yiannis_t Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2007 Παιδιά καλησπέρα! Πρώτα απ' όλα να πω πως κατανοώ απόλυτα ότι ανοίγω για χιλιοστή φορά το ίδιο topic.. Λυπάμαι πολύ αλλά έχοντας κάνει μία αναζήτηση στο forum αυτό και έχοντας διαβάσει 9 σχετικές σελίδες γεμάτες παρόμοια topic δεν κατάφερα να καταλάβω κάτι.. Γιατί χρησιμοποιώντας το ConvertXto Dvd, το οποίο κατά τα άλλα εκτιμώ πολύ!, και προσθέτωντας μία ταινία μεγέθους 700-750 MB ο δεσμευμένος χώρος γίνεται αμέσως ~2,9GB..?? Πως γίνεται λοιπόν να προσθέσουμε 3-4 ταινίες αντίστοιχου μεγέθους όπως συχνότατα αναφέρεται στα διάφορα αντίστοιχα topics?
tonypapadovic Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2007 Μα μετά την μετατροπή είναι φυσικό να πιάνει περισσότερο χώρο! Σκέψου το κιαλλιώς, ήδη βάζοντας μια 700άρα ταινία έχεις γύρω στα 100-120 λεπτά ταινίας. Από τη φύση του δίσκου δεν θα χωρούσε και περισσότερα. Παρόλαυτά νομίζω γίνεται να βάλεις περισσότερα mb αλλά θα χάσεις σε ποιότητα. Ας με διορθώσετε όπου κάνω λάθος, εγώ έτσι το καταλαβαίνω και το έχω αποδεχτεί!
yiannis_t Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2007 To θέμα είναι ότι ακόμα και να ρίξω την ποιότητα με αλλαγή στην κωδικοποίηση δεν παρατηώ αλλαγή στο μέγεθος! Γι' αυτό και μου φαίνεται κάπως παράδοξο..
Vincanity Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2007 δοκίμασε να βαλεις 2 ή 3 ταίνίες...θα δείς 4.5GB όσο δλδ ενα DVD. Αυτό γίνεται γιατί κάνει αυτόματη επιλογή ρυθμίσεων ποιοτητας προκειμένου να χωρέσουν στο δίσκο...
kastel Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2007 Το μειονέκτημα σε αυτά τα προγράμματα είναι ότι έχουν προκαθορισμένους codecs και ρυθμίσεις.
dms_tns Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2007 Με τα λιγοστά που έχω και εγώ καταλάβει (γενικά απο dvd ktl.) για να γίνει dvd compatible θα πρέπει να γίνει από divx, xvid,mpeg4-----> mpeg2 το οποίο είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ πρότυπο συμπίεσης..και πάλι από ότι έχω μυριστεί το κόλπο πάιζεται στα kbps (bitrate).. ετσι : το mpeg 2 έχει από τη φύση του ένα default ποσό bitrate ,καλύτερα ένα έυρος (4000-7000 kbps.. θα σας γελάσω στην ακρίβεια) που ΔΕΝ έχει απώλεια ποιότητας....Τα αυξημένα kbps σημάινουν ΑΥΞΗΣΗ (όχι πάντα αυτά αλλά κυρίως αυτά) και του μεγέθους...της τάξης του GB και βάλε....Τα οποία λειτουργόυν(όπως και ο divx codec) και με βάσει (αναλογικά με) τη ΔΙΑΡΚΕΙΑ του video μη βλεπεις που είναι *αμώ τους codecs ο divx,xvid κτλ.. @ yiannis_t : Έτσι το πρόγραμμα αυτό (δεν το χω χρησημοποιήσει) έχει φαντάζομαι κάποια default ποσότητα bitrate που δεν χάνει ποιότητα το εξαγώμενο video..πιστεύω πως θα μπορείς να επέμβεις στον codec και να ρυθμίσεις τον codec αλλά αν μειώσεις τo bitrate θα πέσει η ποιότητα...τα 700mb 120min video σε mpeg2 ΞΕΧΝΑ τα με την καμία...
yiannis_t Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2007 Αυτό περίμενα να βρω και γω μόλις το εγκατέστησα αλλά δυστυχώς δεν έχει τέτοια ρύθμιση.. ;-)
dms_tns Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2007 Προσωπικά πιστέυω ότι μια ταινία 120Min mpeg2 σε 2,9 gb είναι αρκετά καλά...φαντάζομαι πως η ποιότητα είναι αξοπρεπής ετσι?? Σου ΄πα αν ΄ριξεις κι άλλο το μέγεθος θα χάσεις σε εικόνα... Κανονικά όμως έπρεπε να είχε ρυθμίσεις επέμβασης για το mpeg2.. Για δες και το mediacoder νομίζω ότι μπορείς σε αυτό να επαίμβεις δεν έιμαι σίγουρος όμως.. Το convertx to dvd τα κάνει και vob me ifo κ ετσι, ή απλά mpeg..?
yiannis_t Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Η ποιότητα είναι πράγματι πολύ καλή! Όσον αφορά τους τύπους των αρχείων δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω!δεν ξέρω... Νομίζω μόνο mpeg!
Apostolishatz Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Τα κάνει κανονικότατο DVD,σου βγάζει δηλαδή δυο φακέλους AUDIO_TS και VIDEO_TS αντίστοιχα όπως δηλαδή οποιοδήποτε DVD-VIDEO δισκάκι αγορασμένο,φτιαγμένο ή ότι άλλο.Μόλις το ConvertXtoDVD τελειώσει τη δουλειά του,είτε σου γράφει και το δισκάκι αν θες(ναι,ναι μπορεις να πάρεις έτοιμο γραμμένο το DVD)είτε αν προτιμάς το Nero απλά μπαίνεις,επιλέγεις DVD-VIDEO πετάς μέσα τους δύο φακέλους που είπα στην αρχή,Burn και καθάρισες!
kostelo Δημοσ. 5 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2007 Υπαρχει καποιο αλλο αξιολογο προγραμμα εμπορικο ή μη για δημιουργια DVD με μενου και χρηση video xvid με υποτιτλους?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.