Helm21 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Φιντελιο επειδή σε βρήκαμε ειδήμων, το προηγούμενο ποστ μου checks out απ'όσο ξέρεις, ναι? Δεν λέω τίποτα λάθος. Και μη τον ζορίζεις τον πάνθηρα παίρνει την αντιπαράθεση ζεστά, και ας λες εσύ για καφενείο.
panther_512 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 ποδήλατο σε ανηφόρα 20 χιλιομέτρων σε τι ενταση δλδ ? αν εχει κλιμακα το ποδηλατο 1-10 βαθμο δυσκολιας , περιπου στο 5 κανεις? μια ωρα ποδηλατο στατικο, για αντρα γυρω στα 70 κιλα ---> καις 350-400 το πολυ με μικρο βαθμο δυσκολιας. Σωστά, αν πούμε ότι έχει κλιμακα 1-10, κάνω στο 5-6. Εφόσον όμως το ποδήλατο αυτό γυμνάζει και το σώμα σου από τη μέση και πάνω, λογικά θα πρέπει να αυξήσεις την ενέργεια που καταναλώνεις έτσι δεν είναι? Έχω ποστάρει εικόνα στη προηγούμενη σελίδα. Εφόσον λοιπόν η πίεση μοιράζεται στα πόδια και τα χέρια, θα πρέπει λογικά να διπλασσιάσεις την ενέργεια, έτσι δεν είναι? Υπόψην, η δυσκολία του ποδήλατου αυτού είναι αυξημένη, ακριβώς διότι πιέζεις καί με τα χέρια ώστε να κινηθεί ο τροχός. Αν πάρεις τα χέρια σου από τα χερούλια, η δυσκολία στα πόδια σου ανεβαίνει πολύ. Φιντελιο επειδή σε βρήκαμε ειδήμων, το προηγούμενο ποστ μου checks out απ'όσο ξέρεις, ναι? Δεν λέω τίποτα λάθος. Και μη τον ζορίζεις τον πάνθηρα παίρνει την αντιπαράθεση ζεστά, και ας λες εσύ για καφενείο. Με ψυχολόγησες άριστα βλέπω. Υπόψην, για να μή ξεχνιόμαστε, περιμένω ακόμα το βιβλίο να έρθει, να συνεχίσουμε τη κουβέντα μας επί του "απείρου"
Fidelio Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Την γυμναστική την κάνεις για να είσαι σε φόρμα και να ''φουσκώσες'' το μυικό σου σύστημα. οχι δεν κάνεις γυμναστική για αυτόν τον λόγο , προτίστως την κάνεις και έτσι πρέπει να είναι αν μιλάμε αντικειμενικά για το καρδιοκυκλοφορικό , είναι ο συμαντικότερος βιολογικός παράγοντας και αυτο γιατί το σύστημα λήψης και μεταφοράς οξυγόνου είναι η βάση απο το να σκέφτεσαι μέχρι να κάνεις τις πιο πολύπλοκες απο άποψη κινησιολογίας δραστηριότητες. Η δύναμη αναφορικά με το life style σου είναι απόροια της ίδιας σου της ενασχόλησης με το άθλημα που σου αρέσει και ναι επικουρικά προσθετουμε και ασκήσεις με εξωτερικές επιβαρύνσεις αλλά όχι με την έννοια του "φουσκώματος" Η κολύμβηση δεν ενδείκνυται…εκτός και αν έχεις σωματοτυπο με πλούσιο μυικό όγκο οπότε σε ενδιαφέρει η γράμμωση. Εάν είσαι κανονικός προς αδύνατος καλύτερα τα βάρη. Αν θες ογκο , κάνεις προπονηση δύναμης. Ωστόσο η προπονηση δύναμης δεν είναι μόνο μυική υπερτροφία αλλά και νευρικές προσαρμογές (πολύ μεγάλο και ενδιαφέρον κομμάτι) , ως εκ τουτου αν επιλέξιες δρόμους ή κολύμβηση επιλέγεις το κατάλληλοτερο ερέθισμα κοινώς επιλέγεις καθαρά αναερόβιες προπονησεις οιτη sprints. Για καθαρό όγκο και μόνον αυτόν , σηκω ο,τι βάρη βρίσκεις μπροστά σου , αλλά εγώ δεν συμφωνώ με αυτήν την μορφή άσκησης΄, αν επαναλαμβάνω μιλάμε αντικειμενικά για την ευαιξία και τα συναφή. Θέλω να πω , πως δεν τραβάω κανα ζόρι με τον κουταλιανό για παράδειγμα , αλλά όχι οτι η γυμναστική του είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος σε μια αντικειμενική προσέγγιση για την υγεία ωστε να μιάσουμε σε αυτόν τον υπεράνθρωπο που έσπαγε πέτρες με το κεφάλι του .
Fidelio Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Φιντελιο επειδή σε βρήκαμε ειδήμων, το προηγούμενο ποστ μου checks out απ'όσο ξέρεις, ναι? Δεν λέω τίποτα λάθος.. "Stamina πάντα κυριότερο, αλλά και αναεροβική για να μην είναι κανείς λαπάς στα απλά καθημερινα, νιωθει μαλακας." Ναι , ακριβώς αυτό ! εντάξει το "νιώθει μαλακας" το αφήνουμε απεξω μωρε! Και μη τον ζορίζεις τον πάνθηρα παίρνει την αντιπαράθεση ζεστά, και ας λες εσύ για καφενείο Ε δεν το ζορίζω τον άνθρωπο , είπαμε , είμαστε σε ένα καφέ τύπου χόβολη και τα λέμε
panther_512 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Fidelio, για εξήγησε λίγο τα περι αναερόβιων ασκήσεων, ποιές είναι κλ κλ αν δεν σου κάνει κόπο. Λόγο πρόπτωσης μητροειδούς, υποτίθεται ότι απαγορεύεται να κάνω βάρη και να κάνω μόνο αεροβική γυμναστική.
Helm21 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Τα ξέρω και εγώ αλλά θα αφήσω τον γυμναστή μου (τον Φιντέλιο ντε) να τα πει.
Kain Origin Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Προσωπική προτίμηση για όργανο γυμναστικής είναι τα βάρη για τα πόδια. Μπορείς να τα φορέσεις στα χέρια και να κάνεις όσα θα έκανες έτσι κι αλλιώς (δουλειές του σπιτιού, καράτε που κάνω εγώ ή ακόμα και διάβασμα, κρατώντας το βιβλίο όμως) και ταυτόχρονα να γυμνάζεσαι. Μπορείς να τα φορέσεις επίσης και στα πόδια και να περπατήσεις στο δρόμο (δεν φαίνονται καθώς τα κρύβει το παντελόνι για την περίπτωση που ντρεπόμαστε). Το αρνητικό βέβαια είναι πως γυμνάζουν πολύ συγκεκριμένες μυικές ομάδες, αλλά είναι η ιδανική λύση για όποιον θέλει να γυμνάσει χέρια ή/και πόδια.
Houston Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Θέλω να πω , πως δεν τραβάω κανα ζόρι με τον κουταλιανό για παράδειγμα , αλλά όχι οτι η γυμναστική του είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος σε μια αντικειμενική προσέγγιση για την υγεία ωστε να μιάσουμε σε αυτόν τον υπεράνθρωπο που έσπαγε πέτρες με το κεφάλι του . Είναι θέμα μυοσκελετικής κατασκευής. Όσα βάρη και να σηκώσει ένας σχετικά αδύνατος με λεπτούς καρπούς σωματότυπος δεν πρόκειται να γίνει Κουταλιανός (αν και ο συγκεκριμένος νομίζω περισσότερο λίπος έχει παρά μυς). Και μη ξεχνάς τους σπρίντερ…ο Ατο Μπόλτον και ο Ντόνοβαν Μπέιλι, είχαν από τα καλύτερα σώματα και όμως σήκωναν άπειρα βάρη, το ίδιο και ο Ασάφα Πάουελ που παρόλο που δεν έχει την γράμμωση των προηγούμενων δύο έχει καλή μυική συναρμογή και καλό όγκο. Και μη μπερδεύουμε τον μυικό όγκο με το πάχος. Ένας σωματότυπος με μικρά ποσοστά λίπους είναι πολύ δύσκολο να είναι ογκώδης, και αν το καταφέρει θα είναι από άλλου είδους υποβοήθηση.
Fidelio Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Χμ , i see ! συμφωνα με τον καθηγητή Μιλεεεερ ... Θα μιλήσω μπακαλίστικα εντάξει; Fidelio, για εξήγησε λίγο τα περι αναερόβιων ασκήσεων, ποιές είναι κλ κλ αν δεν σου κάνει κόπο. Αναερόβιες ασκήσεις , είναι όλες οι ασκήσεις δύναμης. Ο αθλητής μου helm καλά το κατάλαβε , οι καλισθενικές με το βάρος του σώματος είναι πχ αναερόβιας μορφής, ένας θαυμάσιος τρόπος γυμναστικής για την δύναμη. Επίσης αναερόβια άσκηση θεωρείται και αυτή που είναι συνεχους μορφής(τρεξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση, κωπηλασία κ.α.) αλλά όταν η ένταση είναι κοντά ή πάνω απο το λεγόμενο αναερόβιο κατώφλι. (προσοχή στο κεφάλι σας όταν το παιρνάτε , χαχαχαχα) Είναι το σημείο εκείνο κατα το οποίο ο οργανισμός σας σταματάει να καιει οξυγόνο προς παραγωγή ενέργειας και καιει καθαρά γλυκογόνο για εντάσεις γύρω στο 80% ή φωσφωκρεατίνη για εντάσεις 95-100% (σε αυτήν την ένταση το ΚΝΣ παίζει ενεργότατο ρόλο , στο τρεξιμο για παράδειγμα μόνο ένας Olusoji Fasuba, Lolo Jones, Ronald (link this -> καταφέρνει να ενεργοποιησει το κνσ του στο 100 % εμεις ΟΧΙ , αντιστοιχα στην κολύμβηση μόνο ένας phelps link this -> ) Λόγο πρόπτωσης μητροειδούς, υποτίθεται ότι απαγορεύεται να κάνω βάρη και να κάνω μόνο αεροβική γυμναστική. Λογικά ισχύει αυτό που λές γιατί στις υψηλές εντάσεις ανεβαίνει η πίεση του οργανισμού , αλλά μην με βάζεις αυτήν την στιγμη στα αδυτα της παθολογίας : -p Τα ξέρω και εγώ αλλά θα αφήσω τον γυμναστή μου (τον Φιντέλιο ντε) να τα πει. Λοιπον helm ξεκίνα , 10 γύρους - ανοίγματα - διατάσεις !
Fidelio Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Και μη μπερδεύουμε τον μυικό όγκο με το πάχος. xaxaxa ευχαριστώ για την διευκρινηση houston !
Houston Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 xaxaxa ευχαριστώ για την διευκρινηση houston ! Ελά δεν ήταν για σένα…απλά επειδή έκανες την αναφορά περί κουταλιανoύ …μη νομίζουν μερικοί ότι αν σηκώσουν βάρη θα γίνουν έτσι….το πολύ πολύ να γίνουν σαν τον Ασάφα Πάουελ
Helm21 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Επίσης αναερόβια άσκηση θεωρείται και αυτή που είναι συνεχους μορφής(τρεξιμο' date=' ποδηλασία, κολύμβηση, κωπηλασία κ.α.) αλλά όταν η ένταση είναι κοντά ή πάνω απο το λεγόμενο αναερόβιο κατώφλι.[/quote'] Αυτό δεν το ήξερα. (προσοχή στο κεφάλι σας όταν το παιρνάτε , χαχαχαχα) σκατίλα. Λοιπον helm ξεκίνα , 10 γύρους - ανοίγματα - διατάσεις ! Δεν μπορώ είναι η γάτα μου στην αγκαλιά μου.
Fidelio Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 λολ ... Παρεπιπτώντος houston οι δρομείς αυτοι δεν κανουν τόσα πολλά βαρη . Οσο και αν σου φαίνεται περιέργο όλη αυτή η δυναμη που έχουν και ο όποιος ογκος τους είναι απο προσαρμογές του ΚΝΣ μέσα απο εξιδικευμένη προπονηση , δηλαδή αυτή των sprint , κοινώς ο ασάφα μόνο ΤΡΕΧΕΙ και όχι δεν σηκώνει βάρη . Για αυτο είπα πριν οτι το νευρικό ερεθισμα στην προπονηση έχει τεράστιο ενδιαφέρον .
Houston Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Για αυτο είπα πριν οτι το νευρικό ερεθισμα στην προπονηση έχει τεράστιο ενδιαφέρον . Τι εννοείς …ασκήσεις εκρηκτικότητας? ΥΓ. Όταν λέω ασκήσεις δύναμης εννοώ να μπορείς να κάνεις μέχρι 30 επαναλήψεις. Εγώ για πχ έχω 2 βαράκια των 7.5 κιλών. Όταν θέλω να γυμνάσω δικέφαλους τα φορτώνω στο ένα έτσι έχω 12.5 κιλά και κάνω το πολύ 3σετ x 30 … με αυτό καίω γλυκογόνο?. Και παραπάνω κιλά να έβαζα δεν θα φούσκωνα. Όσο για τους σπρίντερ επίτρεψέ μου να έχω διαφορετική άποψη. Μπορεί να κάνουν και σκουώτ με 30 – 40 κιλά στη πλάτη.
Helm21 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 λολ ... δεν λέω ψέματα, δεν παίζει να πάω πουθενά μέχρι να βαρεθεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.