Fidelio Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Ναι ασκήσεις εκρηκτικότητας ας το πουμε. Ναι σκουωτ κάνουν (οχι μόνο 40 κιλά βάλε άλλα 100 και είμαστε μέσα ) , δεν λέω οτι δεν κάνουν καθόλου βαρη(αυτο εννοω οταν λέω οτι μονο τρέχουν) ,αυτό που θέλω να σας τονήσω είναι οτι όλη αυτή η δύναμη δεν προέρχεται μόνο απο κει , εξάλλου είναι αξιοσημείωτο οτι η ικανότητα αυτή δεν οφείλεται τόσο στο συνολικό μυικό όγκο τον οποίο διαθέτουν αλλά στην ικανότητα να ενεργοποιουν το νευρικό τους σύστημα στο 100% κάτι εξαιρετικά δύσκολο για σένα και για μένα ,αν όχι αδύνατο. Εχει ενδιαφέρον και για τους μέσους ασκούμενους γιατί μπρούν με πολύ πιο απλές προπονησεις να αυξήσουν την δυναμή τους χωρις να επιδίδονται σε υπερβολές με τα βάρη. Ας πάρουμε για παράδειγμα τους αθλητές , ότι έχουν κάνει με το σώμα τους το έχουν κάνει μέσα απο το αθλημά τους σαν δραστηριότητα είτε είναι δρομέις , είτε κολυμβητές, είτε αναρριχητές , είναι ποδοσφιαριστές κ.ο.κ Για αυτό λέω , διαλέξτε ένα αθλημα που σας αρέσει και σας ταιριάζει και βουρ στο ψητό ! Τα βαρη είναι μια επικουρική μέθοδος να ενισχύσεται αυτήν σας την προσπάθεια και τίποτα άλλο. . . μπορείς κάλιστα αντι για βάρη να κάνεις τις καλισθενικές με το βάρος του σώματος ,δεν έχει τόσο σημασία για τον μέσο ασκουμενο , αυτό θέλω να πω . Βουρ λοιπον , βρεiτε ένα λόφο , μια πισινα ξέρω γω ένα άλογο ρε παιδι μου αμα γουστάρετε την ιππασία. Χ στις συμβατικές λύσεις των γυμναστηρίων (υπερβάλω) και τα πλαστικοποιημένα πρότυπα της βιομηχανίας του fitness (δεν υπερβάλω) Ψηφήστε με ! Cheers ps. Eχει ένα κολήτός μια γάτα και όποτε πάω σπιτι του χέζομαι στο γέλιο γιατί είναι πολυ free spirit και γενικά εχει ένα στυλ γαμαω και δέρνω :
1980 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Τι εννοείς …ασκήσεις εκρηκτικότητας? ΥΓ. Όταν λέω ασκήσεις δύναμης εννοώ να μπορείς να κάνεις μέχρι 30 επαναλήψεις. Εγώ για πχ έχω 2 βαράκια των 7.5 κιλών. Όταν θέλω να γυμνάσω δικέφαλους τα φορτώνω στο ένα έτσι έχω 12.5 κιλά και κάνω το πολύ 3σετ x 30 … με αυτό καίω γλυκογόνο?. Και παραπάνω κιλά να έβαζα δεν θα φούσκωνα. Όσο για τους σπρίντερ επίτρεψέ μου να έχω διαφορετική άποψη. Μπορεί να κάνουν και σκουώτ με 30 – 40 κιλά στη πλάτη. μην κανεις 30 επαναληψεις. κανε δωδεκαρια με 30 δευτερολεπτα το πολυ διαλειμα στο καθενα για να αιματωνετε ο μυς. θα δεις πως θα γινει νταουλι.
Helm21 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 για νταούλια δεν ξέρω, αλλά αυτή είναι μια υπέροχη γάτα!
1980 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 για νταούλια δεν ξέρω, αλλά αυτή είναι μια υπέροχη γάτα! εχεις καποιο προβλημα με τα νταουλια? ναι ωραια ειναι η γατα σου.
Houston Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 μωρέ νταούλι γίνεται αλλά μετά φεύγει το μαμημένο. πάντως σε σχέση με τον χειμώνα που δεν έκανα τπτ είμαι πολύ καλύτερα....όπως με πιάσει είμαι…μπορεί να τα παρατήσω για κανα 3-6μηνο και μετά να αρχίσω …κυρίως το καλοκαίρι με πιάνει 3x30=90....αν κάνω δλδ 7x12=84 θα είναι καλύτερα? τώρα αγόρασα και άλλα βάρη....αλλά στο αλτηράκι μέχρι 15 χωράνε. Με τα 15 κιλά βγάζω 15 - 20 επαναλύψεις : 15x3=45. Είναι καλύτερα από τα 12,5 κιλά και τις 90 επαναλύψεις φαντάζομαι...(???) Fidelio, 10 λεπτά την ημέρα (1 άσκηση) σου προσφέρει πολλά περισσότερα από 1 ώρα ιππασία για πχ...εξάλλου είναι και θέμα ελεύθερου χρόνου και πως βολεύεται ο καθένας….τέσπα
1980 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 μωρέ νταούλι γίνεται αλλά μετά φεύγει το μαμημένο.πάντως σε σχέση με τον χειμώνα που δεν έκανα τπτ είμαι πολύ καλύτερα....όπως με πιάσει είμαι…μπορεί να τα παρατήσω για κανα 6μηνο και μετά να αρχίσω …κυρίως το καλοκαίρι με πιάνει ε τι θες να κανει θα καιγοταν ο μυς αλλοιως.
1980 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 οχι για την γάτα του κολητου μου λεει : -p ολες οι γατες γαματες ειναι εκτος απο τις σιαμ που ειναι για φαπες.
Helm21 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 εχεις καποιο προβλημα με τα νταουλια? ναι ωραια ειναι η γατα σου. Δεν έχω προβλήματα γενικώς, αν προκύψει κάτι θα στο πω αφού ενδιαφέρεσαι .
Fidelio Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 True, γαμίστε τις σιαμ ρεe ! Ξεφυγα παναθεμά σας ! : -p
1980 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δεν έχω προβλήματα γενικώς, αν προκύψει κάτι θα στο πω αφού ενδιαφέρεσαι . ναι να με ενημερωσεις. ειμαι αμεσα ενδιαφερομενος.
Fidelio Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 να ενημερώσεται και μένα έτσι; δεν θέλω με τίποτα να το χάσω ! Μπορώ να σας προπονησω αν θελετε ! Θα σας γ.. κάνω καλή δουλειά!
Typhoon Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 τα 4km λογικά θα τα κάνεις σε 1,5 ώρα(?)αν έτρεχες για πχ 1,5 ώρα θα είχες στεγνώσει....υπό αυτήν έννοια δεν καις με το να κολυμπάς. Επίσης δεν είναι και τόσο υγιεινό….βλ. χλώριο….ούτε γυμνάζεις όλους τους μυς….πόδια, κοιλιά off…. ωστόσο σε βοηθά να κάνεις καλή μυοσκελετική κατασκευή αν το ξεκινήσεις σε μικρή ηλικία. Μερικοί κολυμβητές καταπονούν πολύ τους ώμους….θα παρατήρησες καμιά φορά να βάζουν πάγο. Σε 60 λεπτά περίπου βασικά εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, αλλά ο στόχος είναι κάθε φορά τα 60 λεπτά. Δεν έχει δίκιο για τους μυς, γυμνάζεις σχεδόν όλους τους μυς εκτός από λίγες εξαιρέσεις, κυρίως στις γάμπες (εξού και το τρέξιμο). Αλλά τους μυς στους μηρούς & γενικότερα στο άνω μέρος των ποδιών τους γυμνάζεις μια χαρά αν κολυμπάς σωστά. Για την κοιλιά βοηθάει πολύ το ύπτιο. Πάντως έχεις ένα δίκαιο ότι το μεγαλύτερο μέρος της καταπόνησης πέφτει στην πλάτη και στους ώμους αφού εκεί παράγεται και η μεγαλύτερη ώθηση. Ενδεικτικά στο ελεύθερο και στο ύπτιο μέχρι και 90% της ώθησης παράγετε από τα χέρια και βασικά τα πόδια χρησιμοποιούνται για να διατηρήσε στη σωστή θέση στην επιφάνεια.
Fidelio Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Σωστός ο typhoon μονο που η διαφορά της πισίνας με το ξηρό έδαφος είναι πολύ μεγαλύτερη όσον αφορά της καταπονήσεις των αρθρώσεων γενικότερα. Αυτό συμβαίνει γιατί στην πισίνα δεν έχεις τις επιβαρύνσεις που προσθέτει η βαρύτητα στο μυοσκελετικό , στις ίδιες του τις αρθρώσεις κτλ . Επομένως για έναν μέσο ασκούμενο ο οποίος είναι αρχάριος και έχει "μυοσκελετικές ανωμαλίες" και θέλει να κάνει μια δραστηριότητα ίσως θα μπορούσε να προσανατολιστεί στην κολύμβηση. Λέως ίσως γιατί ενδεχόμενως δεν του ταιριάζει δεν του αρέσει . Από την άλλη για να τραυματίσεις τους ώμους σου στην κολύμβηση από υπερ-χρήση είναι εξαιρετικά δύσκολο αν δεν έχεις κάποια προδιάθεση. Εξάλλου μιλάμε για recreational συνθήκες και όχι για πρωταθλητισμό. Μια άλλη προσοχή που θα πρέπει να δώσεις καποιος ασχολούμενος με το κολύμπι είναι και οι ποδιές του πρόσθιου. Προσοχή στις snap ποδιές , όχι δηλαδή ποδιά-μαστίγωμα, γενικά θέλει προοδευτικές χεριές και ποδιές το κολύπμι όχι μόνο για τους τραυματισμούς που ελλοχεύουν σε κακή εκτέλεση των κινήσεων αλλά και για πιο αποδοτική ώθηση , οιτη εξοικονόμηση ενέργειας κτλ Τέλος οι δύο αυτές βασικές δραστηριότητες , τρέξιμο κολύμπι, ενεργοποιούν όλες τις βασικές μυϊκές ομάδες , απλώς ο κολυμβητής θα έλεγα ότι είναι πιο "ελαστικός". Και οι δύο αθλητές έχουν δύναμη , αντοχή και γενικότερα είναι άψογες βιολογικές μηχανές. Το τι θα επιλέξεις εχει να κάνει μόνο με το πώς θα σου ταιριάξει η εν λόγω δραστηριότητα. Επισης θα συνιστούσα να μην υπάρχει η εμμονή των απομονομένων μυών που κατα περίπτωση συμμετέχουν λιγότερο όπως για παράδειγμα αναφέρθηκαν οι γαστροκνημιοι ή οι δυκέφαλοι. Το μυοσκελετικό είναι μια πολύπλοκη κινηματική αλυσίδα που ξέρει πολύ καλά να προσαρμόζεται στην δραστηριότητα στην οποία επιλέγετε και αυτό είναι το νοημα όλο , για αυτό και όλας οι απομονοτικές ασκήσεις για επιμέρους μύες δεν έχουν και τόση αξία. (κοινώς πετάξτε τις ασκήσεις δικεφάλων , τρικεφάλων , κτλ και κάντε εξιδιεκευση στην προπονηση σας , κάντε δηλαδή το σπορ σας.) Για μένα το νερό προσφέρει περισσότερη ποικιλία , μιας και η κολύμβηση έχει τέσσερα βασικά στυλ και οι προασκήσεις για την σωστή ολοκλήρωση της τεχνικής είναι άπειρες επομένως και το παιχνίδι αποκτά περισσότερες εναλλαγές κ.ο.κ Να μην επεκταθώ στα των θαλασσινών , δηλαδή πως μέσα από την επαφή με την κολύμβηση , το υγρό στοιχείο , έρχεσαι σε επαφή με την θάλασσα με χιλιους δύο διαφορετικούς τρόπους , από ελεύθερη ή αυτόνομη κατάδυση μέχρι και θαλάσσιο σκι ή wind surf . . . Ο κολυμβητής είναι μια διαολεμένη βιολογική μηχανή . . .
χάπι Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Συμφωνώ ότι η κολύμβηση είναι η καλύτερη άσκηση ! Και ειδικά στη θάλασσα, το καλοκαίρι...(λατρεία και για τα 2 --> θάλασσα και καλοκαίρι) Αλλά, το χειμώνα τι θα κάνεις, άμα δεν αντέχεις το κρύο ? Δε θα κάνεις κάνα περπάτημα (ελαφρύ τζογκινγκ, όχι περπάτημα τύπου "χαζεύω βιτρίνες") ? Δε θα πας κάνα γυμναστήριο ? Δε θα κάνεις κάτι άλλο τεσπά ? έντιτ/ ωραίες οι γάτες σας !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.