Προς το περιεχόμενο

Διαδικασια αγορας με δοσεις vs Φακελωμα

Sebastienomnia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια σημερα προσπαθησα (για κακη μου τυχη) να αγορασω ενα κινητο τηλεφωνο μεσω δοσεων,απο μεγαλη αλυσιδα καταστηματων.Πηγα μαζι με τον πατερα μου,αφου εγω δεν εργαζομαι και δεν εχω ΑΦΜ.Παμε λοιπον,δινουμε ταυτοτητα και καποια αλλα στοιχεια και καπου εκει αρχιζουν μερικες "παραξενες ερωτησεις"...:confused:

-Το σπιτι που μενετε ειναι δικο σας η με ενοικιο?

-Ποσα χρονια μενετε σε αυτο το σπιτι?

-Χρωστατε λεφτα σε καποια τραπεζα η καπου αλλου?

Ε νταξει λεω μεσα μου,καπου εδω θα ξεμπερδεψουμε και θα το παρω το γαμ***νο το κινητο...:mrgreen:

Ελα μου ντε που οι ερωτησεις συνεχιζονται με κατεγιστικο ρυθμο...:evil:

-Δουλευετε πολλα χρονια στη συγκεκριμενη εταιρεια?

-Η συζυγος δουλευει?

-Δωστε μου το τηλεφωνο της δουλειας σας... :twisted: :twisted: :twisted:

Καπου εκει η κατασταση ξεφευγει,γιατι τσαντιστηκα και εγω κ ο πατερας μου...

Και ο υπαλληλος συνεχιζει...:|

-Και τωρα πειτε μου το ετησιο εισοδημα σας...

Ε νταξει,αυτο ηταν...Καπου εκει ακυρωσαμε την αγορα μεσω δοσεων και θα παμε αυριο να το παρουμε με μετρητα...Η κατασταση ηταν πολυ γελοια..Μονο τι νουμερο βρακι φοραμε δε μας ρωτησαν...

Δεν ξερω αν σας εχει τυχει κατι παρομοιο,αλλα εκνευριστηκα απιστευτα..Ο υπαλληλος μας ειπε οτι τα στοιχεια αυτα τα ζηταει η τραπεζα ωστε να βγαλει την απαραιτητη εγγριση για να πληρωσουμε τισ δοσεις...

Τα σχολια δικα σας...

Δημοσ.

Θα βγάζατε πιστωτική της τράπεζας με την οποία συνεργάζεται το κατάστημα, από την οποία θα πληρώνατε τις δόσεις?

Δημοσ.

εμ, έτσι γίνεται. Στην ουσία για να πληρώσεις κάτι με δόσεις, εφ'όσον δεν έχεις πιστωτική κάρτα, σου βγάζουν ένα μικρό δάνειο απο την τράπεζα με την οποία συνεργάζονται αυτοί και εσύ πληρώνεις τις δόσεις του δανείου στην τράπεζα. και για να βγάλεις δάνειο όλα αυτά χρειάζονται μιας και πρέπει να είναι σίγουροι ότι θα πληρωθούν... Δυστυχώς. Τώρα θα μου πείς για ένα κινητό όλα αυτά? Η διαδικασία είναι ίδια είτε για κινητό είτε για αυτοκίνητο...

Δημοσ.

Απο τη στιγμη που εχουν τα βασικα στοιχεια μου και ξερουν ποιος ειμαι,υπαρχει περιπτωση να μην πληρωθουν?

Μιλαμε για 300 ευρω,δηλαδη ελεος...

Δημοσ.

Οι μεγάλες αλυσίδες για ποσά κάτω των 1000 ευρώ δεν ζητάνε τέτοια στοιχεία, βγάζουν κατευθείαν το δάνειο.

Όλα τα στοιχεία τα θέλει η τράπεζα για να είναι σίγουρη ότι θα πάρει τα λεφτά της πίσω.

Παράδειγμα, ο πατέρας σου, 45 χρονών,με μισθό ας πούμε 1500 ευρώ, και 2 ανήλικα ή άνεργα παιδιά, και σπίτι με ενοίκιο και η μητέρα άνεργη και δόση 250 ευρώ για το αυτοκίνητο, χωρίς άλλα εισοδήματα, και στη δουλειά 1 χρόνο

είναι μεγάλο ρίσκο για την τράπεζα να του δώσει λεφτά.

Τώρα για 300 ευρώ, τσάμπα ο κόπος των δόσεων, κάνε την αγορά με μετρητά και τα δίνεις εσύ στους γονείς σου με δόσεις :)

Δημοσ.

Το πρόβλημα δεν είναι το ότι σου ζητήσανε τέτοια στοιχεία, γιατί μάλλον είναι λογικό.

Το πρόβλημα είναι ότι όλοι αυτοί οι τοκογλύφοι, μοιράζονται μεταξύ τους τα στοιχεία τρίτων, μπαταχτσήδων μεν, αλλά με δικαιώματα δε. Κάτι σαν το δίκτυο τραπεζών. Λειτουργούνε κάπως σαν το δίκτυο των καζίνο, υπογείως.

Δημοσ.
Δεν ξερω αν σας εχει τυχει κατι παρομοιο,αλλα εκνευριστηκα απιστευτα..Ο υπαλληλος μας ειπε οτι τα στοιχεια αυτα τα ζηταει η τραπεζα ωστε να βγαλει την απαραιτητη εγγριση για να πληρωσουμε τισ δοσεις...

Τα σχολια δικα σας...

Αυτο λεγεται "Πληρωμη μεσο τραπεζης"

Παλιοτερα οταν πηγαινες σενα μαγαζι, εδινες τα βασικα σου στοιχεια και τις δοσεις τις πληρωνες στο μαγαζι.. επειδη πολλοι την εκαναν μελαφρα πηδηματακια και εξαφανιζοντουσαν εγινε αυτη η μαγκια..

με αυτο το συστημα δεν χρωστας τις δοσεις στο μαγαζι..αλλα στην τραπεζα.. η τραπεζα παιρνει ολα τα στοιχεια σου και εκδιδει ενα ειδος δανειου στονομα σου μαποτελεσμα αν δεν πληρωσεις τις δοσεις... να σε κυνηγησουν!

edit:τωρα ειδα οτι ειπα πανω κατω το ιδιο με τον thes1os παραπανω :D

Δημοσ.

μαλιστα...την πιο σωστη κουβεντα την ειπε ο platongr...Θα τα δωσω εγω με δοσεις στους γονεις μου...χεχεχε...και δεν θα αρκεστω σε τετοιες "απλες " ερωτησεις...χεχεχε.,..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...