Houston Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2007 Έχει μετρηθεί πως όταν η ένταση της μυϊκής προσπάθειας φτάνει μέχρι το 50% της VO2max (= μέγιστη προσληψη οξυγόνου) , τα λίπη και οι υδατάνθρακες συμβάλουν εξίσου στην παραγωγή ενέργειας. Όσο η ένταση ανεβαίνει προτιμούνται οι υδατάνθρακες και όταν πλέον η ένταση είναι στο κορύφωμα , οι υδατ. αποτελούν την κύρια πηγή. Βέβαια δεν είναι μόνο η ένταση που επηρεάζει το ποσοστό συμμετοχής , αλλά η διάρκεια της άσκησης , η διατροφή (πολύ συμαντικό , συνδεσέτο με τις διτροφικές συνήθειες) καθώς και ο βαθμός προπόνησης. Να πούμε λοιπον πρόχειρα και για δική μας χρήση , οτι τρέχοντας ή κολυμπώντας ή ποδηλατώντας με το κατάλληλο τέμπο για την δικής μας ιδιοσυγκρασία , μπορούμε να καίμε ως επι των πλείστων λίπη και σε άνάλογη περίπτωση φυλάμε το γλυκογόνο για τις δυσκολες συνθήκες της προσπάθειας ή για την κατα βουληση άυξηση της έντασης για βελτίωση της αναερόβιας ικανότητας. Καλημέρα Fidelio Λίγο πολύ σου έχω ξανακάνει αυτήν την ερώτηση – ελπίζω να μη γίνομαι κουραστικός- αλλά ίσως η διατύπωσή δεν ήταν σωστή και δεν πείρα σαφή απάντηση. Όταν λοιπόν κάνουμε βάρη (σφυγμοί χαμηλοί – δύναμη τόση ώστε να τελειώνεις στις 20 – 30 επαναλήψεις), σε τι επίπεδα έντασης -έτσι όπως το περιγράφεις- βρισκόμαστε? Δηλ. τι ακριβώς καίμε? Το ρωτώ αυτό γιατί…. Όταν κάνω ελαφρύ τρέξιμο ας πούμε, την άλλη μέρα παρατηρώ ότι τα πόδια μου είναι πιο αδύνατα - λεπτά…μη γελάσεις το καταλαβαίνω από το παντελόνι. Αναρωτιέμαι αν αυτό προέρχεται από καύση λίπους ή υδατανθράκων – μυών. Συγκλίνω περισσότερο στη 2η εκδοχή. Ως επέκτασή θα ήθελα να μάθω αν αυτό και κατά πόσο συμβαίνει στο σώμα μας όταν εξασκούμαστε με βάρη (βαράκια 2x 7.5 κιλών), και στα χέρια με 12 – 15 κιλά στους δικέφαλους. 2 λογάκια
Costinio Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2007 με κάμψεις δικεφάλων με βαράκια στο σώμα σου δε συμβαίνει απολύτως τίποτα, πίστεψε με.
Fidelio Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2007 Όταν λοιπόν κάνουμε βάρη (σφυγμοί χαμηλοί – δύναμη τόση ώστε να τελειώνεις στις 20 – 30 επαναλήψεις), σε τι επίπεδα έντασης -έτσι όπως το περιγράφεις- βρισκόμαστε? Η μορφή αυτή προπονησης και με εξωτερικές επιβαρύνσεις λεγεται κυκλική. Μιλάμε δηλαδή για 4-6 ασκήσεις συνεχόμενα με 20 -30 επαναλήψεις όπως λές και με 3-5 επαναλυτπικούς κύκλους. Μια μόνο άσκηση με 20-30 επαναλήψεις , ειδικά αν είναι απομονωντική , όπως πχ οι κάμψεις δικεφάλων δεν είναι απολύτως τίποτα, δεν εντάσεται δηλαδή σε κανένα σύστημα προπονησης και το ερέθισμα αυτο είναι τοπικό καθαρά, δεν έχει δηλαδή μεταφορά πουθενά και για τίποτα στο σώμα σου πέρα απο τις . . . κάμψεις δικεφάλων , για την cardio area ουτε λόγος να γίνεται. Οπως και να 'χει λέγοντας ένταση στα προηγούμενα ποστ , εννοούσα αυτήν που αφορά την μέγιστη προσληψη οξυγόνου , εκφραζομενη για πρακτικούς λόγους μέσω της καρδιακής συχνότητας. Αρα λέγοντας μέτρια ένταση εννοώ αυτήν κατα την οποία η καρδιακή συχνοτητα άσκησης είναι περίπου στο 60%-70% της μέγιστης καρδιακής συχνότητας. Η εντάση όμως στην προπονηση δύναμης έχει άλλη έννοια, αφορά το ποσοστό επιβάρυνσης για την ακρίβεια της μέγιστης επανάληψης. Τα 5 κιλά βαράκια δηλαδή που έχεις δεν ενεργοποιούν πολλές κινητικές μονάδες των δικεφάλων σου, κοινώς είναι η ένταση ασύμαντη. Τελικό συμπέρασμα , η κάμψεις δικεφάλων με 20-30 επαναλήψεις και με 5κιλους αλτήρες δεν χαρακτηρίζονται απο ένταση , τόσο για την δύναμη όσο και για την αντοχή. Αυτό απαντά και στην παρακάτω ερώτηση : θα ήθελα να μάθω τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν εξασκούμαστε με βάρη (βαράκια 2x 7.5 κιλών), και στα χέρια με 12 – 15 κιλά στους δικέφαλους. Επιπλέον Δηλ. τι ακριβώς καίμε? Για την ένεργεια αυτή χονδρικά καις γλυκογόνο, σε σύμαντες ποσότητες , τόσο ασύμαντες που και το αναφέρω είναι γελοίο. Το ρωτώ αυτό γιατί…. Όταν κάνω ελαφρύ τρέξιμο ας πούμε, την άλλη μέρα παρατηρώ ότι τα πόδια μου είναι πιο αδύνατα - λεπτά…μη γελάσεις το καταλαβαίνω από το παντελόνι. Αναρωτιέμαι αν αυτό προέρχεται από καύση λίπους ή υδατανθράκων – μυών. Συγκλίνω περισσότερο στη 2η εκδοχή. Αυτο δεν το έχω ξανακούσει ,δεν ξέρω , μου φαίνεται υπερβολικό . ...μυών αποκλέιεται
MaryKay Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Γεια σας! Ψάχνω να αγοράσω ένα ελλειπτικό ποδήλατο αυτό τον καιρό και κοιτάζοντας στο google τα σχετικά έπεσα πάνω σε αυτό το topic και θέλω να ρωτήσω αν κάποιος από εσάς ξέρει τι πρέπει να προσέξω όταν το αγοράσω γιατί δυστυχώς δεν ξέρα από αυτά...θέλω να πάρω κατι γύρω στα 500 ευρό και ελπίζω να αντέξει αρκετο καιρό!Επίσης θέλω να πάρω ένα από αυτά που δεν είναι πολύ μεγάλα λόγω ελλειψης χώρου και δεν ξέρω κατά πόσο είναι ιδανικά για την άσκηση σε σχέση με τα μεγάλα. Τέλος σε ένα μαγαζί που πήγα και ρώτησα μου είπαν πως τα kettler είναι τα καλύτερα αλλά δεν εμπιστεύομαι πάντα τους πωλητές...οπότε αν γνωρίζετε μια καλή αξιόπιστη μάρκα θα ηθελα να μου την προτείνετε!ευχαριστώ!
rhomio Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 · Κρυμμένο από Snoob, 31 Ιουλίου 2012 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από Snoob, 31 Ιουλίου 2012 - Δεν έχει δοθεί λόγος Θλεω να προσθεσω λιγη καθαρη πρωτεινη στα γευματα μου. Εχετε καποια να μου προτεινετε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.