Προς το περιεχόμενο

Μέλι : Κατηγορίες κ είδη


paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πριν αρκετα χρονια ειχα παρακολουθησει ενα σεμιναριο μελισσοκομιας κατα το οποιο ειχα μπει στον κοσμο του μελιου κ ειχα δοκιμασει αρκετα ειδη μελιου - του κλασσικου που πωλειται στην αγορα κ ειχα κατασταλαξει οτι το μελι που μ'αρεσε περισσοτερο ηταν αυτο του ρεικιου κ του δασους .

Βεβαια , εχουν περασει κ αρκετα χρονια απο τοτε κ δε θυμαμαι καλα ποιες ακριβως ειναι οι κατηγοριες .

 

Εδω ειναι μια σελιδα που περιγραφει αρκετα αναλυτικα τα ειδη του μελιου ( αν κ αρκετα συγκεχυμενα απ'οτι νομιζω ) .

 

Ποσοι εχετε δοκιμασει αλλο ειδος μελιου - του κλασσικου κ ποιο ειναι τ'αγαπημενο σας ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ενα ακομα λινκ http://www.melissokomos.gr/ Το να τρωει καποιος μελι ειναι ισως το μεγαλυτερο δωρο που μπορει να κανει στον εαυτο του. Δεν εχω δοκιμασει πολλα ειδη αλλα γενικα προτιμω το ανθομελο και το Θυμαρίσιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οταν το μελι πεφτει γρηγορα απο το κουταλι...ειναι χημικο τσαμπα το πληρωσατε για ελληνικο.κ αν δεν στερεοποιειτε με τον καιρο...πως λεγεται παλι μουφα ειναι...εκτος απο 1-2 μελια στην ελλαδα π δεν τα θυμαμαι το ενα ειναι καπου απο κρητη μερια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οταν το μελι πεφτει γρηγορα απο το κουταλι...ειναι χημικο τσαμπα το πληρωσατε για ελληνικο.κ αν δεν στερεοποιειτε με τον καιρο...πως λεγεται παλι μουφα ειναι...εκτος απο 1-2 μελια στην ελλαδα π δεν τα θυμαμαι το ενα ειναι καπου απο κρητη μερια.

 

Ε, νταξ. Παίζει ρόλο και η θερμοκρασία. Ακόμα και μέλι υπέροχης ποιότητας να έχεις, άμα το βάζο βρίσκεται κοντά σε καλοριφέρ ή το έχεις ζεστάνει πρόσφατα και το έχεις αφήσει σε μία όχι-κρύα θερμοκρασία δωματίου, θα λειτουργεί σαν να έχει μικρότερο ιξώδες και θα ρέει πολύ πιο γρήγορα από ότι κανονικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 χρόνια αργότερα...

Είμαι τυχερός που ο θείος μου έχει μελίσσια καθώς κι ένας γείτονας μου και χρόνια τώρα τρώω αληθινό μέλι. Το ξεσκίζω βέβαια, 3 λίτρα το μήνα για πλάκα, ειδικά το χειμώνα με τα τσάγια.

 

Ό,τι γεύση και να είναι, όταν τρως κάτι τόσο υγιεινό και καθαρό, αυτά είναι λεπτομέρειες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μιας και λατρης του μελιου..και επειδη θα παω προς καρπενησι πλευρα τον δεκεμβρη δοξα τον θεο αν ειμαστε καλα.

και παντα προμηθευομαι πολυ μελι για ολη την χρονια εαν καποιος θελει να του παρω ελατισιο μελι ας μου στειλει Pm..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από πού προμηθεύεσαι αν επιτρέπεται;

απο ενα μαγαζι στον τυμφρηστο..τωρα θα σε γελασω πως λεγεται.δεν νομιζω να εχει αλλο βεβαια..χεχε

καλα και αυτος το παιρνει απο αλλου μην νομιζεις..αλλα απο οτι εχω ψαξει το εχει ποιο φθηνα απο ολα τα μαγαζακια..

εαν ηξερα και κανεναν εκει θα πηγαινα απ ευθεις σε μελλισοκομο αλλα δεν γνωριζω μιας που ειναι το εξωχικο της κοπελας μου εκει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...