panther_512 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Διαφωνώ καθέτως ότι η καλύτερη γυμναστική γίνεται έξω από το σπίτι. Και λογικά μάλλον θα αναφέρεστε στο τρέξιμο ή το ποδήλατο. Αν ζούσαμε σε κάνα χωριό ή κάνα προάστιο, τότε να συμφωνήσω για τον απλούστατο λόγο ότι με το τρέξιμο έξω θα απολάμβανες και το τοπίο γύρω σου. Τώρα, το να τρέχω μέσα στη πόλη ή να ψάχνομαι να βρώ γήπεδο κάπου κοντά, πιό πολύ χάσιμο χρόνου είναι παρά κάτι άλλο. Επίσης το καυσαέριο που θα γεμίζει τα πνευμόνια μου δεν το θεωρώ αμελητέα ποσότητα. Επίσης, στην περίπτωση των ευτραφών ατόμων που θέλουν να αδυνατίσουν, το δούλεμα πέφτει σύννεφο στο δρόμο αν τους δεί κανένας να τρέχουν. Και τέλος το σπίτι ή το γυμναστήριο προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια. Τόσο το τρέξιμο όσο και το ποδήλατο είναι άριστες ασκήσεις και πάρα πολυ σημαντικές για τη καρδιά. Ειδικά για αυτούς που θέλουν να αποκτήσουν όγκο, το τρέξιμο/ποδήλατο είναι απαραίτητα για να μάθει η καρδιά να λειτουργεί σωστά κάτω από στρές. Προσωπική άποψη, όπως είπα και πρίν, ότι αντί να ξεπαραδιαστείς για ένα διάδρομο, μπορείς με τα μισά λεφτά ή ακόμα λιγότερα να αγοράσεις ένα ποδήλατο με κινούμενα χερούλια, ούτως ώστε να γυμνάζεις ταυτόχρονα καρδιά, πόδια, αλλά και το πάνω μέρος του σώματός σου (δικέφαλους, τρικέφαλους, πλάγιους κοιλιακούς κλ). Είναι πολύ πλήρης άσκηση και πολύ περισσότερο value-for-money απ'ότι ο διάδρομος. Επίσης είναι πολύ πιό ευγενικό στις αρθρώσεις και τον αυχένα σου.
Helm21 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Ποδήλατο, ή τρέξιμο ή σκοινί για cardiovascular και απλή σουηδική μέσα στο σπίτι (με το βάρος του σώματος, άντε κανένα μονόζυγο) είναι αρκετά για να είναι υγιής κάποιος και σε καλή φόρμα. Αν θέλει μπράτσα και υπερανθρωπίλες μετά κοιτάει τα γυμναστήρια ή άλλo σπιτικό εξοπλισμό, αλλά να ρωτήσει πρώτα τον εαυτό του 'γιατί' τα θέλει.
Fidelio Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Διαφωνώ καθέτως ότι η καλύτερη γυμναστική γίνεται έξω από το σπίτι. Αυτό ειναι τοσο γενικό και αφηρημένο όσο να μην ξέρουμε τι στόχους έχουμε και πάντα πάνω στην βάση των ιδανικότερων βιολογικών προσαρμογών έτσι όπως ορίζεται απο διεθνείς οργανισμούς για την προωθηση της υγείας σε συνδιασμό με την προσωπική μας ιδιοσυγκρασία. Την χρυσή τομή δηλαδή . Το ξερω οτι σε φώτισα , αλλά έτσι έιναι , ρώταμε καλύτερα ποια είναι η συμαντικότερη βιολογική προσαρμογή και πως δίνουμε το ερεθισμα με τον σωστότερο τρόπο. Αν ζούσαμε σε κάνα χωριό ή κάνα προάστιο, τότε να συμφωνήσω για τον απλούστατο λόγο ότι με το τρέξιμο έξω θα απολάμβανες και το τοπίο γύρω σου.Τώρα, το να τρέχω μέσα στη πόλη ή να ψάχνομαι να βρώ γήπεδο κάπου κοντά, πιό πολύ χάσιμο χρόνου είναι παρά κάτι άλλο. Επίσης το καυσαέριο που θα γεμίζει τα πνευμόνια μου δεν το θεωρώ αμελητέα ποσότητα. Απο όλα όσα είπες θεωρώ αυτό αξιοσημείωτο. Είναι ο κλασικός ανασταλτικός παράγοντας για σωστή άσκηση σε μια μεγαλουπολη με προβλήματα νέφους και με προβλήματα . . . κινήτρων . Παρόλο που φαίνεται λογικό το ζήτημα τους νέφους και του όγκου άερα που εισπνέει ένας αθλούμενος , στην πραγματικότητα αυτό ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Σε μια χώρα σαν την ολλανδία για παράδειγμα και για την προωθηση της φυσίκής άσκησης και μετακινήσης (πχ με ποδήλατο) έχουν κάνει ερευνες και έχουν βρει το εξής : ενας οδηγος αυτοκινητού σε ένα μποτιλιαρισμα εισπνεέι περισσότερους ρίπους από οτι ένας ποδηλάτης. Δεν είναι παρα δικαιολογίες , εξάλλου για ένα γήπεδο πχ στo λιμανάκι του φλοισβου , ή το άλσος συγγρου , η το κτήμα κανελόπουλου , ή ο υμητος, ή τα τόσα γήπεδα και άλσοι , απέχει παρασάγκας απο το επιχειρημα των ρίπων ουτως ή άλλως! Μπορείς άφοβα να τρέξεις και μέσα στην σταδίου αν θες μια σουρεαλιστική βιωματική εμπειρία αλα ΡΟΚΥ ΜΠΑΛΜΠΟΑ ! Take my word for it σοβαρά , δεν επηρεάζουν οι ρίποι περισσότερο επειδή καταναλώνεις περισσότερο οξυγόνο.... δεν ισχύει κάτι τέτοιο. period Επίσης, στην περίπτωση των ευτραφών ατόμων που θέλουν να αδυνατίσουν, το δούλεμα πέφτει σύννεφο στο δρόμο αν τους δεί κανένας να τρέχουν. Εντάξει δεν θα απαγορέψουμε στα ατομα αυτά να βγουν απο το σπίτι τους επειδη μπορεί να τύχουν προσοχής κακοβουλων ουνων. Είναι θέμα νοοτροπίας όπως θα συμφωνείς αξάλλου. Και τέλος το σπίτι ή το γυμναστήριο προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια. Αυτό μου θυμίζει το λεγόμενο risk assessment στον αθλητισμό. Συγνώμη που θα το πω έτσι (έχω άλλους λόγους ενδότερα , δεν εχει να κάνει με σενα) αλλά πίπες ! καρα μύθος του κερατά ΚΑΙ αυτός, εν πάσει περιπτώση αυτο δεν συμβαδίζει ρε παιδί μου με την ουσία της φυσικής άσκησης και κίνησης. Θα σου φανεί υπερβολικό αυτό που θα σου πω αλλά το γυμναστήριο πέρα απο επικουρικο μέσο είναι ένα αρρωστο περιβάλλον ! Προσωπική άποψη, όπως είπα και πρίν, ότι αντί να ξεπαραδιαστείς για ένα διάδρομο, μπορείς με τα μισά λεφτά ή ακόμα λιγότερα να αγοράσεις ένα ποδήλατο με κινούμενα χερούλια, ούτως ώστε να γυμνάζεις ταυτόχρονα καρδιά, πόδια, αλλά και το πάνω μέρος του σώματός σου (δικέφαλους, τρικέφαλους, πλάγιους κοιλιακούς κλ). Είναι πολύ πλήρης άσκηση και πολύ περισσότερο value-for-money απ'ότι ο διάδρομος. Επίσης είναι πολύ πιό ευγενικό στις αρθρώσεις και τον αυχένα σου. Σορρυ ρε Panther αλλά κάτι τέτοια διαβάζω και ογκσοσφνκφβσ! ΑΑΑΡΓΚ ! Να το θεσω κάπως αλλιώς , αν υπάρχει έστω και ένα άτομο που να ακολουθησε κάποιο ελέυθερο προγραμμα με το παραπάνω εργαλείο και το άντεξε πάνω απο έναν - δύο μήνες , εμενα χερετα μου τον πλάτανο ! It IS SO SIC ! Πετα το , πηγαινε έξω τρέξε φίλε μου , κολύμπα , κανε τουριστική αναρίχηση , πεζοπορία , κάνε μια πολεμίκή τέχνη, κάτι τέλος πάντων , αλλά προς θεόυ πέτα αυτην την μαλακία στα σκουπίδια ! Με αγάπη και με διάθεση καφενείου!
flo1 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 +1 Fidelio H καλυτερη γυμναστικη γενικα ειναι η κολυμβηση πιστευω.
Fidelio Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 για πολλούς λόγους είναι το αγαπημένο μου περιβάλλον το νερό , όχι τόσο η πισίνα ( που την βρίσκω ουτως ή άλλως ) οσο η θάλασσα και οι επιλογές που σου δίδονται για να ξευφεύγεις !
panther_512 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δεν διακρίνω από αυτά που πόσταρες Fidelio πού υπερτερεί η γυμναστική εκτός σπιτιού από τη γυμναστική εντός σπιτιού. Εκτός και αν μου απέδειξες ότι έξω στο δρόμο αναπνέεις λιγότερους ρύπους απ'ότι μέσα στο σπίτι ή ότι μέσα στο σπίτι έχεις περισσότερες πιθανότητες να τραυματιστείς απ'ότι έξω. Όσο για το ποδήλατο, με τα κινούμενα χερούλια, το χρησιμοπιώ καθημερινά εδώ και 3 χρόνια. Κάθε μέρα κάνω 20 χιλιόμετρα. Η απορία σου για το πώς θα αντέξει κάποιος με αυτό το όργανο, πηγάζει από την άγνοιά σου για το όργανο αυτό. Ένα απλό ποδήλατο γυμναστικής είναι, με τα χερούλια όμως ενωμένα με τα πέδιλα. Το αποτέλεσμα είναι σχεδόν όλο σου το σώμα να είναι σε κίνηση. Το πόσο κουραστικό θα είναι, το ελέγχεις εσύ. Δεν υπάρχει περίπτωση να το δοκιμάσεις και να μήν σου αρέσει.
Fidelio Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Καταλαβαίνω οτι θες αποδείξεις το μόνο που μπορώ να κάνω αυτήν την στιγμή είναι να σου παραθέσω την πηγή όσον αφορά τους Ατμοσφαιρικους Ρυπους και την ποδηλασία σε σχέση με τους οδηγούς αυτοκινήτων : «The exposure of cyclists, car drivers and pedestrians to traffic-related air-pollutants», Van Wijnen/Verhoeff/Jenk/Vank Bruggen, 1995 Είναι και το ουσιαστικότερο πιστεύω. Ψάξτο και μόνος σου , σε προκαλώ ίσως σε βοηθήσει όσον αφορά την συγκεκριμένη αντίληψη περι ρύπων. Τώρα για τα υπόλοιπα με το πολυμηχάνημα που διαθέτεις . . . . beauty is in the eye of the beholder καμια αντίρρηση ,αν σε ευχαριστεί συνέχισε το , δεν θα σου πω εγώ πως θα διασκεδάζεις ενεργά τον χρόνο σου. Ωστόσο δεν μπορώ να μην διαφωνήσω στις γενικότερες εντυπώσεις σου για τον καταλληλότερο τρόπο γυμναστικής με αντικειμενικές πάντα παραμέτρους.
panther_512 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 To οτι ο ποδηλάτης αναπνέει λιγότερους ρύπους από τον αυτοκινητιστή αποδυκνείει ότι αναπνέει λιγότερους ρύπους από αυτόν που θα κάνει ποδήλατο σπίτι του? Ενδιαφέρουσα άποψη το λιγότερο. Επίσης ακόμα δεν έχω διακρίνει κάποια αντικειμενική παράμετρο στα πόστ σου όσον αφορά τη προσωπική σου προτίμηση στη γυμναστική εκτός σπιτιού, η οποία ενδείκνειται μόνο για: Τρέξιμο Ποδήλατο Κολύμβηση Από τα 3, τα 2 μπορούν να γίνουν στο προσωπικό σου χώρο. Για το δέ ποδήλατο, δεν υπάρχει η οποιαδήποτε διαφορά είτε κάνεις ποδήλατο σπίτι είτε έξω. Εκτός από τα καυσαέρια που θα φάς στη μάπα μές τους δρόμους. Όσο για το "πολυμηχάνημα" όπως το αποκαλείς, με το οποίο διασκεδάζω το χρόνο μου, καλύτερα να σου παραθέσω μιά φώτο, γιατί μου φαίνεται δεν έχεις καταλάβει για τί όργανο μιλάω. Αν σου φαίνεται τόοοοοοοοσο πολύπλοκο όργανο, τί να πώ, αν πάς σε γυμναστήριο θα πάθεις πλάκα. Βλέπεις καί τέτοια ποδήλατα θα βρείς αλλά ακόμα και steppers που έχουν ανάλογα χερούλια για να γυμνάζεις πόδια-χέρια ταυτόχρονα.
Typhoon Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Για μένα όλες αυτές οι στατικές γυμναστικές είναι πολύ βαρετές οπότε είμαι υπερ της κολύμβησης ή του τρεξίματος (για κάποιο λόγω δεν πολυχρησιμοποιώ ποδήλατο αλλά καλό είναι και αυτό). Και λίγα βάρη δεν είναι άσχημα αλλά σαν συμπλήρωμα κυρίως.
Houston Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 panther_512Όσο για το ποδήλατο, με τα κινούμενα χερούλια, το χρησιμοπιώ καθημερινά εδώ και 3 χρόνια. Κάθε μέρα κάνω 20 χιλιόμετρα. Πόση ώρα διαθέτεις? Προτιμώ πάντως τρεξιματάκι έξω ή μια ορειβατική πεζοπορία. Για μένα όλες αυτές οι στατικές γυμναστικές είναι πολύ βαρετές οπότε είμαι υπερ της κολύμβησης ή του τρεξίματος (για κάποιο λόγω δεν πολυχρησιμοποιώ ποδήλατο αλλά καλό είναι και αυτό). Και λίγα βάρη δεν είναι άσχημα αλλά σαν συμπλήρωμα κυρίως. Τα χέρια και ο κορμός δεν πολυγυμνάζονται ούτως ή άλλως....γι αυτό χρειάζονται τα βάρη. Με τρέξιμο και σκουώτ καταναλώνεις την περισσότερη ενέργεια. Κολύμβηση λίγα πράγματα. Ιδανικές ασκήσεις για το σπίτι : σκουώτ, πουλ όβερ, λίγοι κοιλιακοί – ραχέοι, και δικέφαλοι…..είναι αρκετά, από κει και πέρα καλή διατροφή. Υπερβολές στη γυμναστική δε χρειάζονται, ούτε ωφελούν πουθενά. …τρεις φορές την εβδομάδα φτάνουν, ακόμη και αν γίνονται στο σπίτι με 2 βαράκια των 7.5 κιλών.
panther_512 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Ότι αρέσει στον καθένα. Εφόσον βρίσκεις ευχαρίστηση σε κάποιο τρόπο εκγύμνασης αυτό είναι ότι καλύτερο. Εγώ προσωπικά το ποδήλατο στο σπίτι το βρίσκω τρομερή ευκολία και συνδυάζεται άμεσα με άλλες ασκήσεις που θα κάνεις στο σπίτι.
flo1 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Οι στατικες γυμναστικες δεν ειναι για να χασεις τοσο βαρος ή να εισαι σε φορμα, οσο για να γραμμωσεις/ δυναμωσεις τους μυες .
panther_512 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Πόση ώρα διαθέτεις?Προτιμώ πάντως τρεξιματάκι έξω ή μια ορειβατική πεζοπορία. Κοίταξε, κακά τα ψέματα, τίποτα δεν συγκρίνεται με άσκηση που σε φέρνει σε επαφή με τη φύση. Είχα κάνει ορειβατική πεζοπορία στο Φαλακρό Βουνό, τίνγκα στο χιόνι και θα μου μείνει αξέχαστη. Τίποτα δε συγκρίνεται με ένα τρέξιμο ή ποδήλατο στην εξοχή με καλή παρέα. Αλλά είναι δύσκολο αυτό να τα κάνουμε καθημερινά. Εκτός και αν ζείς σε χωριό, μακριά από τις βρωμερές πόλεις. Βασικά κάνω περίπου 20 -25 χιλιόμετρα την ημέρα. 12 περίπου χιλιόμετρα το μισάωρο. Κάνω ένα μισάωρο το πρωί και ένα το βράδι. Καίγονται περίπου 1200 θερμίδες πάνω κάτω. Ήρθαν οι δικοί μου Κύπρο το καλοκαίρι που αρραβωνιάστηκα και ο πατέρας μου έκανε κάθε μέρα 15 λεπτά. Έχασε στον μήνα που κάτσανε 3 κιλά. Ίσως να μήν ακούγονται πολλά, αλλά κάτι είναι και αυτό έτσι? Edit: Το ποδήλατο με τα χερούλια που πόσταρα, τα έχει ακριβώς για να κινείς το σώμα σου και από τη μέση και πάνω. Τώρα το ποδήλατο δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω στατική γυμναστική για να γραμμώσεις τους μύες.
Helm21 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Να εξασκούνται όλες οι βασικές μυικές ομάδες είναι μέρος του 'να είσαι σε φόρμα' έτσι ώστε όταν μεταφέρεις τα ψώνια από το supermarket μια φορά στο τόσο μετά τα χεριά σου να μην πονάνε λες και θέλουν να πέσουν κάτω για 2 μέρες. Αμα μετακινήσεις ένα έπιπλο να με σε στείλει η μέση σου σε χειροπράκτη. Αν χρειαστεί να τρέξεις 2 τετράγωνα να προλάβεις το λεωφορείο (μην τρέχετε, θα περάσει άλλο. Είναι άνευ όρων παράδοση στην πραγματικότητα το να τρέξει κανείς για λεωφορείο, δεν κάνει καλό. άστο να φύγει το γαμημένο, θα περάσει άλλο. υπερηφάνεια απέναντι στην αστική ζωή.) να μην πονάνε μετά οι γάμπες, σο ον σο ον. Stamina πάντα κυριότερο, αλλά και αναεροβική για να μην είναι κανείς λαπάς στα απλά καθημερινα, νιωθει μαλακας. Οι γράμμωση και οι φέτες για αυτούς που τις έχουν ανάγκη έρχεται πολύ αργότερα από 10 αναερόβιες ασκήσεις την μέρα, μην μασάς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.