Προς το περιεχόμενο

agora tileorasis

mandipl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

epeidi eida simera oti i tileorasi mou (grundig , xoris kanena provlima epi 15 xronia) ta epexe skeftome se ti eidous tileorasi prepei na ependiso

na paro kanoniki i lcd ? ti lete ? poia einai ta yper kai ta kata . kai poio mondelo proteinete ? giro sta 700-800 eyro top

pantos oses lcd kai an eida den mporo na po oti enthousiastika me tin eikona tous . isos epeidi itan megalou megethous .

Δημοσ.

Αν δεν σε ενδιαφέρει η μελλοντική συνδεσιμότητα σε HDMI συσκευές, αγόρασε μία συμβατική. Με τα μισά περίπου λεφτά απο το όριό σου, θα βρείς αρκετές 16:9 τηλεοράσεις και ακόμα περισσότερες 4:3. Πάντως, αν θυμάμαι καλά, υπάρχει και η επιλογή της Samsung (TFT), κοντά στο όριο που έθεσες και στις 28" ή 32".

Δημοσ.

Δεν θα σου προτείνω μάρκα και μοντέλο, γιατί αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα. Αυτό που αρέσει σε εμένα, ίσως να μην αρέσει σε εσένα.

Στα υπέρ και κατά των δύο τεχνολογιών τώρα. Πρώτα τα υπέρ. Οι συμβατικές είναι οικονομικότερες, έχουν μεγαλύτερη ευχέρια τοποθέτησης, μεγαλύτερη γωνία θέασης, λειτουργούν εξίσου καλά σε σκοτεινό και σε φωτεινό χώρο. Οι TFT καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα, πιάνουν λιγότερο χώρο, είναι λιγότερο (εως καθόλου) επιβλαβείς για τα μάτια, έχουν καλύτερη ανάλυση εικόνας απο τις συμβατικές, μπορούν να συνδεθούν σε PC. Τα κατά τώρα. Οι συμβατικές είναι μεγάλες σε όγκο, κουράζουν τα μάτια σε μακρόχρονη χρήση, δεν πρόκειται να συνδεθούν ποτέ με συσκευές υψηλής ευκρίνειας και καταναλώνουν περισσότερο ρεύμα. Οι TFT πρέπει να τοποθετηθούν σε συγκεκριμένο σημείο για σωστή θέαση, έχουν περιορισμένη γωνία θέασης, δεν έχουν όλες ενσωματωμένο τηλεοπτικό δέκτη, κάποια μοντέλα δεν έχουν καλή απόδοση σε πολύ φωτεινούς χώρους και υπάρχει και το θέμα των καμμένων pixel.

Άσχετα απο όλα αυτά πάντως, μην διαλέξεις κάποια άγνωστη μάρκα, μόνο και μόνο με κριτήριο τα χρήματα. Να υπολογίζεις πάντοτε και την πιθανότητα ανάγκης του service του κατασκευαστή, κάτι που απλά δεν υφίσταται σε κάποιες άγνωστες εταιρείες.

i poiotita eikonas stis tft einai ontos xamilteri apoti stis simvatikes omos ?

Αν βλέπεις τηλεοπτικά κανάλια, ίσως να σου φανεί χαμηλότερη. Είναι όλα θέμα ανάλυσης εικόνας. Το κλασικό τηλεοπτικό σήμα στην Ελλάδα, έχει ανάλυση κάτι λιγότερο απο 800*600 (μου διαφεύγει η ακριβής σχέση αυτή τη στιγμή). Όπως συμβαίνει με όλες τις TFT οθόνες, έχουν μέγιστη ποιότητα, όταν η εικόνα είναι στην ιδανική τους ανάλυση. Σε μικρότερες αναλύσεις, η εικόνα θαμπώνει.

• Moderators
Δημοσ.

Αμα δεν εχεις προβλημα χώρου, και δεν προκειται να επενδυσεις σε hi definition στο μελλον (σημ: μπορεις να παρακολουθεις hi def. καναλια, με χαμηλότερη αναλυση ομως και χειροτερη ποιοτητα από οτι στο φουλ).

Εγω π.χ. που δεν με ενδιαφερουν τα Hi def, καθως για τα επομενα 3-4 χρονια θα παρακολουθω συμβατικα, εχω ηδη επενδυσει εδω και 1,5 χρονο σε μια TV 32" 16:9, αλλα προσοχη: στα 100Hertz, γιατι αμα ειναι κλασσικα συμβατικες στα 50, ειναι οντως παραπολυ κουραστικο!! Εγω παντως και 4 ωρες να βλεπω σε αυτη τη TV, δεν εχω κανενα συμπτωμα κουρασης :)

Πολυ ζωντανα χρωματα, καταναλωση 162 Watt, γωνιες θεασης τεραστιες, καλα ενσωματωμενα ηχεια, με πληρεις ρυθμισεις, 2Scart και ενα RCA+svideo in, teletext με προηγμενες λειτουργιες...

ΑΛΛΑ δεν εχω κανενα προβλημα χωρου στο σπιτι μου, και δεν με πειραζει καθολου που ειναι 65κιλά η τηλεοραση, καθως πιανουν τα χερια μου, και εχω φτιαξει ενα επιπλο από σιδερο, αλλά φαινεται σαν ξυλινο (με επενδυση).

Κι επειδη δεν με ενδιαφερει το σουπερ ντουπερ ανυπαρκτο hi-def προς το παρον σε εκεινη την TV, ειναι αριστοτατη επιλογη!

Ολα αυτα με 500? πριν 1,5 χρονο, που δεν υπηρχαν καλα καλα hi-def. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...