Προς το περιεχόμενο

Γυμναστική κατ'οίκον

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
To οτι ο ποδηλάτης αναπνέει λιγότερους ρύπους από τον αυτοκινητιστή αποδυκνείει ότι αναπνέει λιγότερους ρύπους από αυτόν που θα κάνει ποδήλατο σπίτι του?

Προφανώς σου διαφευγει το γεγονός οτι οι ατμοσαφαιρικοί ρύποι δεν μπορουν να αποτελέσουν ανασταλτικό παράγοντα για ποδηλασία στον φυσικό χώρο. Αν πρέπει να συζητησουμε τώρα γιατι ο φυσικός χώρος του ποδηλάτου είναι έξω στο δρόμο, στο χώμα κτλ τότε πραγματικά εγώ δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο, θεωρώ ανόητο να μπω σε ψευδοφιλοσοφικές ασυνέχειες.

Επίσης ακόμα δεν έχω διακρίνει κάποια αντικειμενική παράμετρο στα πόστ σου .... (...)

κόβω την πρόταση σου εδώ γιατί όντως δεν αναφέρθηκα σε αντικειμενικές παραμετρους της φυσικής κατάστασης (θα κουράσω και εμένα και εσάς αν το κάνω) και ως εκ τούτου η αποψή μου είναι δογματική αλλά δεν παυει να είναι πανάκεια και πέρα για πέρα αληθηνή . :P

Οι καλύτεροι προπονητές στην ιστορία του αθλητισμου ήταν δικτάτορες ! :-)

Για το δέ ποδήλατο, δεν υπάρχει η οποιαδήποτε διαφορά είτε κάνεις ποδήλατο σπίτι είτε έξω. Εκτός από τα καυσαέρια που θα φάς στη μάπα μές τους δρόμους.

Πραγματικά αυτό είναι η πεμπτουσία της επιφανειακής ενασχόλησης με ένα άθλημα σαν την ποδηλασία και δεν στο λέω για να σε μειώσω or something. Για τα δε καυσαέρια τι να πω , αν δεν σου φτάνει ολοκληρη μελέτη των ολλανδών για τους εισπνεομενους ρύπους και την μετακίνση σε αυτοκινητο-λωρίδες σε ώρες αιχμής , τι να πουμε τώρα για την recreational φάση της ποδηλασίας στο γειτονικό σου πάρκο, ή τις περιοχές σχετικά κοντά στο σπίτι σου φυσιολογικής κίνησης εως ανύπαρκτης !

Υποψιάζομαι και δεν φταις εσυ για αυτό , όπως είπα και πιο πάνω είναι στα σημεία των καιρών , οτι θεμελιακά έχεις πάρει λάθος την αιτία για την οποία θέλεις να γυμνάζεσαι. Οχι οτι αυτο που ήδη κάνεις σου κάνει κακό , αλλά μπορείς να το κάνεις σαφως καλύτερο και πιο διασκεδαστικό για σένα και αυτό στο υπογράφω κανονικά με βουλοκέρι και σφραγίδα , με φυσιολογία , με βιομηχανική με ό, τι θες :-)

Όσο για το "πολυμηχάνημα" όπως το αποκαλείς, με το οποίο διασκεδάζω το χρόνο μου, καλύτερα να σου παραθέσω μιά φώτο, γιατί μου φαίνεται δεν έχεις καταλάβει για τί όργανο μιλάω.

Αν σου φαίνεται τόοοοοοοοσο πολύπλοκο όργανο, τί να πώ, αν πάς σε γυμναστήριο θα πάθεις πλάκα. Βλέπεις καί τέτοια ποδήλατα θα βρείς αλλά ακόμα και steppers που έχουν ανάλογα χερούλια για να γυμνάζεις πόδια-χέρια ταυτόχρονα.

Επισης με παρεξηγέις γιατί ομολογουμένως δεν στο είπα ,αλλά είμαι γυμναστής/προπονητής. Ξέρω τι είναι αυτο το μηχάνημα , όπως και πολλά παραμφερέι :-)

Δεν είπα εγώ οτι δεν διασκεδάζεις και να σου πω κάτι , αν όντως για τρία χρόνια έχεις ακολουθήσει το τέμπο των 20 χιλιομέτρων την ημέρα (δεν λέει και πολλά αυτό γιατί αν το τέμπο είναι ίδιο τότε είσαι στάσιμος στην αποδοσή σου , σε φλατ κατάσταση πράγμα που σημαίνει οτι με ένα προγραμματακι μπορείς σε ένα 6 μηνο να κάνεις την μεγάλη διαφορά ) σε προκαλώ να πάρεις ένα καλό ποδηλατο και να δοκιμάσεις τον εαυτό σου έξω σε κάποιο άλσος ή σε δρόμο . DirtRoad or Road Θα εκπλαγείς απο τις διαφορές που θα διαπιστώσεις.

..και θα το γουστάρεις τρελά!

Με διάθεση καφενείου πάντα έτσι ; :-)

• Απαντ. 169
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Βασικά κάνω περίπου 20 -25 χιλιόμετρα την ημέρα. 12 περίπου χιλιόμετρα το μισάωρο.

πρέπει να έχεις τρομερή υπομονή για να κάνεις μια ώρα την ημέρα.

προσωπικά εγώ κάνω 1 ώρα την εβδομάδα εκ της οποίας αερόβια είναι τα 15 περίπου min. και διατηρούμε σε φόρμα

Δημοσ.

Έγραψα παραπάνω Fidelio ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα ποδήλατο ή τρέξιμο στην εξοχή. Όχι όμως μέσα στη πόλη.

Από κεί και πέρα είναι το πόσο χρόνο μπορούμε να αφιερώσουμε στον εαυτό μας έτσι?

Ξυπνάω το πρωί, κάνω λίγους κοιλιακούς, λίγο μονόζυγο, ένα μισαωράκι ποδήλατο παρέα με κινούμενα σχέδια και βούρ δουλειά.

Στο γυρισμό, πάλι τα ίδια, ντούς, φαγητό, σέξ και ύπνος. Πάει η μέρα, έφυγε.

Το Σαββατοκύριακο θα μπορούσαν να γίνουν αυτά που λές, αλλά θέλεις και καλή παρέα. Δεν μου αρέσει μόνος μου να πηγαινοέρχομαι έξω.

Από κεί και πέρα, το τέμπο το διατηρώ απολύτως σταθερό. Μου αρέσει απλώς να διατηρούμαι σε φόρμα και δεν επειχηρώ να ξεπεράσω τα όριά μου.

πρέπει να έχεις τρομερή υπομονή για να κάνεις μια ώρα την ημέρα.

προσωπικά εγώ κάνω 1 ώρα την εβδομάδα εκ της οποίας αερόβια είναι τα 15 περίπου min. και διατηρούμε σε φόρμα

Το μυστικό είναι τα κινούμενα σχέδια. Ούτε που καταλαβαίνεις για πότε περνάει το μισάωρο ;)

Αλλά θέλει και να τρώς καλά, γιατί αν ο θερμιδομετρητής λειτουργεί σωστά, καίω 1200 θερμίδες την ημέρα.

Δημοσ.

Ίσα ίσα με την κολύμβηση καταναλώνεις σχετικά πολύ ενέργεια (πχ http://www.coolnurse.com/calories_burned.htm). Σίγουρα γίνεται και παραπάνω αλλά αν μπορείς να κολυμπήσεις όλα τα στυλ καλά γυμνάζεις ουσιαστικά όλους σχεδον τους μυς ενώ πχ με το τρέξιμο όχι.

Τώρα εμένα το πρόγραμμα μου είναι ως εξής:

3 φορές την εβδομάδα κολυμβητήριο, 4 km (τη φορά, η ακριβής κατανομή στα στυλ παίζει ανάλογα με το πόσο κόσμο έχει στην πισίνα, αν έχει πολύ είναι 2km crawl, 1km ύπτιο και 1km πρόσθιο, αν όχι 1600m crawl και 800m από το καθένα από τα υπόλοιπα 3 στυλ)

1 φορά τρέξιμο, περίπου 8km

Συνήθως μια φορά μπάσκετ αλλά δεν εξαρτάται απόλυτα από μένα

Κάποιες ασκήσεις στο σπίτι (κοιλιακούς, push-ups, etc)

Δημοσ.

houston, panther

ελα δικαιολογίες, υπάρχει κόσμος που δουλεύει και ταυτόχρονα είναι σε άριστη φορμα ,belive me i konw !

Πάντως αυτο με την μετακίνηση στην πόλη με ποδήλατο Panther είναι πολυ σοβαρότερο από όσο λέμε εμείς εδώ τώρα.

that's cool typhoon !

/thumbs up

Δημοσ.

Αλλά θέλει και να τρώς καλά, γιατί αν ο θερμιδομετρητής λειτουργεί σωστά, καίω 1200 θερμίδες την ημέρα.

αυτοι οι θερμιδομετρητες πανω στο μηχανημα δεν δειχνουν ποσες θερμιδες καις ακριβως.

Ειναι παρα πολλες οι 1200 τη μερα. (δεν ξερω και την ηλικια σου βεβαια, αλλα παιζει ρολο αυτο, το βαρος σου και οι παλμοι κατα τη διαρκεια της ασκησης)

Δημοσ.

Γιατί ρε Fidelio, από αυτά που έγραψα, σχημάτισες την εντύπωση ότι δεν είμαι σε φόρμα ή ότι δεν αφιερώνω χρόνο για τη γυμναστική μου?

Δηλαδή για να καταλάβω, 100 κοιλιακοί (2 σέτ των 50), 70 έλξεις (2 σέτ των 35) και 1 ώρα ποδήλατο την ημέρα (μεταξύ άλλων) είναι λίγα? Σόρρι φίλε μου, αλλά ούτε bodybuilding κάνω, ούτε πρωταθλητισμό.

flo1, δέν ξέρω να σου πώ. Αυτά γράφει το μηχάνημα. Το σίγουρο είναι ότι κάνω 2 μισάωρα ποδήλατο την ημέρα, από 10-12 χιλιόμετρα η κάθε φορά. Νομίζω πρέπει να είμαστε στο 1000-άρι σίγουρα.

Ηλικία 28, βάρος 65, ύψος 1.73, καπνιστής 11 χρόνια. Έχω φωτο στο sticky του Μπλά μπλά

Δημοσ.
Ίσα ίσα με την κολύμβηση καταναλώνεις σχετικά πολύ ενέργεια (πχ http://www.coolnurse.com/calories_burned.htm). Σίγουρα γίνεται και παραπάνω αλλά αν μπορείς να κολυμπήσεις όλα τα στυλ καλά γυμνάζεις ουσιαστικά όλους σχεδον τους μυς ενώ πχ με το τρέξιμο όχι.

τα 4km λογικά θα τα κάνεις σε 1,5 ώρα(?)

αν έτρεχες για πχ 1,5 ώρα θα είχες στεγνώσει....υπό αυτήν έννοια δεν καις με το να κολυμπάς.

Επίσης δεν είναι και τόσο υγιεινό….βλ. χλώριο….ούτε γυμνάζεις όλους τους μυς….πόδια, κοιλιά off…. ωστόσο σε βοηθά να κάνεις καλή μυοσκελετική κατασκευή αν το ξεκινήσεις σε μικρή ηλικία. Μερικοί κολυμβητές καταπονούν πολύ τους ώμους….θα παρατήρησες καμιά φορά να βάζουν πάγο.

panther_512

Στο γυρισμό, πάλι τα ίδια, ντούς, φαγητό, σέξ και ύπνος. Πάει η μέρα, έφυγε.

Μύθος και αυτό. Ελάχιστα γυμνάζεις.

Δημοσ.
Γιατί ρε Fidelio, από αυτά που έγραψα, σχημάτισες την εντύπωση ότι δεν είμαι σε φόρμα ή ότι δεν αφιερώνω χρόνο για τη γυμναστική μου

Δηλαδή για να καταλάβω, 100 κοιλιακοί, 70 έλξεις (2 σέτ των 35) και 1 ώρα ποδήλατο την ημέρα (μεταξύ άλλων) είναι λίγα? Σόρρι φίλε μου, αλλά ούτε bodybuilding κάνω, ούτε πρωταθλητισμό.

flo1, δέν ξέρω να σου πώ. Αυτά γράφει το μηχάνημα. Το σίγουρο είναι ότι κάνω 2 μισάωρα ποδήλατο την ημέρα, από 10-12 χιλιόμετρα η κάθε φορά. Νομίζω πρέπει να είμαστε στο 1000-άρι σίγουρα.

whatever , ουτε για bb μίλησα όυτε για πρωταθλητισμό όπως και να χει δεν σχηματίζω εντυπώσεις για το πως νιώθεις με αυτό που κάνεις ή το πως αισθάνεσαι , αλλά για γενικότερες εκτιμήσεις.

Επισης με χαλαρό τεμπο με τις δικές σου παραμέτρους σε ποδηλατικό μηχάνιμα σε κλειστό χώρο , όσο και να χτυπιέσαι 1000 θερμίδες δεν καις.

Δημοσ.

Κατι άλλο , αποβάλεται αυτο το τριπάκι με τις θερμίδες , Επίσης το τι καει ο καθένας δεν έχει σχεση με το άθλημα που επιλέγει. Είναι προφανές αυτο ,...

Ακόμα πιο προφανές είναι οτι η κολύμβση για τον μέσο όρο ασκουμενων είναι ο πιο ενδεδυγμένος τρόπος άσκησης , για πολλούς και διάφορους λόγους. Τέλος για τους πιο ένθερμους κολυμβητές στο μόνο που δεν υστερούν είναι η δύναμη στον κορμο τους και γενικοτερα στην νευρομυική τους συναρμογή.

Δημοσ.

Δεν με απασχολεί το πόσες θερμίδες καίω, 65 κιλά είμαι, απλώς ανέφερα τί γράφει το μηχάνημα, σε συνδυασμό με το ότι στην αρχή που δεν έτρωγα καλά, έχανα βάρος.

Βέβαια, αγνοείς ότι ελέγχεις το βαθμό δυσκολίας στο ποδήλατο, κάτι το οποίο άμεσα επηρεάζει το τί θερμίδες καίς. Αλλά υποθέτω το έχεις υπολογίσει και αυτό μέσα, έτσι?

Για πές μου, ποδήλατο σε ανηφόρα 20 χιλιομέτρων, την οποία βγάζεις σε μία ώρα, πόσες θερμίδες θα κάψεις?

Μου φαίνεται έχεις μπεί σε ένα τρυπάκι στερεοτυπισμών έτσι? Έχεις κατηγοριοποιήσει τους ανθρώπους, με βάση στερεοτυπικές αντιλήψεις περι γυμναστικής.

Δημοσ.
Fidelio

Κατι άλλο , αποβάλεται αυτο το τριπάκι με τις θερμίδες , το τι καει ο καθένας δεν έχει σχεση με το άθλημα που επιλέγει. Είναι προφανέα αυτο

Σωστά…το θερμιδικό ισοζύγιο ρυθμίζεται με την διατροφή. Την γυμναστική την κάνεις για να είσαι σε φόρμα και να ''φουσκώσες'' το μυικό σου σύστημα. Η κολύμβηση δεν ενδείκνυται…εκτός και αν έχεις σωματοτυπο με πλούσιο μυικό όγκο οπότε σε ενδιαφέρει η γράμμωση. Εάν είσαι κανονικός προς αδύνατος καλύτερα τα βάρη.

Δημοσ.

ποδήλατο σε ανηφόρα 20 χιλιομέτρων σε τι ενταση δλδ ? αν εχει κλιμακα το ποδηλατο 1-10 βαθμο δυσκολιας , περιπου στο 5 κανεις?

μια ωρα ποδηλατο στατικο, για αντρα γυρω στα 70 κιλα ---> καις 350-400 το πολυ με μικρο βαθμο δυσκολιας.

Δημοσ.
Μου φαίνεται έχεις μπεί σε ένα τρυπάκι στερεοτυπισμών έτσι? Έχεις κατηγοριοποιήσει τους ανθρώπους, με βάση στερεοτυπικές αντιλήψεις περι γυμναστικής.

χαχαχαχαχα

οκ panther

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...