μανος2 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Καλησπέρα. Έχω κάνει ένα δίκτυο με τον router wag 354 linksys, στο οποίο έχω συνδέσει ενσύρματα το desktop και ασύρματα το laptop. Έχω ελεύθερο το δίκτυο για να μη παιδεύομαι, αλλά επέτρεψα μόνο την mac address του laptop να συνδέεται. Δεδομένου του ότι η mac address είναι μοναδική και κανείς δεν έχει φυσική πρόσβαση στον router, για να συνδεθεί ενσύρματα ώστε να αλλάξει τις ρυθμίσεις,, υπάρχει περίπτωση με κάποιο τρόπο να συνδεθεί κανείς ή να υποκλαπεί η κίνηση του δικτύου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
-NetHawk- Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Ετσι ειναι απο οσο ξερω.Απο τη στιγμη που η mac address ειναι μοναδικη και εχεις θεση επιλογη "Permit only the following computers to access" τοτε δεν θα εχεις προβλημα....Παντως και η χρηση wep δεν θα εβλαπτε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
danaos Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Είσαι ασφαλής... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Costinio Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Για πλάκα μπορείς κάποιος να σου σπάσει το mac filter που έχεις βάλει! Πώς? Βλέποντας καταρχάς ποιες mac παίζουν στο wlan και ύστερα αφού δει τη δικιά σου, αλλάζει τη δικιά του ώστε να είναι ίδια με τη δικιά σου! Αν θες να έχεις ασφάλεια σε μεγάλο βαθμό (100% δεν πρόκειται να έχεις σε καμία περίπτωση) βάλε wpa-psk. Το wep σπάει κι αυτό εύκολα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
μανος2 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Για πλάκα μπορείς κάποιος να σου σπάσει το mac filter που έχεις βάλει!Πώς? Βλέποντας καταρχάς ποιες mac παίζουν στο wlan και ύστερα αφού δει τη δικιά σου, αλλάζει τη δικιά του ώστε να είναι ίδια με τη δικιά σου! Αν θες να έχεις ασφάλεια σε μεγάλο βαθμό (100% δεν πρόκειται να έχεις σε καμία περίπτωση) βάλε wpa-psk. Το wep σπάει κι αυτό εύκολα. Πώς μπορεί κάποιος, χωρίς να συνδεθεί στο δίκτυό μου και να μπει στον router, να δει ποιες mac address παίζουν στο δίκτυο; Με ποιο τρόπο μπορείς να αλλάξεις την mac address; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gantalf_4 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 http://www.remote-exploit.org εκει δες... Mε μια απλη διανομη Linux... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kattistt Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2007 Ποτε δεν εισαι ασφαλης, καλο να οριζεις ασφαλεια μεσω mac address αλλα επισης καλο μεσω των keys (passwords). Καλο ειναι να βαλεις και καποιο password και ας παιδευτεις λιγακι! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
polidis Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2007 H Mac einai psomotiri na stin vrei kapios. Akoma kai WEP key na exeis sto vriskoun osoi asxolounde ma linux pleon. Yparxoune pola prog se linux pou to kanoun afto. Tora an thes na esthanese ligo asfaleis vale WPA. Kai an thes na esthanese apolita asfaleis vale WPA2 an ypostirizei o router sou tetio klidi. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Costinio Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2007 Πώς μπορεί κάποιος, χωρίς να συνδεθεί στο δίκτυό μου και να μπει στον router, να δει ποιες mac address παίζουν στο δίκτυο; Με ποιο τρόπο μπορείς να αλλάξεις την mac address; Όπως σου είπαν και τα παιδιά σε μια linux διανομή αν έχεις τα κατάλληλα εργαλεία κάνεις ότι θες! Δεν χρειάζεται να συνδεθεί κάποιος στο δίκτυό σου για να δει τι παίζει ;-) check ->> http://www.aircrack-ng.org Η mac στο linux αλλάζει πολύ απλά με μία εντολή. Για win υπάρχουν κάποια tools για αυτό το σκοπό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sta Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2007 Όλα αυτά με μία κάρτα που υποστηρίζει raw packet filtering και όχι με τις απλές wireless κάρτες μας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Costinio Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2007 τι ακριβως εννοείς sta? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sta Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2007 Εννοώ ότι με μία "απλή" κάρτα wireless π.χ. δε μπορείς να σπάσεις το wep, διότι δεν κατεβάζει από τον αέρα όλα τα πακέτα παρά μόνο πολύ συγκεκριμένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Costinio Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2007 δεν ξέρω ποια η διαφορά της "απλής" από μια "μη απλή" κάρτα πάντως εγώ με μια rt2500 κάνω τη δουλειά μου μια χαρά ;-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.