Προς το περιεχόμενο

Γυμναστική κατ'οίκον

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Συμφωνώ ότι η κολύμβηση είναι η καλύτερη άσκηση ! Και ειδικά στη θάλασσα, το καλοκαίρι...(λατρεία και για τα 2 --> θάλασσα και καλοκαίρι) Αλλά, το χειμώνα τι θα κάνεις, άμα δεν αντέχεις το κρύο ? Δε θα κάνεις κάνα περπάτημα (ελαφρύ τζογκινγκ, όχι περπάτημα τύπου "χαζεύω βιτρίνες") ? Δε θα πας κάνα γυμναστήριο ? Δε θα κάνεις κάτι άλλο τεσπά ?

έντιτ/ ωραίες οι γάτες σας ! :-)

οποιος φοβαται πεφτει και κοιμαται.

• Απαντ. 169
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Συμφωνώ ότι η κολύμβηση είναι η καλύτερη άσκηση ! Και ειδικά στη θάλασσα, το καλοκαίρι...(λατρεία και για τα 2 --> θάλασσα και καλοκαίρι) Αλλά, το χειμώνα τι θα κάνεις, άμα δεν αντέχεις το κρύο ?

Ελα ελα , τόσες πισίνες ,δημοτικές και μη , για ποιους τις πληρώνουμε; Για μας !

Είναι θερμενόμενες ε! :P

Δε θα κάνεις κάνα περπάτημα (ελαφρύ τζογκινγκ, όχι περπάτημα τύπου "χαζεύω βιτρίνες") ? Δε θα πας κάνα γυμναστήριο ? Δε θα κάνεις κάτι άλλο τεσπά ?
Ελπίζω μόνο να μην είναι power plate :P

Υπάρχουν τόσα άλλα πράγματα που συνάδουν με την ως άνω free φάση, ζουμε σε μια βολική γεωγραφική περιοχή με πολλές δυνατότητες και για τον χειμώνα !

έντιτ/ ωραίες οι γάτες σας ! :-)
Αν θα πάρω ζώο κάποια στιγμή αυτο θα είναι σκύλος και μάλλον έχω καταλήξει και στην ράτσα.
Δημοσ.
Ελα ελα , τόσες πισίνες ,δημοτικές και μη , για ποιους τις πληρώνουμε; Για μας !

Είναι θερμενόμενες ε! :P

χμμμ... Ναι, κάτι έχω υπόψη μου !.. Δε μου λες, σε θερμαινόμενη ανοιχτή έχεις δοκιμάσει να πας (δε θα πω χειμώνα) το φθινόπωρο κατά τις 18:00 ??? :rolleyes:

Ελπίζω μόνο να μην είναι power plate :P

Υπάρχουν τόσα άλλα πράγματα που συνάδουν με την ως άνω free φάση, ζουμε σε μια βολική γεωγραφική περιοχή με πολλές δυνατότητες και για τον χειμώνα !

Συμφωνώ ότι υπάρχουν ένα σωρό πράγματα (εκτός του power plate :P), που μπορείς να κάνεις το χειμώνα, προκειμένου να καλύψεις τις ανάγκες σου για φυσική δραστηριότητα κι εκτόνωση !

Αν θα πάρω ζώο κάποια στιγμή αυτο θα είναι σκύλος και μάλλον έχω καταλήξει και στην ράτσα.

Τι ράτσα θα είναι ? (Εγώ πάντως θα έπαιρνα κοπράκι, αν μπορούσα να κρατήσω σκυλάκι. Και δεν κοστίζουν τίποτα και -το σημαντικότερο- σώζεις μια βασανισμένη ζωούλα.)

Δημοσ.
χμμμ... Ναι, κάτι έχω υπόψη μου !.. Δε μου λες, σε θερμαινόμενη ανοιχτή έχεις δοκιμάσει να πας (δε θα πω χειμώνα) το φθινόπωρο κατά τις 18:00 ??? :rolleyes:

Για τον μέσο όρο ασκούμενων πραγματικά το φθινόπωρο δεν είναι προβλημα απο άποψη κλίματος ακόμα και τις βραδυνές ώρες σε ανοιχτή πισίνα, αρκεί να γίνεται η συντήρηση της πισίνας σωστά. Εχω ιδία άποψη για το χαιδάρι για παράδειγμα.

Για το κοινο εξάλλου η θερμοκρασία νερού μπορεί να είναι στους 27-28 ή και παραπάνω , η ολυμπιακή πισίνα για παράδειγμα αν θυμάμαι καλά πρέπει να είναι μαξιμουμ στους 24. (? )

Κοιτα αν έχεις το "μικρόβιο" και αν το πάρεις σερί απο το καλοκαίρι κολυμπας στην θαλασσα και το φθινόπωρο , και συνεχίζεις και σε πισίνα ανετα.

Δεν χαζεύουμε στην πισινα εξάλλου αν εισαι διαρκώς σε κινηση και ολυμπιακή να είναι η πισίνα ζεστένεσαι κανονικά, κολυμπάμε δηλαδή δεν ποζάρουμε , διαφορετικά περιμένουμε το καλοκαιράκι ξανα για να πιουμε το μοχίτο μας στην ψάθα ή όπου αλλού - προτιμώ beach bar υπο σκια ! :P

Τι ράτσα θα είναι ? (Εγώ πάντως θα έπαιρνα κοπράκι, αν μπορούσα να κρατήσω σκυλάκι. Και δεν κοστίζουν τίποτα και -το σημαντικότερο- σώζεις μια βασανισμένη ζωούλα.)
Ναι οι κοπρίτες είναι πανεξυπνα επίσης η ιδέα σου είναι χρήσιμη όντως. Αλλά σκέφτομαι να παρω ένα λαμπραντορ.
Δημοσ.
οποιος φοβαται πεφτει και κοιμαται.

ή κάνει γυμναστική εσωτερικού χώρου !;) (power plate ντε ! Που πήγε ο νους σου ?:P)

Φιντέλ 17- 21 βαθμούς η θερμοκρασία του νερού σε θερμαινόμενη ανοιχτή ολυμπιακή. Όσο για τα υπόλοιπα, που λες ("δεν κάθεσαι-δε χαζεύεις-δεν επιδεικνύεις το μαγιό σου") εξυπακούονται ! Γιατί από τη στιγμή που θα βγάλεις το μπουρνουζάκι, ΤΡΕΧΕΙΣ !;) Επίσης, επειδή δεν είσαι και ολυμπιονίκης, να πηγαίνεις πάνω- κάτω την 50άρα για κάνα μισάωρο, κάποια διαλειμματάκια -στη 1 ώρα άσκησης- θα τα κάνεις. Δε θα τα κάνεις ? Για δοκίμασε να βγαλεις την πλατούλα και τα χεράκια βρεγμένα έξω από το νερό στους... 10 βαθμούς (θερμοκρασία περιβάλοντος)...

Δημοσ.
χμμμ... Ναι, κάτι έχω υπόψη μου !.. Δε μου λες, σε θερμαινόμενη ανοιχτή έχεις δοκιμάσει να πας (δε θα πω χειμώνα) το φθινόπωρο κατά τις 18:00 ??

Γουστάρω, σπαρτιατική φάση.

Δημοσ.

Βασικά πιστεύω τα μειονεκτήματα της κολύμβησης είναι 2 (άντε 3):

1) Έχει μεγάλο overhead πριν και μετά (ντύσου, ξεντύσου, ντους και τέτοια).

2) Πρέπει να ξέρεις ή να είσαι διατεθιμένος να μάθεις να κολυμπάς πράγμα που είναι σαφώς πιο δύσκολο από το jogging.

3) Έλλειψη πισίνας. Εγώ όσο ήμουνα στην Ελλάδα πήγαινα στο Γουδί αν και έκλεινε για 2-3 μήνες το χρόνο το χειμώνα. Ομολογουμένος η θερμοκρασία είναι ένα πιθανό πρόβλημα αλλά δεν είναι τοσο τραγικό όσο είσαι μέσα στο νερό.

Δημοσ.

Τώρα που λέτε για την ανοιχτή πισίνα, θυμήθηκα στην ουγγαρία με μείον 12 σε ανοιχτά λουτρά, δηλ. μεγαλες πισίνες με ζεστό φυσικό νερό από θερμές πηγες και ο κόσμος με το μαγιο ενω γύρω πέφτανε μύτες. Φοβερή φάση. Και αυτό ήταν ανοιχτό ακόμα και τη νύχτα και έβλεπες τα αστέρια από πάνω σου.

da.gif

Δημοσ.

κι εγώ θυμάμαι τα ανοιχτά λουτρά της Βουδαπέστης pebbles (ΜΠΡΡΡΡΡρρρρρ...):fear:. Εννοείται ότι τα λουτρά, όπου είχα βουτήξει ήταν ΚΛΕΙΣΤΑ !!!!:o

Δημοσ.
Φιντέλ 17- 21 βαθμούς η θερμοκρασία του νερού σε θερμαινόμενη ανοιχτή ολυμπιακή. Όσο για τα υπόλοιπα, που λες ("δεν κάθεσαι-δε χαζεύεις-δεν επιδεικνύεις το μαγιό σου") εξυπακούονται ! Γιατί από τη στιγμή που θα βγάλεις το μπουρνουζάκι, ΤΡΕΧΕΙΣ !;)

Επίσης, επειδή δεν είσαι και ολυμπιονίκης, να πηγαίνεις πάνω- κάτω την 50άρα για κάνα μισάωρο, κάποια διαλειμματάκια -στη 1 ώρα άσκησης- θα τα κάνεις. Δε θα τα κάνεις ? Για δοκίμασε να βγαλεις την πλατούλα και τα χεράκια βρεγμένα έξω από το νερό στους... 10 βαθμούς (θερμοκρασία περιβάλοντος)...

21 , βαθμους ? Cool.

χμμ.. μιλάς σαν παραπονιάρα κολυμβήτρια , εχω την αμυδρά εντύπωση οτι μπορεί και να έχεις κάνει ερασιτεχνικό αθλητισμό πιτσιρίκα . Ωστόσο ..

Εγώ μπορεί να είμαι παλαβός άσε εμένα , πραγματικά αν δεν αφορούσαν ολα αυτά που λέμε τον μέσο ασκούμενο εγώ τουλάχιστον δεν θα ελέγα πολλά πολλά , αλλά όπως είπα και πριν έχω ίδία άποψη απο ανοιχτό κολυμβητήριο στο χαιδάρι όπου πολύ κόσμος κολυμπάει.

Επιπλέον βγάζεις το μπουρνούζι βουτάς και κολυμπας , δεν τρέχεις ! :P

Διαλειμματάκια θα κάνεις περισσότερα αλλά θα είσαι ζεστός ΑΝ κολυμπάς στο τέμπο σου, και όταν λεμε διαλειμμα δεν λέμε να κάθεσε πάνω στα κουλουαρ και να μιλάς με τις ώρες με την κολητή. and in the name of god , δεν χρειάζεται να εισαι ολυμπιονίκης για να βγάλεις 600-1000 μέτρα πρόγραμμα ή τέμπο , ούτε καν το 3000χιλιαρο αν το προχωρήσεις . :P

Τώρα που λέτε για την ανοιχτή πισίνα, θυμήθηκα στην ουγγαρία με μείον 12 σε ανοιχτά λουτρά, δηλ. μεγαλες πισίνες με ζεστό φυσικό νερό από θερμές πηγες και ο κόσμος με το μαγιο ενω γύρω πέφτανε μύτες. Φοβερή φάση. Και αυτό ήταν ανοιχτό ακόμα και τη νύχτα και έβλεπες τα αστέρια από πάνω σου.

Indeed , καλή φάση ..

κι εγώ θυμάμαι τα ανοιχτά λουτρά της Βουδαπέστης pebbles (ΜΠΡΡΡΡΡρρρρρ...):fear:. Εννοείται ότι τα λουτρά, όπου είχα βουτήξει ήταν ΚΛΕΙΣΤΑ !!!!:o

Οι υποψίες μου που λέγαμε , υπήρξες αθλητρια or something ? .... :-)

Δημοσ.

Νομίζω για ένα μέσο άνθρωπο 1χμ είναι αρκετό συνήθως, αλλά διαφωνώ στο ότι είναι τόσο εύκολο. Εμένα οι περισσότεροι φίλοι μου που έχουν δοκιμάσει κάνουν δεν κάνουν 100 μέτρα την πρώτη φορά :-)

Δημοσ.

@χαπι: Είχα πάει Βουδαπέστη χειμώνα Ιανουάριο και δεν θα το τόλμαγα να μπω σε ανοιχτα λουτρα με -12. Ειδα όμως ότι ήταν πολυ δημοφιλες και το έκανα και θα μου μεινει αξεχαστο.

Δημοσ.

Προσθιο κανω μισο χιλιομετρο σερι αρκετα ανετα... Ελευθερο με δυσκολια 300-400μ και ιπτυο με δυσκολια 200-300 ... ( Βεβαια ισως παιζει ρολο κ το οτι κανω πρωτα προσθιο, μετα ελευθερο, μετα ιπτυο, οποτε ειμαι ηδη κουρασμενος ..)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...