Προς το περιεχόμενο

ΒΟΗΘΕΙΑ για overclocking στον 6300

ababapanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα!

αύριο θα έχω το παρακάτω σύστημα:

CPU: core 2 duo E6300

mobo: P5W DH Deluxe

RAM: 2x 1GB kingston 667

GPU: XFX 8800 GTX

PSU: HEROICHI 600W

Θα ήθελα να ρωτήσω, στο χαλαρό, και χωρίς να αλλάξω ψυχτρά η κάτι άλλο στο υπάρχον σύστημα μέχρι πόσο μπορεί να φτάσει ο Ε6300 με ασφάλεια χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να γινει ζημια?

Υπάρχει Κάποιο πρόγραμμα που να μπορώ να κάνω εύκολο και γρήγορο overclocking χωρίς να χρειαστεί να μπλέχτω με το bios που το φοβάμαι λίγο?

Δημοσ.

Δεν υπάρχει standard απάντηση γι' αυτό που ρωτάς, πχ εξαρτάται από τι θερμοκρασίες θα 'χεις σε full load που δεν είναι ίδιες για όλους τους C2D 6300.

Επίσης καλύτερο είναι το o/c να γίνει μέσω BIOS.

Δημοσ.

episis den prepi na se anxoni toso poli to overclock (h kalitera oi opioi kindinoi diatrexis me auto) arki fisika na to kanis stadiaka kai meta apo poli ora test stin kathe mikri "alagi" pou tha kanis. auto me liga logia simeni oti AFOU testaris to sistima sou se default rethmisis kai bebeothis oti ola einai ok. dinis liga mhz stin cpu (oxi pano apo 5-10% kathe fora) kai testaris sistima kai thermokrasies.

fisika paizoun kai alla rolo alla etsi einai sxetika akindina. na prosexis to overclock pou ginete paralila se mnimes kai alla yposistimata. auta en oligis.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει πιθανότητα να κάνεις ζημιά στον υπολογιστή εκτός αν αρχίσεις να παίζεις με πολλά volt (και πάλι βραχυπρόθεσμα δεν θα έχεις πρόβλημα).

Overclocking μόνο από το BIOS. Η μητρική σου έχει ήδη επιλογές για υπερχρονισμό χωρίς να πειράξεις μόνος σου όλες τις ρυθμίσεις. Στο tabaki Advanced δίνει δυνατότητα (επιλογή 'Τarget Frequency' αφού ενεργοποιήσεις το 'ΑΙ Ν.Ο.S') για overclock από 5% έως 30%.

Δημοσ.

Πάντως αν δεν κάνω λάθος με τις συγκεκριμένες μνήμες δεν θα μπορέσεις να φτάσεις πάνω από 2,4... Ο μικρότερος διαιρέτης είναι 1:1, που σημαίνει ότι 667/2=334Mhz, δεδομένου ότι ο 6300 έχει 7 πολλαπλασιαστή, 7*334=2338Mhz...

Δημοσ.

Αυτο ειναι το κακο ,οτι δεν εχω πολυ καλες μνημες. αυτες μηπως μου χαλασουν τα σχεδια? τι λενε αυτες οι kingston στα 667Μhζ και χωρις ψυχτρα? θα αντεξουν?

Δημοσ.

Ένα από τα καλά χαρακτηριστικά του 680i είναι η δυνατότητα ασυγχρονισμού του FSB με τις μνήμες. Έτσι μπορείς να ζορίσεις όσο θέλεις την CPU χωρίς να φοβάσαι την αντοχή των μνημών. Σίγουρα δεν έχει κάποια τέτοια επιλογή και το P5W?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

john2gr μόνο το δικό μας το έχει αυτό? Έχω μπερδευτεί λίγο με αυτή τη κατάσταση.

(Έχεις αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με το eVGA?)

Δημοσ.

MONO TO NFORCE 680i IPOSTIRIZI ASINXRONI LITOURGIA metaksi epeksergasti kai mnimis..

ta koina intel chipsets exoun analogikes (diladi oso auksanis to ena auksani kai to alo) sxesis meta tou FSB se cpu kai ram. to mono to opio prosferoun einai kapii dieretes i opii omos den dinoun akrives times... alla times kata prosegisi panta

gia mena theorite apotiximeni texniki giati mpori i mnimi na pai mexri 900MHz MAX o dieretis na sou tin pai 901MHz kai na anagazese na tin peksis me alon diereti alla tha pas poli pio kato.... i tha prospathisis na vris me pia timi tou FSB o dieretis sou tha sou dini akrivos ta 900MHz...

einai trela ase.... nforce 680i kai eisai autokratoras leme...

Δημοσ.

Ασυνχρονη λειτουργια υποστηριζει μονο το 680i η και το 650i ?

Γιατι ειναι πολλα τα λευτα για τις μητρικες με το 680!......

Δημοσ.
Από ότι κατάλαβα μόνο το 680i :(

Όλα τα άλλα έχουν διαιρέτες...

(Από την οθόνη είσαι ευχαριστημένος?)

Α λες την 1980q....Και εσυ ιδια εχεις.........................

Φοβερη οθονη,και πεντακαθαρη απεικονηση....Στις ταινιες λιγο χανει αλλα ευτυχως τις περισσοτερες τις βλεπω στην 32αρα lcd......

Παντως δεν την εχω πολυ καιρο(κανενα 6μηνο και αν) μιας και την πηρα μεταχειρισμενη στα 200 ευρω...(550+ εκανε πριν 1,5 χρονο οταν πρωτοβγηκε)

με 0 καμενα pixel....(Εχει ακομα κανενα χρονο εγγυηση απο τα συνολικα 3)...

Μου αρεσει πολυ ο σχεδιασμος αφου ειτε κλειστη ειτε ανοιχτη ειναι κουκλα...

Το μονο αρνητικο ειναι οτι εχει χαλαρωσει η βαση της και εχει μια ταση να πεφτει προς τα μπροστα........................................OFF TOPIC-ΤΕΛΟΣ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...