kostastnt Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζω ένα τρελό και ανεξήγητο φαινόμενο στο σπίτι. Πολλές συσκευές που είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους, όταν τις ακουμπάω με χτυπάει το ρεύμα. Να πω ότι ήδη έχω κάψει δυο motherboard μέσα σε ένα δίμηνο κατά 99% από αυτό που συμβαίνει. Ας τα πάρουμε από την αρχή. Από μία κεντρική πρίζα η οποία δεν έχει πρόβλημα 100% έχω συνδέσει τα εξής πράματα. Έναν σταθεροποιητή τασης μάρκας Transforel 1000W. Από αυτό το μηχάνημα φεύγουν δυο "κεντρικές γραμμές". Στην πρώτη συνδέονται: τηλεόραση, ένας ενισχτυτής από Home CInema 5.1 και ένας αποκωδικοποιητής Dreambox. Όλα αυτά είναι πάνω σε ένα πολύμπριζο. Όταν ακουμπάω τον αποκωδικοποιητή ή τον ενισχυτή με χτυπάει ρεύμα. Στην δεύτερη γραμμή συνδέονται: Αρχικά ένα UPS 1000VA το οποίο έχει δυο εξόδους. Στην μία είναι η οθόνη. Στην άλλη ένα πολύμπριζο 8 θέσεων από το οποίο φέυγει άλλο ένα πολύμπριζο 8 θέσεων. Πάνω στα δυο πολύμπριζα είναι συνδεδεμένα: Το τροφοδοτικό του υπλογιστή, το τροφοδοτικό της ψύκτρας του επεξεργαστή, η βάση φόρτισης του κινητού μου, το τροφοδοτικό της βάσης ασύρματου ποντικιού/πληκτρολόγιου, 2 τροφοδοτικά από εξωτερικούς σκληρούς, το τροφοδοτικό της βάσης ενός ασύρματου τηλεφώνου, 2 τροφοδοτικά από 7απλά USB HUBS,ένας εκτυπωτής, δυο απλά ηχεία και τέλος η βάση φόρτισης από μια φωτογραφική. Όταν ακουμπάω τα εξης πράματα με χτυπάει το ρεύμα. Η ένταση/δύναμη/τάση/δενξέρωτι του ρεύματος δεν είναι σε όλα ίδια. Όταν ακουμπάω το τροφοδοτικό του υπολογιστή ή κάποιο μεταλλικό μέρος του υπολογιστή με χτυπάει ρεύμα το οποίο δεν είναι τόσο έντονο δηλ. μπορώ να κρατήσω το χέρι μου χωρίς να ενοχλούμαι ιδιαίτερα. Όταν όμως ακουμπάω τον ενισχυτή με χτυπάει πολύ δυνατό ρεύμα χωρίς όμως να σε "σκοτώνει". Να πω ότι ο ενισχυτής είναι συνδεδεμένος με τον υπολογιστή με δυο απλά καλώδια ήχου. Αν εξαιρέσει κανείς ότι έχω κάψει δυο Motherboard και ότι δεν μπορώ να ακουμπήσω σχεδόν τίποτα δεν υπάρχει κάποιο άλλο ιδιαίτερο πρόβλημα. :twisted: Βρήκα ένα βολτόμετρο ή κάτι τέτοιο το οποίο όμως δεν ξέρω πως να δουλέψω. Μία φωτογραφία του έχω βάλει παρακάτω. Ας μου κάποιος που ξέρει από αυτά πως μπορώ να ελέγξω με αυτό το μηχάνημα κάθε συσκευή σε άλλη πηγή ρεύματος για να καταλάβω ποιά έχει διαρροή. ΥΓ. Το ρεύμα δεν είναι στατικός ηλεκτρισμός. Είναι συνεχές και όσο και αν ακουμπάω κάποια συσκευή δεν σταματάει... Κάτι ακόμα, με δοκιμαστικό κατσαβίδι δεν μπορώ να βγάλω άκρη γιατί όπου και αν το ακουμπήσω, εκτός από το αν το χώσω κατευθείαν σε πρίζα, δεν ανάβει ούτε λίγο το λαμπάκι του. ΥΓ2. Όταν ακουμπάω κάτι να προσθέσω πως ο "γενικός" του σπιτιού δεν πέφτει παρόλο που υπάρχει κύκλωμα προστασίας. Φωτογραφία του βολτόμετρου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fysikos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 φίλε θα βάλεις το βολτόμετρο στην περιοχή με τα Ω και ειδικότερα στο 200Ω κ θα βάλεις τους ακροδέκτες εκεί που δείχνω στην εικόνα. τη διαδικασία αυτή θα την κάνεις σε όλες τις συσκευές που συνδέεις στο πολυμπριζό.ενοείτε χωρίς να είναι στο ρεύμα!!!!!!!!. σε όποια σου εμφανίσει ένδειξη αυτή η συσκευή είναι η προβληματική. 99% είναι πρόβλημα του σταθεροποιητή.πρώτον περνά δική του διαρροή στις συσκεύες κ δεν την περνά στο κύκλωμα του σπιτιού ωστε να πέφτει ο αυτόματος ηλεκτροπληξίας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
passenger57 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Μάλλον φταίει που έχει τον Αρχιεπίσκοπο για Avatar.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fysikos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 :D :D πολυ καλό φιλε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Powerline Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Η πρίζα που χρησιμοποιείς δεν έχει γείωση. Για το λόγο αυτό περνά ρεύμα, το οποίο δεν σε σκοτώνει και δεν ρίχνει την ασφάλεια. Πρέπει, είτε εσύ είτε κάποιος ηλεκτρολόγος, να ελέγξει τόσο την πρίζα, όσο και τη γείωση της εγκατάστασης. (Συνήθως, στα παλιότερα κτίρια, η γείωση συνδέεται στην αποχέτευση κάτω απο το νεροχύτη της κουζίνας) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
simply_the_best Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Γείωση!!! Ηλεκτρολόγος μηχανικός επειγόντως σπίτι σου! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
seag12 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Ή έχεις πολύ κακή γείωση ή έχεις κακό ουδέτερο. Από το Ρολόϊ της ΔΕΗ και μέσα είναι υπεύθυνος ο ηλεκτρολόγος που έχει κανει την εγκατάσταση. Από το Ρολόι κια έξω να απευθυνθείς στη ΔΕΗ. Εάν η διαρροή είναι μεγάλη το πράγμα γίνεται επικίδυνο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostastnt Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Ok, θα τα ελέγξω και θα σας πω τα αποτελέσματα. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός είμαι αλλά πρωτοετής, οπότε σε 5-6 χρονάκια θα μπορώ να τα ελέγξω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
danaos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Με το ρεύμα δεν παίζουμε. Να φωνάξεις ηλεκτρολόγο ή ακόμα καλύτερα τη Δ.Ε.Η. και να αφήσεις ήσυχα τα βολτόμετρα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Powerline Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Ok, θα τα ελέγξω και θα σας πω τα αποτελέσματα. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός είμαι αλλά πρωτοετής, οπότε σε 5-6 χρονάκια θα μπορώ να τα ελέγξω. Σε πιάνω τρομαχτικά αδιάβαστο! Πρωτοετής ηλεκτρολόγος μηχανικός και δεν ξέρεις πως λειτουργεί το πολύμετρο; Εμάς μας έμαθαν το πολύμετρο απο το πρώτο εργαστήριο (Ραδιοηλεκτρολόγοι) Κώστα, μην τσαντίζεσαι, πλακίτσα κάνω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ANEMOS-V Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 rikse nero sti giosi sou..ayti pou feugei ap to roloi tis DEH kato.. poli nero oxi ena potiraki.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis86 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 γιατι εβαλες το ενα ups στο αλλο και οχι και τα δυο πανω στη πριζα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grigas Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Από μία κεντρική πρίζα η οποία δεν έχει πρόβλημα 100% έχω συνδέσει τα εξής πράματα. Σε αυτό το συμπέρασμα πώς έχεις φτάσει??Κατά τη γνώμη μου κάτι δεν πάει καλά με την γείωσή σου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho13 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Μαλλον η γειωση του σπιτιου σου φταιει φιλε μου!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JOUN Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Η πρίζα που χρησιμοποιείς δεν έχει γείωση. Για το λόγο αυτό περνά ρεύμα, το οποίο δεν σε σκοτώνει και δεν ρίχνει την ασφάλεια. Πρέπει, είτε εσύ είτε κάποιος ηλεκτρολόγος, να ελέγξει τόσο την πρίζα, όσο και τη γείωση της εγκατάστασης. (Συνήθως, στα παλιότερα κτίρια, η γείωση συνδέεται στην αποχέτευση κάτω απο το νεροχύτη της κουζίνας) Oχι και ετσι ρε παιδια.Αν εχουμε τοσο μεγαλη ασχετοσυνη με το αντικειμενο καλυτερα να μην λεμε τιποτα.Δηλ. αν η γειωση συνδεεται κατω απο τον νεροχυτη κατω απο τον μετρητη της ΔΕΗ τι συνδεεται το σιφονι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.