Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για ασφάλεια δικτύου

μανος2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.

Έχω κάνει ένα δίκτυο με τον router wag 354 linksys, στο οποίο έχω συνδέσει ενσύρματα το desktop και ασύρματα το laptop.

Έχω ελεύθερο το δίκτυο για να μη παιδεύομαι, αλλά επέτρεψα μόνο την mac address του laptop να συνδέεται.

Δεδομένου του ότι η mac address είναι μοναδική και κανείς δεν έχει φυσική πρόσβαση στον router, για να συνδεθεί ενσύρματα ώστε να αλλάξει τις ρυθμίσεις,, υπάρχει περίπτωση με κάποιο τρόπο να συνδεθεί κανείς ή να υποκλαπεί η κίνηση του δικτύου;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ετσι ειναι απο οσο ξερω.Απο τη στιγμη που η mac address ειναι μοναδικη και εχεις θεση επιλογη "Permit only the following computers to access" τοτε δεν θα εχεις προβλημα....Παντως και η χρηση wep δεν θα εβλαπτε...:P

Για πλάκα μπορείς κάποιος να σου σπάσει το mac filter που έχεις βάλει!

Πώς?

Βλέποντας καταρχάς ποιες mac παίζουν στο wlan και ύστερα αφού δει τη δικιά σου, αλλάζει τη δικιά του ώστε να είναι ίδια με τη δικιά σου!

Αν θες να έχεις ασφάλεια σε μεγάλο βαθμό (100% δεν πρόκειται να έχεις σε καμία περίπτωση) βάλε wpa-psk. Το wep σπάει κι αυτό εύκολα.

Για πλάκα μπορείς κάποιος να σου σπάσει το mac filter που έχεις βάλει!

Πώς?

Βλέποντας καταρχάς ποιες mac παίζουν στο wlan και ύστερα αφού δει τη δικιά σου, αλλάζει τη δικιά του ώστε να είναι ίδια με τη δικιά σου!

Αν θες να έχεις ασφάλεια σε μεγάλο βαθμό (100% δεν πρόκειται να έχεις σε καμία περίπτωση) βάλε wpa-psk. Το wep σπάει κι αυτό εύκολα.

Πώς μπορεί κάποιος, χωρίς να συνδεθεί στο δίκτυό μου και να μπει στον router, να δει ποιες mac address παίζουν στο δίκτυο;

Με ποιο τρόπο μπορείς να αλλάξεις την mac address;

Ποτε δεν εισαι ασφαλης, καλο να οριζεις ασφαλεια μεσω mac address αλλα επισης καλο μεσω των keys (passwords). Καλο ειναι να βαλεις και καποιο password και ας παιδευτεις λιγακι!

H Mac einai psomotiri na stin vrei kapios.

Akoma kai WEP key na exeis sto vriskoun osoi asxolounde ma linux pleon.

Yparxoune pola prog se linux pou to kanoun afto.

Tora an thes na esthanese ligo asfaleis vale WPA.

Kai an thes na esthanese apolita asfaleis vale WPA2 an ypostirizei o router sou tetio klidi.

Πώς μπορεί κάποιος, χωρίς να συνδεθεί στο δίκτυό μου και να μπει στον router, να δει ποιες mac address παίζουν στο δίκτυο;

Με ποιο τρόπο μπορείς να αλλάξεις την mac address;

Όπως σου είπαν και τα παιδιά σε μια linux διανομή αν έχεις τα κατάλληλα εργαλεία κάνεις ότι θες!

Δεν χρειάζεται να συνδεθεί κάποιος στο δίκτυό σου για να δει τι παίζει ;-)

check ->> http://www.aircrack-ng.org

Η mac στο linux αλλάζει πολύ απλά με μία εντολή.

Για win υπάρχουν κάποια tools για αυτό το σκοπό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...