Anastasia_M Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2007 Καλησπέρα..Προσπαθώ να βρω το εξής.Έχω τον πίνακα p1(a,b,c)με κυρίως κλειδί το a και τον πίνακα p2(d,e,f) με κυρίως κλειδι το d και θέλω το f να αναφέρεται στο πεδίο c του p1(δηλαδή κάθε φορά που θα γίνεται εισαγωγή πλειάδας στον p2 και θα πάει να καταχωρηθεί τιμή στο f να γίνεται ο έλεγχος αν η τιμή που πάει να μπει στο f υπάρχει ήδη ως τιμή του c στον p1-πιο απλά θέλω για κάθε τιμή που πάει να μπεί στο f να γίνεται έλεγχος αν υπάρχει η τιμή αυτό στο c ) μου φαίνεται κάτι ανάλογο με το foreign key αλλά δν ειναι το ίδιο γιατί το c δν είναι κλειδί σωστά?γίνεται να έχω reference χωρίς foreign key?πως μπορώ να το γράψω αυτό σε sql κατά τη δημιουργία του πίνακα p2?ευχαριστώ πολύ
zireia Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 Η κολωνα c μπορει να παρει constrain και να ειναι unique.Ενα foreign key μπορει να συνδιαστει με ενα unique key (τουλαχιστον στην oracle).
Anastasia_M Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 το πρόβλημα μου είναι ότι έχουν δοθεί συγκεκριμένοι περιορισμοί που πρέπει να λάβω υπόψην μου και η προυποθεση το c να είναι unique δν περιλαμβάνεται σε αυτούς..απλά παρουσιάζεται σκέτο..έτσι όπως σας το θέτω..
zireia Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 αν η κολωνα c δεν εχει unique τιμες τοτε η μονη λυση ειναι insert/update triggers στον πινακα p2, που θα ψαχνουν αν υπαρχει στον p1 το f.
Cue Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2007 Anastasia_M την σημασία των Primary/Foreign keys την γνωρίζεις? Ίσως η απορία σου να πηγάζει από λανθασμένη σκέψη για το αρχικό πρόβλημα που πας να λύσεις. Ποιο είναι το αρχικό πρόβλημα then?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.