR>

Δημοσ.

Θα συμφωνησω με το spx, αλλα και με τα αλλα μελη στο οτι δεν μπορουμε να αναγκασουμε κανενα να γραφει με τον ενα η τον αλλο τροπο! Ομως επειδη καθε μερα γραφουμε και διαβαζουμε ολο και λιγοτερο ελληνικα σ'αυτη τη χωρα, ετσι απο αντιδραση και μονο εγω ψηφιζω ελληνικα!!!

Δημοσ.

Επειδή πιστεύω πραγματικά ότι ένα μεγάλο ποσοστό που γράφει greeklish είναι γιατί δεν ξέρει καλή ορθογραφία και φοβάται μήπως του γιουχάρουνε (έχει ειπωθεί παλιότερα σε σχετικό Topic), ρωτάω με ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ τέλος πάντων δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για forum που όταν γράφεις να κάνει και ορθογραφικό έλεγχο;;;;

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Sorry pou 3anafernw sthn epifaneia ena 'lhgmeno' gia pollous topic alla exw 3exilhsei apo orgh.<P>Enta3ei re paidia, sta forum kai sta chat PAEI sto kalo, de ga...tai afou yparxei problhma asymbatothtas.<P>Alla na moy zhtane apo etairia (Panafon) na toys 3anasteilw to e-mail grammeno sta greeklish epeidh leei 'den diabazetai' einai e3wfreniko!<BR>San na mhn egtane ayto, h Cosmote mou apanthse sthn agglikh!!!<P>Alh8eia pou 8a paei ayto to 8ema; 8a katanthsoyme na mhn yparxoun ta ellhnika oute san deytereyousa toulaxiston glwssa stous ypologistes;<P>Ma pou zoume epitelous; (basika egw sthn agglia eimai twra,alla SXHMA LOGOU.. tongue.gif )<P>Egw san Ellhnas exw thn <B>(tapeinh wink.gif</B> apaithsh na xrhsimopoiw thn glwssa kai to alphabhto mou gia na epikoinwnhsw.<P>Den nomizw na 8igetai kapoios apo ayta pou lew. Einai basika 8ema antilhpshs, kata poso sebetai kaneis thn idiothta tou.<P><BR><I>quote <B>Terror-X-Crew:</I><BR>'..Erxontai pali kati stigmes pou me pianei zalh<BR>e3aitias toy politismou pou mou'xoun epibalei<BR>Einai kai ayth h synistwsa<BR>pou me apomakrynei systhmatika ap'thn Ellhnikh mou glwssa...</B>

Δημοσ.

kalitero tha htan na einai i insomnia aggliki alla ti na kanoume .. tote tha eimastan oxi 1.800 alla bale kai ena akoma midenoki sto telos<P>------------------<BR>Κάνε όνειρα για να ζεις. Αν δεν ονειρεύεσαι είσαι χαμένος..<BR>Φιλικά<BR>MaJoR_K

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...