Fidelio Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2007 Exψ παρατηρησει κατι που μου συμβαινει συχνα αν κανω σπριντ η αν αλλαξω το ρυθμο του τεμπου προς τα πανω ...Ενας πονος στην δεξια πλευρα κατω απο τα πλευρα ...( δεν ξερω αν καταλαβαινεις ) εμφανιζεται ... Λογικα εκει ειναι η σπληνα .... Αν δεν σταματησω ο πονος γινεται πιο εντονος ... εχει τυχει να συνεχισω αλλα παραμενει εκτος αν κανω ενα διαλειμματακι ... Τι συμβαινει τοτε ;;; ζοριζεται ;;; Οχι ο σπλήνας βρίσκεται αριστερα στην αντίστοιχη θέση ας πούμε, όπου και χαρακτηριστικά περιγράφεις. Απο την στιγμή που σου εμφανίζεται αυτός ο πόνος όταν ανεβάζεις ένταση το λογικότερο είναι να είναι νευρομυικό or something , τέτοια περιέργα πονάκια είναι συνηθησμένα. Ωστόσο ο κανόνας λέει οτι όταν εμφανίζεται οποιουδήποτε είδους πόνος καλό είναι να ελέγχουμε την ένταση και αν δεν σταματάει διακόπτουμε την άσκηση αμέσως, και κρίνουμε αν πρέπει να δούμε κάποιο γιατρο κτλ κτλ Δλδ καιω γλυκογονο τοτε ;;; Να τρωω κανα μπωλ με ρυζακι πριν την ασκηση ( συνηθως παω νηστικος - μου ειναι πιο ευχαριστο- ) χμ, δεν ξέρω πως συγχέεις τον πόνο αυτό με το θέμα του γλυκογόνου, δεν έχουν σχέση, μην σε μπερδεύουν αυτά που είπαμε για το γλυκογόνο και τα ενεργειακά μονοπάτια. Οσο για την διατροφή σου, είναι πολύ πιο χρήσιμο και πολύ πιο αποδοτικό να τρως πριν την ασκηση και μιας και κάνεις πολλά μέτρα το ρύζι είναι one of the best ! Αλλά φρόντισε να έχει περάσει το κλασικό 2-3ωρο για να έχεις χωνέψει ! (ρυζι = υδατάνθρακας ακα γλυκογόνο αρα γεμίζεις τις μυικές αποθηκες σου και είσαι έτοιμος για βουρ) Με κάθε επιφύλαξη τα παραπάνω έτσι ; Γιατί όλα αυτά που σου λέω ναι μεν ισχύουν θεωρητικά ωστόσο δεν θα ήθελα να μπεις στην διαδικασία να αλλάξεις τον βιορυθμό σου μέσα απο μία δύο λεπτομέριες ΜΟΝΟ. Πάρε αυτα που σου λέω σαν κάτι εγκυκλοπαιδικό , ψάξε και μετά πειραματήσου με αλλαγές και στην άσκηση που κάνεις και στην διατροφή σου. Edit: με το κολυμπι και το ποδηλατο .... THUMBS UP !!!!
filip1400 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Fidelio θεωρησα οτι η παραγωγη γλυκογονου μπορει να εχει σαν αποτελεσμα την παραγωγη πονου απο την σπληνα .... Φυσικα και δεν ξερω απλα ρωτησα... Οσο για τον πειραματισμο με βρισκεις συμφωνο .... Θα δοκιμασω καποιες πηγες ενεργειας( υδατανθρακες ) για να δω αν θα εχει αποτελεσμα .... Εκτιμω τον λεπτο τροπο που χειριζεσαι τις συμβουλες σου .... ΑΑΑΑ και οσων αφορα γιατρο ....ειχα συμβουλευτει πριν 2 χρονια ...και ειχε διαπιστωσει εναν τραυματισμο στους πλαγιους κοιλιακους .... Αφησα ενα διαστημα ανακωχης για ενα 3 μηνο και μετα παρατηρησα οτι ο πονος ηταν ηπιοτερος αλλα δεν εχει φυγει τελειως ακομα και τωρα .... Βεβαια εχεις ενα δικιο ...γιατι στο ποδηλατο που δεν συμμετεχουν εντονα οι κοιλιακοι δεν μου συμβαινει κατι τετοιο ακομα μετα απο εντονο σπριντ ... Μαλλον για μυικο τραυματισμο το βλεπω τελικα .... Ανεφερες μια συγκεριμενη διαδικασια για τον ελεγχο καυσης γλυκογονου πριν απο μια προπονηση ....( Να σκεφτείς μόνο οτι το ζήτημα του γλυκογόνου και της αναπλήρωσής του (υδατάνθρακες) απο τους αθλητες αντοχής - ημιαντοχής (μαραθωνοδρομοι, αθλοπαιδείές κτλ ) πριν τον αγώνα είναι πολύ συμαντικό, καθοριστικό θα έλεγα για την επιδοση. ) Αν θες και αν εχεις χρονο μπορεις να εμβαθυνεις ;
Pablo_Hasan Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα, τελικά ανακάλυψα ότι ήταν θέμα αναπνοής. Δοκίμασε να παίρνεις μεγάλες ανάσες και να τις κρατάς όσο μπορείς. Πλέον με ενοχλεί μονο όταν ενώ τρέχω μιλάω με κανέναν.
Fidelio Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Αν θες μπορεις να εμβαθυνεις ; xaxaxaxa ας πρόσεχες ! --->> Θα δοκιμασω καποιες πηγες ενεργειας( υδατανθρακες ) για να δω αν θα εχει αποτελεσμα .... Το αποτέλεσμα αναφορικα με μια αλλαγή της διατροφικής σου συνήθειας σε σχέση με την απόδοση θα το διαπιστώσεις σε βάθος χρόνου και όχι απο την μια στιγμή στην άλλη. Δηλαδή, αν για μια δυο φορες θας φας τους πολύτιμους ομολογουμένως υδατ/κες ΠΡΙΝ την άσκηση, ενδεχωμένως να μην διαπιστώσεις κάποια αλλαγή , επίσης οι υδατάνθρακες δεν έχουν εργογόνα επίδραση (μην περιμένεις δηλαδή να πετάς ) . Απλώς θα μπορείς να εκτελεις το τέμπο σου και μάλιστα κοντά στο κατώφλι για περισσότερο χρονικό διάστημα. Η σχέση απόδοσης και λήψης υδατανθράκων στον αθλητισμό όχι μόνο πριν αλλά και κατά την διάρκεια του αγώνα/προσπάθειας είναι αρκετά στοιχειώδης. Σε έρευνες που έχουν γίνει σε αθληματα αντοχής-ημιαντοχής ,σε ομαδικά αθλήματα και γενικά σε δραστηριότητες μεγάλης χρονικής διάρκειας οποιουδήποτε τύπου , εχει βρεθεί οτι οι αθλητές που είχαν μεγάλο απόθεμα γλυκογόνου αλλά και όταν λάμβαναν υδα/κες κατα την διάρκεια της προσπάθειας ,άντεξαν για μεγαλύτερες αποστάσεις , είχαν μεγαλύτερη ετοιμοτητα, έκαναν λιγότερα τεχνικά λάθη κ.ο.κ. Οπότε... Εκτιμω τον λεπτο τροπο που χειριζεσαι τις συμβουλες σου .... I like this game Βεβαια εχεις ενα δικιο ...γιατι στο ποδηλατο που δεν συμμετεχουν εντονα οι κοιλιακοι δεν μου συμβαινει κατι τετοιο ακομα μετα απο εντονο σπριντ ... Μαλλον για μυικο τραυματισμο το βλεπω τελικα .... Food for thought : Το θέμα με αυτές τις νευρομυικές ενοχλήσεις είναι οτι γίνονται χρόνιες απο σχετικά ανορθοδοξη εκτέλεση τεχνικής. Εν προκειμένω ίσως να ήσουν λίιιγο πιο σφικτός απο οσο έπρεπε μέσα στο νερό, ειδικά την περιοδο που ξεκίνησες. Γενικά αν κάποιος δεν δώσει σημασία απο τα πρώτα κιολας συμπτωματα ενός τραυματισμού ή μιας ενόχλησης απόρροιας κακής τεχνικής , η ενόχληση αυτή μπορεί να αποδειχθεί "καταστροφική" σε οτι αφορά την μηχανική απόδοση του μυοσκελετικού. It will grow και άντε μετά απο κάποια χρόνια να μαζέψεις τα αποκαηδια , ο οργανισμός προσαρμόζεται έτσι όπως εμείς τον μαθαίνουμε and it will stay there... ! Οταν εκτελούμε μια αθλητική κινηση ΔΕΝ πρέπει να πονάμε ένεκα της μηχανικής κίνησης. Κάτι κάνουμε λάθος στην τεχνική. ...that was food for thought ok ? Ανεφερες μια συγκεριμενη διαδικασια για τον ελεγχο καυσης γλυκογονου πριν απο μια προπονηση ....( Να σκεφτείς μόνο οτι το ζήτημα του γλυκογόνου και της αναπλήρωσής του (υδατάνθρακες) απο τους αθλητες αντοχής - ημιαντοχής (μαραθωνοδρομοι, αθλοπαιδείές κτλ ) πριν τον αγώνα είναι πολύ συμαντικό, καθοριστικό θα έλεγα για την επιδοση. Ναι , ας πάρουμε τους μαραθωνοδρόμους ως παράδειγμα σε οτι αφορά την περιβοητη για τον αθλητισμό αναπλήρωση γλυκογόνου. Λαικα: Ανεφερες μια συγκεριμενη διαδικασια για τον ελεγχο καυσης γλυκογονου πριν απο μια προπονηση .... Οχι πριν απο μια προπονηση , αλλά κατα την διάρκεια αυτής ή του αγώνα ή μιας δραστηριότητας. Λοιπον, υπάρχει μια εκλεκτική επιλογή ως προς την πηγή ενέργειας(λίπη - υδατάνθρακες- δείκτης αναλογίας των καιγόμενων θερμιδογόνων ουσιών), απο τον οργανισμό η οποία εκφράζεται απο το λεγόμενο αναπνευστικό πηλίκο(=αποβαλλόμενο διοξειδίο του άνθρακα προς το προσλαμβανόμενο οξυγόνο) Όταν καίγονται αποκλειστικά υδατάνθρακες το πηλίκο αυτό είναι 1,00. όταν καίγονται μόνο λίπη είναι 0,71 και όταν καίει μόνο λευκώματα είναι 0,80. Έτσι το πηλίκο αυτό ανάλογα με το είδος των θρεπτικών ουσιών που καταβολίζονται κυμαίνεται μεταξύ 0,71 και 1,00. Συνοπτικά με βάση το πηλίκο αυτό αλλά και με την βοήθεια εξισώσεων μπορεί να γίνει ο παραπάνω υπολογισμός. Έχει μετρηθεί πως όταν η ένταση της μυϊκής προσπάθειας φτάνει μέχρι το 50% της VO2max (= μέγιστη προσληψη οξυγόνου) , τα λίπη και οι υδατάνθρακες συμβάλουν εξίσου στην παραγωγή ενέργειας. Όσο η ένταση ανεβαίνει προτιμούνται οι υδατάνθρακες και όταν πλέον η ένταση είναι στο κορύφωμα , οι υδατ. αποτελούν την κύρια πηγή. Βέβαια δεν είναι μόνο η ένταση που επηρεάζει το ποσοστό συμμετοχής , αλλά η διάρκεια της άσκησης , η διατροφή (πολύ συμαντικό , συνδεσέτο με τις διτροφικές συνήθειες) καθώς και ο βαθμός προπόνησης. Τι γίνεται τώρα με τον μαραθωνοδρόμο: Αυτός λογικά θα τα είχε φτύσει στα 3/4 της διαδρομής (42 χιλιόμετρα ) αν ο οργανισμός δεν ήταν προσαρμοσμένος στην καύση λίπων κατά την άθληση. Αξίζει να πουμε εδώ οτι γενικότερα οι προπονημένοι αντλούν μεγαλύτερο ποσοστό ενέργειας απο το λίπος απο ότι οι απροπόνητοι,με αποτέλεσμα την οικονομία των υδατανθράκων. Να πούμε λοιπον πρόχειρα και για δική μας χρήση , οτι τρέχοντας ή κολυμπώντας ή ποδηλατώντας με το κατάλληλο τέμπο για την δικής μας ιδιοσυγκρασία , μπορούμε να καίμε ως επι των πλείστων λίπη και σε άνάλογη περίπτωση φυλάμε το γλυκογόνο για τις δυσκολες συνθήκες της προσπάθειας ή για την κατα βουληση άυξηση της έντασης για βελτίωση της αναερόβιας ικανότητας. Στην ουσία ο καλύτερος δρομέας απο άποψη φυσιολογίας είναι αυτός που καιει λιγότερο γλυκογόνο κατα την προσπάθεια (τα εξαντλεί τα αποθέματα ουτως ή άλλως αλλά με διαφορετικό ρυθμό απο τους υπόλοιπους ) ,έχει υψηλό αναερόβιο κατώφλι και χαρακτηρίζεται απο δρομική οικονομία. Αναπλήρωση γλυκογόνου πριν τον αγώνα που είναι πολύ συμαντικό, καθοριστικό θα έλεγα για την επιδοση. Η διαδικασία αναπλήρωσης του γλυκογόνου για τους μαραθωνοδρόμους δεν είναι και τόση απλή υπόθεση, δηλαδή ακολουθούν ένα συγκεκριμένο σύστημα διατροφής πλουσιας σε υδατάνθρακες το οποιο μπορεί να έχει χρονική διάρκεια μια βδομάδα ίσως και περισσότερο ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. Ο σκοπός φυσικά είναι η πληρης αποκατάσταση των αποθεμάτων του γλυκογόνου , που πολλές φορές μπορεί απο αυτήν την διδικασία να κριθεί και το αποτέλεσμα!! Σκέψου τώρα για τους αθλητές αθλοπαιδιών στα διεθνή τουρνουα, πχ ευρωμπασκετ , ποδοσφαιρο κτλ όπου ο κάθες αγώνας είναι ο ένας πισω απο τον άλλον ! Δεν είναι παράλογο να σκεφτούμε οτι η απόδοση μιας ομαδας μπορεί να είναι αρνητική εως και μηραία λόγο κακού διατροφικου προγράμματος. Είναι τόσα πολλά τα μετρα-χιλιομετρα των αθλητών αυτών που μηραία τα αποθεματα γλυκογόνου εξαντλούνται. Τέλος τον οργανισμό μας τον μαθαίνουμε να αποθηκευει γλυκογόνο πιο αποτελεσματικά σε βάθος χρόνου και με τον κατάλληλο τρόπο ζωής , αθλητικός κτλ Δεν είναι ένα ξερο τεπόζιτο για παράδειγμα όπου το γεμίζουμε όποτε θέλουμε , είναι ένα κομμάτι μόνο απο το παζλ που αφορά και τον τρόπο άσκησης - διατροφής- life style . . . χεχεχε we are one hell of a machine
filip1400 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 Διαφωτιστικοτατος .... Προσεχω την διατροφη μου οχι επιτηδευμενα, αλλα γενικα προσεχω, τρωω τα παντα με προγραμμα + φρουτα σαλατες κλπ κλπ και το κυριοτερο τρωω 95 % σπιτι μου φαγητα μαγειρεμενα με δικα μου υλικα οπως λαδι , ψωμι , κρασι , τυρι και τσεκαρισμενα απο εντιμους φιλους τα υπολοιπα. Ελεγχω το βαρος μου δλδ το κραταω σταθερο εδω και 10 χρονια και πιθανοτατα να εχω πετυχει εστω και αθελα μια ισσοροπημενη διατροφη που με βοηθαει να ανταποκρινομαι στην σωματικη ασκηση και καθημερινη κοπωση ανετα... Με τις λεπτομεριες που εδωσες τυχαια πριν αλλα αποδεδειγμενα τωρα , σε μεγαλο βαθμο πιστευω οτι τρωω σωστα .. Ο ελεγχος του βαρους ειναι περισσοτερο θεμα διατροφης η ασκησης ;;; Η συντροφος μου εχει καποια κιλακια επιπλεον και κατα καιρους καταφευγει σε διαιτες που το μονο που καταφερνουν ειναι να δωσουν ενα αποτελεσμα απωλιας 3 , 4 κιλων και μετα ....ερχετε η εξαντληση. Διαιτες παντα απο διατολογο . Απο σωματικη ασκηση δεν κανει απολυτως τπτ περα απο την καθιστικη της δουλεια ... Γνωμη μου και προσπαθεια μου ειναι να ασκειται με οποιονδηποτε τροπο σε συνδυασμο με μια λιγοτερο αυστηρη διαιτα η εστω με περιορισμο της ποσοτητας. Αυτο κανουμε τωρα . Μια καθημερινη ασκηση εστω μισης ωρας , αλλα καθε μερα , και λιγο προσοχη στην ποσοτητα νομιζω οτι θα δωσει τα καλυτερα αποτελεσματα ... Με διαιτα μονο δεν απεδωσε στο παρελθον στο ποσοστο που ηθελε να χασει δλδ 10 κιλα , στα μεσα τα παραταγε... Εχεις καμια ιδεα προταση ;;;; Που να επιμεινω περισσοτερο ;; στην διατροφη η στην ασκηση ;; ( hard way για καποιον που δεν ειναι μαθημενος ) Και ενα αλλο θεμα .... Καπνιζω απο τα 22 μεχρι τωρα (39) μεσο ορο 1 πακετο ανα ημερα ... Σιγουρα ειναι ενα φρενο το τσιγαρο στην αντοχη ... Απο την αλλη η συχνη ασκηση μου εχει δωσει υψηλα επιπεδα αντοχης σε σημειο που να πιστευω οτι δεν τρεχει και τπτ αν καπνιζω. Ξερω οτι κατι τετοιο φυσικα δεν ισχυει. Με τι ρολο επιδρα το καπνισμα στην ασκηση ; Ποσο επιβαρυνει - αν επιβαρυνει - τον οργανισμο στην προσπαθεια που κανω για να τελειωσω το προγραμμα μου ; Ζοριζει επιλεον την καρδια η οτιδηποτε αλλο ; Αντε μας και το κοψω ... γιατι δεν με ενοχλει το ατιμο .... ουτε βηχα ουτε πονολαιμο ουτε τπτ ... Ειναι γνωστο οτι πολλοι αθλητες ( ποδοσφαιρο - μπασκετ κλπ ) ειναι καπνιστες ...
Houston Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 Ο ελεγχος του βαρους ειναι περισσοτερο θεμα διατροφης η ασκησης ;;; Θέμα διατροφής περισσότερο Η συντροφος μου εχει καποια κιλακια επιπλεον και κατα καιρους καταφευγει σε διαιτες που το μονο που καταφερνουν ειναι να δωσουν ενα αποτελεσμα απωλιας 3 , 4 κιλων και μετα ....ερχετε η εξαντληση. Διαιτες παντα απο διατολογο . Να κάνει αερόβια αλλά και γυμναστική με βάρη για αύξηση μυικού όγκου (ή τουλχστν να διατηρήσει αυτόν που έχει) . Με την δίαιτα καταστρέφεται ο μυικός ιστός με αποτέλεσμα να ελαττώνεται ο μεταβολισμός. Μόνο οι μυς καιν ενέργεια ακόμη και όταν κάθεσαι.
Fidelio Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 Ο ελεγχος του βαρους ειναι περισσοτερο θεμα διατροφης η ασκησης ;;; Και τα δύο ΜΑΖΙ. Ευτυχώς ή δυστυχώς ο κανόνας μένει πάντα ο ίδιος. Αλλά για λόγους ας πουμε αισθητικής , δεν αρέσει σε όλους να γυμνάζονται πως να το κάνουμε, θα έλεγα ο έλεγχος σωματικού βάρους είναι θέμα θερμιδικού ισοζυγίου και κινητικής δραστηριότητας και όχι απλά κατανάλωσης ενέργειας που μπορεί να σημαίνει ακόμα και την ποσότητα που καταναλώνει κάποιος καθήμενος στην καρέκλα του. Κάθε "περέκλιση" απο το ένα στο άλλο ή η συγκέντρωση μόνο στην διατροφή ή μονο στην άσκηση , επιφέρει κορεσμό .Αλλες φορές σε σύντομο χρονικό διάστημα και άλλες φορές σε βάθος χρόνου. Απο σωματικη ασκηση δεν κανει απολυτως τπτ περα απο την καθιστικη της δουλεια ... Γνωμη μου και προσπαθεια μου ειναι να ασκειται με οποιονδηποτε τροπο σε συνδυασμο με μια λιγοτερο αυστηρη διαιτα η εστω με περιορισμο της ποσοτητας. Αυτο κανουμε τωρα . Μια καθημερινη ασκηση εστω μισης ωρας , αλλα καθε μερα , και λιγο προσοχη στην ποσοτητα νομιζω οτι θα δωσει τα καλυτερα αποτελεσματα ... Με διαιτα μονο δεν απεδωσε στο παρελθον στο ποσοστο που ηθελε να χασει δλδ 10 κιλα , στα μεσα τα παραταγε... Εχεις καμια ιδεα προταση ;;;;Που να επιμεινω περισσοτερο ;; στην διατροφη η στην ασκηση ;; ( hard way για καποιον που δεν ειναι μαθημενος ) Αυτό που έχω παρατηρήσει πολλές φορές είναι οτι κάποιος θέλει να ξεκινήσει την άσκηση για να μειώσει τα κιλά του και να φτιάξει το σώμα του. Αυτό ειναι εξαιρετικά δύσκολο αν δεν έχεις μάθει απο μικρός στον ανάλογο τρόπο ζωής. Το σωστότερο κίνητρο δεν είναι "να χάσω κιλά" , το σωστότερο κίνητρο είναι να αγαπήσω μια δραστηριότητα ένα σπορ , μέσα απο το οποιο θα μπορώ να ξεφευγω απο την ρουτίνα της καθημερινότητάς μου και να το κάνω τρόπο ζωής. Μπορεί να μην είναι ένα σπορ , μπορεί να είναι πολλά μαζί , όπως εσυ για παράδειγμα έχεις το ποδήλατο και το κολύμπι. Να αγάπήσει το φυσικό τρόπο δραστηριοποιησης στης καθημερινότητά της , έστω και αν ζείτε μέσα στην Αθήνα και ας μην πηγαίνει στις πισίνες ή τα γυμναστήρια αν δεν της αρέσει. Δεν ξέρω τι μπορεί να είναι αυτό που θα μπορούσε να το κάνει τρόπο ζωής, αλλά σίγουρα θα πρέπει να παραιτηθεί της καθιστικής της ζωής. Θέλει τακτ για να την καταφέρεις και να μην της προκαλέσεις αρνητική ψυχολογία και επισης να συνηδειτοποιησει οτι θέλει κανα χρόνο + για να δει τις διαφορές ολιστικά και στο σώμα της και την διαθεσή της. Δεν γίνεται απο την μια στιγμη στην άλλη .. Καπνιζω απο τα 22 μεχρι τωρα (39) μεσο ορο 1 πακετο ανα ημερα ... Σιγουρα ειναι ενα φρενο το τσιγαρο στην αντοχη ... Απο την αλλη η συχνη ασκηση μου εχει δωσει υψηλα επιπεδα αντοχης σε σημειο που να πιστευω οτι δεν τρεχει και τπτ αν καπνιζω. Ξερω οτι κατι τετοιο φυσικα δεν ισχυει. Με τι ρολο επιδρα το καπνισμα στην ασκηση ; Ποσο επιβαρυνει - αν επιβαρυνει - τον οργανισμο στην προσπαθεια που κανω για να τελειωσω το προγραμμα μου ; Ζοριζει επιλεον την καρδια η οτιδηποτε αλλο ; Στην άσκηση-το κάπνισμα- επιδρά όπως είναι φυσικό και όλοι καταλαβαίνουμε ως προς την μείωση της αποδοσής σου πάνω στην προσπάθεια, ένεκα της συγγένειας της αιμοσφαιρίνης με το μονοξείδιο , δεσμεύεται λιγότερο οξυγόνο στο αίμα σου καμιά 300αρια φορές(-). Θεωρητικά μέσα σε ένα 24ωρο αποχής απο το κάπνισμα το αίμα έχει καθαρήσει απο το δηλητήριο αυτό. Ενα δεύτερο είναι ο βρογχοσπασμός και η αντίσταση των αεροφόρων οδών με επιπτωση στην λειτουργία των αναπνευστικών μυών. Περίπου 30% έξτρα επιβάρυνση για αυτόν τον λόγο, της αερόβιας ικανότητας. Διόλου αμελητέα αν το καλοσκεφτείς ειδικά για της αερόβιες δραστηριότητες. Στανταρ η απόδοση υπο την επίδραση του καπνίσματος κατα την προσπάθεια μειώνεται αισθητά αν όχι για να πάει περίπατο. Ολα πάνε αλυσίδα mate και η καρδιά σου ζορίζεται και δουλεύει παραπάνω απο την στιγμή που δεν τροφοδοτείται η περιφέρεια με επαρκές οξυγόνο , λόγω της δέσμευσης του μονοξέιδιου που σου είπα. Χρόνια το κάπνισμα επιβαρύνει το οργανισμό και τον βάζει να λειτουργεί παραπάνω απο την αντιστοιχεία της βιολογικής της ηλικίας. Ειναι γνωστο οτι πολλοι αθλητες ( ποδοσφαιρο - μπασκετ κλπ ) ειναι καπνιστες ... Κανείς δεν είναι τέλειος . . . Αλλά δεν θα έπερνα ποτέ σαν προτυπο αθλητή κάποιον ποδοσφαιριστή ή μπασκετμπολίστα, αλλά γούστα είναι αυτα ...
filip1400 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 Με την δίαιτα καταστρέφεται ο μυικός ιστός με αποτέλεσμα να ελαττώνεται ο μεταβολισμός. Μόνο οι μυς καιν ενέργεια ακόμη και όταν κάθεσαι. Αυτο μου ακουγεται ενδιαφερον... Πως γινεται αυτη η διαδικασια ;;; Δλδ ο μυικος ιστος επηρεαζει τον μεταβολισμο προς τα πανω η κατω ;;; Fidelio εχεις απολυτο δικιο ... Το δυσκολο μαλλον ειναι να στραφει ενας ανθρωπος στην ασκηση καθαρα σαν τροπο ζωης ...και τα αλλα ερχονται μονα τους ... Σιγουρα αυτο θελει ενα τακτ - οπως ειπες - στον χειρισμο του ... Αν καταφερεις αυτο τοτε σε βαθος χρονου θα ερθουν και τα αποτελεσματα τα οποια τελικα δεν ειναι ειναι ο σκοπος αλλα ειναι αναποφεκτα ευχαριστα ... Thatς the key για μενα ... Αλλα βλεπεις .... οι αναγκες που προκυπτουν απο την δουλεια μας , ο τροπος ζωης , η παιδεια που ελαβες απο μικρος στο συγκεκριμενο θεμα , και ενα σωρο αλλα , μας απομακρυνουν απο την φροντιδα του εαυτου μας και ψαχνουμε λυσεις πολυπλοκες και επικυνδυνες ... Στην χειροτερη περιπτωση ψαχνουμε την βελτιωση της εμφανισης μας στο τι νεο υπαρχει στην μοδα , τι ειναι τρεντυ lol (μ αρεσει αυτη η λεξη ) κλπ κλπ ... Το πλατιασα σορρυ .... Ευχαριστω και παλι για τις συμβουλες .... Θα επανελθω !!!
Fidelio Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 filip ΑΚΡΙΒΩΣ ! δεν θα άλλαζα κατι απο το παραπάνω ποστ.
chill Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 Εγώ πρόσφατα πήρα έναν διάδρομο kettler. Μου στοίχισε ακριβά ο κούκος αλλά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και του δίνω και καταλαβαίνει καθημερινά .
Houston Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2007 @filip1400 Σημασία δεν έχει να χάσεις απλά βάρος, αλλά να κάψεις λίπος. Όταν χάνεις βάρος εκτός από λίπος καις δυστυχώς και πολύτιμο μυικό ιστό. Με γυμναστική και βάρη μπορείς να περιορίσεις όσο είναι δυνατόν την απώλεια μυικού ιστού. Οι μυς είναι ένα ''εργοστάσιο'' κατανάλωσης ενέργειας είτε κινούνται είτε κάθονται σε αντίθεση με το λίπος που απλώς είναι οι ''αποθήκες'' ενέργειας. Συνεπώς ένας οργανισμός με μικρά ποσοστά μυών έχει ελαττωμένο μεταβολισμό. Δε θέλω να στο παίξω ειδικός, λέω ότι ακούγεται και είναι ευρέως διαδεδομένο.
Zderg Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2007 Εχει δοκιμασει κανεις την καρνιτινη; Βοηθαει στην καυση λιπους (σε συνδυασμο με αεροβια γυμναστικη εννοειται); Σε προγραμμα γυμναστικης με βαρη εχει παρομοια αποτελεσματα; Και ποσο ασφαλης ειναι (για ποσο διαστημα πρεπει να την χρησιμοποιουμε);
Houston Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2007 δε θέλω να ακούω μλκς η καρνιτίνη όπως και όλα τα διουρητικά απόβάλουν ασβέστιο από τον οργανισμό.... κοινώς, χάνεις οστική μάζα/πυκνότητα
Fidelio Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2007 Όταν χάνεις βάρος εκτός από λίπος καις δυστυχώς και πολύτιμο μυικό ιστό. Αυτο για να γίνει όπως το περιγράφεις θα πρέπει να κάθεσαι ακίνητος όλη μέρα και να μην τρως. Θέλω να πω οτι ο μυικος ιστός και η συντηρήσή του στην βάση του ολικού μεταβολισμόυ δεν είναι θέμα - κάντε βάρη για συντηρηση μυικου ιστου. Οι μυς είναι ένα ''εργοστάσιο'' κατανάλωσης ενέργειας είτε κινούνται είτε κάθονται σε αντίθεση με το λίπος που απλώς είναι οι ''αποθήκες'' ενέργειας. Συνεπώς ένας οργανισμός με μικρά ποσοστά μυών έχει ελαττωμένο μεταβολισμό. Αυτο δεν ισχυει , μικρο ποσοστό μυων = ελαττωμένος μεταβολισμος, είναι μεγάλη πατάτα ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ , τι εννοώ: ο ολικος μεταβολισμός πάντα λαμβάνεται υπόψην σε σχετικές ποσότητες, ανάλογα δηλαδή την σωματική ιδιοσυγκρασία του αθλούμενου σε σχέση με το άθλημα το οποίο ασχολείται και ανεξαρτήτου του σωματικού του βάρους σαν συγκρινόμενα μεγεθη μεταξυ διαφορετικών ανθρώπων.Ο μεταβολισμός δεν πρέπει να αποτελει κριτήριο για το αν κάνουμε κάτι σωστά ή οχι , αυτά που καιει ο οργανισμός είναι αυτά που καιει , τέλος , δεν μας λέει κάτι άλλο , δεν μας λέει οτι χάνουμε ή παιρνουμε κιλά και δεν μας λέει οτι είναι υγιές αυτο που κάνουμε ή οχι και προς θεου , δεν μας λέει αν πρέπει ή όχι να κάνουμε άλλα ....βάρη !
Zderg Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2007 δε θέλω να ακούω μλκςη καρνιτίνη όπως και όλα τα διουρητικά απόβάλουν ασβέστιο από τον οργανισμό.... κοινώς, χάνεις οστική μάζα/πυκνότητα Απο οσα ξερω η καρνιτινη δεν ειναι διουρητικο. Απλα βοηθαει στο να καιγεται περισσοτερο λιπος και οχι αλλες πηγες ενεργειας (θεωρητικα τουλαχιστον ). Ξερει κανεις αν εχει εμφανη πρακτικα αποτελεσμα στην καυση λιπους και αν εχει οποιεσδηποτε παρενεργειες;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.