tribeye Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2007 kalispera, endiaferomai na mathw osa perissotera mporw gia ta diktia kai oxi mono-tha ithela na asxolithw me tin diaxeirisi diktiwn,kati san administrator-auto stin ousia.pros to paron den gnwrizw sxedon tipota.mporei kapoios na me enimerwsei gia to pws tha apoktisw autes tis gnwseis.an kapoios mporei na mou proteinei kapoia kali sxoli stin athina euxaristws,giati den vgazw akri psaxnontas-oles oi idiwtikes sxoles pliroforikis diateinontai oti enai oi kaliteres. thanks :roll:
liakos356 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2007 Καλώς ήρθες. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μάθεις κάτι. Μπορείς να ξεκινήσεις καθαρά εμπειρικά να μαθαίνεις για τα δίκτυα (ξεκίνα απλά να στήσεις 2 PC Windows), να ασχοληθείς με τη σχετική βιβλιογραφία (δίκτυα υπολογιστών-Tanenbaum), με προγραμματισμό όπου θα σε βοηθήσει στην κατασκευή αλγόρυθμων δρομολόγησης ή να φοιτήσεις σε μια δημόσια ή ιδιωτική σχολή. Μέσω της εμπειρίας θα μπορέσεις να αντιμετωπίζεις τα απλά προβληματάκια που θα πετυχαίνεις σε ζεύξεις μεταξύ υπολογιστών, αλλά αν δεν έχεις το σχετικό θεωρητικό υπόβαθρο, θα περιορισθείς μέχρι εκεί. Γενικά, τα ΤΕΙ κ' Πανεπιστήμια πληροφορικής είναι η καλύτερη λύση, αν θες να ασχοληθείς επαγγελματικά με αυτό τον κλάδο, όπου με ένα μεταπτυχιακό θα κατέχεις πραγματικά το ζήτημα. Μετά ακολουθούν οι ιδιωτικές σχολές και τέλος, ότι μπορείς να μάθεις μόνος σου, δίχως καθοδήγηση. Ελπίζω να βοήθησα.
tribeye Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 thanks filarako gia tis simvoules sou-malon tha ksekinisw pairnontas to vivlio tou Tanenbaum-apla ithela na vrw kai mia sxoli pou tha mou diasafinizei kai tis opoies apories mou dimiourgithoun stin poreia diavazontas to vivlio.tha sinexisw na psaxnw kai idiwtikes sxoles wste na apoktisw to thewritiko ipovathro pou mou les.gia aei-tei diskolo to vlepw giati idi exw teleiwsei aei ws oikonomologos kai mou einai diskolo na ksanarxisw mia sxoli apo tin arxi.elpizw an thelisw na se rwtisw kati sto melon-apories kai tetoia na eisai euxeros.kai pali euxaristw.
afnman Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Γενικα για δικτυα προτεινω να διαβάσεις επίσης: Επικοινωνιες Υπολογιστων & Δεδομένων,William Stallings. Τωρα αν θες να ασχοληθείς με administration σε windows δικτυα: Ο βοηθός του διαχειριστή δικτύου των Windows 2000,William R. Stanek (κοιτα και για server edition) . Επίσης,η σωστή διαχείριση ενος δικτύου προυποθέτει πολύ καλή γνώση και κατανόηση των λειτουργικών συστημάτων.
nickgin Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Φίλε μου μπορεί να επισκεφτείς και την διευθυνση: http://www.windowsnetworking.com η οποία είναι απ' τις καλύτερες σε θέματα δικτύων.
naiv_dim Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 εγω αυτο που σου προτυνω με κλειστα ματια χωρις δευτερη κουβεντα κ λοιπες συζητησεις, να παρακολουθησεις το σεμιναριο της cisco το CCNA, αυτο παρακολουθω κ γω αυτη την στιγμη, ειναι παγκοσμιως αναγνωρισμενο, κ το καλυτερο που υπαρχει αυτην την στιγμη κ μαθαινεις τα παντα σε οτι εχει σχεση με δικτυο, αλλα πανω στα μηχανηματα της cisco, που αυτη την στιγμη εχει την κυριαρχια στις επιχειρησεις.. ψαξε που γινονται τα σεμιναρια δ λεω το δικο μου για λογους διαφημησης..
naiv_dim Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 επισης οταν τελειωσεις το CCNA Μπορεις να παρακολουθησεις για ασφαλεια δικτυου, ασυρματα δικτυα κ γενικα εχει πολυ πραμα.. να υπογραμισω ομως οτι στα σεμιναρια αυτα η υλη ειναι στα αγγλικα ΜΟΝΟ αλλα αξιζει τον κοπο κ φυσικα θελει τοσο διαβασμα οσο δ εκανες οταν πηγαινες σχολειο.. :!: :!: :!: ¨ υγ:το σεμιναριο ειναι καθαρα στο network κομματι δλδ στα μηχανικα κ οχι system..
PepeLePew Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Εγώ θα σου πω να κοιτάξεις κάνα άλλο επάγγελμα. Γιατί θες να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου? Θες να πίνεις 5 φραπέδες την μέρα? Να καπνίζεις ένα πακέτο τσιγάρα? Να προσπαθείς να εξηγήσεις σε άχρηστους διευθυντές που επειδή έχουν πάρει ένα ECDL και νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα ότι δεν είναι δουλεία σου να ξέρεις την χ ψ ζ συνάρτηση μέσα στο κολόexcel? Να προσπαθείς να χαλιναγωγήσεις τους χρήστες της εταιρίας που εργάζεσαι ότι κοίτα μαλάκες σταματήστε να μπαίνετε στο τσοντοsite και μην με κοροϊδεύετε με το να μου λέτε ότι δεν έκανα τίποτα και μόνο του έγινε. Να κάθεσαι και να βαριέσαι 25 μέρες τον μήνα και ξαφνικά τις 5 τελευταίες να χρειάζεται να δουλεύεις για 10?Να προσπαθείς να εξηγήσεις ότι δεν φταις εσύ που η διοίκηση δεν τους παίρνει καινούργιο pc και ότι δεν είσαι εσύ αυτό που βάζει λεφτά στην τσέπη από τις μίζες( ή τουλάχιστον ότι βάζει πιο λίγα από ότι θα έπρεπε). Να αναγκάζεσαι να φτιάχνεις τα pc όλων τσάμπα αλλά αν εσύ χρειαστείς κάτι από άλλον να σε χρεώνει? Γιατί ρε παπάρα εγώ από αυτό δεν ζω? Να μην μπορείς να φας ως άνθρωπος γιατί ακόμα και τότε κάποιος παπάρας θα σε ρωτήσει για την οποιαδήποτε μαλακία του έρθει. Μα καλά δεν με βλέπεις ότι τρώω? Και να σε ρωτάνε για κάτι σωστό έχει καλός. ΤΟ ότι κάποιοι άνθρωποι ξέρουν από pc κάτι παραπάνω ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ Να βγαίνεις με την γυναίκα σου έξω με παρέα και όταν σε ρωτάνε τι δουλεία κάνεις να μη ξέρεις πως να το πεις? Να πηγαίνεις σε interview διαβάζοντας όλες τις παπαρολογίες που έχει γράψει ο κάθε άσχετος στην αγγελία. Ζητείτε Net Admin με γνώσεις excel-power point windows 2003 server ASP C, C++ ,Photoshop Corel firewall κτλπ κτλπ. Μετάφραση? Ζητείται ξυλουργός που να ξέρει να επισκευάζει αυτοκίνητα diesel να ξέρει που είναι το τιμόνι να έχει σφυρί, και να μπορεί να απογειώσει ένα πύραυλο .:twisted: :twisted: Και έχω να πω κι άλλα αλλά ας το αφήσουμε για άλλη φορα Γι αυτό σου λέω ρε φίλε. ΄ Ψάξε να βρεις κάτι άλλο να κάνεις χάρη στον εαυτό σου θα κάνεις. PS: Πάντως αν καταφέρεις μέσα σε μια μέρα και κάνεις 25 format στο pc σου επειδή έχεις κάνει ότι μαλακία σου περνάει από το μυαλό και τα έκανες μαντάρα τότε είσαι σε καλό δρόμο και μπορείς να σκέφτεσαι ως Sys Admin. Aν πάλι κατάφερεις και αφήσεις την εταιρία σου χωρίς net 5 μέρες επειδή έκανες μαλακία στον cisco της για να ανοίξεις τα torrent και τους πείσεις ότι φταιεί ο πΟΤΕ, τότε αρχίζεις να γίνεσαι και Net Admin.
actorius Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Εγώ θα σου πω να κοιτάξεις κάνα άλλο επάγγελμα. Γιατί θες να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου? Θες να πίνεις 5 φραπέδες την μέρα? Να καπνίζεις ένα πακέτο τσιγάρα? Να προσπαθείς να εξηγήσεις σε άχρηστους διευθυντές που επειδή έχουν πάρει ένα ECDL και νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα ότι δεν είναι δουλεία σου να ξέρεις την χ ψ ζ συνάρτηση μέσα στο κολόexcel? Να προσπαθείς να χαλιναγωγήσεις τους χρήστες της εταιρίας που εργάζεσαι ότι κοίτα μαλάκες σταματήστε να μπαίνετε στο τσοντοsite και μην με κοροϊδεύετε με το να μου λέτε ότι δεν έκανα τίποτα και μόνο του έγινε. Να κάθεσαι και να βαριέσαι 25 μέρες τον μήνα και ξαφνικά τις 5 τελευταίες να χρειάζεται να δουλεύεις για 10?Να προσπαθείς να εξηγήσεις ότι δεν φταις εσύ που η διοίκηση δεν τους παίρνει καινούργιο pc και ότι δεν είσαι εσύ αυτό που βάζει λεφτά στην τσέπη από τις μίζες( ή τουλάχιστον ότι βάζει πιο λίγα από ότι θα έπρεπε). Να αναγκάζεσαι να φτιάχνεις τα pc όλων τσάμπα αλλά αν εσύ χρειαστείς κάτι από άλλον να σε χρεώνει? Γιατί ρε παπάρα εγώ από αυτό δεν ζω? Να μην μπορείς να φας ως άνθρωπος γιατί ακόμα και τότε κάποιος παπάρας θα σε ρωτήσει για την οποιαδήποτε μαλακία του έρθει. Μα καλά δεν με βλέπεις ότι τρώω? Και να σε ρωτάνε για κάτι σωστό έχει καλός. ΤΟ ότι κάποιοι άνθρωποι ξέρουν από pc κάτι παραπάνω ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗΝα βγαίνεις με την γυναίκα σου έξω με παρέα και όταν σε ρωτάνε τι δουλεία κάνεις να μη ξέρεις πως να το πεις? Να πηγαίνεις σε interview διαβάζοντας όλες τις παπαρολογίες που έχει γράψει ο κάθε άσχετος στην αγγελία. Ζητείτε Net Admin με γνώσεις excel-power point windows 2003 server ASP C, C++ ,Photoshop Corel firewall κτλπ κτλπ. Μετάφραση? Ζητείται ξυλουργός που να ξέρει να επισκευάζει αυτοκίνητα diesel να ξέρει που είναι το τιμόνι να έχει σφυρί, και να μπορεί να απογειώσει ένα πύραυλο .:twisted: :twisted: Φίλε Pepe, η αρτιότερη και περιεκτικότερη περιγραφή της δουλειάς μας στη "σύγχρονη" ελληνική πραγματικότητα! Φαντάζομαι είσαι χρόνια στο μέτωπο γιατί μέσα σε μια παράγραφo είπες όσα έχω ζήσει κατά καιρούς ως admin και είμαι κ μικρός κ στο ξεκίνημα της "καριέρας" μου ακόμα... Παρ'όλα αυτά, ας μην απογοητεύσουμε με τη μία το φίλο tribeye! Μπορεί η καυστικότητα σου να κρύβει πολλές καθημερινές αλήθειες, αλλά εγώ γουστάρω και θα γουστάρω τα δίκτυα... Στο κάτω κάτω, ας λένε οτι θέλουν και οι απο πάνω κ οι υπόλοιποι. Όλοι ξέρουν καλά οτι χωρίς τον admin όλα θα πάνε κατα διαόλου μιας κ αυτός είναι ο μόνος που ξέρει το κάθε μικρό χουι στο δίκτυο του...
dterzakis Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Κατέβασε αυτό. Από τα καλύτερα εγχειρίδια σχετικά με τις IP!! Στην σχολή μας το πρότειναν και αν το διαβάσεις θα μάθεις τα πάντα με το πρωτόκολο των IP. Στα βιβλία σχετικά με τα δύκτια ενδεχομένος να βρείς και άλλες πληροφορίες όπως τεχνολογίες adsl και κινητής τηλεφωνίας...
tonyk_x Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Εγώ θα σου πω να κοιτάξεις κάνα άλλο επάγγελμα. Γιατί θες να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου? Θες να πίνεις 5 φραπέδες την μέρα? Να καπνίζεις ένα πακέτο τσιγάρα? Να προσπαθείς να εξηγήσεις σε άχρηστους διευθυντές που επειδή έχουν πάρει ένα ECDL και νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα ότι δεν είναι δουλεία σου να ξέρεις την χ ψ ζ συνάρτηση μέσα στο κολόexcel? Να προσπαθείς να χαλιναγωγήσεις τους χρήστες της εταιρίας που εργάζεσαι ότι κοίτα μαλάκες σταματήστε να μπαίνετε στο τσοντοsite και μην με κοροϊδεύετε με το να μου λέτε ότι δεν έκανα τίποτα και μόνο του έγινε. Να κάθεσαι και να βαριέσαι 25 μέρες τον μήνα και ξαφνικά τις 5 τελευταίες να χρειάζεται να δουλεύεις για 10?Να προσπαθείς να εξηγήσεις ότι δεν φταις εσύ που η διοίκηση δεν τους παίρνει καινούργιο pc και ότι δεν είσαι εσύ αυτό που βάζει λεφτά στην τσέπη από τις μίζες( ή τουλάχιστον ότι βάζει πιο λίγα από ότι θα έπρεπε). Να αναγκάζεσαι να φτιάχνεις τα pc όλων τσάμπα αλλά αν εσύ χρειαστείς κάτι από άλλον να σε χρεώνει? Γιατί ρε παπάρα εγώ από αυτό δεν ζω? Να μην μπορείς να φας ως άνθρωπος γιατί ακόμα και τότε κάποιος παπάρας θα σε ρωτήσει για την οποιαδήποτε μαλακία του έρθει. Μα καλά δεν με βλέπεις ότι τρώω? Και να σε ρωτάνε για κάτι σωστό έχει καλός. ΤΟ ότι κάποιοι άνθρωποι ξέρουν από pc κάτι παραπάνω ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗΝα βγαίνεις με την γυναίκα σου έξω με παρέα και όταν σε ρωτάνε τι δουλεία κάνεις να μη ξέρεις πως να το πεις? Να πηγαίνεις σε interview διαβάζοντας όλες τις παπαρολογίες που έχει γράψει ο κάθε άσχετος στην αγγελία. Ζητείτε Net Admin με γνώσεις excel-power point windows 2003 server ASP C, C++ ,Photoshop Corel firewall κτλπ κτλπ. Μετάφραση? Ζητείται ξυλουργός που να ξέρει να επισκευάζει αυτοκίνητα diesel να ξέρει που είναι το τιμόνι να έχει σφυρί, και να μπορεί να απογειώσει ένα πύραυλο .:twisted: :twisted: Και έχω να πω κι άλλα αλλά ας το αφήσουμε για άλλη φορα Γι αυτό σου λέω ρε φίλε. ΄ Ψάξε να βρεις κάτι άλλο να κάνεις χάρη στον εαυτό σου θα κάνεις. PS: Πάντως αν καταφέρεις μέσα σε μια μέρα και κάνεις 25 format στο pc σου επειδή έχεις κάνει ότι μαλακία σου περνάει από το μυαλό και τα έκανες μαντάρα τότε είσαι σε καλό δρόμο και μπορείς να σκέφτεσαι ως Sys Admin. Aν πάλι κατάφερεις και αφήσεις την εταιρία σου χωρίς net 5 μέρες επειδή έκανες μαλακία στον cisco της για να ανοίξεις τα torrent και τους πείσεις ότι φταιεί ο πΟΤΕ, τότε αρχίζεις να γίνεσαι και Net Admin. ena mono 8a pw ..... swstos.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! oloi ksekinhsate na proteinete vivlia kai semhnaria kai site ktl ktl. ekshghste kai ston an8rwpo omws poses ekatontades gia na mhn pw xiliades wres prepei na faei me to plhktrologio sto xeri gia na ma8ei mono ta vasika gia ta diktya.... twra gia na ginei kai admin me @@ dil na mporei na proslhf8ei apo etairia kai na mhn ton petaksoun eksw sto prwto misawro 8elei alles toses.... kai akoma kai na to kataferei ayto meta apo xronia.... pali 8elei trelo diavasma kai enasxolhsh gia na meineis maxhmos.... as ta skeftei ola ayta prwta kai an ta dexte syzhtame kai gia ta ypoloipa. kai mia parathrhsh: to vivlio tou Tanenbaum mporei na einai to koryfaio alla einai vary kai de 8a to proteina gia arxarious.... an kataferei na diavasei tis 10 prwtes selides amesws meta 8a to xwsei se ena rafi ths vivlio8hkhs tou giati de 8a katalavenei xrhsto.... yparxoun poly pio elafries kai evanagnwstes lyseis gia na ksekinhsei.... elpizw na mhn sas kourasa alla epeidh tyxainei na eimai ths douleias kai den eimai apla enas kav....nos me ta pc mallon exw mia gnwmh parapanw.... thanks.
PepeLePew Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Πέρα τώρα από την πλάκα και την γκρίνια του προηγούμενου post( ήταν μια δύσκολη ώρα):twisted: :twisted: εγώ θα σου πρότεινα αν είσαι μικρός και είσαι ακόμα λύκειο να κοιτάξεις να μπεις σε μια σχολή του αντικείμενου και μετά βλέπεις αν σε πάει ή όχι. Θα πρέπει να ξέρεις ότι σχολή admin δεν υπάρχει στην Ελλάδα μια και o admin δεν έχει σταθερή δουλεία. Θα πρέπει να ξέρεις από λίγο τα πάντα και όταν χρειάζεται κάτι ένα θέμα να ξέρεις που να ψάξεις να το εμβαθύνεις. Αν πάλι είσαι μεγαλύτερος ένα ΙΕΚ θα κάνει την δουλεία σου ( στην ουσία θες κάποιο χαρτί που να αποδεικνύει ότι είσαι αυτός που λες.).Μετά αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα pc και ένα printer για να εκτυπώνεις τα βιβλία από το net ή αρκετά χρήματα για βόλτα στον Παπασωτηρίου. Να προτιμάς Αγγλικά βιβλία και βιβλία που είναι πάνω από 100 σελίδες και δεν λένε πάνω ….ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ κτλπ. Φυσικά αυτά που διαβάζεις θα πρέπει έχεις όρεξη να τα κάνεις στο pc σου γι αυτό κάθε φορά ψάχνε για κάτι που γουστάρεις αλλιώς θα βαρεθείς. Ως admin και ειδικά στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να ασχοληθείς με μόνο ασφάλεια δικτύων ,ή με παραμετροποίηση router. Συνήθως κάνεις από support στους χρήστες μέχρι μελέτες. Αυτό που θα πρέπει να μάθεις πιο πολύ από όλα είναι να σκέφτεσαι λογικά οπότε λίγος προγραμματισμός θα κάνει κάλο. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι να μπορείς να βρίσκεις αυτό που θες κάθε φορά γρήγορα. Η google είναι το πιο σημαντικό εργαλείο που έχεις. Και πάντα να θυμάσαι 3 πράγματα 1. Δεν λέμε πάντα ναι. 2. Είσαι λίιιγο πιο κάτω από τον Θεό 3. Πάντα αφήνουμε ένα ʽάνοιγμαʼ για τους επόμενους Καλή Τύχη
naiv_dim Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 αυτο που θελω να προσθεσω κ γω, να το μαθουν οι καινουργιοι στο χωρο κ οι παλιοι να μου δωσουν +1, οτι εμεις ειμαστε NETWORKERS, πως να το πω μηχανικοι δικτυων ΚΑΙ ΟΧΙ Systemαδες :???: !!!! αλλο τωρα που στην εταιρεια που ειμαστε μας εκμεταλευονται επειδη μπορει να ξερουμε 2 πραματα παραπανω σε οτι εχει σχεση με μηχανηματα,windows κ οποια μαλακισμενη εφαρμογη δ παιζει.. αν κανω λαθος διορθωστε με συναδελφοι.. +++++ Η google είναι το πιο σημαντικό εργαλείο που έχεις. Και πάντα να θυμάσαι 3 πράγματα 1. Δεν λέμε πάντα ναι. 2. Είσαι λίιιγο πιο κάτω από τον Θεό 3. Πάντα αφήνουμε ένα ʽάνοιγμαʼ για τους επόμενους Καλή Τύχη
PepeLePew Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 αυτο που θελω να προσθεσω κ γω, να το μαθουν οι καινουργιοι στο χωρο κ οι παλιοι να μου δωσουν +1, οτι εμεις ειμαστε NETWORKERS, πως να το πω μηχανικοι δικτυων ΚΑΙ ΟΧΙ Systemαδες :???: !!!! αλλο τωρα που στην εταιρεια που ειμαστε μας εκμεταλευονται επειδη μπορει να ξερουμε 2 πραματα παραπανω σε οτι εχει σχεση με μηχανηματα,windows κ οποια μαλακισμενη εφαρμογη δ παιζει..αν κανω λαθος διορθωστε με συναδελφοι.. +++++ +111111111
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.